Pachet (Mancare) ptr. scoala
Raspunsuri - Pagina 5
ligia13 spune:
hehe, vad ca subiectul e mai mult cu fete de afara!
Lui Radu care nu refuza carnea de cele mai multe ori( manica zilnic , dar numai la pranz si atunci o bucatica mica, asha cat un card sa zicem)..e f. greu sa-i pui pachet!
Azi are legume crude (morcov , telina , ardei si castravete).
Ieri a avut paine cu gem!
Un sanvis preferat ..paine cu zacusca!:) Face bunica o zcusca mai grusuta asha , special pt Dl. Goe!
Mai maninca paine cu almete!
Ii mai dau oua mici de prepelitza, si ardei si branzica cubulete , toate puse intr-o cutiutza!
Cam astea sunt posibilitatile la noi.
Anul trecut mai manca pateu facut de mine..acu nu mai vrea!
A, mai merge si jnitel...ala il accepta!
Sau uneori ii puneam o omleta mica intre 2 paini!
anya spune:
Am vazut ca se discuta despre alimente de care n-am auzit/vazut asa ca nu m-am bagat. Baietii mei iau cate un sandwich cu pasta de branza si o feliuta de sunca. Alaturi, in alta punguta au un castravete. Atat. Si asa, abia au timp sa manance. Pauza de masa are 15 minute, dar pan ase inghesuie toti la baie sa se spele, pana mananca...a trecut pauza. Trebuie evitat tot ce curge, murdareste (spre exemplu nu pot sa le dau clatita ca ar curge gemul din ea). Pentru 4 ore cat stau la scoala e suficient. Mai primes si laptele cu corn, asa ca daca le-ar fi super foame ar manca cornul (ca laptele il beau ). Invatatoarea ne-a rugat sa nu le dam biscuiti, produse cumparate gen cornuri cu ciocolata care sa contina E-uri.
ina.click spune:
Merita o floare invatatoarea ta!
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/
ina.click spune:
Cum o cheama, domne?
Daca ti-a mai zis si de fructe proaspete si de joaca in aer liber, o punem de-o statuie.
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/
Raza de soare spune:
Intrebare (de fapt, rugaminte) catre moderatori!
Stiu ca acum cativa ani, subiectele cu aceeasi tema, se copiau intr-unul singur (e greu sa ma exprim acum, dar sigur ati inteles). Acum se mai poate face acest lucru?
Asa ne-ar fi si noua mai usor sa citim, nu sa deschidem mai multe subiecte. Si-apoi am continua discutia la subiectul unic.
Multumiri anticipate!
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
anya spune:
De fructe si legume-a zis . Cu joaca...n-am ajuns la subiect dar a promis macar 3 excursii.
Victoria_mami spune:
Anya, eu am pus nutella in clatita.
Azi a cerut sandwich cu pate si caviar si ou fiert.
Raza de soare spune:
Ina, la noi e regula stabilita de catre fosta educatoare: fara dulciuri si sucuri. A permis doar prajituricile Barni.
Zilele acestea am observat ca multe mame nu mai respecta regula si le dau copiilor napolitane, croissante, sucuri, etc. Ceea ce nu-i deloc corect fata de ceilalti! Iar de sanatos, nu mai spun...
Eu, una, ma bucur ca fac parte din cele care respecta regula. De fapt, as fi respectat-o si daca nu exista.
Inspiratii de sandwichuri am de pe DC, iar la gustare ii pun fructe si uneori, un morcovel. Am mai spus acum ceva timp, ma simteam jenata sa ii pun morcov, dar cum fetitei ii place, am zis ca e in regula daca ii dau si la gradi.
Acum sunt bucuroasa ca ii pot da piersici si struguri, din gradina proprie, prune si pere din gradina strabunicii de langa Buzau...si mere, din aceeasi zona, nestropite, netratate, ne...nimic, doar zgaltaite de mistreti si caprioare. Mere mai bune (si mai bio) decat acelea, nu cred sa existe. Sunt de cand era strabunica tanara, soiuri vechi, puse de batrani si lasate sa creasca langa padure, pe dealuri...Mere culese cu mana, in timp ce inspiri cel mai curat aer si asculti doar sunetele scoase de gaze...Of, deja mi-e dor sa merg acolo!...Si abia am fost saptamana trecuta...
Ma duc sa rontai un mar...
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Victoria_mami
Meatballs sunt chiftelele facute buline (?) ca mingile, intelegi tu, alea clasice. Meatloaf e acelasi lucru, insa coapte in cuptor, in tava de chec si arata ca un chec, nu-s 'mingiutze'. Te-am lamurit? Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia! VICTORIA |
corectie,
meatballs(chiftelutze) se fac cu usturoi si cimbru, meatloaf se face fara aceste 2 ingrediente, dar se pune oregone, busuioc si pasta de tomate...
michelle