Pachet (Mancare) ptr. scoala

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Paine neagra cu cereale taiata in cubulete,castraveti rondele,rosii cerry, ardei gras taiat fasii,batoane de morcov,actimel un fruct de sezon sau musli intr-un box,aveau lapte la kiga.

In Germania la kindergarden era interzis orice altfel de aliment,la inceput au cerut sandwich ,briosa sau clatite, cand au vazut ca nu au voie iar ceilalti copii manaca la fel au acceptat si de atunci imi cer mereu legume si fructe:):.
Acum suntem intr-o scoala Franceza, fetele mele sunt privite bizar cand vad ce mananca :))))

Adaugati fructe si legume proaspete zilnic in cutiuta ,chiar daca la inceput le refuza, ( la mine a durat un an adaptarea,le aducea mereu intacte acasa)mai tarziu veti avea frumoasa surpriza sa va ceara la gustare morcov sau castravete:))).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Va multumesc tuturor ptr. idei. Aqai, azi avem clatite. Ionica, multumesc ptr. ideea cu painea neagra taiata cubulete. Painea preferata e cu Sonnenblumen Kerne si taiata cubulete cu branzica si carne de pe ciolan afumat mananca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Nadia, e bine ca ai timp dimineata!

noi am avut

pachetul 1: iaurt, alge, mar, stafide, adrei rosru
pachetul 2: iaurt, chec, mar, branza telemea, salata verde

si pt fiecare cate un sandwish mic, de obicei il aduc acasa nemancat, se ating de el doar daca crapa de foame si e pus acolo cat sa am eu constiinta linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Sa va spun de lunch-ul nostru:

Au scos astia cream cheese cu ciocolata (amara si dulce, neagra si alba) sau cu caramel ... sunt incantati ei de gust si eu ca nu curge si nu se murdaresc.

Fica-mea mai vrea hummus pe paine sau pasta de masline.

Fiu-meu mai vrea peanut & jelly dar e deranjat ca curge jelly-ul si se murdareste.

Mergi la inceput

Aveti voie peanuts?

al meu cel mare n-a fost laat sa-si manance cerealele intr-o zi ca depistat desteapta de invatatoare migdale in cereale. si cica ei sunt nut-free school (da' nu au o lista cu ce considera ei nuci)

am scris scrisoare ca nu sunt suficient de specifici, ca migdalele is drupe si nu nuts, da' n-am avut cu cine... astia is intr-o dunga. mi-au tinut copilul flamand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

AAAAAAAA,am si eu o curiozitate....ce varsta are fetita,Victoria_mami?
Ca la noi au pana termina cinci ani, mese incluse trei pe zi cu meniu facut de nutritionist....abia in clasa 1 au doar o masa inclusa,iar pachetel de acasa doar la cei mai mari am auzit..
Si daca o lasi doar doua trei ore,nu poti sa-i dai acasa si ala gradi sa nu manace?Ma gandesc ca intervalul e scurt...Eva nici nu mananca cat le dau astia si mie mi se pare enorm: trei mese si o gustare pe zi.

Mergi la inceput

Mada, nu-i relevant :)))))

Am trait si eu raiul romanesc la gradi cu 3 mese, mancare gatita, lista publicata in fiecare zi... (singura mea grija era sa platesc gradinita si sa aiba pijamamle acolo )In fine portiile erau adaptate varstei

si cand am ajuns aici si am despcoperit ca trebe sa fac 2 pachete pe zi ori cate 2 copii, ca mancarea gatita e exclusa si ca o multime de alimente sunt problema... (cel mare al meu era vegetarian o vreme fiindac o fetita de la scoala era atat de alergica la porc, incat si de la miros i se facea rau... si al meu nu vroia sa i se faca rau)

Pana m-am prins ce le pot pune si ce nu si sa si manance, am dat din colt in colt :). Acuma, deja am experienta un an

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eumada

AAAAAAAA,am si eu o curiozitate....ce varsta are fetita,Victoria_mami?
Ca la noi au pana termina cinci ani, mese incluse trei pe zi cu meniu facut de nutritionist....abia in clasa 1 au doar o masa inclusa,iar pachetel de acasa doar la cei mai mari am auzit..
Si daca o lasi doar doua trei ore,nu poti sa-i dai acasa si ala gradi sa nu manace?Ma gandesc ca intervalul e scurt...Eva nici nu mananca cat le dau astia si mie mi se pare enorm: trei mese si o gustare pe zi.

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Madalina, Victoria a facut 4 ani in mai. Sta doar 2 ore jumate la scoala, mananca intotdeauna masa de pranz acasa, la gradi e doar o gustarica. TREBUIE sa-i dau ceva la ea, din 2 motive: 1. toti copiii duc, deci pe ea nu o pot trimite fara nimic; 2. e hipo-glicemica, risc sa-i scada glicemia, chiar si in 4 ore (nu s-a intamplat inca, dar mai bine sigur decat sa-mi para rau). Acum imi tot cere supa la scoala; azi am intrebat educatoarea, a zis ca daca stiu ca o mananca si daca ea aia cere, sa-i trimit, nici o problema. Supica de pui e preferata ei, mananca oricand.

Aqai, aici a uitat un copilas pachetul acasa intr-o zi si am auzit-o pe educatoare ca-i spunea mamicii ca e ok, i-a dat ea ceva sa manance, cand au mancat toti copilasii. Nu l-au lasat flamand. Si noua ne-a spus sa nu ne facem griji ptr. hipoglicemie, educatoarea e diabetica si a zis ca ea are intotdeauna suc de portocale in frigider, in clasa. (Da, au frigider in clasa.)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Sa va spun de lunch-ul nostru:

Au scos astia cream cheese cu ciocolata (amara si dulce, neagra si alba) sau cu caramel ... sunt incantati ei de gust si eu ca nu curge si nu se murdaresc.

Fica-mea mai vrea hummus pe paine sau pasta de masline.

Fiu-meu mai vrea peanut & jelly dar e deranjat ca curge jelly-ul si se murdareste.

Victoria nu mananca peanut butter. Nici ala nu-i place... Si da, si eu ma mir ca va da voie la scoala. Probabil ca nu e declarat nimeni cu alergii si atunci, va da voie.

Mergi la inceput

Oh, interesant, nu am mai auzit frigider in clasa. La noi au dimineata un fel de breakfast club care e si before school si stiu ca unii copii din scoala primesc mancare si peste zi de acolo - dar sunt familii cu situatii materiale f grele, nimeni nu le pune mancare de acasa.

cand am uitat mancarea copilului, m-am intors la pauza cu ea. Noroc ca mi-am dat seama la timp

Mergi la inceput