De la ce varsta fara un adult in preajma?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

In timp ce compuneam eu (am vb si la telefon intre timp) a postat si Roxana. Vad ca se cristalizeaza cam aceleasi repere, 6-7 ani in conditii normale si 10 ani in conditii de guerilla urbana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Da, si eu cam la fel in jungla urbana, pe cea mare de 10 ani si jumatate o las singura prin cartier sa-si cumpere un caiet de la librarie, merge si vine singura de la scoala, a mai iesit cu bicicleta pe stradute cu prietenele sau in parc cu role sau bici, dar in parc de cele mai multe ori merg si eu cu cele doua mai mici. In parc o mai las sa circule cu gasca ei(colegi de scoala) in timp ce eu stau pe banca la locul de joaca cu mijlocia sa se joace si cu cea mica in carucior sau in brate sau la san.

Pe mijlocia de aproape 7 ani am lasat-o in vara asta prima oara singura cu sora ei mai mare si cu fetele din vecini pe strada in Alba Iulia, la bunici. Strada e rar circulata. Si erau semi supravegheate de diversi vecini - parinti/ bunici peste gard.

Mezina are 4 luni, as trimite-o la supermarket sa-mi faca cumparaturile pacat ca nu stie sa socoteasca banii : )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Am copil de 14 ani si copil de 11 ani (aproape 12), dar totusi...un copil de 1 an si jumatate si unul de 3 nu se compara cu un copil de 6-7-8 ani cum vad ca lumea isi da cu parerea. Ori oare am uitat eu complet?
La un an si jumatate nici nu isi leaga sireturile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu
Eu si observ o diferenta ca de la cer la pamint intre copiii tinuti in lesa si cei care "au voie" un pic mai mult. Cei din urma sunt mult mai independenti, mai cutezatori si chiar POT mai mult, sunt mai descurcareti. Tin minte spre exemplu despre verisorii mei, sora bunicii il avea pe nepot A (6 ani) in grija, bunica mea pe mine si varul meu D (4 ani). Bunica-mea ne lasa sa zburdam oarecum liberi, matusa mea era tot timpul cu gura pe A. "nu alerga, ca te impiedici", "nu sari, ca o sa cazi", "nu te aseza ca racesti" etc. Sau pe asta am memorat-o bine "D, ai grija de A sa nu cada!" si varul A a fost intotdeauna mai impiedicat si mai speriat de nou decit varul D, care si-a rupt si mina, si-a muscat si limba de i-au cusut-o si multe altele. Dar asta e, se intimpla si cu tine de mina daca e si oricum nu ii putem pazi 24/7. Mai tirziu merg la scoala, macar in pauze nu vom fi linga ei (ar fi chiar culmea, va dati seama ce bullied ar fi bietul copil), trebuie sa le dam aripile de care au nevoie si sa ii invatam sa le foloseasca corect. Cu cit mai multe bube pupam si suflam, cu atit mai bine vor invata.

Cred ca exista mai multe tipuri de reactii la "lesa scurta"; in afara de copilul care devine neajutorat, mai e si cel mereu gata de evadare, aparind deci cercul vicios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Am copil de 14 ani si copil de 11 ani (aproape 12), dar totusi...un copil de 1 an si jumatate si unul de 3 nu se compara cu un copil de 6-7-8 ani cum vad ca lumea isi da cu parerea. Ori oare am uitat eu complet?
La un an si jumatate nici nu isi leaga sireturile

"The surest sign of intelligent life in the universe is the fact that none of it has tried to contact us". Calvin and Hobbes

nu isi leaga nici la 6 al meu si nu stiu nici daca la 7 va reusi,ce are de-a face asta?
si nu ,nu se compara ..dar cine ii compara?
fiecare spunea la ce varsta si unde isi lasa copilul!

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

mie mama iresponsabila cum m-am autodeclarat mi se pare putin 1 an jumate singur pe strada, dar nestiind exact ce fel de strada, ce fel de curte si ce fel de copii, nu pot sa o acuz pe oana de iresponsabilitate. Daca ma gindesc bine primele accese de declarare a independentei la fata mea au fost pe la 2 ani jumate cind m-am trezit ca plecase cu bicicleta sus pe strada, ajunsese pe la jumatea strazii (pe trotuar) de una singura. Atunci am freaked out, dar de atunci nu a mai fost chip sa o tin in lesa, ca ea deja a vazut ca poate singura. Asa ca am insistat pe mersul doar pe trotuar, pe atentia la masini si ce se poate intimpla daca o loveste masina (aua mare, doctor, spital, stat singura in spital fara mama). Bineinteles ca o observ din pragul casei, dar daca e la 50 m distanta oricum nu pot face nimic. Cind vedeam masini in virful strazii zbieram dupa ea ca vine masina, acum stiu ca are grija singura si nu iese oricum in strada, sta pe trotuar.

Cred ca trebuie sa le acordam un pic de independenta copiilor, asa cu lingurita si cu control din umbra, dar sa ii lasam sa experimenteze, sa invete si cind ei au facut ceva si vad ca se descurca singuri sa le acordam un pic de incredere. Le face bine la self-confidence - increderea in sine se zice?

Eu si observ o diferenta ca de la cer la pamint intre copiii tinuti in lesa si cei care "au voie" un pic mai mult. Cei din urma sunt mult mai independenti, mai cutezatori si chiar POT mai mult, sunt mai descurcareti. Tin minte spre exemplu despre verisorii mei, sora bunicii il avea pe nepot A (6 ani) in grija, bunica mea pe mine si varul meu D (4 ani). Bunica-mea ne lasa sa zburdam oarecum liberi, matusa mea era tot timpul cu gura pe A. "nu alerga, ca te impiedici", "nu sari, ca o sa cazi", "nu te aseza ca racesti" etc. Sau pe asta am memorat-o bine "D, ai grija de A sa nu cada!" si varul A a fost intotdeauna mai impiedicat si mai speriat de nou decit varul D, care si-a rupt si mina, si-a muscat si limba de i-au cusut-o si multe altele. Dar asta e, se intimpla si cu tine de mina daca e si oricum nu ii putem pazi 24/7. Mai tirziu merg la scoala, macar in pauze nu vom fi linga ei (ar fi chiar culmea, va dati seama ce bullied ar fi bietul copil), trebuie sa le dam aripile de care au nevoie si sa ii invatam sa le foloseasca corect. Cu cit mai multe bube pupam si suflam, cu atit mai bine vor invata.

cristoiu
eu nu inteleg de ce te numesti iresponsabila doar ptr ca tu nu faci cum fac alte mame
pot supraveghea un copil stand in casa mai bine decat una care sta pe banca in parc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

pot supraveghea un copil stand in casa mai bine decat una care sta pe banca in parc

C U M ?

daca esti amabila sa ARGUMENTEZI!

Participam la concursul "Scrie o poezie cu UNISOL in bucatarie"
Citat:

" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Uite ce am gasit eu la o simpla cautare:
"Neglijare fizic#259;

Copiii sub 8 ani nu ar trebui lasati nesupravegheati nici macar în casa sau în curtea casei.

Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Abuz_asupra_copilului

Iti da si legea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

....ce de fonturi, ce de zbucium,
forum clocotind de zgomot, si de arme si de bucium.....

Oana, si eu cred ca prezenta ta fizica si activa e necesara. Daca-i ai sub ochi la propriu, deci nu daca zaresti 3 gargarite undeva in zare de la geam, sincer nu vad nici eu mare branza daca sunt singuri prin curte. Dar repet, sa ii vezi.

In rest, pe strada,. nush, nu ma bag, nu stiu , etc. Am vazut strazi cu trafic, caini, porti, oameni, garaje si am vazut si strazi fundatura care erau practic doar un fel de alee comuna intre doua curti.

Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

....ce de fonturi, ce de zbucium,
forum clocotind de zgomot, si de arme si de bucium.....

Oana, si eu cred ca prezenta ta fizica si activa e necesara. Daca-i ai sub ochi la propriu, deci nu daca zaresti 3 gargarite undeva in zare de la geam, sincer nu vad nici eu mare branza daca sunt singuri prin curte. Dar repet, sa ii vezi.

In rest, pe strada,. nush, nu ma bag, nu stiu , etc. Am vazut strazi cu trafic, caini, porti, oameni, garaje si am vazut si strazi fundatura care erau practic doar un fel de alee comuna intre doua curti.

-------------------------------------
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/

eu cred ca interesul Oanei acum e sa fie oaia verde a clasei(daca mai tineti minte reclama)!
Adica simte ca a-ti supraveghea copilul e instinct de turma.A-l lasa singur pe drum e trendy/wendy/supercalifragilisticul vremurilor noastre.

Oana am incercat sa te inteleg, dar zau......sa spui ca o mama isi supravegheaza mai bine din casa copilul, decat alta care sta pe o banca in parc e..........deja prea mult!

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=174351&whichpage=2" target="_blank">Participam la concursul "Scrie o poezie cu UNISOL in bucatarie"
Citat:

" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput