Transa colectiva

Transa colectiva | Autor: Deceneus

Link direct la acest mesaj

Preluat de pe blogul DEMASCAREA MANIPULARII COLECTIVE

Citat:
Comoditatea preluarii mesajului audiovizual a facut ca telespecatatorii sa accepte bucurosi informatii prefabricate subtil malefic, aranjate si decupate, care le capteaza atentia, transformandu-i astfel, din fiinte care ar trebui sa gandeasca in fiinte gandite.

In fata micului ecran, vrand-nevrand, fiinta umana isi formeaza psihologia de consumator, devine foarte receptiv, iar televizorul va deveni o necesitate (generand boli psihice), asa cum este alcoolul pentru un betiv sau cum sunt tigarile pentru un fumator.

Libertatea telespectatorului de a alege este limitata, lui i se propun emisiuni special create, avand scopuri prestabilite, fiecare din ele avand un mesaj subtil ales. Un om care vine obosit de la serviciu este foarte receptiv (pasiv) in fata televizorului, iar psihologia lui este de a prelua fara nici un discernamant mesajul primit.

Un element esential pentru īntelegerea mijloacelor de comunicare video-audio este efectul hipnotic al acestora.
Neuropsihologii demonstreaza ca televiziunea, indiferent de emisiunea vizionata, are ca prim efect introducerea cortexului telespectatorului īntr-o stare semihipnotica (unde cerebrale alpha). Aceasta explica atractia pe care mass-media audio-video o exercita asupra tuturor, īnsa mai cu seama asupra copiilor. Este imposibil de gasit o activitate prin care copiii sa fie linistiti atāt de repede si aproape imobilizati pe o perioada lunga de timp, asa cum se īntāmpla atunci cānd sunt asezati īn fata televizorului. De altfel, acesta este si motivul pentru care parintii si, īn unele cazuri si educatorii, folosesc televizorul ca sedativ.

Depersonalizarea individului si transformarea creierului acestuia intr-o gelatina inerta sunt din ce in ce mai evidente. La urma urmei nu se doreste decat obtinerea unor zombie care sa munceasca mult si sa consume pe masura.


Daca locul subiectului este la sectiunea psihologie rog moderatorii sa-l mute.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Buna dimineata.
Daca vorbeam despre asta prin '98-'99 cred ca mai cascam un ochi a mirare, dar in anii pe care-i traversam, sa ma ierte Dumnezeu, mai stim si noi una, alta.
E adevarat ca media sunt folosite in scopuri de influentare colectiva, dar publicul de astazi este mult mai selectiv si mai putin "manipulabil" decat cel de ieri. Nu de tot, evident. Accesul la informare este mult mai facil, in general sunt demascate la scurt timp incercarile de manipulare si contracarate cu altele, in acelasi scop.
Pe scurt, da, exista manipulare, dar nu mai e incurabila. Sunt manipulat, dar ma tratez. Cu nehotarare, resemnare si...absenteism.

Mergi la inceput