Confidentialitatea datelor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Coracora, datele personale sunt un secret numai pt. cine are ce ascunde.
Eu, daca mi se cunosc datele de identificare, inclusiv ADN-ul, ma voi considera protejata pt. ca stiu ca nu sunt complice la vreo infractiune.

Un caz, un cetatean din Botosani a fost acuzat de francezi ca a comis o crima, deoarece a fost confundat cu ADN-ul romanului care nu a fost niciodata in Franta. De unde aveau francezii ADN-ul unui botosanean?

http://www.ziaruldeiasi.ro/national-extern/romanul-inchis-pe-nedrept-in-franta-a-fost-eliberat~ni7m01

Nu sti cine iti ia o picatura de sange si o plaseaza la locul faptei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Eu sunt de parere ca daca exista sansa ca un criminal (care este in acest moment in libertate) sa fie prins prin folosirea acestor date confindetiale, e foarte OK.

Cand e vorba despre criminali,violatori, teroristi ... eu sunt de parere ca aceste bariere trebuiesc sparte. Atata vreme cat acestia se pot ascunde in spatele acestor legi care le apara confidentalitatea inseamna ca sistemul nu functioneaza in scopul benefic al societatii. Indiferent de legi, sa nu uitam ca exista unele mai importante... legile sunt facute de oameni pentru oameni. Pentru a proteja societatea in primul rand.
Ma rog, asta e cazul ideal.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:

Eu, daca mi se cunosc datele de identificare, inclusiv ADN-ul, ma voi considera protejata pt. ca stiu ca nu sunt complice la vreo infractiune.

B.nica, in justitie totul functioneaza invers, nu trebuie sa-ti demonstrezi tu nevinovatia, ci procurorul trebuie sa-ti demonstreze vinovatia.
Deci nu vad de ce as proceda eu pe dos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:
citat din mesajul lui coracora
E nitel.... infricosator in opinia mea.

Religia a utizat frica de pedeapsa divina si omniprezenta lui Dumnezeu.
De ce este mai infricosatoare omniprezenta autoritatilor?

Daca nu mai exista frica de o forta supranaturala, trebuie pus ceva in loc pentru a mentine securitatea sociala.
In Romania, coruptia ne face sa ne fie frica sa nu fie utilizate informatile impotriva noastra. Asta-i alta problema. Trebuie sa rezolvam problema garantilor ca informatile sunt securizate.

In ce priveste firmele de asigurari, ele rezolva simplu. La incheiera contractului declari pe propria raaspundere ca nu ai boli grave sau altele decat cele dceclarate, si la un eventual deces, sau internare, daca se constata ca ai indus in eroare firma de asigurari, intra in vigoare clauza de anulare si nu se elibereaza despagubirea.
Deci firmele de asigurari pot sa-si rezolve problema fara sa apeleze la ADN.

Probele ar putea fi daca o forma vrea sa faca angajari si exista probabilitatetea sa ai niste boli ascunse si pe considerentul respectiv sa nu te angajeze, si sa nu sti de ce ai fost respins.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Deceneus, eu de dragostea lui Dumnezeu sunt sigura, insa de dragostea aproapelui fata de mine, nu sunt chiar atat de sigura.
Sub masca celor mai bune intentii (chiar si la nivel de administratie centrala) se pot ascunde treburi extrem de tulburi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:

Un caz, un cetatean din Botosani a fost acuzat de francezi ca a comis o crima, deoarece a fost confundat cu ADN-ul romanului care nu a fost niciodata in Franta. De unde aveau francezii ADN-ul unui botosanean?

http://www.ziaruldeiasi.ro/national-extern/romanul-inchis-pe-nedrept-in-franta-a-fost-eliberat~ni7m01

Nu sti cine iti ia o picatura de sange si o plaseaza la locul faptei.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Haidi mai ca te lamureste articolul:
""Citind toate fisele penale, am descoperit ca persoana care spunea ca se numeste Murariu, avea 1,63 metri si era originar, dupa toate probabilitatile, din Africa de Nord". A fost mai mult un furt de identitate. Nu avea nimeni ADN-ul saracului botosanean.

Ca sa iti ia cineva o picatura de sange si sa o plaseze la locul unei crime trebuie un echipament special care sa pastreze sangele proaspat. Si s-ar putea ca nici macar atunci sa nu poti pacali legistii.

Eu am incredere in autoritati si de la noi si de pretutindeni.
Unele persoane care lucreaza pentru ele s-ar putea sa puna probleme.

De ce ar pastra autoritatile un ADN - pe care nu l-ar putea folosi ulterior sa te acuze? (conform protocolului)

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

eu ma intreb in ce masura un cetatean poate combate probele ADN. cum ar fi sa ma trezesc maine, ca ADN-ul meu are un match cu cine stie ce ADN gasit la locul unei groaznice crime. Eu, portocalia, stiind ca sunt complet nevinovata, ce sanse am sa combat aceasta proba ADN? pentru ca vorba aia, habar n-am ce fac aia in laborator, ce interese sunt in spate si care-i jocul. daca am fost pur si simplu plasata in rol de tap ispasitor?

(de aici se vede cata incredere am in autoritati, da? )

coracora, foarte interesant subiectul, eu una iti multumesc ca l-ai postat! sunt curioasa, ce se intampla daca un barbat convocat refuza recoltarea ADN-ului? este luat la ochi automat?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana
Haidi mai ca te lamureste articolul:
""Citind toate fisele penale, am descoperit ca persoana care spunea ca se numeste Murariu, avea 1,63 metri si era originar, dupa toate probabilitatile, din Africa de Nord". A fost mai mult un furt de identitate. Nu avea nimeni ADN-ul saracului botosanean.

Ca sa iti ia cineva o picatura de sange si sa o plaseze la locul unei crime trebuie un echipament special care sa pastreze sangele proaspat. Si s-ar putea ca nici macar atunci sa nu poti pacali legistii.

Eu am incredere in autoritati si de la noi si de pretutindeni.
Unele persoane care lucreaza pentru ele s-ar putea sa puna probleme.

De ce ar pastra autoritatile un ADN - pe care nu l-ar putea folosi ulterior sa te acuze? (conform protocolului)

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Adica a fost o mica eroare de identificare, dar sa avem incredere deplina in autoritati, care au demonstrat ca "Erori au fost erori sunt inca. Si-or fi īn neamul romānesc!"
ADN-ul nu paote fi singura proba tocmai pentru ca probele pot fi "contaminate".
Nevinovatia lui Tundrea si acuzarea vinovatului de viol, au fost posibile cu ajutorul ADN-ului, dar au fost corelate si cu alte probe.

Mergi la inceput

In primul rand eroarea de identificare a fost a autoritatilor franceze nu a neamului romanesc.
Si da se pot intampla astfel de erori din diverse motive. Asta nu o sa-mi slabeasca increderea in dreptate sau autoritati.

Portocalia, eu cred ca daca un convocat refuza nu i se va inampla nimic.

vivi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

In primul rand eroarea de identificare a fost a autoritatilor franceze nu a neamului romanesc.
Si da se pot intampla astfel de erori din diverse motive. Asta nu o sa-mi slabeasca increderea in dreptate sau autoritati.

Portocalia, eu cred ca daca un convocat refuza nu i se va inampla nimic.

vivi

Cazul respectiv ridica mai multe intrebari!

Autoritatile romane aveau datele privind ADN-ul cetateanului din Botosani intr-o baza de date, date pe care le-au pus la dispozitia autoritatilor franceze.
- In baza carei legi au inregistrat ADN-ul si in baza carei legi au furnizat datele?
- Nu ar trebui sa stim si noi legile respective si ce date detin autoritatile despre noi?
Autoritatile din Olanda nu au asemenea informatii din moment ce au facut apel la cetateni sa accepte sa ofere mostre. Si sunt in UE, deci nu-i o cerinta a UE.
- Autoritatile romane de ce au asemenea informatii si le mai si ofera altor tari fara consimtamantul persoanei?
- Cum isi protejeaza Romania cetatenii din strainatate, daca nu-i protejeazja nici pe cei din tara?

Mergi la inceput

Nu Deceneus. Nu ai dreptate.

De ce tii mortis sa incumbi ideea ca autoritatile romane ne fura ADN-ul?
Scrie negru pe alb:
"Sesizat in regim de urgenta de catre magistrati, Laboratorul stiintific interregional de politie (LIPS) din Lille a stabilit din nou genotipul lui Marius Murariu. Astfel a aparut dovada ca el nu corespundea deloc cu ADN-ul expediat din Romania catre inchisorile din Lille"

Sigur ADN-ul a fost expediat din Romania dupa ce i s-a prelevat cu acordul acuzatului. Caci acuzatul a petrecut cateva zile in detentie in Bucuresti inainte de a fi trimis in Franta.
Poti fii sigur ca acolo nu a stat cu mainile in san, mi ales ca aceasta condamnare s-a facut strict doar pe baza ADN-ului.

S-a ales sa se foloseasca ADN-ul din Romania (si nu sa-l refaca pe loc) pentru ca determinarea unui genotip poate dura si cateva zile. Asa ca ei nu au facut decat sa compare genotipurile.

vivi

Mergi la inceput