Confidentialitatea datelor

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Nu Deceneus. Nu ai dreptate.

De ce tii mortis sa incumbi ideea ca autoritatile romane ne fura ADN-ul?
Scrie negru pe alb:
"Sesizat in regim de urgenta de catre magistrati, Laboratorul stiintific interregional de politie (LIPS) din Lille a stabilit din nou genotipul lui Marius Murariu. Astfel a aparut dovada ca el nu corespundea deloc cu ADN-ul expediat din Romania catre inchisorile din Lille"

Sigur ADN-ul a fost expediat din Romania dupa ce i s-a prelevat cu acordul acuzatului. Caci acuzatul a petrecut cateva zile in detentie in Bucuresti inainte de a fi trimis in Franta.
Poti fii sigur ca acolo nu a stat cu mainile in san, mi ales ca aceasta condamnare s-a facut strict doar pe baza ADN-ului.

S-a ales sa se foloseasca ADN-ul din Romania (si nu sa-l refaca pe loc) pentru ca determinarea unui genotip poate dura si cateva zile. Asa ca ei nu au facut decat sa compare genotipurile.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Am subliniat mai sus ca "a stabilit din nou genotipul", adica dupa ce el a fost arestat.

Intrebarea este cum au identificat autoritatile franceze prima data, ca un cetatan din Romania, unul precis identificat, a fost la locul faptei in Franta?
El a fost in prima faza acuzat pe baza unor informatii existente intr-o baza de date, comparate cu sangele de la locul infractiunii.

Este clar ca nu aveau cum sa indice un cetatean din Botosani care nu a fost in Franta, daca nu aveau acces la o baza de date a romanilor din Romania.
Uite asa aflam din alte tari, ce informatii au autoritatile despre noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Deceneus, aici la toate persoanele arestate li se ia o proba de ADN (pe langa amprente si poza), care se pastreaza in baza de date. Si da, daca politia romana il suspecteaza pe X arestat in UK ca a comis o infractiune in Romania, lasand in urma probe de material genetic (urme de saliva, picaturi de sange etc) politia romana poate cere politiei britanice sa trimita ce au ei, ca sa poata fi comparat cu probele din Romania si astfel sa se confirme sau infirme participarea lui X in cadrul respectivei infractiuni.

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia
coracora, foarte interesant subiectul, eu una iti multumesc ca l-ai postat! sunt curioasa, ce se intampla daca un barbat convocat refuza recoltarea ADN-ului? este luat la ochi automat?

Nu exista obligativitate in acest caz, respectivii barbati pot refuza (prin neprezentare) sa dea proba de ADN. Nu stiu daca se vor consemna cauzele refuzului.
Anchetatorii se asteapta ca faptasul insusi sa nu se prezinte, insa trag sperante sa il depisteze prin intermediul ADN-ului unei rude de sex masculin.
Eu cred ca neprezentarea nu are consecinte de nici un fel pentru ca, la urma urmei, nici unul din cei 8080 de barbati nu este acuzat de nimic, nu sunt suspecti.
Implicatiile morale / etice / legale ale acestui caz mi se pare extrem de profunde.. de-asta am si vrut sa aud parerea altora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora
N-ar putea ajunge si probele de ADN sa fie folosite intr-un cu totul alt scop decat cel initial declarat? Unii comentatori ai acestei stiri pomeneau de eventualul refuz al societatilor de asigurari de a asigura cetatenii cu grave probleme de sanatate depistabile prin analiza ADN-ului.

pai e dreptul asiguratorilor, fie ca cetatenii stiau de aceasta problema si au ascuns-o, fie ca nu, dar afla acum. in principiu la incheierea asigurarii declari pe propria raspundere ca nu suferi de boli grave, nu ca pretinzi ca nu suferi de boli grave atata timp cat nu afla asiguratorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
N-ar putea ajunge si probele de ADN sa fie folosite intr-un cu totul alt scop decat cel initial declarat? Unii comentatori ai acestei stiri pomeneau de eventualul refuz al societatilor de asigurari de a asigura cetatenii cu grave probleme de sanatate depistabile prin analiza ADN-ului.

pai e dreptul asiguratorilor, fie ca cetatenii stiau de aceasta problema si au ascuns-o, fie ca nu, dar afla acum. in principiu la incheierea asigurarii declari pe propria raspundere ca nu suferi de boli grave, nu ca pretinzi ca nu suferi de boli grave atata timp cat nu afla asiguratorul.

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Dar ce te faci daca nu ai simptome si totusi in ADN se vede ca ai gena favorizanta pentru dezvoltarea cencerului de sin, de exemplu? Eu, ca persoana inca nu stiu dar asiguaratorul ma vede ca un risc sporit si ma refuza...din start (daca extrapolam, de la nastere), anumiti oameni pot fi refuzati categoric doar pentru ca ADN-ul inidica sansa de a "avea ceva" mai tirziu in viata.

Eu nu as oferi ADN-ul voluntar pentru ca nu mi se pare ca in prezent exista un set bine definit de legi si reguli care sa guverneze "operatiunea".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Parerea mea este ca-i o incercare disperata, probabilitatea sa gaseasca ceva e mica, din multe motive.
Eu nu m-as duce.
Sau, ma rog, daca ofera recompensa grasa...

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

chiar saptamana trecuta am vazut o emisiune in care se spunea ca mii de date "confidentiale" (medicale, bancare, asigurari)sunt de vanzare pe net.

si la fel si cu facebook-ul multi au inceput sa isi inchida conturile pt ca au inceput sa se culeaga informatii.

nu cred ca mai exista ceva confidentzial.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Eu inteleg sa refuzi cuiva o asigurare de viata pe motiv de boala grea, dar o asigurare de sanatate in aceleasi conditii? Si omul ala ce sa faca, cum sa se trateze?

Tocmai ce mi-a zis seful meu astazi ca el a trebuit sa lase banca sa-i ia sange inainte de-a primi ipoteca pt. casa.... Mie asta mi se pare deja exagerat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

nu cred ca mai exista ceva confidentzial.

subscriu. pana la urma, nu poti sa ai incredere intr-o companie/firma/intreprindere. nu stii cine lucreaza acolo si ce interese personale se joaca in spatele ghiseului. amintiti-va doar de elvetianul care a vandut guvernului german cd-ul cu numele tuturor posesorilor de conturi secrete elvetiene. daca nici informatiile alea nu erau confidentiale....si uite ca au ajuns exact la cine nu trebuiau sa ajunga, la fiscul german

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
Tocmai ce mi-a zis seful meu astazi ca el a trebuit sa lase banca sa-i ia sange inainte de-a primi ipoteca pt. casa.... Mie asta mi se pare deja exagerat.

asta mi se pare chiar aiurea, n-am mai auzit. din ce cauza au cerut asta sefului tau?

Mergi la inceput