Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (9)
Raspunsuri - Pagina 8
BelissimaEva spune:
Neatza trupa de mamici si pitici,
Noi o sa avem musafiri azi si maine ca doar a facut ficioru' 4 luni deci o sa fiu ocupata pana peste cap dar intru sa zic
La multe lunite Mihaita de Aever!!
La multi ani Elena si sotul pentru aniversarea celor 4 ani de casatorie
Aever, multam de cafeluta .. super buna
Fetelor, in legatura cu sexul.. daca nu v-a venit ciclul, nu ati pierdut nimic. Ba chiar este super naspa pot spune pentru ca doare ca naiba , nu exista lubrifiere bla bla dar cum vine ciclul .. woow alta poveste
O zi de poveste sa aveti
Anitta_O spune:
Buna dimineata! Maimutica mea iar are program de treziri de 4-5 ori pe noapte, bine ca doarme cu mine si adorm imediat ce suge, ba chiar in timpul suptului.
Virgi, M n-are nici o placere sa mearga la scoala. Chiar a plans in prima zi. Se simte mult mai bine, i-au disparut multii ganglioni de pe gat. Ce intinsa mai esti si tu, dar vorba ta, nu poti face cado apartamentul bancii. Nu stiu daca farmaciile de care ti-am zis aduc homeopate, dar cele mai mari in general aduc. La noi sunt vreo 4. Ti-am zis de ele doar in ideea ca ai putea intreba cand ajungi pe-acolo. Cartofi prajiti, oooof, macar de ii fierbea, punea un cubulet de unt peste ei si un pic de patrunjel si gata. Sper ca nu i-a fost rau asta-noapte Ioanei.
La diversificare si astea cu tranzitul nu ma mai bag, mi-am spus parerea deja.
La 4 luni tre sa-si dubleze greutatea de la nastere, nu la 6? Of, Iulia s-a nascut cu 3300 g, ar trebui ca peste 10 zile sa aiba 6600 in cazul asta si ea are doar 5700... E oare cea mai mica din odiseea noastra? Sanatoasa e, in afara de reflux nu pare a avea nimic. E activa (foarte), vesela, doarme bine zic io, rade, gangureste, e toata numa' un suflet. imi linistesc gandurile aici, ca-n Ally McBeal, ce sa fac?
Shoshonik spune:
Anitta, si eu ma tot stresez ca Edy nu a luat in greutate ca ceilalti copii. Mi se pare diferenta prea mare, de la 1400g, 1200g la 600g dar daca dr spun ca e ok...Ma tot tenteaza sa incep diversificarea dar ma linisteste imediat Cezar. Nici nu mai mananca ca inainte, se alinta mai mult la san, insa e foarte activ si zambaret Rade de cum se trezeste, si la dr radea. Am fost pt trimitere la oftalmolog si m-am intors fara, Edy radea si vorbea cu dr si am uitat amandoi pentru ce am venit . Eeee, griji de mama, cresc si puii nostri acusi . Daca umple pampersi, e vesel si activ, si creste (indiferent cat) e sanatos. Pediatra a zis sa nu ma stresez aiurea, fiind alaptat exclusiv, poate sa ia si 500g pe luna si e ok. Noi suntem la limita de doua luni, sa vedem luna viitoare ce o mai fi.
Virgi, i-am dat aseara bulinutele, am uitat sa iti zic ca trebuie dizolvate doar in apa plata, nu lapte sau ceai. Coincidenta sau nu, am doarmit bine toti patru, si ce bine a fost...
CRYSSAaa spune:
Aever La multe lunite pt pui!
In cateva zile putem spune ca am trecut cu toate pragul de 3 luni. Hai ca trecem noi peste toate. De acum vom avea ceva liniste, asta pana apar dintii. Si astia dureaza 1 an, nu 3 luni, sa vezi distractie
Noi am avut o noapte nu tocmai placut, am incercat sa intoduc cereale in alimentatia mea si a iesit de rau.
Urlete la 3 noaptea, avea crampe si burtica beton :(
De-abia m-a lasat sa ii fac masaj, dupa 7-8 incercari, si asa a reusit saracul sa scoata gazele si s-a linistit imediat.
Apoi a dormit de la 4 la 7, dar sunt cam zombi. El acum isi continua somnul pe picioarele mele si eu scriu :D
Am descoperit tastatura wirless, cadou de la st cand eram gravi si nu mai mergea sa pun laptopuil pe burta. E tare utila si acum, cand stau cu bb pe picioare + burta, ca e lungan :D
aever spune:
Anitta eu asa stiam ca la 4 luni si tot asa stiu si de la 2 pediatrii. Dar asa ca medie pe luna a luat cat se zice? Pe de alta parte la bebelusii alaptati exclusiv se accepta ca fiind normala si o crestere mai "mica" in greutate. Fusese postata la un moment dat o lista cu cresterea in greutate a bebelusilor alaptati, parca Onutza o postase dar nu mai stiu daca aici sau pe facebook. Oricum tinand cont ca Iulia n-a crescut asa mult si mai suge si des noaptea sunt convinsa ca ai primit de nenumarate ori "sfatul" sa-i dai lapte praf ca nu-i merge bine. Eu nu cred ca as putea sa dorm cu Mihai pentru ca ar vrea non-stop san si nu ne-am odihni bine nici eu nici el ca sa nu mai spun ca as avea sfarcurile murate.
Mai merge lumea la Baby Expo? Parca era vorba sa ne intalnim sau merge fiecare separat? Eu nu m-am hotarat daca merg azi sau maine. Parca as merge azi ca nu mai am rabdare, dar s-ar putea sa nu aiba inca toti standurile puse la punct.
CRYSSAaa spune:
Joana, ms de inf cu diversificarea. Suna logic ce zici tu acolo.
Am citit pe site-ul OMS, recomanda sa incepi de la 6 luni dar nu dau nici un studiu, nici un argument, nimic. Sunt postate numai articole scurte, neconcludente. :( Si, m-au dat gata cu recomandarea de a alapta 2 ani. Bai ma lasi... asta mi se pare o mare exagerare si cred ca e greu sa il dezobisnuiesti dupa.
Asa ca nu m-am decis ce o sa fac, sunt in ceata.
Poate o sa incep la 5 luni, media intre 4 si 6 :))))
Puneti si voi ce ati gasit, articole, ceva. Dar nu de pe blogul lui x sau y, pareri aruncate in vant. Ceva studii medicale, ceva documentat, nu asa "eu cred ca..."
Ellyshor spune:
Fetelor, vreau sa va rog si eu ceva.
Trebuie sa-i iau neaparat puiului vaccinul de 4 luni. Pentaxim, bineinteles, nu am mai gasit.
Acum caut Infanrix Penta, si am gasit la Farmacia Tei, la un pret mai mult decat rezonabil, 170 lei.
La Sensiblu am vazut ca e 280 lei.
Problema e ca la farmacia Tei elibereaza numai pe baza de reteta in original, ca am sunat si am intrebat daca pot sa scanez reteta si sa o trimit si au zis ca nu.
Stiu ca e mult ce va cer, dar ma puteti ajuta cu o reteta de la un medic de familie?
Eu as trimite reteta mea, dar pana ajunge nu cred ca mai gasesc la farmacia Tei. De dimineata mai aveau doar 4 bucati pe stoc.
O sa incerc sa sun si sa ii rog sa imi opreasca o doza pentru cateva zile, dar ma indoiesc ca se va putea.
Am o prietena care sta chiar in sectorul 2, iar daca ma puteti ajuta cu reteta, vine ea si ia reteta, si merge si mi-l cumpara azi de la farmacie.
Mersi mult de tot! Offf, ce nasol ca nu sunt si eu din Bucuresti!
Si am asa niste nervi si pe nenorocitii astia de guvernanti, ca in loc sa se ocupe de achizitia vaccinurilor pentru copii ei au aruncat banii pe referendumuri si batai politice penibile!
Mirina5 spune:
buuna!!
vb de greutatea copilului, Sabry si-a dublat-o la 3 luni, dar in carti spune ca bebele trebuie sa puna 750 g pe luna, dar nu toti copii sunt la fel.
cu diversif...eu am inceput cu cereale la aproape 5 luni, de acum ii mai bag cate ceva sa pape, mi se pare ca nu se mai satura cu laptele meu, cere papa f des si parca nu mai am atata laptic ca la inceput...
acum doarme vreo 2 reprize de somn, dimi de cate 1-1.1/2 ore, iar la amiaza vreo 3 ore,iar noaptea se trezeste f des...
Mirina5 spune:
ma bucur ca si-a facut un program (doarme la aceleasi ore), dar mi se pare ca e prea putin..insa orice as face, nu vrea sa doarma si gata!!
Mirina5 spune:
stiam ca am uitat ceva..La multe lunite, puisorilor sarbatoriti!!
Scriu pe rand ca trebuie sa vad si de dulceata de prune...fierbe acum, pe aragaz.
Sabry a avut asa:
La nastere: 3 kg, 49 cm
1 luna: 4,200 g, 55 cm
2 luni: 5, 700, 60 cm
3 luni: 6,500 gr, 63 cm
4 luni: 7 kg, 66 cm
5 luni: vedem maine
gata, pupici