Bv Carina! Hai Andreea, Lulutza, Marikaki!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Salutare fetelor :))

Eu dau mai rar pe aici, caci deh, cu bebemic, cu bebemare Vazui ca Bobo a avut probleme cu alaptatul - eu am pompa automata, este o minune Am avut si una dubla - deci in 5 minute scoteai super productie. La noi se inchiriaza - daca puteti, nu ezitati, chiar de alaptati "clasic", nu stii cand ai nevoie de ea si te poate "desfunda". Eu am lapte mult si totusi niciodata, nici cand am intzarcat si aveam mingii de lapte in san nu am avut probleme - nu mai zic la furia laptelui cat de utila este. Pai veneau moasele sa ma maseze - wooow, durere, de-abia curgea... Facui si eu masaj sub dush etc - nu curgea nimic si era frustrant - asa ca imediat cum am bagat pompa a fost super, fara dureri, simplu si rapid, te usureaza enorm. Lulutza - sa nu eziti sa ceri in spital, de fapt acolo ei cam dau by default, eu de data asta voiam sa evit pompa si am rezistat cat am putut fara dar pana la urma m-au convins moasele sa o folosesc.

Eh, cu alaptatul eu tot ma cam chinui. Reusesc sa il pun la san si de fapt devine din ce in ce mai bine, bebe reuseste sa traga cu folos Doar ca masa lui era cam fastidioasa, dura aproape 2 ore. Pus la san, initial sa goleasca un singur san, stiu ca si Elfica zicea ca tendintza este sa pui bebe la un singur san pe supt ca sa ajunga la grasimile din spate. Asa faceam si eu, il lasam cam jumatate de ora. Apoi dadeam cu seringa, sa nu piarda reflexul de supt. Bea cam 60 ml, deci 6 seringi. Oki, apoi mulgeam celalalt san. Evident ca nu stiam cat bea la primul san, doar ca era mai moale, se vedea ca bause piticul.

Asa ca trebuia optimizat procesul si am chemat moasa acasa - aici e serviciu de consultati la domiciliu - Lulutza - recomand, a venit tanti la mine si a stat peste 2 ore, super profesionista etc. Sa ceri info de la spital. Si tipa mi-a zis ca pt bebii mici, din experienta ei, e bine sa ii pun la ambii sani, chiar de nu ajung la laptele grasos din spate - in cazul lor, trebuia sa ia repede in greutate si cantitatea e esentiala. Pentru ca mi-a zis ca primele "valuri" de lapte se trag usor, bebe bea fara mult efort. Laptele gros e efectiv ultima chestie si cere efort f mare si bebii consuma tot ce au acumulat in primele valuri ca sa ia cateva picaturi de la final. Asa ca nu iau f bine in greutate. Ca sa optimizam cica sa ii dam din ambii sani valurile alea de lapte "facil". Si nu mai mult de 10 minute, hai 15 pe san - nu are rost mai mult (asta pentru cine doreste ca sanul sa fie doar pt hranit). Mi-a aratat ca in 10 minute piticul meu trasese 50 ml,; m-am si mirat. Eu oricum mulg sanii si apoi dau bibe in complletare, deci laptele gros ajunge oricum la el, cu bibe (deja nu mai e pericol de respins sanul - asa ca e minunat, al meu accepta ambele, nu o sa am probleme cu bautul).

Voilą - acum dau din ambii sani cate 10 minutele pe san, apoi bibe, mai usor ca serbinga, si apoi trag ce ramane si stochez. Imi ia 45 d e minute o masa :)

Ce imi place e ca se muleaza perfect pe dorinta mea: vreau ca sanul sa fie exclusiv un instrument de hranire a lui bebe deci felul in care tanti m-a sfatuit e ok pt mine. In rest, bebe a luat 200 de grame intr-o saptamana, de la 2 600 a ajuns la 2 800 si e bine, sper la 3 000 in weekendul aviator, sa putem iesi afara. A inceput sa stea treaz mai mult, ba chiar aproape ca a sarit o repriza de somn intre supturi. E linistit si cuminte daca nu il deranjeaza nimic, mai are probleme cu digestia, dar am grija sa il "ragai" bine Inca nu are colici, nu urla neconsolat, sa vedem mai incolo. Cica pe la 2 sapt apar colicii, la Robert nu mai stiu cum a fost, stiu doar ca a avut o perioada cand plangea muuuult serile si il tineam gol pe burta mea sa il calmez. Pt piticul doi inca nu am desfasurat mijloacele de fortza majora il hranesc, apoi il tin oleaca in brate, ragaie, apoi in patutz sau landou, unde si doarme. Daca e cu ochii deschisi ziua, il mai tinem in brate si il plimbam, ii canta Robert , il tine si el in brate etc. Noaptea in genere se scoala dar sta cu ochii inchisi si adoarme imediat la loc.

Ah si programel, are deja un pic, papa pe la 3 - 4 ore, noaptea mai des, noaptea e ceas - la 3 ore. Ziua poate sta si 5 ore, dar evit, caci fiind prematur cam trebuie sa pape la 3 ore. E cam greu sa il scol caci nu prea are chef de mancat si am probleme mai ales la san, ma dor sfarcurile ca nu trage ca lumea.

Voilą ... Ah, vorbeati de decalotare si putzuca - aici nu se decaloteaza deloc iar putzuca sta cam cum vrea ea in scutec, in jos adica ... Nu m-am gandit sa o pun in sus - de fapt ar uda hainele, asta e clar. Stiu ca si la Robert am lasat in pace putza si nu a avut probleme majore.

Gata, am scris o gramada, poate gasiti ceva util in polologhia mea Eu urmaresc discutiile voastre dar am hotarat demult ca de-abia dupa ce imi termin eu tpoate treburile scriu, efectiv cand am un moment in care nu am altceva de facut. In rest sunt pe mod "survival" - ce eram agitata inainte acum fac strict minimul necesar, cu exceptia fratelui mare. Deci ma odihnesc cand simt primul semn de oboseala, ma relaxez, TV, carti etc, intre supturi, fac prajituri si torturi pt Robert iar cand piticul mare e acasa - ma joc cu el, ii citesc sau iesim afara amandoi sau cu tati. Las lapte in frigider si plec sa iau o gura de aer, insa nu mult, caci aerul rece ma cam ameteste, mai ales serile. Probabil ca productia asta de lapte ma oboseste caci in rest dorm bine, cam 7 -8 ore pe noapte (ziua eu nu prea dorm, doar daca consider ca sunt extrem de obosita sau ma astepta o noapte grea).

Si asa plutesc eu pe un norishor pufos si parfumat, cu miros de bebelush si rasfatzatat de pupicii fratiorului cel mare, care este fericit de-a dreptul :) "Mami, esti cea mai buna mami din lume si te iubesc. De ce? Pentru ca mi-ai facut un bebelush !!! Voiam un bebe in casa si tu mi l-ai facut" Ce mai poti spune la asa ceva ?

Daca doriti sa vedeti poze cu piticii mei, sunt la semnatura

Va pup si inchei urandu-va nasteri frumoase si bebelushi puternici - felicitari mamicilor care au nascut deja, sa treceti cu bine prin perioada de acomodare si sa profitati de clipele impreuna, chiar de e greu, ganditi-va insa ca facem asta o data, de doua sau de trei ori in viata iar apoi ... vom uita greul si raman amintirile frumoase. Si cea mai mare satisfactie va fi cand ii vom vedea pe astia mici cum cresc si se transforma in copii mari, fericiti si iubiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaFrida spune:

Multumesc pt incurajari fete dragi
Si sotul a zis s-o ignor ca-i nebuna si taranca.
Si acum a certat-o sotul,dar tot insista cu prostiile ei si considera ca ea are dreptate.
elfica nu stam cu ea intr-o casa,am stat la inceput un an si ceva si ne-a tocat nervii.acum mergem o data pe luna pt eco si stam 2 zile la ei,ca nu avem sta numai la ei.socru isi vede de treaba lui,numai ea are intotdeauna ceva de spus.daca mai mergem sa mancam la mall sau la mc donalds ca la noi in orasel nu ai unde iesi,nu poti draga ca ea ramane cu mancare si ce sa faca cu ea s-apoi o luna numai asta auzi ca ai jignit-o ca ea a facut de mancare(desi de fiecare data ii spunem sa nu se pregateasca pt noi ca mai vrem sa iesim in oras la mancat)
Si iarasi idiotenia ca ea vrea sa umble dupa noi si sa ne faca pe plac.bine bine,am inteles,dar nu obliga omul.ce fel de facut pe plac mai e si asta cand bagi omului pe gat cu forta?

Na,ce bine ca m-am mai descarcat inca putin
Si sora-mea are o soacra disperata de putem sa le trimitem la spitalul de boli mintale pe toate,incluzandu-le si pe ale voastre bobisor si elfica
Merg sa pap.
Va pup.

Paulafericita sapt38 cu RolandAMR 7 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

Revin la subiectul cu indemnizatia si alocatia. E adevarat ca pt alocatie poti depune dosarul imediat ce s-a nascut bebelusul (dupa ce se obtine certificatul de nastere) dar cine nu vrea sa mearga de doua ori cu dosare, se poate bifa pe aceeasi cerere si indemnizatia si alocatia si e un singur dosar, doar ca nu puteti depune mai repede decat cu 30 zile inainte de terminarea celor 126 zile de pre si post natal.

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

pupici la fete!

bobisor multumim ca ne-ai impartasit cum sa ne "rezolvam" sanii..dar cum adica ai neglijat pregatirea sanilor? trebuia masaj sau crema inainte de nastere?
kytanutz tu cand vrei sa nasti? bine, pingu' mic hotaraste, dar tu ce-ai vrea?
off olivette si tu cu diaree? sper sa treaca cat de repede...eu am observat ca n-am scapat inca, mai ales dimineata..si e musai-musai sa ma tin de regim..mersi de lista cu acte necesare!
chri70 felicitari!!! sa-ti traiasca micul daniel si sa fie sanatos si papcios!!! alt bobocel care nu si-a asteptat randul
lulutza asteptam vesti! apropos, fetele din titlu, ati cam depasit termenul...asteptam boboceii!!

mami.ilinca ce te-a suparat?
paula ai o soacra tare enervanta..ca multe dintre noi, de altfel..eu nu cred ca esti obligata s-o suporti sa sa imparti aceasta perioada cu ea..si daca se supara, n-are decat...la revedere si la gara! e familia ta si va fi copilul tau!
apropos de soacre, mi-a zis al meu ca vine ma-sa in prima saptamana dupa ce nasc sa m-ajute ...sa m-ajute ce??? ca nu m-a ajutat 9 luni..m-a deranjat cu vreo 3 telefoane...i-am zis ca n-o vreau p-acilea, mai ales la-nceput, vreau sa fim doar noi 3, sa ne obisnuim, sa vedem cum e..la cat e de harnica, i-ar place sa vina sa stea cu bebe in brate, iar eu cu curatenia si mancarea probabil...
voi, fetelor (paula si bob) stati cu ele in casa?? sau au venit sa va "ajute"?
mirabela deci putzica in jos si doar spalata...merci! eu nici nu stiu ce-i aia decalotare
simonix ai o familie frumoasa si niste copii superbi!

si-am mai patit una buna, asa ca de final...spalam vasele si am inceput sa vad in fata ochiului stang o pata argintie ale carei margini se miscau...tot clipeam, ca nu stiam ce e...pata s-a tot marit si am ajuns sa nu mai vad deloc cu ochiul stang!...m-am panicat, m-am dus la oglinda si nu ma vedeam! am sunat la dr si mi-a zis sa merg la ofta...unde sa merg, ca eu nu vad???...l-am sunat pe dani sa-mi caute pe net nr de tel de la un cabinet (netu' nu-mi mergea) si am vorbit cu o d-na dr...mi-a zis sa-ncerc s-ajung la ea sa ma vada, poate nu-i cazul de pierdere a vederii, dar e un semnal de alarma, un spasm sau ceva pe nervul optic si-n cazul asta nu se recomanda nasterea naturala...cam dupa jumatate de ora mi-am revenit si-am incept sa vad...a fost groaznic!...nu m-am mai dus la dr, ca deh, dupa ce scapi te linistesti, dar vreau neaparat sa fac un control la ofta ca m-am speriat prea tare...
pupici

_
37+ David Gabriel Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandy_2008 spune:

salutare fetelor,

eu sunt de doua saptamani in concediu si nu este deloc cum mi-am imaginat ... nu stiu cum zboara timpul...andrei, baiatul meu de 3 ani, m-a acaparat cu totul...stau toata ziua in picioare dupa funduletul lui, iesim de doua ori in parc pe zi...ma pune chiar sa joc fotbal...e asa simpatic cand striga la mine "haide, alearga...." :)
maine am eco din nou, sa vedem ce vesti mai primim...

pe andrei cand l-am nascut aveam impresia ca il cunosc deja...la fiecare eco ii vedeam atat de clar capul cu nascu cu tot, incat atunci cand l-am vauzt, am stiut ca este el. insa acum bebelina nu a vrut mai deloc sa ne aratate mutrita ei, a stat ba cu cuordnul, ba cu manutele in dreptul fetei si nu am reusit sa imi fac o idee prea clara despre cum arata...cu siguranta o sa am o surpriza...imi fac griji ca nu am sa o recunosc...

nu_mai_stiu, ce bine ca ai putut sa fii activa ca inainte de sarcina... de mine s-a speriat dr cand i-am spus prin trim II ca imi car singura baxurile de apa si ca asa am facut si la prima sarcina si nu am avut nici o problema pana in 41 de saptamani...s-a uitat la sot si i-a zis "cum de o lasati sa faca asa ceva?!" ...iar sotul meu cu trei hernii de disc nu poate sa care oricum nimic...eu eram de baza...dar ne0am descurcat ...

Adriana_77, habar aveam ca se pot inchiria pompe de san.merci de info
Olivette, putem sa venim in vizita? baiatul meu este innebunit sa vada un liliac...de la batman, omul liliac...dar nu am gasit sa ii arat decat in poze :)

nu_mai_stiu, pe langa analize, mai trebuie adv de salariat si parca si trimitere de la dr de fam...plus buletin :)

Elfica, habar aveam ca tre facut dosar in 60 de zile de la nastere...tineam minte ca trebuie facut dosar dupa ce se termina cele 126 de zile...merci de info.

Mirabelac, la cucul lui David nu ai umblat deloc pana acum? stiu ca noua ne-a rezolvat pediatra fimoza, de la cateva luni a tot umblat pe acolo si pana intr-un an era gata...

fetele cu fetite, de unde ati luat cercei si de care?
zicea cineva ca si-a luat pompa medela,,,nu mai stiu cine, scuze...ai putea sa imi spui de unde si cu cat? asa din ce am vazut, eu sunt cam pe la 600 lei...

stiu ca mai era cineva pe aici care avea restrictie de crestere ca mine, dar nu mai situ cine si nici nu stiu cum sa dau search pe formul asta...cine stie?

va pup
bye

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Corinuka, mi-a trecut problema. Foarte nasol ce ai patit cu vederea. Eu zic sa nu te culci pe o ureche ca ti-a trecut. Du-te la oftalmolog si vezi despre ce e vorba mai bine.

Sandy, eu va astept, dar nu mai avem musafir nepoftit si sper sa nici nu mai avem vreodata.

Legat de cercei, noua ne-au luat nasii 2 perechi: niste tortite simple, foarte subtiri pe care sa le punem la inceput si pe care sa le putem roti usor in ureche pana se vindeca si a doua pereche, cei "permanenti": http://www.google.ro/search?hl=en&client=safari&gl=ro&biw=320&bih=356&tbm=isch&sa=1&q=cercei+bebelusi+aur+alb&oq=cercei+bebelusi+aur+alb&gs_l=mobile-gws-serp.3...3325.9992.0.10542.8.6.2.0.0.0.600.1276.0j5j5-1.6.0.ernk_mobile_unfiltered..0.0...1ac.1.dX-wuCKk3i4#i=1

Ambele perechi de la Cellini.

Faza tare a fost ca in spital mi-au zis ca ma costa 60 lei gaurile+cerceii. Ei nu accepta sa puna decar cerceii lor, ca sunt medicinali si sterilizati si ca ii pot pune pe ai mei dupa ce ies cu ea din spital.
Le-am zia ok, sa-i puna pe-ai lor, sunt niste bobite mici (cate o pietricica fiecare, nu stiu daca reusedti sa-i vezi in poza mea). Ce ma enerveaza pe mine e ca are ditamai tumburusul de prindere la spate. Tortitele mele mi se par mult mai comode. Am zis totusi sa-i lasam pe cei din spital 1 luna si apoi sa-i schimbam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Carina draga, tu oare ai nascut de nu mai dai nici un semn?

Marikak,i tu? Ai nascut?

Simona si Mirabela, ma bucur sa citesc si din experienta voastra

Mamicilor, mai scrieti si voi de puii vostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Simonix: Ne bucuram ca esti bine si ca ne dai si noua curaj, cel putin mie... Si cu doi copii si cu somn de noapte de 7-8 ore si cu timp si chef de torturi si prajituri. Punctul de vedere cu bebeii mici mi se pare foarte util, nu m-am gandit, dar il voi lua in calcul cat e mic mic si vad ca nu are putere sa traga. La mine, desi nu a fost prematura, am nascut-o la 39 de saptamani, pentru ca a avut doar 2.500 si nu avea putere deloc sa traga, sugea 5-10 minute si adormea, dar nu mult, cred ca tot 5-10 min, ca o trezea foamea si tot asa... asta o perioada, nu chiar asa mult, dar inceputul cam asa a fost. Si inca un aspect important, pentru cele care nasteti mai tarziu, cand poate afara va fi frig. Nu va temeti sa aerisiti, ca se face frig in casa, e foarte important sa aerisiti de 2-3 ori pe zi, copilul doarme cu totul altfel. La noi, cum a venit pediatra, cum ne-a atras atentia ca e nearisit si sa nu ne miram ca nu doarme copilul! Am plecat in alta camera, am aerisit in cea a lui bebe, a supt si apoi a dormit dusa.... :)

Am vazut si eu pozele cu ambii pui, foarte frumoase, se vede la Robert cat isi iubeste fratiorul, cum il mangaie, parca ar fi o fata cu papusile :) Iar comentariile lui sunt mortale cu iubirea lui ca i-ai facut un fratior! Cum sa nu mori de dragul lor?

Kytana: Adeverinta de la medicul de familie trebuie pentru ca spitalele deconteaza nasterile. Asa cum ai nevoie de trimitere de la medic pentru analize sau pentru unele ecografii, asa trebuie si pentru nastere.

Eu am alta intrebare la cele care au nascut prin cezariana. Voi ati dat doar la medicul care v-a urmarit sarcina si doar acesta v-a operat sau la fiecare a existat un al doilea medic, mana a doua, care a ajutat si care si-a primit si el "dreptul" de la voi? Eu ma gandeam ca dau doar la medicul meu, daca participa altcineva, treaba medicului meu sa ii dea parte din ce primeste de la mine, ca nu l-am pus eu sa isi ia ajutor... Oare gandesc aiurea? Bine, nu ma refer la situatia cand ar aparea complicatii si cere ajutorul unui alt medic obligat de situatie, sa se consulte, ceva de genul, ci pur si simplu, de la un capat la altul sa isi ia un alt medic pe care sa ma simt eu sa il platesc. Ce ziceti?

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

35 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Fetelor, calculatorul nostru are ceva probleme, cum stiti ca a mai avut, iar maine il duce sotul la tipul de la IT de la el de la serv si nu stiu cat dureaza "diagnosticarea" si cand vom reintra in posesia lui. Pe tel. nu am, ca e vechi si nu am chef sa iau altul, ca stiu prin ce a trecut cel pe care l-am avut cat a fost Iulia mica, asa ca voi ramane o vreme fara posibilitatea de a comunica cu voi. Am nr. Adrianei77, in caz de nastere, asa ca daca e sa ma apuce, va anunt. Daca nu, nu ma dati disparuta, ca voi reveni. O sa imi fie tare dor de voi si sper sa nu ratez nicio nastere :) Pupici si imbratisari tuturor!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

35 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Buna seara burtici, mamici si bebici,

sunt inca cu burta mare, nu am nascut, nici nu as vrea pana pe 24 dar rezist cu greeeeeuuu, 90% din timp stau in pat si si asa cand ma ridic ma indoi si abia merg . Ma doare in toate felurile si in toate partile, sambata chiar eram total derutata ca nu stiam ce ma doare, intr-un tarziu mi-am dat seama ca aveam gaze si erau intestinele umflate si presate de burta. Dupa ce am baut un ceai cald de musetel parca m-am mai calmat nitel si am putut dormi. Atat de tare ma durea burta sau o fi fost ca nu puteam merge la baie, abia mergeam. Eu ambele cezariene le-am avut la rece deci nu stiu cum sunt contractiile si ma gandeam daca e de mers la spital si eu stau bine mersi acasa???!!!
Mu-a parut tare rau ca nu am putut merge cu fetele la scoala , dar chiar nu am fost in stare. Fiecare a venit cu cate o lista de carti, coperti pe care trebuie sa le cumpar (o parte le am o parte nu) si eu numai de shopping nu sunt in stare acum. Off, ca m-am saturat si de statul in pat. din cauza pozitiei probabil am si arsuri care ma enerveaza, consipatia imi da de furca si GATA, nu ma mai plang. Nu cred ca voi scri foarte mult ca stau in pat pe o parte (numai culcata pot sta) si scriu doar cu o mana. Fetele au mers sa se pregateasca de culcare deja.
Simonix, ai 2 copii asa frumosi si tu arati super, parca nici nu ai nascut, si din poze si din ceea ce ne relatezi se vede ca esti relaxata, mai faci si torturi si prajituri. Te invidiez si vreau sa fiu ca tine .
Mamicilor, voi folositi ceva produse pentru stimularea lactatiei? Cedaiuri, prafuri pastile si ce-or mai fi. De cand ati inceput sa le luati, inainte de a naste? Mie imi este frica sa iau dinainte ca mi-e groaza de furia laptelui, am trecut prin ea si nu mor de nerabdare sa experimentez din nou. Pompa am primit de la o prietena, AVENT manuala, a folosit cineva? E eficienta. Cand am nascut eu fetele am avut o pompa no name care m-a ajutat cat de cat dar canalele mi le-a desfundat cand a trans Ana cu nervi (o lasasem putin mai mult sa ii fie foame tare si cand a tras am simtit ca ma pish pe mine, dar am pupat-o toata toata dupa aceea, ca mi-a desfundat canalul). La Daria stiu ca ma saturasem de facut masaj cu crema de galbenele si de masaj cu apa calda.
Mada, nu stiu cu ce voi scoate copilul din spital,ca fiind sfarsit de septembrie ma pot interna pe soare si cand sa plec acasa sa fie 15 grade afara, ma voi orienta la fata locului.
Elfica, tu intrebai de cezariana daca se da dreputul si la medicul care este "mana a doua"? Eu nu am dat cand am nascut, nici nu stiam dinainte cine va fi, au ei (medicii) protocoalele si intelegerile lor. Nici acum nu am pregatit decat pentru medicul care m-a urmarit si care stiu ca ma va opera.
Mamicilor, ce fel de scutece folositi? Cu care va impacati cel mai bine? Dar servetele umede?
Lalu si Adina, ce mai faceti? Nu ati mai dat semn de viata. Sper ca sunteti ok si voi si copilasii.

Inchei mesjaul ca mi-e teama sa nu il pierd si altul nu mai sunt in stare sa scriu.

38 saptamni, AMR 6 zile

carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput