Clubul "babelor" FIV-oase 59
Raspunsuri - Pagina 12
samira33 spune:
bombi,frumos la Paris
velvet,seara buna si tie.
lylyshoaro,da pe fusu' orar de trimis mailuri in Cehia cand intri???
samira33 spune:
cu RMN???chiar nu stiam ca se poate diagnostica si asa.
oricum...parca n-as crede ca alex are hidro.
samira33 spune:
gata!!!m-am plictisit de treaba pe ziua de azi.
mai fac si maine.
inca nu am dovedit dulapurile...mai am si maine la ele.
oare ana de ce nu a intrat???
MeAlex spune:
Da, RMN diagnosticheaza multe.
Sami, da, mi-a dat Albu o listoaie cu multe analize, profilul de trombo il facusem. Am mai facut analize de tiroida - TSH, Free T3, Free T4, ATPO, prolactina...totul OK, doar prolactina putin marita si mi-a dat sa fac big prolactina care arata daca e chiar hormonul care impiedica ovulatia sau monomeri inactivi care nu influeaneaza, si e varianta OK.
Am mai facut cariotipurile cum ziceam, Torch si cam toate analizele pentru depistarea de infectii posibile, histeroscopia si nenorocitele alea ce celule NK. Am mai adaugat eu si dozari hormonale de ziua 3, ovulatie si a 7-a dupa ovulatie si au iesit OK.
Eu zic ca mai bine o las balta cu toate cele, ca parca de cate ori rezolv sau elimin o cauza, dau de alte doua-trei. Parca "cineva" vrea sa imi comunice ceva si eu o tin pe a mea...
LE:
Gaby, noi ne stim, ma bucur ca te-ai hotarat sa scrii aici.
Eu nu mai am curaj sa spuna ca nu cred ca am una sau alta...de cate ori am zis, chiar aveam...
Am auzit de tromobfilie de la o amica, ea scria la Trombofilie pe vremuri si mi se parea SF...ziceam dupa prima sarcina, ca n-oi avea si eu...adica na, ce sanse sunt ca si eu si ea sa avem aceeasi problema? Cam mare probabilitatea, asa ca am acceptat ca e un accident...a urmat a 2-a sarcina pierduta si am zis ca e cam mult sa fie iar accident si desi un dr. de la Giulesti mi-a zis ca el nu crede ca am trombofilie si ca nu s-a dovedit ca trombofilia are legatura cu pierderile recurente de sarcini, am facut de capul meu analizele...apoi, a inceput sa ma roada treaba cu celulele NK, dar ziceam ca n-oi avea si asta...si asta cu mult timp inainte sa imi dea Albu sa le fac, m-am bucurat cand mi-a recomandat si el analiza...
Asa ca nu mai zic nimic, nu cred ca am nimic.
V-am mai povestit ca in tineretile noastre zbuciumate, cand nu acceptat ca pot ramane accidental gravida si ne protejam de zor, i-am zis sotului: "sa vezi tu daca n-o sa avem probleme atunci cand vom vrea sa facem copii!"...
Aaaa...si inca una tare: inainte sa raman prima data, cand eram mica si proasta ma rugam sa ma ajute Dumnezeu sa raman gravida ca dupa aia ma descurc...mi-a cam dat peste nas pentru aroganta mea.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
samira33 spune:
eeee...alex,cunosc sentimentul asta de "am senzatia ca cineva incearca sa-mi transmita ceva si eu refuz sa inteleg"
dar nu cred ca-i tocmai asa.
nici nu mai stiu cum este.
dupa atatia ani de analize si investigatii...am 4 dosaroaie in care am bifat-in unele cazuri de cate 2 ori,atatea si atatea nebunii...si am aflat ce???
ma situez in acelasi punct in care eram acum 6 ani...doar ca acum am mai multe cunostinte despre infertiliate ...
asa ca decizia de a le lasa in plata Domnului pe toate...mi se pare chiar buna de aplicat.
eu una am obosit....si nu mai vreau.
adrianaady spune:
MeAlex de alte boli autoimune te-ai cautat, cu exceptia nk si atpo? Gen anticorpi anti adn & co? stiu ca o dr f buna mi-a recomandat sa fac o analiza complement seric C3 parca, el cica ar indica daca esti sau nu afectat de vreo boala autoimuna....
Din pacate in sfera geneticii sunt asa multe analize si lucruri de investigat, compatibilitati/ incompatibilitati incat nu merita sa te afunzi, mai ales ca nu au rezolvare din pacate.
Si da , la un rmn pelvin s-ar vedea hidrosalpinx, cred ca costa citeva milioane insa..
MeAlex spune:
Adriana, n-am mai facut alte analize...m-am speriat cand am vazut ca anticorpii anti-ADN sunt vreo 500 lei, ac. nucleari la fel...si ce folos? Tot prednisonul e antidotul din cate am citit.
O sa caut cat costa un RMN pelvin, poate e mai putin decat laparo si macar scap de idee.
Am mai scotocit si despre incompatibilitatea intre parteneri...
A, nu v-am spus, am vazut o emisiune in care a fost invitata o ginecoloaga de la Floreasca, Gabriela Cotarcea, i-am dat mail si mi-a raspuns ca nu e sigura ca celulele NK reprezinta cauza (nici eu), ca ar trebui ca sotul sa isi faca analiza adn fragmentation, si sa luam tratament:
sotul profertil 2/zi 3 luni
eu - femibion, ogestan, aspenter, vitamina E, magne B6 cat incerc, la test pozitiv adaug clexane zilnic, viviflor ovule 2/zi, arefam 2/zi de 200mg fiecare si mentin si restul medicatiei pana la 28 sapt.
Sami, eu il rog pe acel cineva sa imi spuna mai clar, ca eu sunt mai tare de cap si nu pricep din prima.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
samira33 spune:
alex si eu ma gandesc la asta cateodata....e pedeapsa lui Dumnezeu ca pana la 30 de ani nu mi-am dorit copii...dar nu i-am dorit la modul ca simteam ca ar fi cel mai mare necaz ce mi s-ar fi putut intampla...ca mi-ar fura viata,libertatea si fericirea.
eram ingrozita de ideea de a avea un copil.
si acum........
adrianaady spune:
Doamnee cum sa coste atit??????? eu i-am facut acum vreo doi ani si parca in jur de 50 de ron erau, mai verifica te rog