Retine mancarea in gurita.
Buna, sunt Madalina , iar bebele meu de 13 luni, retine mancarea in gurita mai mult timp, nu stiu ce sa fac, sa inghita imediat cum ii dau mancarea.TIn sa precizez ca uneori inghite , de exemplu dimineata sau seara , dar daca ii dau intre mese nu prea vrea sa inghita.SE mai intampla ca mesteca si apoi o arunca.SPuneti-mi va rog ce sa fac? Multumesc anticipat.
Raspunsuri
dia_filipas spune:
Ii dai mancare pasata, sau bucatele? Intreb pt. ca si fetita mea mai mare a facut la fel cand am trecut de la pasat la bucatele. Statea cu mancarea in gura ca un hamster si nu o inghitea, ba dupa ce o tinea mai mult o mai si scuipa (mai ales daca ii dadeam mai mult in gurita). A durat ceva pana a inceput sa mestece.
Dia, mami de bebeloi Miruna (15.07.2008) si bebe doi Sofia (21.11.2011)
MadaPatrick spune:
Pai, ii dau bucatele,acum depinde ce mananca;dar da ii dau bucati maricele, asa ca pt varsta lui.nu face asta mereu,uneori,dar adevarul e ca destul de des.De vreo doua luni face asta,acum poate are vreo legatura,darprimii dintiisori au iesit la 11 luni.poate nu e inca obisnuit?oare cat va dura situatia aceasta?Multumesc.
Ilinca_M. spune:
Eu sa spun drept ca am intrebat de cand face asa fiindca recent am auzit de 2 cazuri exact la fel iar mamele au zis ca a inceput acest lucru (ma rog, unul dintre copii facea ca al tau, tinea mancarea in gura; celalalt o refuza de tot) imediat dupa un vaccin, asta observasera ele. Nu stiu daca e cazul la voi.
Dar daca nu-i plac bucatele si pe aia pasata o mananca, da-i din aia, mai ales ca zici ca nu are dinti decat de curand.
roxanaz spune:
poate nu ii e foame? mai ales daca zici ca se intampla asta intre mese. mesteca din reflex, poate ii dai si el e obisnuit sa mestece.. dar daca nu ii e foame nu inghite.
Roxana
michelle-usa spune:
al meu si la 9 ani tine mancare in gura si nu inghite.
motivele care le-am depistat in acesti ani sunt:
nu-i e foame
nu-i place mancarea respectiva
sunt bucatile prea mari
e obosit
e prea cald afara si e molesit
viseaza la masa
noi ne-am obisnuit si ii mai amintim mereu sa mestece, sa inghita.
michelle
nadaflorilor spune:
i-au iesit toti dintii, maselutele? poate ii mai ies inca si il jeneaza la mestecat.. si bebishoara mea face la fel din cand in cand, ea are 9 luni si 5 dintisori iesiti, al 5-lea a iesit mai greut decat primii 4, i-au trebuit aproape doua luni sa sparga gingia, dar dupa ce a iesit cateva zile a jenat-o la mestecat si ea mananca foarte putin bucati (cel mult 1 biscuite pe zi si o feliuta de fruct, in rest pasat si lapte)...pana si iaurtul il plimba prin gurita de parca ar avea oase