mucus in scaun
vreau si eu sa va intreb ceva..
fetita mea face scaune moi,diareice,de vreo5 zile
2,3 pe zi..ieri numai o data
e si perioada cand ii ies dintisorii si ptr ca o scot in curte si se mai serveste singura cu struguri asa ca m-am gandit ca asta e cauza, insa intr-un scaun am gasit mucus iar asta m-a pus pe ganduri de asta intreb:mucusul poate insemna si altceva inafara de o infectie,virus?
+ ca se si irita :(
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
Raspunsuri
CorinaDani spune:
oana, pai daca face kk moale de 5 zile, tu o mai lasi sa pape struguri (nespalati, nu-i asa ? ati stropit vita de vie anul acesta?) ?
se irita pentru ca are scaune moi si acide, de mai multe ori pe zi. nu-i dai cu crema la fundulet, dupa ce o speli ?
ar trebui sa-i dai ceva - smecta, ceai de menta, zeama de orez, supa de morcov - sa-i mai legi un pic scaunele. n-ar fi rau sa intrebi si medicul, sa vezi ce parere are.
marius spune:
Struguri? Nu crezi ca ar trebui sa... nu fie in meniu?
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
oanap85 spune:
marius ,de ce sa nu fie in meniu?
corina, nu i-am stropit ,si da nespalati a mancat
"fura"cand nu sunt cu ochii pe ea:)
regim da ,cu crema la fundulet o dau,dar se irita asa repede:(
maine merg direct sa-i fac analiza si dupa ce primesc rezultatul merg la medic...deci mucusul poate fi de la struguri pur si simplu ?sau din cauza ca a mancat strugurii nespalati si in acest caz e un microb ...?
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanap85 marius ,de ce sa nu fie in meniu? corina, nu i-am stropit ,si da nespalati a mancat "fura"cand nu sunt cu ochii pe ea:) regim da ,cu crema la fundulet o dau,dar se irita asa repede:( maine merg direct sa-i fac analiza si dupa ce primesc rezultatul merg la medic...deci mucusul poate fi de la struguri pur si simplu ?sau din cauza ca a mancat strugurii nespalati si in acest caz e un microb ...? Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
oana, e posibil orice. gandeste-te ca pe struguri pot fi, de exemplu, excremente de la pasari zburatoare (vrabiute, gugustiuci, porumbei). culege si tu toti ciorchinii de struguri la care poate fetita ta sa ajunga si gata, elimini problema.
pentru iritatie ti-as recomanda o crema foarte buna, dar e cam scumpa (in jur de 50 lei, daca nu s-o mai fi scumpit intre timp) : din gama Mustela, crema pentru iritatii GRAVE de scutec. eu o am, e testata si verificata, reduce iritatia de pe o zi pe alta. si o poti folosi ulterior si pentru mici zgarieturi, arsuri, julituri, pentru ca ranile superficiale se cicatrizeaza rapid si frumos, crema asigura protectie si impotriva apei (rana e protejata, adica)
andacos spune:
Poate fi de la struguri!
Foarte bine ca o lasi prin "batatura",sa testeze,sa experimenteze ,sa invetze natura prin contact direct!Crescutul in glob de sticla nu face decit sa aduca mai multa suferintza copiilor,tocmai datorita grijei exagerate a parintzilor!
Vezi sa se hidrateze bine,daca are diaree!
Sanatate micutzei!(mergi la doctor dar daca e combinata si cu eruptzia dentara...!!!!)
Dana
andacos spune:
voiam sa spun ca nu-i un capat de tzara daca maninca un strugure,o rosie ,o pruna nespalate!Daca nu-s tratate fructele/legumele,nu e un capat d elume!
Dana
oanap85 spune:
corina folosesc bepanthen si de la nivea,sunt bune ,adica trece
dar mersi ca mi-ai spus si de mustela,stiu ca au produse bune
oanap85 spune:
citat din mesajul lui andacos Poate fi de la struguri! Foarte bine ca o lasi prin "batatura",sa testeze,sa experimenteze ,sa invetze natura prin contact direct!Crescutul in glob de sticla nu face decit sa aduca mai multa suferintza copiilor,tocmai datorita grijei exagerate a parintzilor! Vezi sa se hidrateze bine,daca are diaree! Sanatate micutzei!(mergi la doctor dar daca e combinata si cu eruptzia dentara...!!!!) Dana |
pai nu prea am de ales:) sta si trage de usa ca vrea afara sau cand mai uit usa deschisa ,adica neincuiata ,iese neincaltata
dar oricum baga in gura tot ce prinde,jucarii etc
si ma abtin sa-i spun "nu-i voie" pentru ca se uita la mine rade si baga in gura exact cand am terminat de spus ca nu are voie:)
emanouela spune:
Cred ca Marius a vrut sa te intrebe, in situatia de fata, fata cu diaree, strugurii n-ar trebui sa fie in menu. Strugurii sunt purgativi si ar fi bine sa incerci sa ii elimini pt cateva zile, pana se regleaza. M-am panicat si eu o data, din acelasi motiv...mucus, dupa o masa copioasa cu struguri la copil, "sapand" adanc am descoperit ca de fapt era miez din boaba de strugure nedigerat.
CorinaDani spune:
citat din mesajul lui andacos voiam sa spun ca nu-i un capat de tzara daca maninca un strugure,o rosie ,o pruna nespalate!Daca nu-s tratate fructele/legumele,nu e un capat d elume! Dana |
Dana, eu sunt patita rau.
Cand fetita avea 2 ani si jumatate, o lua mama mea in fiecare zi la ea acasa. In drumul lor, treceau pe o strada cu case. Intr-o curte cineva crestea pasari. Primavara fiind, aparusera puii de gaina si fii-mea era fascinata de gaini si puii lor. Mai lua fire de iarba (de langa gardul curtii respective) se le dea pasarilor prin gard, mai casca gura la ele, ma rog. La 2-3 zile dupa plimbarile pe strada cu gaini, copila mi-a facut brusc temperatura, care a urcat rapid la 40 grade, a facut convulsie febrila cu pierderea cunostintei, am chemat Salvarea, am ajuns la Urgente, internare in spital, tratament in prima faza pentru scaderea febrei. Spre dimineata fetita a facut un scaun foarte moale, urat mirositor, cu mucus si sange, l-am dat la analiza. Pentru ca o cunosteam pe d-na dr de garda, care ne facuse internarea, si pentru ca ma bazam pe experienta ei, am cerut externare cu tratament acasa (antibiotic injectabil la 12 ore). Rezultatul analizelor a venit cateva zile mai tarziu : enterocolita cu campylobacter pylori. Cand am citit pe net cat de grava poate deveni situatia din cauza acestei bacterii, am ramas socata, realizand pericolul pe langa care trecuse copilul meu. Iar principalul factor de contaminare cu bacteria asta nenorocita pot fi excrementele de pasari. Si d-na dr. mi-a spus ca apropierea de acele pasari de curte putea fi principalul factor de contaminare, probabil ca fetita a bagat mana in gura dupa ce a rupt fire de iarba pe care erau gainati de pasare. C-o fi fost asa, ca n-o fi fost, n-am de unde sa stiu. Dar groaza prin care am trecut cand imi tineam in brate copilul lesinat, moale ca o carpa, vanat la buze, cu ochii dati peste cap - n-o s-o uit niciodata si chiar daca sunt poate cam exagerata in privinta curateniei/spalatul mainilor/samd, am toate scuzele : experienta prin care am trecut si mizeria crunta prezenta in jurul nostru. N-ai cum sa feresti copilul de toti microbii, dar si microbii astia depasesc orice limita normala de densitate pe centimetru patrat.
Garantat nu mai este aceeasi situatie ca in copilaria noastra, cand mancam fructe din pom, cu mainile nespalate si n-aveam probleme. Germenii devin tot mai virulenti, imunitatea copiilor nostri e pusa la grea incercare, nici alimentele nu mai sunt ca acum 30 de ani, poluarea depaseste limitele admise, epidemiile se raspandesc mult mai rapid gratie mijloacelor rapide de calatorie, samd. Pai pana acum cativa ani nici nu auzisem de herpangina sau boala gura-mana-picior, de exemplu.