Caca de bebe
O intrebare rapida. Al meu bebelus are 5 luni jumate si am inceput sa ii dau piure de morcov. De vreo doua zile pare sa aiba dureri de burtica, dar e greu sa imi dau seama, ca ii ies si dintii, a si racit si a facut si vaccinul tura a 2a.
Azi s-a scremut si vaitat multicel si cind l-am asezat in fundulet in poala mea (asa face el de cele mai multe ori) a umplut scutecul. Cind l-am schimbat am vazut ca o parte din caca e verde-galben, asa ca de obicei si o mare parte culoarea morcovului - mai precis arata ca si cind morcovul nici nu i-ar fi trecut prin tractul digestiv, ci i-a ajuns direct in intestinul gros. E normal? Au trecut citiva ani de la primul bebe, asa ca nu mai tin minte culori si consistente, dar mi s-a parut ciudat.
Raspunsuri
dana vio spune:
Nu stiu cand ai inceput sa-i dai pireul de morcov, dar eu urmaream la Alexabdra spanacul in scaun, de obicei in ziua urmatoare aparea. Si bucatelele de ardei rosu le vedeam.
Organismul isi ia ce-i trebuie chiar daca noi nu "vedem" asta.
Alexandra Maria
14.12.2007
CorinaDani spune:
cred ca e normal. nu mai tin minte cum era la fetita mea cand am inceput sa-i dau piure de morcov. insa acum, daca bea (rareori) suc tedi cu morcov, a doua zi kk are o culoare portocalie.
din moment ce betacarotenul din morcov e suficient de puternic sa coloreze si pielea (in cazul administrarii zilnice, pe termen indelungat), eu cred ca e perfect normal sa coloreze si kk.
cristoiu spune:
nu ii dau de mult, cam de o saptamina, dar pina acum nu a fost asa, era colorat dar nu arata ca piureul pe care il maninca. si cum are nu stiu ce dureri si se tot vaita, incep sa ma uit mai atent la toate semnele.
marius spune:
E normal. La inceput asa e ... in cateva zile se va obisnui si cu aceasta variatie, nu e nici un motiv de ingrijorare fii pe pace.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
cristoiu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius E normal. La inceput asa e ... in cateva zile se va obisnui si cu aceasta variatie, nu e nici un motiv de ingrijorare fii pe pace. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
merci marius. e normal sa il doara si burtica?
ps: parca ar fi prima oara ca am un copil, ce naiba am facut la primul nu stiu, eram zombi cred
marius spune:
Da. E normal, are alta mancare de alta consistenta si e nou pentru el ca si digestie.
Fa-i masaj pe burtica/stomacel usor si circular. Eventual sa consume lichide mai multe (daca doreste).
De asemenea eu as spune sa manance mai des si mai putin o data chiar daca e pofticios.
Poate erai zombi tot ce e posibil.
Daca as (mai) avea un bb acum as fi cel mai fericit
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
cristoiu spune:
citat din mesajul lui marius Da. E normal, are alta mancare de alta consistenta si e nou pentru el ca si digestie. Fa-i masaj pe burtica/stomacel usor si circular. Eventual sa consume lichide mai multe (daca doreste). De asemenea eu as spune sa manance mai des si mai putin o data chiar daca e pofticios. Poate erai zombi tot ce e posibil. Daca as (mai) avea un bb acum as fi cel mai fericit |
pai aia e, ca nu doreste decit lapte de la mama, si nici pe ala chiar tot timpul. adica uneori cind se trezeste noaptea chinuit incerc sa ii dau sa suga si nu vrea.
piureul de morcovi ii dau deocamdata doar o data in jur de 6 seara, de necesitate ca taica-su nu are tzitze si eu mai am unele cursuri. dar oricum nu maninca mult, doar citeva lingurite mici de tot, pina se obisnuieste si ii vom creste cantitatea treptat, cum am facut si la primul.
marius spune:
Mda... rabdare ... rabdare .... rabdare
Daca zici ca va bateti deja si cu dintisorii vine la pachet (in general) cu febra cu proasta dispozitie cu maraieli si ... "nu stiu ce vreau dar vreau". Asta e. Face parte din job.
lavi02 spune:
citat din mesajul lui marius Daca as (mai) avea un bb acum as fi cel mai fericit |
Off topic: Marius, m-ai emotionat si impresionat cu replica asta.
Il vad si pe sotul meu cum se bucura acum de al treilea copil (bebe) la 10 ani de la primul.
On topic: dap, e normal sa regasesti morcovul in scutec. Practic ce ma mananca copilul? Lapte de mama, care are reziduuri solide putine, albe si care in combinatie cu bila rezulta culoarea de kk de bebe alaptat, undeva intre galben si verzui. Si mai mananca morcovi care au reziduuri solide mult mai zdravene si care banuiesc. Ca absorb mai putina bila si deci isi modifica culoarea mai putin.
Sa-ti traiasca!
Si a mea (bb3 de care ziceam) e in etapa de foit si mofturit la san. Ea are abia 4 luni, inca nu o diversific.