Happy Visit la Danone

Happy Visit la Danone | Autor: alinuk

Link direct la acest mesaj

Astazi am fost acasa la Danone!
Mamici si pitici ai acestei comunitati s-au alaturat cercetasilor Danone in aventura cunoasterii.

Am fost curiosi si ne-am dorit sa aflam cat mai multe despre drumul laptelui, al iaurtului si nu in ultimul rand, sa descoperim noul produs 'Danonino branzica natur: 100% ingrediente naturale"

O vizita presarata cu toate ingredientele necesare unei experiente unice, atat pentru mari cat si pentru cei mici.

povestea ei in imagini www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Desprecopii%20in%20vizita%20la%20Danone" target="_blank">aici

=============================================

Am apreciat si respectat regulile casei: echipamentul de protectie (halat, casca, ochelari, dopuri de urechi pt protectie de zgomot, papucei), ordinea si curatenia, amabilitatea si profesionalismul echipei care ne-a oferit raspunsuri multelor intrebari pe care le-am avut. Am fost fascinata de masinariile disciplinate care neobosite respectau procesul tehnologic...

Ni s-a vorbit despre fermenti, despre www.danone.ro/danone_se_implica/fermele_partenere/" target="_blank">cisternele de lapte aduse de la fermierii romani, despre piureurile de fructe stocate in recipiente speciale, etc. Am avut ocazia sa vedem cum se toarna iaurtul, smantana…..cum se ambaleaza in fine, tot procedeul care nu este complicat in sine, dar masinariile acelea extrem de laborioase si bine sincronizate sunt absolut spectaculoase. Am aflat ca Danone nu foloseste conservanti, faptul ca rezista atat de mult este dat de procesul de fabricatie in mediu steril, de pasteurizare si de ambalare la care am fost martori.

www.flickr.com/photos/23251288@N07/7977441594/in/set-72157631512663356" target="_blank">ce am mai aflat..
Isaac Carasso - parintele Danone decide in 1919 sa produca iaurt, folosind culturi de fermentare de la Institutul Pasteur. Tot atunci se naste marca Danone pentru copii (dupa numele fiului, Daniel) care se vinde pt prima data in farmacii pentru tulburari intestinale, la recomandarea medicului.
In 2009 fabrica Danone din Romania a sarbatorit 10 ani de activitate iar Grupul a aniversat 90 de ani.

==============================================

Cu siguranta ma vor completa mamicile care au fost si cu alte detalii despre aceasta vizita.
Multumim Anca, Iolanda, Cornel, Erica...pentru rabdarea si disponibilitatea cu care ne-ati fost gazde

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

Melodia...unei veri tarzii

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

Am fost si noi, multumim de invitatie!

Eu sincer nu sunt consumatoare de Danone, nici nu mai tin minte exact de ce si cand am taiat aceasta marca de pe lista si mi s-a parut un bun prilej sa aflu daca sunt motive intemeiate sa fac asta. Pe langa curatenia din fabrica, la care ma asteptam, am vazut ca de fapt de cand intra laptele in fabrica pana la ambalare totul se petrece in mediu steril (nu stiu daca termenul e bun, cert e ca totul este inchis, desi ne-am pus atatea elemente de protectie - am scos inclusiv ceasurile, cerceii etc nu stiu cum ar putea ceva sa contamineze produsele). Am aflat ca laptele se separa dupa pasteurizare pentru a se putea crea ulterior diversele procente de grasime din produse. Fermentii sunt speciali, din culturi lactice (nu din alte bazaconii cum am mai auzit), fructele vin sub forma de gemuri sau piureuri, conservanti nu exista. Ce m-a impresionat cu adevarat au fost copii angajatilor ce zambeau din posterele de pe pereti (ce idee minunata de a a-i determina pe oameni sa respecte normele deprotectie!), vechimea apreciabila a angajatilor care s-au prezentat (si nu va imaginati ca erau in varsta, erau oameni tineri sau de varsta medie; sa lucrezi la varsta lor atatia ani intr-o companie inseamna ceva) si deschiderea lor catre clienti. Imi pare rau ca nu am reusit sa pun intrebarile pe care le pregatisem, picii mei m-au tinut ocupata dar le voi scrie un mail. PRodusul pe care l-am testat astazi ne-a placut ca e natural in primul rand si gustos. De acum nu voi mai ocoli produsele Danone, desi voi fi foarte atenta la etichete in continuare

Ah, niste amanunte haioase: iaurtul Danone s-a vandut initial ca medicament in farmacii iar Danon este un nume de alint

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

da, si eu am fost impresionata de fotografiile acelea

www.flickr.com/photos/23251288@N07/7976860715/in/set-72157631512663356" target="_blank">iata una dintre ele

Alinuk

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Din invitatie am inteles ca e pentru pitici de maxim 3 anisori si noi, avand 5, am cedat locul altui copil. Observ insa ca ar fi fost in regula daca mergeam si noi.

Cred ca a fost o experienta interesanta.

Asta e...Ne tine Admin pe lista pentru data viitoare.

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

da, asa a fost...
cei care erau mai maricei au profitat ca majoritatea aveau fratiori mai mici, sub 3 ani, si au venit impreuna

Alinuk

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

O vizita foarte interesanta si o povestire extrem de educativa.
Din pacate eu nu am putut vizita fabrica a trebuit sa stau cu pitica, dar din cate am inteles de la fetele care au vizitato a fost o transparenta totatala si o curatenie impecabila.
Sper sa ne mai vedem si cu alte ocazii.
Am mai aflat ca numele de alint a lui Danonenino a fost Danon si de fapt la inceput a fost un catelus sugubat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Am fost si eu la Danone. A fost interesant, mi-a placut curatenia (nici macar aer de afara nu intra, au niste filtre, sa nu fie praf, spori de mucegai...). M-au convins de calitatea laptelui care intra in productie, analizat si ras-analizat de la ferma pana la fabrica, dar tot nu pot sa cred ca nu baga conservanti. La intrebarea de ce nu se strica iaurtul danone, ei raspund ca din cauza pasteurizarii si a procesarii in conditii de igiena maxima,si imi tot dadeau exemplul cu zacusca facuta in casa, care nu se strica daca e bine inchis borcanul si sterilizata cum trebuie. Ok pana aici, dar tot nu inteleg de ce nu se strica nici dupa ce deschizi paharul. Zacusca sta si ani de zile si nu se strica, dar daca las borcanul deschis pe masa, a doua zi e acru, ceea ce nu se intampla si cu danone. Intrebarea asta au evitat-o cu delicatete, asa ca pe mine tot nu m-au convins, raman la parerea mea ca tot mai bun e iaurtul facut in casa.
AA, si mi-a mai placut mult iaurtul cu menta si ciocolata. Eu nu cumpar decat rar danone, si atunci iau din gama natur, nu m-as fi gandit sa cumpar asa o combinatie, dar l-am gustat la ei si e delicios, racoritor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Adita ai dreptate, si eu am intrebat daca contine conservanti si au tot incercat sa evite raspunsul ,mie una mi se pare ca este imposibil sa reziste iaurtul atata timp fara sa se strice fara sa contina conservanti.
Iaurtul cremoso cu menta si ciocolata e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Multumesc si eu DC pentru invitatia de a vizita fabrica Danone si multumesc si Danone pentru ca ne-au primit si au fost foarte amabili cu noi si foarte grijulii cu copii nostri.

Eu am intrebat daca produsele contin conservanti si ma refeream in special la produsele pentru copii ...cele cu fructe si cum se face ca rezista produsul fara sa se altereze chiar si daca il uitam la temperatura camerei. Mi-au spus ca si procesul de fermentare reprezinta "conservare" dar si mediul f steril in care sunt ambalate toate, metoda prin care sunt sterilizate recipientele si toate foliile etc.. inainte de a pune fluidele. Apoi pentru iaurturile cu fructe ... sunt gemurile care intra in compozitia lor, gemuri care evident contin zahar..si cum stim ca si noi daca facem acasa gem si nu ii punem zahar suficient nu tin la fel de mult/bine..

Asadar mie mi-au spus clar ca NU CONTIN CONSERVANTI asa cum si eu am tot adus in discutie cuvantul CONSERVANT...iar ei l-au negat de fiecare data. ( probabil ca am discutat cu altcineva decat voi)

Noul produs Danone branzica natur chiar este delicios. Cand am ajuns acasa , baietelul cel mic ( 2 ani si jumatate)a mancat 4 paharele deodata. Pe el l-am lasat acasa... l-am luat pe frate-su de 6 ani si jumatate care a vizitat si fabrica. A fost foarte incantat... mai ales de programul cu animatori. Deh... stiti cum sunt copii ...le sta gandul tot la joaca. Cel mare chiar a intrebat daca mai poate sa mearga pe-acolo (eu stiu ca mai mult pentru a se juca) si i-au spus sa se inscrie cu scoala , pe site-ul lor si ii vor primi in fiecare zi de miercuri a saptamanii.

Mie mi-a placut si Cremosso cu straciatela si menta.

Recunosc de regula nu consum produse Danone. Foarte rar s-a intamplat sa mai mananc cate o sana...pe care mi-a luat-o sotul. Da' mi-a placut.
Copiilor insa le mai cumpar arareori... cam cand sunt si ei cu mine la supermarket si vad produsele. Ba iaurturile cu CArs, ba Danonino daca au surprize cu magneti, ceva...
Ai mei prefera insa iaurturile natur in care isi pun dupa bunul plac : biscuiti, stafide, merisoare, coacaze deshidarate, musli...

Organizatorilor si lui Alinuk

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Cateva imagini reprezentative :

www.desprecopii.com/Images/Upload/fabrica4.jpg" border="0">

www.desprecopii.com/Images/Upload/fabrica1.jpg" border="0">

www.desprecopii.com/Images/Upload/fabrica3.jpg" border="0">

www.desprecopii.com/Images/Upload/fabrica2.jpg" border="0">

...si Albumul www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Desprecopii in vizita la Danone" target="_blank">Desprecopii in vizita la Danone

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

Eu am inteles de la dna Erica faptul ca produsele contin strict ce scrie pe eticheta, ca nu-si permite nimeni sa introduca ceva intr-un produs fara sa mentioneze. S-a spus ca iaurturile natur nici nu au nevoie de asa ceva, neexistand microbi care sa le contamineze, dupa cum spuneam din momentul in care intra la pasteurizat pana ies ambalate produsele nu iau contact cu atmosfera inconjuratoare.

O sa iau o cutiuta de branzica si o las pe masa desfacuta, apoi va spun cum evolueaza.

Am uitat sa spun ca prichindelul s-a simtit grozav cu copiii, animatoarele si dinozaurii de plus. Dimineata nu vroia la cresa, vroia din nou la "fablica la danonino".

Mergi la inceput