giardia

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_ella2005 spune:

Intr-o sticla puneti doua capatani mari de usturoi zdrobit amestecat cu 250 ml ulei de floarea soarelui si 1/2 l bors. Amestecul se lasa la macerat la intuneric timp de 14 zile. Apoi se consuma cate o lingurita din acest amestec de trei ori pe zi, de preferat inainte de masa. Agitati sticla inainte de a consuma. Nu mai ramane nici urma de giardia in organism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Daca i-a iesit copilului la analiza ca are giardia, clar e plina de paraziti.
Nu scapi repede de ei, ci in timp si respectand normele de igiena.
Toti membrii familiei veti face tratament, apoi, peste o luna-doua, veti face iarasi analize.
Giardia netratata afecteaza ficatul, la fel si tratamentul pt anihilarea ei.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui m_ella2005

Intr-o sticla puneti doua capatani mari de usturoi zdrobit amestecat cu 250 ml ulei de floarea soarelui si 1/2 l bors. Amestecul se lasa la macerat la intuneric timp de 14 zile. Apoi se consuma cate o lingurita din acest amestec de trei ori pe zi, de preferat inainte de masa. Agitati sticla inainte de a consuma. Nu mai ramane nici urma de giardia in organism.

Eu nu as risca sa experimentez o reteta de pe net cand e vorba despre sanatatea intregii familii.
In 14 zile, giardia creste si se inmulteste, de are nevoie de luni intregi de tratament.

Fetitei mele, de la tratamentul cu tinctura de propolis i-a aparut urticarie pe tot trupsorul; contine alcool, iar propolisul este alergen.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria.bh spune:

allinta de unde stii tu ca e nevoie de luni inregi de trat? acum am tot intreabat si la farm si pe medic, etc, si sunt care au scapat din prima, iar fiica mea de unde stii ca e plina de paraziti? iar usturoiul e recom si de medici pt tratarea parazitilor, si pt giardia

Mergi la inceput

Usturoiul, ca paleativ.
Daca nu se respecta tratamentul asa cum il recomanda medicul + igiena, giardia revine.
Giardia iese fff greu in analize.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui adria.bh

boticelina aoleu, 10 luni ? atat de mult
sper sa scapam mai rpd, ca nu stiu ce ma fac cu ea, sigur nu o ia la gradi
si nu stii de unde a luat? ma gandesc ca daca stim sursa, sa o excludem
uite acum am luat toata lenjeria(pat, intima) si o spal,95 g , am desinfectat absolut tot

Nu poti sigur de unde a luat-o, ca putea s-o ia si din parc de la un copil, etc.
natural, exista GIARDIADRENOR, nu este toxic si poate fi folosit si fara sa fie sigura diagnosticarea.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui adria.bh

acum m-am intors de la medic, ne-a dat nikvorm si zentel, zentel nu i-am luat ca mi-au zis si la farm ca e prea toxic si ataca ficatul, asa ca i-am mai luat de la plaphar si ulei de cuisoare, mergem pe astea doua, sper sa scapam

dai nikvormul,ma bucur ca ti l-a recomandat pentru ca ,cum am spus,din experienta stiu ca e bun

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana71

Buna,

Fetita mea a incercat tratamentul cu Helmifluores (naturist). A luat prima tura de 10 zile, urmeaza sa luam a 2-a tura dupa 10 zile de pauza. Vom vedea daca si-a facut efectul.

Din experienta baiatului meu, nu as opta neaparat pentru un tratament medicamentos gen Zentel sau Flagyl.....unii medici il recomanda. El nu a reusit sa scape de giardia cu aceste medicamente.

Nu cred ca e cazul sa-ti faci mustrari cu apa de la fantana...totusi nu-i putem tine sub un glob de sticla. Mai scapa la o masa fara maini foarte atent spalate, mai cate o tasnitoare prin parc, sau jucarii folosite in comun cu altii.....e greu sa identifici sursa de contaminare.

Dupa parerea mea, tratamentul naturist este mai indicat (daca nu sunt manifestari clinice evidente) pentru ca ajuta organismul sa lupte impotriva parazitului.

Eu stiu ca toata familia trebuie sa urmeze tratamentul asta, ca se poate transmite si de pe maini, murdare sau nu.

Edit. am vazut ca a mai spus cineva ca a luat tratamentul impreuna cu fata.

Pfui, noi am scapat pana acum, dar pe langa ca Alex nu bea apa de la robinet deloc, doar plata, bea mult ceai si eu sunt cam freak cu curatenia, o sterg cu servetele umede in parc daca mi se pare ca s-a murdarit si ii calc toata lenjeria pe dos, ptr sterilizare.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

este posibil ca antigen giardia de kk sa iasa fals negativ? stiu ca la coprocultura pot iesi rezultate fals negative, insa nu stiu daca si la antigen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Hai sa ma bag si eu in seama daca tot is trecuta prin asta :)

Baietelul meu a avut giardia anul trecut exact pe vremea asta cand ne pregateam sa mergem pentru prima data la gradinita (asa am descoperit parazitii,la analizele pentru gradi, ca in rest nu avea nici un fel de simptom).
Drama mare, o mie de ganduri, intrebari cum de ce, de unde, m-am invinovatit singura ca sunt o mama nashpa care nu a avut grija de cpoil.
Sunat medicul de familie care prin telefon mi-a prescris Zentel timp de 5 zile iar pentru protejarea ficatului Liv 52.
Dupa tratament bineinteles ca trebuie refacute analizele.
Daratentie mare. Noi am refacut prima data analizele imediat ce am terminat tratamentul, prima proba iesind pozitiva. De la laborator mi-au spus, ulterior, ca daca a urmat tratament, trebuie asteptat intre 7 si 10 zile dupa terminarea tratamentului (cica ar fi perioada de eliminare a chistilor).
Am asteptat, am refacut analizele iar rezultatul a fost negativ.
Ulterior am facut iar analize (ni le cer la gradinita din 6 in sase luni), si rezultatele la copro au fost iar negative. Dupa vreo alte 2 luni am refacut analizele ( impreuna cu alte analize de sange, in alt context) si iarasi au iesit negative.
Acuma urmeaza sa repetam iar analizele si chiar sunt curioasa sa vad daca sunt ok.

Prin urmare, nu este chiar asa o mare drama. Cat sunt copii fac tot felul de viermi si paraziti,asta e, nu-i putem creste numai in mediu aseptic.

Si inca ceva, cand a facut el giardia, am facut si noi tratament dar nu Zentel. Medicul ne-a prescris fasigin dar la farmacie ne-a spus ca nu se mai face si ne-a dat un inlocuitor (am uitat cum se chema dar probabil stie orice farmacis), din care am luat eusi sotul cate doua pastile odata, de doua ori la interval de 7 zile.

Mergi la inceput