giardia

giardia | Autor: adria.bh

Link direct la acest mesaj

Am facut analizele fetitei mele pt inceput de an scolar,si a fost depistata cu giardia, si nu stiu de unde a putut sa o ia, am citit ca sursa cea mai sigura de contaminare, e apa, acum cat a fost la tara a baut apa de la fantana, dar noi am facut inainte analizele apei din fantana si au iesit bine,
Stiti cum putem scapa rapid de ea?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ar trebui sa mergi la medicul pediatru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria.bh spune:

da sigur am sa merg si stiu ca o sa-mi dea medicamente(care sunt destul de tari pt organismul unui copil) eu vreau sa merg pe ceva natural, am citit de tinctuta de prpolis, care e buna si pt giardia, a mai incercat careva asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

giardia nu trece REPEDE in niciun caz!

Consulta medicul si vezi ce-tzi spune!Potzi intreba si de naturiste,insa intereseaza.te si de efectivitatea lor!

Dana

Mergi la inceput

eu am asa, o nedumerire : ce fel de analize ati facut la apa din fantana, ce anume a fost masurat/analizat, cu cat timp inainte sa duci fetita la tara ? ca tare ma indoiesc de faptul ca cei care o analizeaza cauta chisti de giardia sau mai stiu eu ce vietuitoare... la cat de contaminata e panza freatica, in special de la fosele septice sau toaletele din fundul curtii, ca sa nu mai vorbim de concentratia tot mai mare de nitriti si nitrati...eu n-as fi lasat in veci copilul sa bea apa din fantana, dar acum faptul e consumat ...

Mergi la inceput

analizele la apa am facut inainte sa o ducem la tara, tocmai pt ca sa poata bea si ea, nu contine nitriti si nitrati in cct mica, defapt ca toata apa plata care o cumparam,
cate reportaje s-au facut cu apa plata imbuteliata?! tocmai de asta i-am dat apa de acolo, si nu scria nimic in buletinul de analize de giardia s-au alti paraziti

Mergi la inceput

una e sa nu scrie nimic despre paraziti, alta e sa scrie in buletinul de analiza, la rubrica "giardia" rezultatul "negativ".

daca pe buletinul de analiza al apei nu apare giardia sau paraziti sau microorganisme (habar nu am cum arata un astfel de buletin de analiza al apei), este foarte posibil ca acolo, la laboratorul respectiv, sa nu fie cautati parazitii/microorganismele, ci doar sa fie masurate substantele din apa (prezenta/absenta), respectiv concentratia lor.

uite, fetita mea bea doar apa plata imbuteliata de cand s-a nascut. am invatat-o sa nu bea apa de la robinet sau de la tasnitoarea din parc. la tara nu mai avem bunici, din pacate.
i-am facut mai multe analize de-a lungul timpului (se cer la gradi, la fiecare inceput de an scolar), pentru depistarea parazitilor intestinali, si intotdeauna rezultatul a fost negativ.

Mergi la inceput

nici noi nu i-am dat pana acum de la fantana, i-am cumparat apa si aici acasa ne cumparam apa, dar tot auzind la tv ce se spune despre apa plata imbuteliata ma determinat sa fac analize la apa din sat, din care beau toti de ani de zile
dar intrebarea mea este daca ati avut pe cineva cu giardia si cum a scapat, am citi ca se scapa c-am greu si asta ma ingrijoreaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

De giardia nu poti scapa repede. Am patit aceeasi treaba acum 2 ani la inceputul anului gradinaresc si am dus-o cu 2 saptamani mai tarziu, cand i-au iesit analizele bune, dar nu din cauza ca ar fi scapat ci pentru ca era in perioada de latenta a parazitului . Au iesit din nou cand am mai repetat coproparazitologicul, cred ca vreo 10 luni ne-a luat sa sacapam...

Am incercat si tratamente alopate (vreo 3, fara rezultat) si naturiste (tot atatea, tot fara rezultat), pana la urma l-am combatut cu probiotice (Jarro Dophilus) luate a la long (vreo 3 luni). Bafta si nervi tari!

Mergi la inceput

boticelina aoleu, 10 luni ? atat de mult
sper sa scapam mai rpd, ca nu stiu ce ma fac cu ea, sigur nu o ia la gradi
si nu stii de unde a luat? ma gandesc ca daca stim sursa, sa o excludem
uite acum am luat toata lenjeria(pat, intima) si o spal,95 g , am desinfectat absolut tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Fetita mea a incercat tratamentul cu Helmifluores (naturist). A luat prima tura de 10 zile, urmeaza sa luam a 2-a tura dupa 10 zile de pauza. Vom vedea daca si-a facut efectul.

Din experienta baiatului meu, nu as opta neaparat pentru un tratament medicamentos gen Zentel sau Flagyl.....unii medici il recomanda. El nu a reusit sa scape de giardia cu aceste medicamente.

Nu cred ca e cazul sa-ti faci mustrari cu apa de la fantana...totusi nu-i putem tine sub un glob de sticla. Mai scapa la o masa fara maini foarte atent spalate, mai cate o tasnitoare prin parc, sau jucarii folosite in comun cu altii.....e greu sa identifici sursa de contaminare.

Dupa parerea mea, tratamentul naturist este mai indicat (daca nu sunt manifestari clinice evidente) pentru ca ajuta organismul sa lupte impotriva parazitului.

Mergi la inceput