giardia
Raspunsuri - Pagina 2
boticelina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adria.bh si nu stii de unde a luat? ma gandesc ca daca stim sursa, sa o excludem uite acum am luat toata lenjeria(pat, intima) si o spal,95 g , am desinfectat absolut tot |
Noi am luat ori de la fantana arteziana din parc, ori de la tasnitoare (tot din parc). Eu acasa pana si mancarea o fac cu apa plata, in colectivitate nu intrase, deci doar alte surse din jur. Sau poate a fost din apa de baie dar nu am mai auzit si de alti copiii infestati in aceeasi perioada. Numai a mea, care avea voie sa bulbuceasca apa de la fantanile din parc .
Am patit la fel ca tine, am fiert lenjerii, am trecut casa prin clor, frecat covoare, bulucit la doctor, dat zentel, flagyl (ca trebuia sa inceapa gradi, eu nu am ajutor, mi-am luat medical atunci), repetat in draci copro, eram epuizata dupa vreo 4 luni in care tot iesea la analize. DAR, dupa episodul initial (pe care nici nu l-am recunoscut ca s-a suprapus cu o mica viroza) m-am mai calmat, copilul nu avea niciun disconfort, kk arata perfect, ea manca bine, atunci am mai studiat putin si am decis sa incercam si cu probiotice, i-am dat trei luni, m-am lasat de examene copro saptamanale, i-am mai facut analize dupa un timp si era clean.
Acum se umple odata la cateva luni de viermisori, dar nu-mi bat capu, fac din cand in cand o deparazitare, ca la pisici si basta. A mers la gradinita mereu si n-a dat nimic la nimeni, doar a cules .
Am intrebat-o pe mama cum era cand eram noi mici, cum de nu aveam viermi, sa crape de ras, a zis ca colcaiam, dar ne deparazita de 2 ori pe an si ura si la gara . Am dat insa peste o treaba interesanta, un articol in care se spunea ca parazitii astia au si ei rolul lor, nu-s chiar asa mare bau-bau, ei ca sa traiasca bine cu noi secreta niste substante antiinflamatoare care proteajeaza copiii de alergii. Cand mai apare cate-un viermisor alb in kk fie-mii uite cu asta ma consolez, pana se face iara vremea de deparazitat (cand iau si eu tratamentul cot la cot cu ea)
adria.bh spune:
fetita mea nu are nici un simptom, mananca bine, scaunele sunt normale,bube nu are, deci chiar nimic sa-mi dea de banuit care ar avea ceva,
boticelina dar probioticul cum il dadeai? il dadeai pe langa trat de la medic?
eu am citi ceva de tinctura de propolis, ca ar fi buna, pe medicul meu de fam degeaba o intreb de asta ca ii c-am sceptica cu privire la trat naturiste, imi da acolo ce crede ea si gata, repetati analizele si cu asta gata(asa facea cand fetita mea avea rosu in gat)
boticelina spune:
Cand am decis sa incerc probioticele, i-am dat 10 zile giardinophyt cf prospectului+probiotice, apoi am facut pauza de la picaturi 10 zile, dar am continuat probioticele, apoi din nou giardinophyt+jarro alte 10 zile, si dupa aia i-am dat inca vreo 2 luni doar probiotice, pana am terminat borcanasul. Le puneam in laptele de seara. Picaturile cf prospectului, 1 ml parca si probioticele juma de lingurita rasa, tot cf indicatiilor. Am repetat analizele si au iesit bine 3 probe la rand.
Eu tinctura de propolis nu as da copilului, are si alcool plus potential alergent. Si nici nu-mi place cum miroase. Dar io-s mai sceptica de felul meu, nici in naturiste sau homeopate nu prea ma incred, dar eu nu i-as da. Si medicul meu de familie mai sare calul cu medicamentele uneori, dar deja stie ca eu sunt rezervata si la astea alopate si o rog de fiecare data sa nu-mi dea tratament decat daca e convinsa 100% ca e musai. Prefer sa duc copilul la consult din 2 in 2 zile sa urmareasca evolutia bolii decat sa o gonfleze 'in caz ca...'
ralina spune:
Fiimea e printre copii care fac alergie de la toxina eliminata de giardia.Asa ca a trebuit sa ii fac tratament dupa tratament dupa tratament ...de le-am pierdut sirul cu toate medicamentele alopate ,scheme combinate ,etc.Cu putin timp in urma,ptr ca ma plangeam peste tot ca nu mai pooot...ca vreau sa scap odata de giardia...mi-a spus cineva dai un cuisor pe zi si nu mai prinde nici un parazit.Pe moment nu am dat mare importanta informatiei si nici nu am intrebat cat timp sa ii dau.Dupa un timp l-am intrebat pe prietenul google si uitati ce am gasit:
http://www.pharma-business.ro/practica-si-cercetare/resurse-medicinale-din-patrimoniul-natural-cuisoarele.html
Am intrebat si medicul care a reusit sa dibuiasca motivul ptr care facea copilul meu alergie,iar raspunsul ei a fost f direct da cuisoarele contin o substanta care le "ataca si le damblageste" si le elimini...dar eu sunt medic daca iti dau asa ceva o sa spui ca te tratez babeste.
Deci...daca stie cineva sa imi spuna si mie cat timp sa ii dau cuisoare si cum....
Tilia spune:
Si la mine si la soru-mea a functionat usturoiul.
Oricum, nu mi se pare mare drama.
Si nici viata intr-o bula nu-i buna, scade imunitatea.
Iote si-un articol:
In Romania se acorda prea mare importanta infestarii cu Giardia
Data publicarii: 19/06/2008
- in mod normal, orice copil face cel putin trei episoade de infestare cu Giardia pina la pubertate - atentie, parinti: medicamentele recomandate au un nivel ridicat de toxicitate hepatica - tocmai de aceea este de preferat un regim alimentar corect, in timp, parazitii fiind eliminati de organism
l D.I., din Iasi: „As dori sa primesc un raspuns de la un medic specialist legat de complicatiile ce pot sa apara la un copil care are giardia. Am un baietel de noua ani, este cam slabut, are pofta de mincare modesta. Intrebare: la ce clinica din Iasi trebuie sa merg pentru a face o diagnosticare completa si sa beneficieze de un tratament corespunzator? M-am adresat dumneavoastra pentru ca aceasta problema ma ingrijoreaza pentru sanatatea copilului meu. Va multumesc foarte mult pentru toate sfaturile pe care le primim in „Ghidul pentru sanatate".
Prof. dr. Marin Burlea, directorul Spitalului de Copii „Sf. Maria" Iasi: „Lambliaza (Giardoza) este una dintre cauzele frecvente de diaree acuta si cronica, atit la adulti, cit si la copii. Transmiterea se face pe cale digestiva, prin consum de apa sau alimente contaminate, precum si prin miini murdare. Parazitul se gaseste sub doua forme: chist si „adult". Omul se infesteaza ingerind chisturi de Giardia Lamblia. Odata ajunse in intestin, chisturile se transforma in Giardia, care se prinde de mucoasa intestinala si determina tulburarea absorbtiei, manifestata prin diaree. Uneori, boala trece neobservata. Diareea este insotita de dureri abdominale, balonare, greturi, varsaturi, stare de rau. Caracteristica este data de durata mai indelungata a diareei - de 7-10 zile sau chiar mai mult. Diagnosticul se face prin examenul microscopic al „scaunului", evidentiindu-se chisturile. Parerea mea este ca in Romania se acorda o prea mare importanta Giardiei. In mod normal orice copil face cel putin trei episoade de infestare cu Giardia pina la pubertate. In ceea ce priveste complicatiile, acesti paraziti pot cauza balonare, greata, lipsa poftei de mincare si perturba absorbtia alimentelor. Personal nu recomand tratament medicamentos, deoarece medicamentele pentru paraziti au nivel ridicat de toxicitate hepatica. Si dintre doua rele, e mai bine sa-l alegi pe cel mai mic. Mai bine renuntam la tratamentul cu medicamente care afecteaza ficatul, pentru ca prin urmarea unui regim alimentar corect parazitii vor disparea in timp de la sine.
Regim alimentar
Regimul alimentar trebuie sa excluda dulciurile, diminuarea portului de lapte, nu trebuie sa se faca exces de grasimi animale, sosuri. Se recomanda consumul de fructe, legume, in special fibre alimentare. De asemenea, se pare ca usturoiul si semintele de dovleac au un efect antiparazitar. Deci, le puteti introduce in alimentatia copilului. In ceea ce priveste analizele, asa cum spuneam mai sus, diagnosticul se face prin examenul microscopic al „scaunului", evidentiindu-se chisturile. Pentru aceasta nu este necesara internarea. Aceasta se recomanda doar daca este suspectata o alta problema de sanatate a copilului. Oricum puteti apela la specialistii de la Clinica de Gastroenterologie a Spitalului de Copii „Sf. Maria" Iasi pentru un consult de specialitate. In functie de rezultatul analizelor si de starea clinica a baiatului acestia pot stabili daca este necesara internarea".
In alimentatie se vor folosi fructe si legume: afine, alune, fragute, capsuni, lamii, masline, piersici, hrean ras, morcovi, ceapa, praz, patrunjel, usturoi si varza alba. Se recomanda si consumul de seminte de dovleac decorticate, neprajite si nesarate. Si usturoiul este un foarte bun aliat impotriva parazitozelor intestinale. Anumite substante pe care le contine „ametesc" viermii si acestia nu se mai opun miscarilor tubului digestiv care ii impinge spre rect, eliminindu-i. Usturoiul poate fi dat ca atare copilului mai maricel. Sub 3 ani, se recomanda administrarea sub forma de mujdei, cu care se condimenteaza cartofii prajiti. Macar de trei ori pe saptamina se va folosi in alimentatie mujdei de usturoi. Acesta poate fi preparat astfel: peste bulbii (cateii) de la o capatina de usturoi curatati de coaja, se pune o lingurita de sare grunjoasa si o lingurita de miere de albine. Se freaca intr-o piua de lemn sau mojar de ceramica pina se obtine o pasta. Se pune o lingurita de untdelemn si se continua frecarea pina se obtine o pasta. Apoi se adauga 1-2 linguri de otet de mere si se amesteca in continuare. Acest mod de preparare are avantajul ca poate fi folosit la asezonarea alimentelor si la cei care sufera de gastrita (untdelemnul apara mucoasa gastrica). De asemenea, a doua zi respiratia nu mai miroase a usturoi.
diuta_20 spune:
Fata mea nu a baut nici macar o data apa de la robinet.A baut mereu apa plata imbuteliata si tot a facut giardia.Si nici in colectivitate nu este.Noi am scapat (cred) cu 5 doze de Zentel.O tratasem cu Helmiflores inainte si nu scapasem de giardia,plus nu stiu cate bulinute.Depinde probabil si vechimea in organism a parazitului.Fetita mea avea simptome:nu manca,facea treaba mare deschisa la culoare,plangea in somn,era nervoasa,etc.Acum e mult mai bine.
Celena2 spune:
Cum poate fi filtrata apa de la fantana? Pentru ca apa sa poata fi potabila (la robinet) trece prin vreo 5 etape de filtrare & purificare si nici asa nu e OK. Chiar si fara analize, e clar ca apa de fantana e plina de tot felul de macro si microparticule, atat timp cat nu trece prin nici o statie dee epurare.
oanap85 spune:
Helmiflores si decaris am folosit si noi .
Copiilor mei le-a trecut cu Nikvorm,se da o data 7,10..ml in functie de varsta copilului si apoi dupa 7 zile se da iar,seara parca
e destul de scumpisor zic eu:) dar e bun
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
adria.bh spune:
acum m-am intors de la medic, ne-a dat nikvorm si zentel, zentel nu i-am luat ca mi-au zis si la farm ca e prea toxic si ataca ficatul, asa ca i-am mai luat de la plaphar si ulei de cuisoare, mergem pe astea doua, sper sa scapam