Intrebari despre crema Ganache
Am facut ieri crema Ganache, acum urmeaza sa o mixez. Am facut cu frisca lichida si ciocolata 50% cacao, ca alor mei nu le place prea dulce.
am mai multe intrebari.
nu am mixer , ci doar blender vertical. merge sa o mixez asa , sau o las in pace mai bine :D
am facut nu blat, ci un fel de pandispan cu iaurt, cum m-a invata AB AC pe vremuri, la care am adaugat cacao. O sa mearga f bine cu crema. Am facut doua egale. Trebuie sa fie rece complet prajitura cand pun crema? As pune-o la mijloc.
daca o pun la mijloc, merge sa pudrez cu zahar pudra sau nu?
Multumesc ca ati citit si astept sfaturi rapid, ca la ora 18 vin copiii la Sofia:)
____________
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
______________
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Raspunsuri
buli spune:
merge si cu blender vertical, dar il misti usurel.
e mai bine sa fie rece. insiropezi putin?
poti pudra pe deasupra si ca sa se prinda zaharul poti unge cu un strat micrometric de crema. spor - ce bucatareasa te-ai facut!
distractie faina!
selina-d spune:
Cand spui crema Ganache - doar ai topit ciocolata in frisca lichida? Eu am incercat doar batuta cu mixerul, nu stiu ce sa spun de blender. Daca arata bine si asa crema poti sa o mai freci cu o lingura de lemn la temperatura camerei sa se intinda bine si lasa asa.
Blaturile ar fi bine sa fie racite complet inainte sa pui crema.
Nu iti mai ramane crema sa pui deasupra? Cu prajiturile nu e asa neaparat o reteta exacta. Fiecaruia cum ii place. Eu am facut saptamana trecuta un tort pentru baietelul meu la gradinita cu blat cu cacao, crema de ciocolata, deasupra crema de ciocolata , capsuni si bombonele smarties. Poti pune si zahar pudra daca nu ai altceva, poti pune un strat subtire de gem daca nu mai ai crema si niste cocos sau bombonele, depinde si ce ai la indemana.
Spor! Sigur va fi un succes
Sabina spune:
s-ar putea sa am destula crema, ca nu iese prea mare, am copt blaturile in 2 forme mici dreptunghiulare.
as insiropa. dar nu am facuta sta niciodata. e greu?:))
multumesc mult
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
buli spune:
e foarte greu, sabina.
fierbi niste apa cu zahar si ceva aroma, racoresti usor si apoi torni peste blaturi.
ochiometric si gustometric
Sabina spune:
:))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
buli spune:
si daca tot zici ca ai destula crema, la sfarsit pui ce ramane intr-o punga, faci o gaurica la varf si faci floricele peste zaharul pudra - sau note muzicale :))
andacos spune:
Sabina,inmoi blaturile prin adaugarea siropului cu linguritza !Efectiv plimbi linguritza plina,peste suprafatza blatului!
Nu exagera,ca s einmoaie prea tare!
Sa stii ca nemtzi nu fac prajituri insiropate,dar tot bune sunt!Deci potzi renuntza linistita la insiropat!
la multzi ani d-rei Sofia!
Dana
Sabina spune:
asa am facut, am pus cu lingurita peste suprafata.
nu am avut rabdare sa il pudrez complet, am pus un strat de crema la mijloc, altuldeasupra si in parti nu ff bine :D si am decorat cu fructe de padure. Acum e in frigider.
http://instagram.com/p/Pb0_Y4DKzq/
va multumesc mult!!!!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
toti au cerut portie dubla.
Blatul a fost gris, asa ca am nimerit la fix insiropatul, cand o sa fie blat subtire voi aplica sfatul de la Dana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo