Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (29)
Raspunsuri - Pagina 4
tnicoleta spune:
Mami de 2 - Incearca la cabinetul de planing falimial de la maternitatea Giulesti. Au ecofraf, 2D e drept, se sta la coada de iti vine rau, da asa poate te linistesti.
Bubu - Chiar e rea sefa ta. Merita ce ii spui tu in gand.
Pompa de san eu am avut una no name manuala, am folosit-o putin timp. In general noaptea cand pitica sugea doar un san si pe celalalt trebuia sa il mulg sa nu ma doara.
Valicuta, Menisc - Mai aveti putin-putin si va intalniti cu comorile voastre. sa stea linistite acolo cat le trabuie.
Epopeasca - Spor la treburi si nu te agita prea tare. Si referitor la sarbatorile din calendarul bisericesc, parerea mea e ca sunt puse acolo pentru oamnii puturosi. Repet, parerea mea.
Eu tin doat sarbatorile mari-mari, sau pe cele de care ma trage soacramea de mananeca ca trebuie tinute. In rest, sa ma ierte DD, da cand sa le faci daca ai programul incarcat la munca si timp putin acasa?
Pentru bb la spital eu zic sa luati si pentru ei: scutece, servetele umede, pudra baneocin, crema de galbenele, alcool sanitar si in functie de protocolul spitamului hainute, dar subtiri pt ca e cald in salon.
Pe Bia la Giulesti au tinut-o infasata. Hainute de iesit din spital s-a ocupat nasa.
Nicoleta 25+ Corina
Mami_de2 spune:
Epopeasca eu la medicul meu am ajuns ieri. el mi-a facut ecografia de control. Cea de 25 de sapt am facut-o in alta parte in care colul masura 3,6mm,dar cea de ieri de la 29 de sapt ginecologul meu mi-a facut-o. Zici ca era o floricica, asa e ea, nu e niciodata ingrijorata de nik parca:)) si ieri era la fel, nu mi-a zis nik ca ar fi grav ca am colul de 2 cm...efectiv cand am intrebat-o cand sa revin la contrl, mi-a zis ca peste o luna si ca daca vreau sa ma duc sa fac si morfologia peste 2 sapt, dar ea nu ma obliga, o fac pt linistea mea doar asa daca vreau...ca ea acum vede ca totul e in regula.. in fine...
Tnicoleta nu pot merge la Giulesti..m-am gandit si eu prima data acolo.. dar nu pot pt ca risc sa dau nas in nas cu ginecologul meu si mi-e aiurea...ce i-as zice?:)) in plus sa zicem ca nu dau nas in nas cu el dar la ecograf sunt colegii ei si cand ma vor intreba cu cine nasc si ce caut pe acolo, ce le zic? :)) asa ca nu stiu ce sa fac..decat sa astept inca 2 saptamani cumintica in pat.
29+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe, Aspenter; NO SPA;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G
epopeasca spune:
Mami, cam aerian gineco tau. Eventual programeaza-te la control la un alt medic, nu neaparat pt eco (cu toate ca asa poate il faci si pe asta) si mai cere o parere. Ca daca dr tau nu-si faci griji la col de 2cm, asta iti cam pune semne de intrebare. Asa macar mai auzi o parere. Eu una asa as face.
Si pt ca nervii nu vin niciodata singuri, tocmai mi s-a mai adaugat un motiv: nici azi nu voi primi indemnizatia, care trebuia sa o iau de luni, pt ca nu au venit banii de la Resita Astia isi bat joc de noi! Adica eu daca am o intarziere de plata la impozit sau mai fac ei tampenii prin sistem si apar cu cine stie ce contributie neplatita nu iau banii; dar si daca e totul ok, tot nu-i iau la timp! Mi se pare nesimtire curata! Asa le-as zice cateva, de-as stii numai de unde exact e buba...dar asa...
32 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
angelique_19 spune:
Mami daca nu gasesti sa faci ecografie eu iti zic sa stai cat mai linistita in pat cu toate ca ar trebui sa mai incerci trebuie sa gasesti,poate una din fete mai stie pe unde se fac ecografii fara morfo inclusa.
Epopeasca ai mare grija la efort
Fetele maine gasiti cadite,dresuri bebe,ciorapei,jachetele la Lidl.Intrati pe site-ul lor,eu nu ma pricep sa pun link catre site.
27+ cu Stefan Lucian
IuliaCospy spune:
Pupam fetele cucuietele si bb din burtica!
Fetelor scuzati ca nu nominealizez. Scriu iar de la birou - intr-o mini pauza, dar incerc sa raspund.
Vreausaninga, foarte utila listuta. La spital mai trebuie luata adeverinta de la serviciu cum ca sunt platite la zi contributiile. Scuze daca era deja acolo si n-am vazut-o.
As mai adauga niste servetele umede pt noi mamicile. La polizu nu exista dus - era 1 sg si ala nefunctional cand am cerut sa am acces la el - asa ca servetelele pot fi o solutie pana acasa. In plus, ar mai fi de pus apa - sticle de 0,5 ca sa fie usor de ridicat, eventual un pai mai ales daca e cezariana, niste bomboane - eventual mentolate - pt cine naste natural: sunt bune in timpul travaliului ca nu lasa gura sa se usuce si zaharul da putin energie; - pt cine are cezariana cu anestezie generala - ajuta la eventualele usturimi de gat de la intubatie. Ma mai gandesc si revin :)
Bubu, legat de pompa, eu am avut una electrica de la primii pasi - n-o recomand, una manuala de la chicco si tot manuala de la nuk - amandoua f bune; pe astea le-am si folosit; am auzit ca medela ar fi cele mai bune, dar n-am testat.
Mami, colul ti l-a masurat abdominal, nu? E posibil ca el sa nu fie atat de scurtat pe cat a reiesit. Abdominal poate da abateri, iar daca il masoara vaginal sa gaseasca alte dimensiuni. In plus, sunt situatii in care colul e intredeschis si sarcina merge bine pana la termen. Deci nu te impacienta, stai cat mai linistita si vezi ce si cum la urmatorul control. La clinici incearca sa seri eco 2D pt trim III - la receptie e uneori ceata totala in materie.
Felicitari fetelor cu vesti bune de la eco si morfologii.
Legat de scosul din spital, noi am avut la Sara asa: body cu pantaloni, costumas flausat, salopeta nu f groasa si paturica. Am iesit din spital pe 5 decembrie, dar era soare si f cald: eu eram doar in bluza si pulover, haina o tineam pe mana.
gasca si fug! Aveti grija de voi!
Iulia, mami de Sara Andreea si 26+
onutz83 spune:
Fetelor, v-am citit cu viteza luminii
MAMI, iubita, stai calma, nu intra in panica
Pt colul scurt se recomanda medicatie si repaus total, dar medicamente trebuie sa-ti recomande ginecologul tau. Incearca sa stai cat mai mult in pat si las-o moale de tot cu vizitele (sau, cum zice mama: 'mai stai si pe-acasa' ).
Cat despre eco, da un telefon la Centrul Medical Panduri si vezi daca e azi cineva care sa-ti faca o ecografie (ecografistul meu e doar vinerea si trebuie programare inainte, de asemenea trebuie sa fii pacienta unuia dintre medicii cu care colaboreaza).
E jecmaneala pe fata cu ecografiile in sarcina
Mai poti incerca la camera de gards a unui spital care iti este mai aproape...
si nu intra in panica!
Onutz 29+ cu Lucian
Bubulina42 spune:
Va pupacesc, frumoasele mele burtici si multumesc de raspunsuri
Intru o picatura inainte de a ma pregati de serviciu,,cat sa raportez o noapte linistita pe toate fronturile si un bebe somnoros nevoie mare, (ca de obicei),acum 10 minute a inceput sa se fatzaie un picutz, s-o fi intinzand:)-zici ca tricoteaza, ma amuza de mor
Oricum, dupa portia de lapte pe care stiu ca o asteapta-iar la somn, ca de, prea mult efort.
Mami,relaxaza-te ca si partea psihica e super extra importanta..Incearca sa dai niste telefoane si intreaba cum au zis fetele, nu te astepta ca receptionistele sa fie brici in materie si sa te inteleaga..Hai ca are sa fie bine, sigur sigur!!
Gina2,care va sa zica ai reusit sa dirijezi lucrurile sa iasa cum ai vrut.Nu te mai amari de banutzi, ca de venit trebuie sa vina.Nu ai nevoie de nervi
ooops, right-Menics[/red], s-ar putea sa deschida poarta spitalului prima si sa puna galuscutza pe lista de Bun Venit, sau si ea si Valicutza in acelasi timp:)
Aici in spital e f frig, indiferent de anotimp, asa ca ti se si cere neaparat sa ai halat gros, sosete groase, camasi de noapte calduroase,si iti mai pun si ei doua paturi pe tine..
Pe bebelici noi vrem sa il imbracam cu un body normal, cu pantalonasi care au talpite, cu o caciulita de strumg- si sa punem deasupra un costumas asa, ca de ursuletz, din blanita-cu bumbac pe interior (care are si gluga)+ manusi si ce mai tre, dar nu mam gandit (inca) sa ii iau si ceva e fas, ca nu e miezul iernii, chiar daa la ei aerul tare va fi o super surpriza, scumpii de ei..
OOps, nu mai am timp! Va pup pe toate si ma duc la minunatii mei sefi, ca ma topesc de dorul lor
E miercuri, ce bine.Vineri nu ma duc la job, ca ma duc la doctor si o sa stau lejer 4-5 ore la asteptat, asa ca maine e vineri pt mine
Va pe toate, cu drag, aveti grija de voi si de boboci!!
PS Nu stiu ce am facut de am o mie de culori prin text, nu mai am timp sa rezolv!sorry!
29 + cu Nicholas
monis5 spune:
Bun gasit
am aruncat azi un ochi la odiseea voastra cuprinsa de o brusca nostagie a aceleeasi perioade din 2009 si vroiam sa va urez asteptare placuta si alaptare indelungata a bebelusilor si sa va intreb de ce primul lucru de pe Mega listuta cu cele trebuincioase este biberonul?!? . Cam oricine are o farmacie la parter sau in blocul vecin, daca aveti nevoie de biberoane, se pot cumpara oricand, altfel pot fi complet inutile. Ce-i drept si eu aveam pe prima lista asa ceva, dar pana sa nasc le-am taiat si curand copilul face 3 ani si nu am cumparat niciodata un biberon. Ceea ce va doresc si voua
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
tnicoleta spune:
Am nevoie de ajutor putin, de la cine se pricepe.
Valicuta parca tu ai zis ca ne poti ajuta. Bineinteles in limita timpului tau
Iata ce email tot dau de cateva zile la contabilitate si nu am primit raspus
Te rog sa imi spui cate zile de concediu de odihna mai am de luat.
Eu am calculat asa: 21 zile lucratoare CO (conform noului contract de munca) impartit la 12 luni = 1,75 zile/luna
1,75 x 9 luni = 15,75 zile lucratoare CO
In luna august mi-am luat 5 zile CO 15,75 - 5 = 10,75 zile CO
Sincer nu stiu daca se iau in calcul si lunile de concediu prenatal/postnatal pentru ca atunci am dreptul la toate zilele de CO de anul asta
Cum am mai zis, de la 1 octombrie vreau sa intru in CO, cu zilele ramase. Dupa calculul de mai sus sunt 10 zile, in perioada 1 octombrie - 12 octombrie, dupa care voi intra in prenatal 60 de zile in perioada 15 octombrie - 20 decembrie (20 dec DNP).
Te rog sa imi spui daca e bine, cat mai repede, pentru ca vreau sa vorbesc si cu Cristi Badescu despre concediu.
Deci am calculat bine? Am dreptul la zilele de Co din lunile octombrie, noiembrie si decembrie?
Multumesc de ajutor
Nicoleta 25+ Corina
bioana spune:
salutari burtici din madrid,
sunt asa de obosita, ca nu am timp nici sa intru sa scriu cateva randuri...suntem bine,dar muncim mult, nu avem timp sa dormim la amiaza si se cunoaste....
mi-am cumparat fierul scris de tocolog.marti dimineata,mi-am refacut analizele sa ma pot vaccina martea viitoare.
burtica a mai crescut.de ieri ma supara cateodata deasupra buricului, cam la o palma,putin in stanga...nu stiu, daca e cum impinge fata lui mama...sau ce se intampla pe acolo..cand ating cateodata(ca nu simt tot timpul)e tare si ma doare putin...si la aplecat putin ma deranjeaza....incerc sa imi imaginez in ce pozitie sta,dar imi e greu...
eu exercitiile kegel le fac in pozitie sezut sau intinsa....cate 50.incord,apoi las....asta pentru muschii de suprafata.iar pentru cei mai profunzi incord muschii pelvisului usor, apoi las,apoi din nou dar de data asta mai tare...si tot asa de 5 ori, de fiecare data mai tare.apoi numar pana la 10 si reiau. noi asa am facut exercitiile la curs.
embarazada de 27+
o fetita...