Urgent!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Citesc aici si ma minunez de ce se administreaza unor copilasi atat de mici. Ce nevoie are un bebe de 8 luni sau chiar un copilas de 1,5 ani de asemenea extracte mai mult sau mai putin verificate medical ?? Pai cu imunitatea lui naturala cum ramane ? Sau cu efectele adverse ale acestor bilute si extracte ? Personal, nu am dat asa ceva la copilul meu pana la varsta de 4-5 ani, si atunci doar chestii absolut naturale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

anda, e o moda, o manie, sa dai bilute si tincturi,de parca din totdeauna se face asa.
ca tot fac referiri la bunici,aceia nu lua nici bilute nici trilute, ci beau ceaiuri,uscau plante etc si aveau alta alimentatie.

da,da, nu mananc carne,dar mananc soia care are un urias potential alergen si care oricum e modificata genetic.

la 8 luni sar cu bilute pe copil, cu tincturi cu alcool.
daca ar fi citit Ion de Rebreanu, pt ca acolo descrie la un moment dat cum moare copilul de 1 an al lui Ion:i se da tuica,ce are maxim 25 de grade,doua inghitituri.
e mai safe sa ii dam tinctura cu alcool de 33 la grade sau chiar de 96 de grade. e o iresponsabilitate crasa.

eu sunt curioasa ce le vor spun parintii copiilor care au astm sau alergii si carora ei le dau bilute si sunt bucurosi ca le merge bine.de fapt este doar o etapa de remisie. nici nu vreau sa ma gandesc cand explodeaza aceste afectiuni,pt ca ele trebuie tratate alopat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geta_florina spune:

Buna,
imi cer scuze ca ma bag in discutie, dar citind ultimul mesaj al histaminei, nu m-am putut abtine.
mie nu-mi plac exagerarile in nici o directie... nu sunt de acord ca afectiunile se pot trata doar alopat.
am sa va spun ce am patit eu cu copilul meu cand avea 2 ani. i-a aparut o eczema, ceva de genul asta, langa gurita, care se tot se marea si arata tot mai rau. am fost la medic, am primit un unguent cu cortizon. dupa cateva zile, eczema a disparut complet. cand am incetat aplicarea cremei, a aparut din nou, de data asta mult mai rau.
si atunci am mers la un medic homeopat despre care aveam referinte ca e un medic bun. si da, am primit tratament cu niste bilute si niste picaturi.... eczema a disparut .... si n-a mai aparut nici in ziua de azi. toata intamplarea a fost acum 4 ani...
eu am incredere si in homeopate si in produsele naturiste, dar nu resping medicina alopata atunci cand este cazul.
in ceea ce priveste tincturile cu alcool, din cat am vazut eu, pe sticlute sau in prospecte scrie clar de la ce varsta se pot da si banuiesc ca cei care au scris asta sunt in cunostinta de cauza, nu vorbesc prostii.
picky_toto iti doresc sa gasesti un dr bun si de incredere care sa-ti dea tratamentul potrivit pt fetitele tale. multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marioara1980 spune:

Histamina, as vrea sa iti mentionez ca nu i-am dat niciodata copilului 2 linguri de tinctura sau alcool, ci 10 picaturi diluate in 100 ml / apa sau ceai...
Asa cum am mai spus am ezitat si eu la inceput si nu aveam de gand sa i le dau insa dr a insistat, si am zis sa merg pe mana ei, ca stie ea ce zice (ea este specializata in pediatrie).
Am gresit, si cred ca nu realizezi cat de rau imi pare mie, mama si eu de copil la randul meu.
Multumesc pt acuzatii, chiar ma simt mult mai bine acum...

Mergi la inceput

marioara, iarta-ma.nu asta a fos tintentia mea.
vina este in primul rand a medicilor.clar.
nu exagerez.si eu am luat bilute si trilute si m-am umflat, iar tincturile dlui dr Chirila m-au trimis in reanimare.

am mai spus ca dozarea e asa:
10 picaturi =o jumatate de mililitru
o lingurita mica=2 ml
o lingurita pt cafea=3 ml
o lingura=5 ml

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Nu e relevant in cati ml de apa sau ceai ai diluat tinctura, tot atata alcool a inghitit copilul.

In general " naturistele" astea se vand ca si " supliment alimentar" asta inseamna ca pt punerea lor in vanzare nu e necesar sa se faca studii ca si la medicamente, sa se vada clar contraindicatii, reactii adverse, etc. sunt cam pe proprie raspundere.

Eu sunt pentru ceaiuri unde s-a studiat de ani de zile fiecare planta ce efecte are si sunt mai circumspecta la pastilele naturiste care nu stii exact ce contin si cum ziceai poti fi alergic la planta in sine sau la unul din excipienti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui histamina
eu sunt curioasa ce le vor spun parintii copiilor care au astm sau alergii si carora ei le dau bilute si sunt bucurosi ca le merge bine.de fapt este doar o etapa de remisie. nici nu vreau sa ma gandesc cand explodeaza aceste afectiuni,pt ca ele trebuie tratate alopat.

Asa-i ca pe mine ma vizai? Ok.
Da, eu sunt una din "bucuroase" si ce vezi rau in asta? Si daca numai pentru 2-3 ani astmul/alergiile sunt remise eu ma declar multumita. Daca ele revin la 7 ani, va avea alta imunitate si va suporta mult mai usor virozele. Deci, ce am pierdut, ca mie imi scapa ?
Alternativa propusa de alopati era singulair pana la 6-7 ani si periodic flixotide si ventolin. Toate astea nu faceau decat sa creeze un cerc vicios si sa-i agraveze si mai mult astmul. Nu uita, ca ea avea reflux si medicatia bronho-dilatatoare nu se recomanda pe reflux-gastric.

Eu sincer, nu am intalnit pana acum nici macar o singura persoana care sa se vindece de astm/alergii cu tratament alopat, nici macar una. Tratamentul alopat e doar paleativ, sustine copilul pana ajunge la 7-8 ani si atunci la marea majoritate se remite de la sine. Vorbim de astm si alergii in forma grava, nu din ala la care medicii le prescriu 3 luni de singulair ca asa e trandy.

Si chiar daca revin peste 5-10-15 ani, desi eu mari dubii, le tratam tot homeopat. Cum s-au remis acum, in 3 luni, asa se vor remite si atunci .

Din fericire inversunarea ta pe homeopate nu-mi face mie si copiilor mei nici un rau.
Homeopatia e o stiinta, in alte tari are traditie, discutiile de genul "bilute placebo" nici nu ar trebui sa existe. Nu eu am inventat homeopatia, nu eu o practic ... e o alternativa medicala veche de mai bine de 200 ani. Chiar si alopatii prescriu la gravide si copii, tocmai pentru ca, spre deosebire de alopate astea nu au reactii adverse.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

haideti sa nu transformam iar subiecutl in campul de batalie alopat/homeopat(naturist) ca nu e chiar acelasi lucru.
Picky a luat o decizie, o respectam - si nu stim nici noi, ca nici ea daca intr-adevar eruptia a fost datorata de o reactivitate la un ingredient din remedii sau nu.
nici varianta alopata si nici cea homeopata nu vor detine vreodata adevarul absolut in ceeace priveste vindecarea, remisia sau disparitia unui anumit simptom pentru simplul motiv ca medicina nu e niciodata matematica iar 1+1 nu fac niciodata 2. de aceea exista pacienti si nu scheme rigide de tratament.
vorba Getei - moderatia e buna in toate.

Mergi la inceput

roxana,geta, aveti dreptate.

in ceea ce priveste alergiile, softurela, ceea ce tu ai scris acolo pare desprins dintr-un tratat medieval.
dezechilibrul daca vrei sa ii zici asa e in excesul de histamina pe care il poti inhiba doar cu antihistaminice sau cu diaminoxidaza,enzima secretata pe planeta asta doar de om si porc!Daosinul e sintetizat din carnea de porc.

in toat ebolile sistemice tratamentul este paleativ si nu vindecativ,iar in reactii alergice trebuie musai antihistaminic.nimeni nu o sa il scoale pe vreunul din soc anafilactic cu bilute si nici nu o sa vindice o reactie sistemica.
poti suplimenta producerea de diaminoxidaza fie cu DAOSIN fie cu o dieta pe baza de porc.
sunt singurele surse din lume.

pt cei interesati
www.sciotec.an/de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

oarecum off-topic sau ca nuca in perete : tocmai am aflat ca bantuie (din nou) roseola, citind cum se manifesta, m-am gandit ca unele simptome s-ar potrivi cu cele descrise de picky, mai ales ca a precizat faptul ca si fetita cea mare a inceput sa dea semne ca e bolnavioara.

Mergi la inceput