Urgent!
Raspunsuri - Pagina 4
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marioara1980 Extract din muguri de brad, Abies pectinata MG=D1 |
Si noi am inceput de 2 zile tot Brad si vom continua....sa vedem daca se mineralizeaza dintisorii distrusi dupa cura de cortizon.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
histamina spune:
Unele medicamente le provoaca copiilor somnolenta: cele care contin alcool, diphenhydramine hydrochloride (Benadryl), chloral hydrate si fenobarbital. Indiferent daca aceste medicamente functioneaza sau nu, este inacceptabil ca parintii sa le foloseasca pentru un bebelus.
Fenobarbitalul si homatropine methylbromide (asemanatoare atropinei, este folosita pentru relaxarea musculara) nu au efecte mai bune decit placebo si pot afecta sistemul nervos central al bebelusului. La fel alcoolul care poate duce la convulsii datorate scaderii bruste a nivelului de zahar din sange. Concluzie: Medicamentele sau plantele medicinale pentru tratamentul copiilor plangaciosi si agitati nu sunt intotdeauna remediul pe care parintii trebuie sa-l foloseasca.
Marioara1980 spune:
Eu am avut o retinere cand am vazut ca extractul contine alcool, dar am zis ca daca pediatra mi-a zis sa continui cu el (eu nu i-l administrasem), stie ea ce zice...acum imi vine sa innebunesc ca i l-am dat si ii poate face rau copilului....
histamina spune:
marioara,
am facut 8 ani recuperare cu copii cu probleme emotionale, un an de practica la psihiatrie.
ce mi-a spus prof Romila, pe atunci,ceva ce am in creier:
dati copilului o jumatate de mililitru de alcool zilnic,adica 10 picaturi sia veti toate sansele sa cresteti un viitor alcoolic!
pur si simplu creierasul lor stocheaza aceast ainformatie,habar nu am cum s aexplic.nu stiu daca ma fac inteleasa.
dincolo de asta poate afecta memoria, poate da convulsii, tulburari nerovoase.
roxanaz spune:
mda, nu e vorba ca faci copilul alcoolic - ca in extract nu-s acei 0,5ml de alcool zilnic - era ideea de a da un extract alcoolic sub 1 an. sunt sigura ca nu scrie asa ceva in prospect, dar mai verific....
histamina spune:
roxanaz,ce te faci cu mame care au dat un an intreg copilului 20 de picaturi/zi de extract cu alcool si ai caror copii,la intreruperea tratamentului au manifestat simptome de sevraj?asta am vazut,deci,nu e literatura.
unul are un sistem nervos puternic,altul slab.
nu se dau medicamnete cu alcool sub 2 ani sub nicio forma.
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui histamina marioara, am facut 8 ani recuperare cu copii cu probleme emotionale, un an de practica la psihiatrie. ce mi-a spus prof Romila, pe atunci,ceva ce am in creier: dati copilului o jumatate de mililitru de alcool zilnic,adica 10 picaturi sia veti toate sansele sa cresteti un viitor alcoolic! pur si simplu creierasul lor stocheaza aceast ainformatie,habar nu am cum s aexplic.nu stiu daca ma fac inteleasa. dincolo de asta poate afecta memoria, poate da convulsii, tulburari nerovoase. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
Histamina, omiti ceva important. Adminsitarea alcoolului pe perioade lungi poate creea problemele pe care le aduci in discutie.
Dar daca ai observat cam toate extractele se dau 1,2 sau 3 luni cu pauza, apoi iar se reiea. In general nu prea se pune problema de a merge cu extractele pe perioade lungi de timp. Eu i-am dat fetei extract de coacaz de la Plant Extract, cam 6 luni dupa ce am oprit singulair-ul si pana sa incep cu homeopatele. In luna in care faceam pauza de coacaz, reveneau simptomele suparatoare de astm...cat timp era cu coacazul, astea se diminuau. Un fel de cortizon natural. Daca ar fi sa aleg intre cortizon si extracte cu alcool as alege alcoolul, la modul cel mai sincer.
Apoi mai am un dubiu in ceea ce priveste cele 10 picaturi. Sincer, eu cred ca e prea putin sa faca rau unui copil. Parerea mea si nu ma poti convinge de contrariu.
Tata avea un obicei cand eram mici, in fiecare zi cate un pahar de vin rosu/negru facut de el....avea el o lozinca: hemoglobina sa creasca.
Crede-ma ca nici eu, nici fratele meu nu suntem dependenti de alcool. Eu mai beau vin doar daca mi se ofera ceva natural si de casa, adica cam o data /an.
Dar astept niste studii in directia asta, poate reusesc sa ma convinga de contrariu.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518