De ce le este oamenilor frica?

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Viviana,
sper ca ai citit mesajele mele anterioare despre Rai si Iad.

eu cred ca tuturor le e rezervat Raiul, numai ca nu toti vor sa fie acolo.

Buni si drepti suntem dupa cum ne consideram noi, dupa standardele noastre...dar din puctul de vedere al Lui Dumnezeu nu suntem nici buni si nici drepti,pt ca pacatuim si de aceea avem nevoie de un Mantuitor.

daca am sta fiecare si ne-am gindii bine am vedea ca pacatul este
adinc inradacinat in noi si am recunoaste ca prin natura noastra pacatoasa nu am avea dreptul sa stam langa Dumenzeu care e sfint, bun si drept.

De aceea Dumnezeu a instaurat la inceput jertfele, dar vazind ca omul nu le acorda atentia care trebuie si prin jerfe tot continua sa pacatuiasca si apoi sa jertfeasca un animal...devenind un patern, singura modalitate a fost un OM perfect, mielul fara pata,Fiul lui Dumnezeu sa moara pt toti.

De aceea trebuie sa iti analizezi natura pacatoasa, sa vezi ca esti un pacatos apoi sa crezi ca ai nevoie de ajutor, sa te pocaiesti si sa primesti jertfa.

Si Doar asa vei fi etern alaturi de Dumnezeu care l-ai iubit in viatza



michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Katya, mersi, foarte intelept ai explicat.

Michelle,



--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Viviana , ca sa completez: probabil ca te intrebi (si altii la fel) cum e posibil sa fii 'drept' si totusi sa n-ai 'garantat' raiul.

Pai n-ai decit sa iei cele 10 porunci, doar ce le-a pus Nadaflorilor la un subiect, nu le mai pun ca nu stiu sa le scriu fara diacritice, si-ai sa vezi ca, din cele 10, 4 au trimitere directa la Dumnezeu (adica Treimea), asa ca daca esti 'drept' cit doar 6 porunci(pe care oricum nu cred ca e cineva care sa le tina chiar corect),nu esti chiar 'drept' de intrat in Imparatie. Deci:iubesti tu pe Domnul Dumnezeul tau? abia pe urma mai vezi ce si cum.



katya, ma arunc si eu cu o intrebare, sper sa nu te supar.
ok, am inteleg explicatia crestina a raiului si a accesului in el. dar, intreb eu, crestinii au constiinta faptului ca filosofia lor se aplica in interiorul religiei crestine? presupun ca n-au aroganta sa considere ca aceasta filosofie se aplica tuturor oamenilor. chiar si celor care n-au avut niciodata contact cu crestinismul, si nici nu vor avea vreodata - sa zicem niste triburi pierdute prin africa. chiar considera crestinii ca oamenii din respectivele triburi vor arde in iad, asa, by default?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia
katya, ma arunc si eu cu o intrebare, sper sa nu te supar.
ok, am inteleg explicatia crestina a raiului si a accesului in el. dar, intreb eu, crestinii au constiinta faptului ca filosofia lor se aplica in interiorul religiei crestine? presupun ca n-au aroganta sa considere ca aceasta filosofie se aplica tuturor oamenilor. chiar si celor care n-au avut niciodata contact cu crestinismul, si nici nu vor avea vreodata - sa zicem niste triburi pierdute prin africa. chiar considera crestinii ca oamenii din respectivele triburi vor arde in iad, asa, by default?

Interesanta intrebare. Si eu sunt curioasa ce se intampla cu cei care nu au auzit niciodata de crestinism.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

“LOGICA” iubirii ?!?

Eu sunt JUDECATORUL lumesc (ghidul vostru) de la MUZEUL SUFLETELOR, care se mai numeste si IAD. Nu, nu s-au inchis inca portile mortii peste voi, si inca mai aveti viata ca sa va puteti CURATA sufletele ca sa puteti sa parasiti acest muzeu sinistru care va ingreuiaza si va tintuieste locului lui, tot mai mult pe zi ce trece, supra-aglomerându-se cu exponatele voastre sufletesti; Sufletele din acest muzeu sunt ingropate in murdariile gândurilor mintilor lor si nu se pot destepta usor din aceasta betie sufleteasca, pentru ca diavolul si pacatele sunt ascunse in spatele gândurilor, departe de infatisarile dulci si aparente ale ochilor. Din muzeul sufletelor nu se poate pleca decât prin spalarea (spovedirea) murdariilor si mormanelor de gunoaie (pacatelor) aflate pe hainele dumnezeiesti primite la Sfântul Botez. Iar cine nu are asemenea vesminte sau haine primite prin Taina Sfântului Botez de la Biserica Ortodoxa, sa asculte si sa nu se impotriveasca Bisericii, sa inteleaga ca lumea (universul) noastra este nascuta si cu satana – pentru a fi noi adusi aici, de acolo de unde nu eram, mai inainte de a ne naste - si sa se duca sa ia haine de la Biserica pentru ca nu-l opreste nimeni. Sa se noteze ca “ghidul” de la acest muzeu al sufletelor este un mirean (nu preot) CRESTIN-ORTODOX din Biserica, si el practica constientizarea, iar nu prozelitismul. Acest mesaj este adresat mai mult celor din afara Bisericii Ortodoxe, iar aceste informatii nu sunt necesare decât unei conturari mai clare a realitatii, sau a acelor lucruri care nu tin prea mult (inca) de firea noastra si nu sunt date majoritatii sa le afle, mai inainte de moarte; iar textele mele nu sunt decat niste lucrari de logico-credinta si nu pot ajuta cu adevarat, caci AJUTORUL se afla numai la Domnul nostru Iisus Hristos, sau la BISERICA = Trupul lui Hristos. Iar eu va scriu voua, cei din afara Bisericii mele, ca si cum nu imi veti raspunde, deci vorbesc cu pietrele, care sper sa imi “raspunda” cu a lor PIETRIFICATA intelegere. Si din aceasta cauza o sa vorbesc intr-un mod mai profan pe alocuri, cum nu as vorbi cu fratii si surorile din Biserica mea, ci mai mult cu aceia care se afla foarte departe de aceasta Biserica, in alte biserici, sau in nici una, ca si ei sa inteleaga. Ascultati de ortodocsi cand vine vorba de Dumnezeu, ca numai printre ei se afla cei care pot gândi dumnezeieste. Ascultati de Bisericile Ortodoxe, daca vreti sa ganditi dumnezeieste.

“(…) va spun ca Dumnezeu poate si din PIETRELE acestea sa ridice FII lui Avraam.”
Sfânta Evanghelie dupa Matei 3:9

Ce ii trebuieste lui Dumnezeu pentru a face oameni. Numai o gramada de pietre. Mai “râcâie” nitel la “muntele” lui, mai cad niste bolovani, si se transforma in oameni, datorita suflarii Sale de viata. Desi chiar pare, nu este asa mare lucru, “piatra”, sau omul, care este fara Dumnezeul adevarat. Unde se duc pietrele? Nicaieri. Nici in iad, nici in imparatia cerurilor, daca nu cred nimic.

Daca insa incep a crede, majoritatea oamenilor participa la un fel de “loterie” a credintelor. Este vorba despre o “loterie” sinistra a sufletului, prin care oamenii isi aleg biserici sau credinte, care mai de care mai diferite de Biserica Ortodoxa sau originala.

Pornim de la idea avansata de Domnul Marius: citat/“Religia este o chestiune …” si vom dezvolta, dupa puteri, pentru a intelege (de) ce ESTE “religia”, “chestiunea”, sau cum vreti sa o numiti, factorul determinant al felului EXISTENTEI noastre (ETERNE).

“(…) FIE CELE DE FATA, FIE CELE VIITOARE,
toate sunt ALE VOASTRE.”
(Epistola întâia catre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 3:22)

Aceasta arata ca CELE DE FATA (sau realitatea perceputa in trupul omenesc) si CELE VIITOARE – (sau lumea de dupa moarte), au ca numitor comun: OMUL, si demonstreaza ASEMANAREA dintre cele doua lumi - pe care am subliniat-o printr-un mesaj mult mai inainte -, iar din cauza acestui numitor comun omenesc si bine definit deja, de catre realitatea pe care o percepem in mod omenesc, rezulta ca cele “doua” lumi SUNT (in formare spre) UNA singura. Exista o singura “realitate”, in concluzie ar trebui sa ne privim, in folosul iubirii lui Dumnezeu, ca pe niste morti (cu trupul), asta si pentru ca trupul viitor, duhovnicesc si datator de viata (Epistola întâia catre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 15:44-45) in care va locui sufletul dupa moarte, e mult mai puternic decat trupul firesc si are capabilitate de a fi nemuritor.

@eumada: a fost alt mesaj mai inainte de acela cu “sperietura”, in care spuneam, la fel, ca “o sa ne UNEASCA moartea pe toti"; nu trebuie sa ne speriem de lucrurile inevitabile, ci de cele evitabile: moartea e singura care ne aseamana, este elementul comun al nostru, al oamenilor, deci de aceea am spus ca ne “UNESTE”; in afara de MOARTE, care ii UNESTE sau ii ASEAMANA, oamenii mai au CREDINTA, care ii DIFERENTIAZA in grupuri; sa vedem ce va (re)iesi pana la urma din aceste doua trasaturi comune tuturor oamenilor: credinta si moartea.

Viviana, raiul e gradina lui Dumnezeu, unde ai vazut ca El creste tot felul de pomi. De ce pomi? Pentru ca oamenilor le va fi foame, si nu vor putea sa traiasca etern cu “stomacul” gol. De-acolo, din rai, o sa ne dea Dumnezeu mâncare sa ne hranim daca il iubim acum, cat suntem in viata; acolo in rai se afla “painea noastra cea de toate zilele”, adica “POMUL VIETII”. Deci raiul e doar un fel de “cantina” cu acces pe baza de “card” pe care scrie cu litere mari “Aceasta persoana iubeste pe adevaratul Dumnezeu”. Iar cine nu il iubeste pe Dumnezeu o sa faca “foamea” si nu o sa poata participa la imparatia luminata:

“(…) Domnul Dumnezeu le va fi lor lumina si vor IMPARATI în vecii vecilor.”
(Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul 22:5)

RAIUL este doar o parte – cea responsabila cu hrana - din IMPARATIA CERURILOR. Intrebati daca o sa aiba ateii “card” cu care sa intre in rai si sa se hraneasca in fiecare “zi” a eternitatii? Ce sa spun ateilor, iar lumeste? Dumnezeu e ca un magnet de care daca nu va “prindeti” inseamna ca aveti intorsi catre El, “polul” care va face sa fiti respinsi. Nu aveti decat sa va “intoarceti” cu 180 de grade; mai intâi trebuie sa CREDETI si sa invatati despre Dumnezeu din Biserica Ortodoxa, iar numai dupa aceasta o sa gasiti pe Dumnezeu, prin multa vointa; acum insa voi procedati exact invers, pentru ca nu asteptati sa gasiti pe Dumnezeu, si nu il veti gasi. Ateii nu au nici o treaba cu Dumnezeu, iar Dumnezeu nu o sa aiba nici o treaba cu ateii. Ateii nu au nici un fel de loc, nici rai, nici iad, nici chin, nici bucurie, nici viata, nici moarte. Ei nu au decât nimicul (dumnezeiesc) pe care l-au adunat in viata si vor fi uitati pe vecie. Ei nu au decat UITAREA. Departe de imparatia lui Dumnezeu, ei vor trai la infinit aceasta viata din care vor fi murit, repetandu-se si repetandu-se mereu, de la nastere catre moarte si inapoi la nastere, exact asa cum a fost viata lor, nimic altceva nefiind lor dat sa mai vada sau sa mai traiasca. Toate sufletele vor sti adevarata putere a lui Dumnezeu si adevarata noastra chemare (prin iubire) catre El, insa ateii “adevarati” … nici DUPA moarte nu vor “crede”.

Insa este intr-un fel, mai “bine”, ca sa fii ateu, decat sa-ti ratacesti sufletul la biserici false (secte). Cum sta treaba cu bisericile false, cu bisericile omenesti, cele facute dupa rânduiala omeneasca, care tin inima omului departe de Dumnezeul adevarat, rupandu-l de Biserica Ortodoxa, si spunandu-i sa citeasca “Cartea Cartilor” in afara Bisericii? Ce e cu Cartea asta a cartilor (Biblia), pana la urma? Ce fel de carte este ea:

“Ca Domnul a turnat peste voi un duh de TOROPEALA. (…) Drept aceea orice DESCOPERIRE este pentru voi ca graiurile dintr-o CARTE PECETLUITA. Daca le dai cuiva care stie carte si-i zici: "Citeste!" el iti raspunde: "Nu pot, caci ea este PECETLUITA!"
Si daca o dai cuiva care nu stie carte si-i zici: "Citeste!", el iti va raspunde: "Nu stiu carte!"
Si a zis Domnul: "De aceea poporul acesta se apropie de Mine cu GURA si cu BUZELE Ma cinsteste, dar cu inima este departe, caci INCHINAREA înaintea Mea nu este decât o RANDUIALA OMENEASCA învatata de la OAMENI”
Isaia 29:10-13

Michelle, multumesc pentru primul raspuns “clar” al tau catre mine, l-am dobândit cu foarte mare greutate, pe parcursul a 3 subiecte, dar … este un raspuns valabil; iti spun de pe acum: ai ghicit. Nu trebuia sa iti ascunzi nesiguranta raspunsului printre atâtea mesaje inutile, despre ce treburi si rosturi ai tu cu barbatul si copilul si alte cele (stalking?? astea nu-s glume, eu sunt om cu rost, casatorit, vezi ca-ti da sotia mea una de “nu te vezi”). Te-am intrebat o simpla intrebare, o intrebare din cartea “PECETLUITA”, deoarece dumneata te afli cu “CARTEA cartilor” (PECETLUITA si deci nu usor de intles) in mana, din care EDUCI oamenii, dupa cum inteleg eu de la tine, despre un NENE caruia tu ii spui “Domnul Isus”. Inteleg ca ai AUZIT insa, si ai luat la cunostinta, de la Biserica Ortodoxa, ca exista CINEVA incomparabil cu orice NENE, fie acest NENE de la mennoniti, fie NENEA de la anabaptisti, fie si NENEA de la metodisti, si NENEA de la mormoni, si chiar NENEA adventistu de ziua a 7-a, sau NENEA Isus (fiul lui Sirah) al tau, michelle; cu toate ca tu decizi in continuare - fara nici un fel de logica demonstrativa -, sa ramâi cu NENII de la bisericile (neo)protestante, subliniez ca acest Cineva pe care L-am aflat in Biserica Ortodoxa, nu este un NENE (dumnezeu fals, omenesc), ci este Dumnezeul Adevarat, sau DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS asa cum are nume dat de la Biserica Sa (“IISUS” (din lb. greaca, cu doi de “i”) “CEL CE VINDECA”). Dumnezeu nu are mai multe biserici, singura Sa Biserica (trupul Sau) e Biserica Ortodoxa, restul trebuiesc privite dupa cum suntem sfatuiti:

"NU va INCREDETI în cuvintele MINCINOASE care zic:

ACESTA este
TEMPLUL DOMNULUI,
TEMPLUL DOMNULUI,
TEMPLUL DOMNULUI".
(Ieremia 7:4)

Cum oare se va numi “jocul” vietii? “TEMPLUL corect”? Biserica aleasa? Mai inainte am pus o simpla intrebare, ca o intrebare a unor simpli oameni care – dupa cum reiese din raspunsul ghicit si fara vreo anumita logica referitoare la textul biblic, al michellei -, pierd timp si viata “invatând” si “intelegând” Biblia de la michelle sau de la alti (neo)protestanti ghicitori de Scripturi. Biblia nu e carte de ghicitori, ci BIBLIA este un sistem informational amplu de legaturi si conexiuni (teo)logice; fiecare verset din Biblie se leaga cu toate celelalte versete, si fiecare verset este sustinut numai prin Biserica Ortodoxa. Ar fi corect ca biserica neoprotestanta sa se lase de ghicitul in Biblie si sa se apuce de ghicitul in palma, care e mai “logic”. Asa le zic si neoprotestantilor de aici din USA. Trecând pe lânga biserica lor, vorbim ca oamenii, respectuos (fiecare dintre dânsii are “Cartea Cartilor” la sub brat); dupa ce stam de vorba ca oamenii, ma invita la dânsii in biserica. Deoarece eu stiu deja despre dânsii ca nu pot a intelege informatiile din Biblie decat LUMESTE, le spun ca sunt ateu, si ca as fi interesat sa intru in biserica lor, daca imi vor spune, de ce anume trebuie ca sa cred eu neaparat, in NENEA din biserica respectiva. Insa persoanele neoprotestante nu au putere sa convinga nici macar ateul (cel ce are multumiri, fara a multumi lui Dumnezeu), daramite pe acela ce deja si-a format - citind Biblia in afara Bisericii Ortodoxe - o parere foarte periculoasa pe baza opiniilor sale personale, infatisand inca un NENE si poate inca o alta “biserica” pentru acest NENE, in fata sa si in fata oamenilor.

Poate de pe-acuma, in timpul meu liber, o sa ma duc sa “predic” la (neo)protestanti in biserici, pe-aici prin USA (pun in ghilimele pt. ca nu sunt preot, insa in raport cu persoanele din alte biserici incl. bis. neoprotestanta, pot fi reprezentantul credintei mele ortodoxe). “Visator” dar fara gluma: eu vreau sa vad bisericile neoprotestante GOALE, fara oameni, ca sa nu-L mai supere acei oameni, pe Dumnezeu, ci ca ei sa Il iubeasca pe Dumnezeu, in Biserica Sa. De ce vreau asa ceva? Pentru ca - n-auzi? -:

"IUBIREA ca MOARTEA e de tare
si ca IADUL de grozava este GELOZIA."

Cântarea Cântarilor 8:6

O sa citez raspunsul michellei, care este foarte important pentru a arata ca biserica protestanta nu are capabilitati pentru interpretare a Bibliei, asa cum sustine. Tâlcuirea michellei pentru textul de mai sus este:

“dragostea imensa,sfinta, pasionala a "miresei"=biserica pt mire=Isus.
nimic nu poate desparte biserica de Isus nici macar moartea, pt Isus a biruit moartea.
Puterea dragostei face pe toti cei credinciosi adevarati sa fie morti la cele lumesti si GELOSI pe tot ce ii poate tine departe de dragostea lor.
asta a fost raspunsul meu”

N-am inteles nimic din explicatia dânsei, nici macar un sens sufletesc sau o legatura intre cele 4 elemente, iubire, moarte, gelozie, iad. Ai ghicit gresit si nu ai aflat, in concluzie biserica ta (neo)protestanta nu este in calitate de a invata pe oameni despre Dumnezeu, iar adevarul Bibliei, contrar celor pretinse, nu se afla nici pe departe la dispozitia voastra, a bisericilor “imitatii”. Voi aveti minciuna, iar cu minciuna invatati oamenii.

Sa vedem despre ce se vorbeste…

"IUBIREA ca MOARTEA e de tare
si ca IADUL de grozava este GELOZIA."

Cântarea Cântarilor 8:6

Avem de-a face cu un Dumnezeu al iubirii, de aceea Dumnezeu nici nu este (foarte) logic si rational. Fiind om, daca ai iubi pe cineva anume, iar acel/acea cineva te-ar parasi si ar iubi pe altcineva foarte urât la chip - pentru bani sa zicem -, nu ai mai avea prea multa logica si ai actiona in mod emotional, cine stie cum. De asemenea, daca tu ca om ai iubi pe cineva anume iar acel cineva nu ti-ar intoarce iubirea, pana la urma, daca nu te indepartezi, ajungi ca sa-l urasti. Dumnezeu iubeste oamenii mai mult decat il iubeste pe Fiul sau, pe care L-a dat evreilor spre crucificare. El vrea sa dezvaluie oamenilor lucrurile supra-universale aflate in posesia cunoasterii Sale, pregatite pentru noi, lucruri pe care DACA oamenii le-ar afla ar izbucni in plans de bucurie si fericire si satisfactie, caci ei de fapt le cauta inconstient pe acestea si pe Dumnezeu, toata viata lor.

Despre care iubire se vorbeste mai sus? Si despre care gelozie? Ale noastre? Nici pe departe; ca nu noi am creat, iubirea si gelozia. Suntem informati asupra celei mai importante iubiri, si asupra celei mai importante gelozii, anume IUBIREA si GELOZIA LUI DUMNEZEU.

Daca ati vazut o persoana geloasa (din iubire), atunci puteti sa va imaginati destul de usor GELOZIA lui Dumnezeu, cea despre care aflam ca este “ca IADUL de grozava”. Deci IADUL este REZULTATUL geloziei lui Dumnezeu pe dumnezeii nimicului; aflati ici si colo, la tot pasul, ba in unele biserici neoprotestante ba in biserica metodista ba in cea baptista ba in cea anglicana, ba prin vreo moschee sau vreo sinagoga, sau chiar prin institutiile scientologiei (la astia-i balamuc, nu gluma). (Iar ateii, nu sunt in “bataia” geloziei lui Dumnezeu, adica nu li se cuvine lor iadul, ca nu iubesc alti dumnezei; si nici imparatia cerurilor nu li se poate cuveni din moment ce n-au dorit-o, ci li se cuvin doar … “apendicele” lumesti pe care ei le numesc vietile lor, care de fapt sunt doar niste “tangente” ale Vietii dumnezeiesti.) Lumea noastra e plina de dumnezei, care mai de care mai de nimic; niste dumnezei gonflabili care pot fi “intepati” dogmatic cu usurinta, care mai de care mai feluriti. Cum sa nu “i se puna pata” lui Dumnezeu care are deja Biserica facuta de El pe pamant – Biserica Ortodoxa -, pe toti acesti idoli si imitatori de doi bani, care de fapt sunt creatia oamenilor? Cum sa nu innebuneasca Cel ce are numele IISUS HRISTOS, cand michelle a gasit pe un NENE concurent in biserica protestanta, cu numele Isus, dupa ce aflase de la Biserica Ortodoxa, cum se scrie de fapt numele lui Dumnezeu, in mod corect? GELOZIA pe care o are Dumnezeu pentru acestia, deci iadul, este justificat(a), prin:

IRATIONALITATEA IUBIRII
pe care Dumnezeu ne-o poarta.

Iata “logica” iubirii:

“Ei M-au întarâtat la GELOZIE prin cei ce NU sunt Dumnezeu (…)”
Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise 32:21

Michelle, de aceea am spus ca textul din cartea Cântarea Cântarilor face referire la acela pe care tu il numesti “Domnul Isus”. Dumnezeul adevarat (ortodox) este GELOS pe dumnezeul tau gonflabil si protestant: dumnezeului tau, de la tine din biserica protestanta, ii place gelozia si iadul, iar tu vezi pe unde ai sa te “ascunzi”…

@Bird: Unde va grabiti cu sinuciderea? Ca acolo “unde” ajungeti, nu o sa mai aveti aceasta alegere (de a va sinucide) la dispozitie, si – cine stie -, daca “acolo” e mai rau decat aici? Stiu eu: este foarte rau pentru sinucigasi “acolo”, ei doresc sa se “sinucida” si de “acolo” de unde au ajuns si sa revina la lumea in care au fost mai inainte, pentru ca nu sunt de fapt pe nicaieri, nici in iad, nici in imparatie, precum ateii, si precum cei de la unele triburi care nu au auzit de Dumnezeu niciodata, ci vor ramane numai cu viata pe care deja vor fi trait-o, si numai pe aceea o vor avea inaintea lor, in eternitate. Acum inca sunteti vii, si ar trebui sa va dati seama, ca de fapt si de drept, nu va place nimic altceva in afara acestui fapt - anume ca sunteti vii. Toate celelalte sunt niste bucurii mici. Ar trebui sa luptati sa ramaneti vii; astea sunt regulile, asta e legea:

“(...) IMPARATIA CERURILOR se ia prin STRADUINTA si cei ce se SILESC pun mâna pe ea.”
(Sfânta Evanghelie dupa Matei 11:12)

Ca sa raspund si la alta intrebare, pagânismul este un motiv principal al geloziei lui Dumnezeu. Avem de-a face cu pagânismul din antichitate, care are peste tot in lume zei carora li se platea cu sânge de animale si mai ales oameni, si cu pagânismul modern, instituit de catre bisericile false, care are peste tot in lume (dumne)zei care sunt in bataia GELOZIEI lui Dumnezeu, ca si cei ai pagânismului antic.

Deci:

credinciosii ortodocsi spovediti si lepadati de pacate, si fara pacate de moarte nu sunt nici ai mortii, nici ai iadului

Iar credinciosii din celelalte biserici ai caror dumnezei am vazut ca fac GELOS pe Dumnezeul adevarat, ca si oamenii de la unele triburi care slujesc demonilor, sunt ai IADULUI creat de GELOZIA lui Dumnezeu

Iar ateii sunt ai nimicului

Nu mai cautati nedreptati, ci cautati dreptatea voastra in fata lui Dumnezeu; ca nu o sa va intrebe El la judecata, despre oamenii de la triburi, ci va va intreba numai despre voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MihaiTexas
Ateii nu au nici o treaba cu Dumnezeu, iar Dumnezeu nu o sa aiba nici o treaba cu ateii. Ateii nu au nici un fel de loc, nici rai, nici iad, nici chin, nici bucurie, nici viata, nici moarte.

Minunat! Deci, ateii nu se duc in iad. Iadul e rezervat credinciosilor pacatosi. Eu sunt multumita cu asta.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui MihaiTexas


Iar credinciosii din celelalte biserici ai caror dumnezei am vazut ca fac GELOS pe Dumnezeul adevarat, ca si cei din triburile care slujesc demonilor, sunt ai IADULUI creat de GELOZIA lui Dumnezeu

Iar ateii sunt ai nimicului



deci Dumnezeu este .... gelos????? vorbesti serios? deci acel Dumnezeu care a creat lumea si tot ce exista in ea, este gelos? pe cine, daca el a creat tot ceea ce exista?

oricum ceea ce imi zici tu mi se pare foarte interesant. gelozia este o emotie animala. cainele meu e gelos, pisica mea e geloasa. gelozia si iubirea fata de noi sunt emotiile intre care ei oscileaza. mi se pare ciudat ca astea sunt si emotiile lui Dumnezeu. ciudat si dezamagitor, recunosc...Dumnezeu ar trebui sa fie creatie si iubire pura, nu sa aibe reactiile si comportamentul unui animal de casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@portocalia

Dumnezeu este trei persoane; CELE MAI FRUMOASE trei persoane cu putinta. Vor si merita sa fie iubite tocmai pentru acest fapt, pentru frumusetea lor dumnezeiasca, care se vede si in noi oamenii.

Gelozia câinelui tau (ce anume il face gelos?) nu poate aprinde iadul

Iar daca gelozia lui Dumnezeu (pe ceilalti dumnezei, falsi, care sunt de nimic) se transforma in iadul care va cuprinde pe credinciosii dumnezeilor falsi, imagineaza-ti totusi in ce se va transforma iubirea, prin biruinta mortii...

citat/"Dumnezeu ar trebui sa fie creatie"

Dumnezeu nu are cum sa faca parte catusideputin din creatie, caci ar rezulta atunci in mod eronat, ca El S-a creat de fapt, pe Sine; de fapt, aceste doua lucruri - iubirea si gelozia - sunt singurele lucruri care determina realitatea noastra sa fie "tangenta" la Dumnezeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Gelozia e un sentiment izvorat din neputinta, din lipsa self-esteemului. Eu nu pot sa-mi imaginez pe Dumnezeu gelos.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Portocalia, sigur ca nu ma supar ca ma-ntrebi, asa ca-ti raspund.

Parintele Cleopa spune ca Dumnezeu nu ne va judeca pe toti la fel : de ex cei care n-au avut acces la cunoasterea Domnului Iisus Hristos vor fi judecati dupa o "judecata a constiintei" (deci dupa fapte, dupa bine si rau).

Dar ceilalti? Cel mai bine ne spune tot Biblia, cind Iisus ii trimite pe apostoli sa predice Evanghelia, uitati ce scrie la Marcu-6-11:

"Si daca intr-un loc nu va vor primi pe voi, nici nu va vor asculta, iesind de acolo, scuturati praful de sub picioarele voastre, spre marturie lor. Adevarat graiesc voua: Mai usor va fi Sodomei si Gomorei, in ziua judecatii, decit cetatii aceleia."

Deci noi cei de la topic nu putem spune ca n-am auzit, mai mult: cei mai multi sintem chiar crestini, deci vom fi judecati clar dupa Legea Darului sau dupa Evanghelii, dupa legea Domnului Iisus Hristos.

Viviana, cu placere.
Michelle, flori si de la mine, dar e ca si cum ti le-as fi dat deja, ca la rai am fost de acord mereu

Restul-inca n-am citit.

Mergi la inceput