Manifestari astmatice la copii (6)
Cap. 1
Cap. 2
Cap. 3
Cap. 4
Cap. 5
Wheezing recurent, bronsita astmatiforma, hiper-reactivitate bronsica sunt diagnostice pe care le primesc copii nostrii de la un medic la altul dar pentru acceasi problema - tablou clinic: "ASTM".
Indiferent de nume, avem aceeasi problema. Prin urmare propun sa ne intalnim pe acest topic si sa impartasim experientele, avand in vedere ca lupta noastra se da cu un inamic nepredictibil.
Alte topicuri utile :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=135590&SearchTerms=astm
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=130861&SearchTerms=astm
Raspunsuri
szivarvany spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinabobe ne inscriem si noi pe aici din pcatae. baietelul de 2 ani jumate a facut pana acum vreo 4-5 bronsiolite. am fost cu el la pneumolog dr diaconescu valeria-budimex, si ne-a dat tratment cu ventolin cat tuseste si apoi flixotide pufuri...nu sunt deloc incantata de idee, pe de alta parte imi cam este frica si sa merg doar pe homeopatie pentru ca mi-e mie groaza de febra, si la fiecare raceala am ajuns la febra 40 la 3-4 ore....chiar nu prea stiu in ce parte sa o apuc... mamica de Rares 21.02.2010 |
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca
szivarvany spune:
Irina,
si fetita mea facea des bronsiolite, a luat mult timp ventolin (salbutamol - varianta RO ieftina:-) care la noi face mereu minuni, am fost disperata cand intr o perioada nu gaseam la farmacii . Cu trecerea timpului insa am ajuns la maxim 2 bronsilite / an.
Multa, multa sanatate la toata lumea
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
_
aurash1 spune:
Pentru Karmenutza:
si baietelul meu este alergic tot la acarieni cu rinita si suspect de astm. Am inceput din decembrie anul trecut vaccinul oral Staloral conform recomandarii medicului alergolog. Am observat imbunatatiri de genul ca nu mai tuseste dimineata cand isi schimba pozitia si nici nu mai stranuta de fiecare data cand se aseaza pe parchet. Este adevarat ca vaccinul trebuie luat zilnic, costa destul si trebuie luat pe termen lung. Acum ramane sa discuti cu oneumologul si alergologul despre riscuri vs beneficii si sa iei o decizie.
Multa sanatate!
irinabobe spune:
szivarvany ai observat ceva probleme in urma administrarii ventolinului? am citit pe aii de ceva manifestari neplacute de la flixotide. sunt chiar ingrijorata ca nu stiu in ce parte sa o apuc. toti medicii merg doar pe varianta ventoline, flixotide, singulaire...sau pot alege homeopatele ...
karmenutza spune:
Irina, in urma ventolinului eu am observat crestere in greutate.
Vaccinul nostru nu este Staloral. Se numeste Acaroid, procentaj 50% cu 50% din fiecare acarian alergen si este injectabil. Primele doze le facem la o saptamana distanta unul de altul, iar celelalte la o luna.
Deja l-am cumparat pe cel de luna aceasta - primele doze. Cu dr am vorbit odata si ce am intrebat m-a lamurit. Din pct ei de vedere, trebuie sa il facem. De-aia as fi vrut si pareri ale celor care au facut, ale altor mamici, poate printre ele chiar medici. Eu in general ii fac doar vaccinurile obligatorii, cele optionale nu le fac.
Pe de alta parte am auzit de cazuri cand alergiile s-au vindecat de la sine in cativa ani. Daca noi incepem acuma asta inseamna ca 3-5 ani nu mai putem renunta la ele. Poate in timpul asta s-ar fi vindecat si fara ele?...
Ma sfatuiesc cu voi, ca pe aici nu mai cunosc mamici cu copii alergici.
szivarvany spune:
Staloralul costa enorm, eu as avea nevoie dar cum nu asigura 100% vindecare, nu ma risc :(
Irina, absolut nicio schimbare la fi`mea de la niciunul din ele. Eu n am tolerat Salbutamolul, dar Flixotide e vital cand dau in benga de la alergie. Repet insa, la fi`mea face minuni
_
karmenutza spune:
Vaccinul injectabil pe care l-am cumparat acum pentru primele 3 doze costa 250 euro. Dar cu reducerea de la asigurare a costat 102. Dozele lunare (cate una pe luna) ies mai ieftin, in jur de 35/buc.
Noi am avut ventolin cu budesonida. Asta din urma i-l dadea doar cand nu-i trecea tusea doar cu ventolin in 10 zile. Cred ca e inlocuitor de flexotide.
softurela spune:
Irina, daca ii dai o perioada scurta nu cred ca va avea reactii adverse suparatoare. Adica, poti incerca 1-3 luni si vezi daca merge. Daca nu, fugi la homeopat.
Medicatia de astm administrata pe termen lung creeaza probleme.
uite, da o cautare cortizon + calciu sau cortizon + imunitate.
La noi pe langa demineralizarea dintilor, curbarea coloanei si reducerea drastica a imunitatii, a aparut si refluxul gastro-esofagian. Se pare ca bronho-dilatatoarele agraveaza refluxul si refluxul prin mecanismului intretine si agraveaza astmul.
http://www.doctorulmeu.net/articole-revista/sanatate-publica/868-astmul-i-refluxul-gastroesofagian.html
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui karmenutza Vaccinul injectabil pe care l-am cumparat acum pentru primele 3 doze costa 250 euro. Dar cu reducerea de la asigurare a costat 102. Dozele lunare (cate una pe luna) ies mai ieftin, in jur de 35/buc. Noi am avut ventolin cu budesonida. Asta din urma i-l dadea doar cand nu-i trecea tusea doar cu ventolin in 10 zile. Cred ca e inlocuitor de flexotide. Carmen & Ioana Catalina (4.oct.2005) |
Daca ai vre-un homeopat clasic/unicist prin preajma merita sa incepeti cu homeopatia. Aici, gasesti mai multe detalii: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=174334&whichpage=2
A mea era alergica la polenuri, carne si lactate.
A primit prima doza de remediu homeopatic in noiembrie si in aprilie (perioada de polenizare) a fost primul an in care a intrat in parc fara sa aibe muci, stranut, ochi curgatori, wheezing si tuse.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
irinabobe spune:
noua ventolinul ni s-a recomandat doar cand tuseste, iar flixotide pentru inceput 3-6 sptamani. dupa primele 2 sapt ma duc la control sa vedem daca ajusteaza doza. acum are 2 pufuri de 2 ori pe zi. am intrebat de ceva reactii secundare pentru ca de o saptamana imi doarme foarte prost noaptea. numa maraie, plange fosneste. ziua e ok fara probleme, dar noaptea e crima si ma intrebam daca vreunul din aceste medicamente dau reactii de genul asta...
aveti idee homeopatele pot fi amestecate cu alopatele? adica as vrea sa merg la homeopat pt cresterea imunitatii si problema asta cu alergiile insa pentru febra pe cuavnt nu stiu daca ma tin nervii sa nu apelez la nurofen si sa il las cu febra 40...
un pneumolog/alergolog bun in bucuresti stiti? unul care sa fie cva mai deschis laminte si pe care sa il pot bombarda cu toate intrebrile fara sa imi tranteasca ventolinu si flixotideul pe masa direct?