Piersicute de iulie-august 2012 (2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

aaa mai vroiam sa zic ca daca ii alaptam pe bebei nu inseamna ca nu se vor raci-imbolnavi niciodata.cu toate ca ar fi minunat.

eu am luat un paracetamol ca parca m au lovit niste frisoane sper sa nu ma imbolnavesc.si poate are ceva efect si la spate care vad ca nu mai imi trece.nu stiti ceva crema cu care sa ma fac si nu afecteaza alaptatul?

si la bobo meu dupa ce ii tai unghiile ii coace buricul de la degete.se face un punctulet galben si in jur rosu.il fac cu baneocin crema la sfatul dr.deja mi s a intamplat a 3 a oara cu toate ca sterilizez forfecuta de fiecare data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Hola, ne-am trezit si noi la 6: 45, odihniti si bine dispusi si flamanzi.A papat acum motaie.

Ali, pt dureri la incheieturi eu ma dau cu Voltaren gel (Diclofenac) este un antiinflamator. e cel mai bun din ce am incercat pana acum, Piroxicam, Ben Gay. Cum am si dureri de spate, am incercat si acolo, sa vedem, efectul se instaleaza dupa cateva zile de aplicari 2-4 ori pe zi.
Felicitari pentru bobolocul voinic, wow, stii ca sunt copii de 6-7 luni cu greutatea asta sau mai mica. Si al meu are peste 7kg, m-ai facut curioasa si-l cantaresc si eu mai exact zilele astea, sa vedem care pe care.

Porumbita,Aruba, f. bine ati explicat formarea laptelui.

Si intr-adevar, lm nu e un panaceu universal, adica sa ne asteptam ca bb sa nu faca nici o raceala minora nimic, dar e varianta cea mai buna. Vecinei mele cu fetita de aproape 9 luni, alaptata exclusiv, nu i s-a imbolnavit niciodata copilul pana acum, dar sunt si contraexemple.



**************************
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

Cine-ti saruta genele-n somn,
Si cine-i acolo cand ingerii dorm?
Toate zanele bune sa te ocroteasca,
Toate florile campului sa te infloreasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Mai fetelor, la voi or fi izvoare, la mine sunt 2 paraiase amarate . Eu cred ca conteaza si cat de mari sunt sanii, ca de ei depinde capacitatea de stocare. Fiind mici, se strange lapte putin, iar noaptea dc nu mananca el, curge lapticul, cand de fapt nu e atat de mult...

Eu mucisorii ii scot cu compresa. Cica normal e sa fie albi. Dc sunt verzi sau galbeni poate fi o usoara raceala. Si fetita de 6 luni cu rosu in gat a fost alaptata exclusiv.

Deci azi m-am distrat maxim cu piticul meu. Pe langa ca a fost foooarte cuminte, dupa masa de dim i-am pornit caruselul ( am luat acum 2 zile unul nou si frumos colorat de la farm tei). Mai fetelor aproape o ora a dat din maini, din picioare, a ras la el a chicotit, l-a certat, zdruncina patul de cat era de bucuros de el. Dupa care a obosit, a inceput putin sa maraie, a papat 90 de lp si a dormit 3 ore lemn. Deci nici nu mai stiam cum e sa doarma ziua... Apoi a mancat iar si iar a adormit. S-a trezit ca il chinuiau niste parturi, a facut un kk, iar acum am iesit afara si a adormit in carut (iar nici asta nu s-a mai intamplat demult...) Doamne ce bine a fost azi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

7,330kg la 3 luni fara o saptamana.

Ali, sunteti campioni...deocamdata .

**************************
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

Cine-ti saruta genele-n somn,
Si cine-i acolo cand ingerii dorm?
Toate zanele bune sa te ocroteasca,
Toate florile campului sa te infloreasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Fleur, ce lungime are? Mai zi-mi si mie o data cat a avut la nastere Ericutul. Vreau sa-l mai cantaresc diseara. Acu vreo 2 zile avea 63 cm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

6.210 gr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Ali,asa stiam si eu cu decalotatul.Mie tot o prietena din Germania, mi-a spus. Ce voinici aveti voi acolo.Noi avem doar 4100 de grame dar, suntem multumiti. Eu pe Tudor nu l-am alaptat foarte mult si nu mi-a racit decat foarte tarziu.Acum, la Nectarel lm a facut minuni.Eu, il alaptez din mai si de o luna ii dau si lm si lp.Acum, cu Dumnezeu inainte. Fetelor, pe mine ma uimeste Tudor. Acum, mi-a spus ca el o sa spuna la scoala ca este singur la parinti.Maie merg la o taiere de mot. Sambata viitoare, avem un botez, apoi o nunta de fite si tot asa o sa o tinem.

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

yellow acum am reusit sa deschid si eu laptopul
ma pregateam sa-i fac baie micutzei dar a adormit si akum astept sa se trezeasca...cred k facem baie la miezul noptii
azi a fost cuminte, ma rog cu repriza obisnuita de colici de dupa amiaza, dar azi a fost mai scurta decat de obicei. am citit azi k fiecare BB are orarul lui de colici...in general dp masa spre seara, unii noaptea, dar cert e k ii apuca pe la aceeasi ora in fiecare zi.
legat de mese - eu in continuare ii dau tzitzi ziua (inca stam cam 1-1,5 ore pana se satura, dar trece rpd k ma uit la tv in timpul asta) si noaptea muls din bibi. de stocat la conge nu am mai reusit dar sunt multumita k am suficient cat sa pape ea. cd nu se satura ii mai dau si completare cu lp. acum papa cam 140-150 ml la o masa, uneori si 180, depinde cat timp trece de la ultima masa. oricum ii fac proba cantarului k sa fiu sigura k a papat cat trebuie si va dormi linistita fara intreruperi. vad k sapt trecuta si sapt asta a luat mai putin in greutate - cam 150 g/sapt. joi face 2 luni si atunci o sa fie cantarirea si masurarea oficiale
legat de "rezervoare" - cred k are o influenta si dimensiunea sanilor pt k una e sa fie canalele mai lungi si sa stocheze mai mult si una e sa fie mai scurte...cred...
legat de mucisori - la noi sar singuri afara dupa baie asa k nu mai e nevoie sa o aspir.

ups, s-a trezit, ma duc sa pregatesc baitza. poop!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Ahh ref la decalotat noua ne-au spus la maternitate ca nu trebuie sa facem nimic. Apoi pediatra a spus ca trebuie desfacut doar foarte usor fara sa provocam traume, astfel incat sa curatam putin zona. Am citit si eu articolul respectiv si mi se pare ca are sens tot ce scrie acolo.

Ada, Nectarel e baiat mare. Are de 4 ori greutatea de la nastere. Patrick acum si-a dublat-o. De Tudor nu stiu ce sa zic, dar e de inteles gelozia lui. Probabil in toate familiile se intampla asa la al doilea copil.

Roxy, eu il trezesc la ora de baie, chiar dc doarme. Ii fac masaj, baitza, papa si apoi continuarea somnului ca sa nu stricam rutina.

Acum tocmai a mai facut un kk cred ca de la activitatea sportiva de azi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

eu sunt unul din cazurile unde alaptarea nu a dat rezultate. adica am fost alaptata exclusiv 9 luni, dar degeaba:de-a lungul timpului am facut amigdalite peste amigdalite, reumatism (doar moldaminul a facut ca reumatismul sa nu se agraveze), un chist hidatic pe ficat care a trebuit operat, hepatita de tip A, fel si fel de alergii si rinita alergica. candida fac, de asemenea, f usor si asta e legata tot de imunitate.
am fost dusa la mare 5 ani consecutiv, incepand cu varsta de 10 luni. dar...tot degeaba dpdv amigdalite/raceli/reumatism.

Mergi la inceput