Piersicute de iulie-august 2012 (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Neatza, trezirea finala 8.45, nu dati cu rosii .

Aruba, 24 de grade este exact cat recomanda pediatrii, care spun ca dc tie ti-e frig, nu inseamna ca si lui bb ii e frig, ca la ea sangele circula cu alta viteza. Eu nu cred ca e cazul sa o invelesti, este f bine cum e imbracata. Al meu nu sta invelit nici macar cu un scutec 5 min...

Eu dc pompez noaptea si dupa o ora se trezeste piticul, nu mai am ce sa-i dau... Ca nu toate noptile sunt ca asta...Doamne ajuta la mai multe! Poate ma mosteneste pe mine la asta cu somnul ca si eu dormeam candva 12 ore pe noapte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Buna dimineata!
Eu sunt putin ko,am avut o noapte tare grea.Emma fornaie ingrozitor de ieri,si toata noaptea nu a putut sa doarma ca se sufoca cu muci .Adormea saraca in brate tinuta in sus ca se desfunda putin nausl,dar cum o puneam jos,cum se infunda iar.Am incercat sa o pun si pe plan inclinat,fara succes.Am aspirat-o si aseara si azi dimineata.Si tocmai acuma,in prag de botez
Deci nu e foarte valabila faza cu alaptatul-imunitatea,ca Emma a mancat maxim 100 ml lp in total de cand am adus-o acasa.

Eu beau 6 cani de ceai de lactatie pe zi,mai nou si cate-o bere radler ca are doar 2%,plus apa,plus galafor,si incerc sa manc cat mai bogat in proteine.Azi incerc galactogil.Nu aveau ieri la farmacie,si a zis ca imi aduce.Va zic dupa,daca o sa fie ceva diferenta.

Cu pompa nici eu nu scot mare lucru.Cam 30 ml dintr-un san dimineata.Pe la amiaza nu mai scot decat 10.Azi am zis pas,ca sunt si prea obosita,si credeti-ma,m-am saturat deja de pompa,de imi vine sa o arunc

Mi-am notat pe o hartie cui si ce am de zis,si nu o mai gasesc .
Si eu am mai alaptat culcata cum zice Aruba,diminetile,ca sa mai trag de un pic de somn ,dar am observat ca ma tinea de suzeta,asa ca am zis pas si acuma o alaptez numai pe canapea cu perna sub ea.Si pe mine ma doare spatele uneori.
Seara si eu alternez sanii,cand vad ca se enerveaza,lasa sanul si apoi il cauta iar.Cand o mufez la celalalt,se linisteste de obicei.

Am terminat cafeluta,ma duc totusi sa pompez ca parca ma bucur seara cand congelez cate 60-70 ml.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Buna dimineata!
Laura, multumesc de cafea.
Ieri mi-am luat avant sa scriu dupa multa vreme si la sfarsitul mesajului...l-am pierdut, nu e prima data cand mi se intampla, nu stiu ce taste ating din greseala si se da refresh la pagina. Le invidiez si le admir pe fetele care raspund atat de punctual, personalizat si la obiect, eu imi pierd ideile pe drum. A explicat Fleur cum procedeaza dar eu sunt mai imprastiata din fire si mi-e cam greu, plus ca sunt solicitata mai tot timpul din 2 parti.
Am urmarit discutiile voastre privitore la lapte si la muls, eu am fost la fata si sunt o norocoasa si acum ca alaptez fara prea mult efort, mi-e greu sa ma mulg si nu as scoate mare lucru, alimentatia mea e cam haotica pt ca nu am prea gatit lunile astea si mananc mai mult in deplasare. Singurul stimulent e ceaiul Fares, nu mi se intaresc sanii prea mult nici dp 4 ore de nesupt, de curs nici atat. Insa Eric a facut gusite si pulpite numai bune de rontzait. Are cam 5,4 kg (cantarit cu mine pe cantar normal) de la 2,600 cat avea la iesirea din spital. Marti mergem la pediatra, am stressul cu putica lui ca nu i-a disparut inca basicuta aia alba din varf si inca nu m-am lamurit dc e bine sau nu sa umblam in zona ptr decalotare. Voi la baietei cum procedati? faceti manevra cu tragerea de piele in jos? ca parerile sunt atat de impartite...nu as vrea sa-i stric ceva pe acolo.

Am fost si la dr.ginecolog, totul e ok dar liber la abdomene abia la 90 zile de la operatie, mai astept o luna. in rest, free la de toate, astept cu interes sotzul ca s-a cam inchis pravalia de mai bine de 5 luni.

Ada, sa stii ca si Alex a mea are accese de gelozie si are dorinte bebelusesti, cu toate ca si l-a dorit mult pe fratior. Si mi-e tare greu sa ma impart, de multe ori il las sa planga pe pitik ca sa ii dau atentie. Brusc in ochii mei s-a facut ata de mare dar incerc sa imi dau seama ca si ea e copil inca, si are nevoie de mine. Cu toate ca uneori exagereaza. E tare greu sa-i impac pe amandoi mai ales ca's singura.Dar vine sotzul in curand, facem botezul(in familie) si plecam in concediu. Mergem ca in ultimii 5 ani la turci, in kushadasi, la Aquafantasy resort, e un loc super ptr familiile cu copii. Nici nu mai vreau sa incerc altceva, raportul calitate/pret e excelent. Si in plus abia astept sa ajung la Casa Fecioare Maria de langa Efes, un loc tare drag mie.

de cand ma chinui eu sa scriu mesajul asta cred ca au mai postat o gramada de fete pe aici. Va pup si o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Apropos de temp din casa. Vb cu o prietena zilele astea si imi spune ca fetita ei de 6 luni a facut rosu in gat si tuseste. Eu am fost foarte surprinsa ca doar nu mancase inghetata... Cica a fost la dr si i-a spus ca de la aerul rece... Iar surprinsa ca sapt trecuta a fost chiar cald. Ea a zis ca a fost intr-o vizita de sf Marie si a stat toata ziua afara, pana spre seara. Lucru bizar pt mine ca si eu am fost cu Patrick la tara in aceeasi zi si a stat numai afara pana pe la 8 si ceva.

Am intrebat-o ce temp a avut in casa pe timpul verii si a spus ca n-au pornit ac-ul ca n-a vrut sotul, deci in fct de cat de cald a fost, intre 28-32 de grade. Si eu care ma certam cu sotul ca la 24 de grade mie imi era frig, am inteles de ce recomanda doctorii astia 24 de grade in casa (22-24).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0408 spune:

Buna dimineata fetelor. Multumesc de cafea Laura am mare nevoie de ea, am avut o noapte fff proasta. ieri fetita nu a vrut sa doarma la pranz, asa ca la ora 21 s-a culcat dar nu a vrut Silviu sa adoarma pana la 23 ci sa stea in brate sa suga. La 12,40 s-a trezit din nou Silviu sa manance, pana la 1,30 la 2,30 s-a trezit Ana si a adormit la 3, la 4 Silviu, la 6 Silviu, la 7 Ana, la 8 Silviu. Rezultatul o ora de somn, in prima repriza si o ora de la 4 a 6.


Laura eu il tin pe Silviu in brate cand alaptez, sprijit de antebrat, stau in fotoliu iar pt. spate si brat am ca suport o perna de alaptat de la Bertoni. Este minunata, nu ma doare spatele deloc.

Aruba si tot in body si pantaloni sau un costumas intreg il tin pe Silviu cand doarme, mi se pae cald pt. paturica sau sac de dormit.

Are drepatate Porumbita pompa bagata des creste lactatia.


Mami de doi leuti - Ana si 36+ Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0408 spune:

Mygirl mie mi-a aratat pediatra cand a venit cum sa ii fac igiena baietelului tragand usor in jos de piele s ilasand apa sa intre sa curete locul, iar daca e pielea crapata sa ii dau cu crema de galbenele. Stiu ca pararerile sunt impartite cu privire la decalotare dar am mers pe mana pediatrei findca pana acum, de cand o are in observatie pe fetita nu am avut probleme.

Mami de doi leuti - Ana si 36+ Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:


azi noapte a fost mai rau
ori unu ori altul ideea e ca m am trezit la ora... a, si intre 3 si 4.30 m am trezit de 3 ori... chiar ma gandeam dc mai are sens sa ma culc la loc.... am numarat in total 8-9 treziri intre 12 si 7:30 da sa vad partea plina a paharului... mai am inca pe atat sa ajung la recordurile de trezire ale lui robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

maria eu la primul baiat am fost sa il decalotam la 2 ani si un pic... si acum regret ca pana atunci rezistasem "presiunilor" din jur si atunci ca mi au zis si sotu si pediatra am fost sa o facem.. nu vreau sa imi amintesc ce rau s a chinuit cateva zile...
dupa am recitit/studiat si am ajuns cu sotu la concluzia ca era fiziologic si tr sa il lasam in pace

uite un articol interesant ref la decalotare


http://www.pediatrucluj.ro/tag/decalotare/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Fetelor, uite ca azi nu ma mai plang de oboseala (deocamdata). A adormit baiatul pe la 7 30 ora uzuala si, de data asta, am pus si eu capul jos langa el dupa ce m-am uitat un pic la tv. Rezultat: am dormit de la 8 la 2 cand s-a trezit el, si sunt si eu in sfarsit UN PIC odihnita. De-acum m-am hotarat, las tot, si cand adoarme el ma pun si eu la culcare, sa vad de cate ori imi va reusi intentia, ca tare bine e.
Acum beau un ceai de lactatie, ca in ultimul timp nu mi-a sarit nici mie laptele din sutien, ca s-o citez pe Carmen. E cam haotica productia asta de lapte. Sa fie pt ca seara nu prea mananc consistent, mai mult fructe, sau rontai ceva cu o bere , nu stiu. In ultima saptamana o singura data am observat reflexul ala de arteziana de care va ziceam, cand a dormit baiatul 7-4, iar eu m-am trezit la 3 sa ma mulg.

Kimmy, din cate mi-au spus asistentele din spital si de la clinica (care ne-au urmarit dupa nastere) fornaitul si mucii nu sunt raceli propriu zise, adica nu sunt semne ale lipsei imunitatii, sa nu ajungem la concluzii pripite. Toti bebeii le au mai mult sau mai putin, sau ma rog trec printr-o faza de fornaiala din asta intensa. Pe parcurs se invata si ei sa mai scape de secretii...prin inghitire, este absolut normal (mie mi se parea cam dubios, adica, nu e daunator sa inghita mucisorii, cica nu). AM si observat ca eternul meu fornait se descurca mai bine acum, nu-l deranjeaza, cumva scapa de ei. Il mai aspir si eu din cand in cand si apa salina des in nari. Mi-am luat si un ditai bidonul de ser fiziologic (aici numai formatul asta e) si inca nu stiu cum sa-l curat cu asta in nasuc. Cred ca-l pun in fiolele goale de apa salina.

Mygirl, te admir ce bine te descurci singura cu doi copii! Remarcabil. Bine ca macar la botez vei avea sotul langa voi. Pupam tizul si va invidiez pt. vacanta planificata. Cate lunitze va avea Eric cand mergeti in Turcia? (ca ne bate si pe noi gandul sa mergem la mare, dar mai la iarna).

Aruba, eu il imbrac cu o pijamaluta subtirica de bumbac din aia cu totul, cu botosei cu tot, se inchide cu fermoar sau capse. GAsesc ca e cea mai comoda, si pt el, si la schimbat pampersul. Cand e mai racoare il invelesc totusi si ii indes paturica subsuori, asa nu se mai poate dezveli. Altfel se dezveleste imediat, are o tehnica anume si o aduna toata la picioare.

Carmen, daca PAtrick doarme asa bine, te poti mulge linistita noaptea macar la un san, celalalt i-l lasi pt treziri ocazionale. Dar, intr-adevar, cel mai greu e sa te trezesti noaptea special pt asta. Eu ma trezeam vrand nevrand ca imi era leoarca bluza sau aveam o tensiune insuportabila in sani.Mai nou vad insa ca nu mi se mai umplu asa tare peste noapte.

Nu ma mai opresc din scris, se vede ca sunt odihnita. Ma duc totusi din nou la culcare, ca o rezerva de somn nu strica si pana la zi mai e (aici).
Va pupicesc.



**************************
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

Cine-ti saruta genele-n somn,
Si cine-i acolo cand ingerii dorm?
Toate zanele bune sa te ocroteasca,
Toate florile campului sa te infloreasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Aruba si eu am in casa 23/24 de grade si mie imi este frig si ma invelesc cu patura sau cu cearceaful , pe Andrei il imbrac in pijamele ( are pijamale baiatul meu , toti 3 dormim in pijamale ) dar eu il invelesc cu un scutec plusat , il pun de la burtica in jos pe picioare si daca da din picioare se dezveleste si il baga sub el , lui Andrei ii place ffff mult caldura , cum ii este frig si are mainile reci cum plange cum il imbrac si se incalzeste este ft vesel , doarme fara caciula . Am obs ca fiecaruia ii place anotimpul in care este nascut si doar nu degeaba a venit pe lume la 50 de grade . Eu nu sunt stresata de patura , de acum este destul de maricel si da din maini daca nu ii convine ceva , teama imi era atunci in prima luna , acum este baiat mare la anul il insor

Kimmy si al meu este fornait tot timpul bag la greu ser fiziologic , ii scot si cu pompita , am obs ca de ieri cam fornaie l-am scos seara fara nimic pe cap si a fost cam rece , in schimb eu aveam maneca lunga , sper sa nu raceasca

Mygirl si mmie mi-a recomandat decalotarea , la fel procedez si eu cum ti-a explicat Maria .

Multumesc fetelor pt raspunsul cu pozitia de alaptat , sper sa-mi gasesc pana la urma un loc unde sa stau si sa-i dau fara sa mai ma doara spatele . Am zis ca merg la targ sa-mi iau o perna pt alaptat , pt ca mai am de dat tzatza ceva timp



Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)




Mergi la inceput