Strugurasi de Sept-Oct 2011 *68* LMA

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Alinutza, bine ai venit la noi!
Ne bucuram ca ti am putut fi de ajutor si ca ne citesti!

Daca vrei te adoptam. trebuie sa ne dai datele pt prima pagina si sa ne zici de Maya.

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_i spune:

pe mine nu m-ati trecut pe prima pagina... sunt geloasa :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Buna seara :)

Alinutza, bine ai venit ! Ne bucuram ca ne=ai si scris si te primim cu drag, cu intrebari, sugestii, pareri, intamplari cu cea mica:)
Mai povesteste-ne despre tine si Maya. E super cute pitica :)

Jade, am mai vazut asa specimente

Oanaiasi, sa fi vazut cum am venit noi din parc, voi prin curte, dar pe noi ne mai vad si altii

Mikka, Maia chiar nu spune absolut nimic. Ea vorbeste in legea ei, cand ii place ceva spune gogli :))) si cand vrea ceva ori tipa ori spune adn (nu pot sa scriu cum pronunta), dar mori de ras
Azi a vazut fisticul pe masa si pana nu i-am dat o bucata nu s-a oprit din tipat :)
bine ca nu era sarat si prajit

Revin la lauda dupa ce face la oala
citisem undeva (cred ca Speranta Farca, dar nu garantez) ca de multe ori copilul poate sa faca anumite lucruri care o fac pe mama fericita dar isi exprima sentimentele negative in alte activitati. exemplu: nu ii place sa faca la oala, dar face pentru ca vrea sa o faca fericita pe mama dar nu mananca, sau nu doarme bine etc.
Solutia in acest caz: stopezi lucrul care crezi ca il face sa aiba un comportament negativ, in acest caz oala. Daca vezi ca ulterior mananca, inseamna ca aceasta era cauza.
Este foarte usor de verificat, pentru ca sunt lucruri simple, cand cresc nitel sunt mai complecsi si e mai greu.
Sper ca m-am facut inteleasa... daca nu caut exact unde am citit si dau citat P
in concluzie, o atitudine neutra fata de evacuarea deseurilor ar fi indicata (stiti cum... fraierul insista). Eu va spun, cine are urechi sa auda, cine nu sa dea skip la mesajele mele :)
Acest lucru se aplica in orice caz, deci nu doar la oala, cand vedem un comportament negativ la copil trebuie sa ne gandim ce am modificat in regimul lui...


Mihaela, probabil tu nu ai spus fetele au uitat. Sa le amintesti la sf capitolui sau cand se deschide unul nou

Meniu
dimineata: para
amiazaL: ciorba de gaina
seara: salata (rosii, patrunjel, mei, ulei masline, suc de lamaie)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Seara buna fetelor

La Multi Ani! Dani de Pinki.Sa cresi mare si sa ai parte de sanatate si multa fericire.


Alinutza bine ai venit printre noi si noi am fost multe si am ramas putine..

Oana, ai zis tu nu ou cu unt ca sunt grase.Ei bine....azi dimineata i-am dat Anastasiei ou cu unt si painica.A fost pentru prima data.Si pe la 15,30 pana la 16 mi-a vomitat si a facut si diaree.Bineinteles ca nu a vrut sa mai pape ceva in afara de tzitzi.Oare din cauza oului cu unt sa fi reactionat asa?Ei ii mai iese o maseluta jos.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca050 spune:

La Multi Ani STRUGUREL de Andr@ si MIRUNA .
Sa cresteti mari, frumosi si sanatosi

mami de Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Rach, eu am zis. bila lor e imatura...ni se face noua rau de la prea gras...d apai lor. bine ca a varsat...ca pute sa boleasca fara sa verse si atunci nu stiai ce are.

lena, am inteles faza cu oala. eu ii zic avo si cand mananca si aici pot sa fiu sigura ca nu o face de dragul meu. poate o fi la fel si cu oalaca nu ma pot abtine de la bravo.

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

fetelor, va multumesc pt raspunsul cu oul. Am intrebat pentru ca am citit in cateva surse faptul ca e foarte bine sa le dam des galbenus copiilor, insa numai daca este de tara, din sursa sigura, din gaini crescute traditional, fara cereale prea multe si mai ales fara concentrate. in aceasta perioada colesterolul este necesar copiilor pentru dezvoltarea creierului, lor nu le face rau. O sa ii dau o zi da, o zi nu si intre timp ma mai documentez
Lena, tu ce stii de ou? Si de unt?

Rach, posibil ca Anastasia sa nu fie obisnuita cu oul cu unt si sa ii fi cazut greu, nu stiu ce sa zic, Maria adora galbenusul cu unt (unt ii pun cam cat o boba de strugure) si ii pu si cateva firimituri de paine de casa uneori...




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

buna dimineata!
de citit apuc sa citesc, cu raspunsurile mai dificil!
sei m-a dat pe spate faza cu ela, cand ti-a cerut olita! o fi, n-o fi bine dar eu ii spun un maaaaare BRAVO! nu ma pot abtine!
despre lauda in sine, ce sa va spun, eu am facut cum mi-a dictat instinctul. si instinctul mi-a spus ca aprecierea este o motivatie foarte buna pentru a determina un copil sau un adult sa continue ceea ce a inceput bine si frumos.
si da, cand ai un copil care sufera de constipatie de la o saptamana pana pe la 3 ani (nu e cazul sa va povestesc de momente in care, de durere plangea la mine in brate, as fi lasat-o sa-mi faca si in palma, numai sa iasa ceva) iti vine nu sa ii spui bravo cand reuseste sa faca, iti vine sa ii dai luna de pe cer!!!!! la fel cred ca este si pentru o mamica al carei copil nu manaca, apoi pui si desene/si muzica/si stai si in cap sa il vezi ca ia 2 inghitituri. ca in carti scrie una/alta ....hm. cartile sunt scrise pentru cazurile tip, nu pentru exceptii! (strict parerea mea!)

in concluzie eu ma simt foarte libera sa le spun copiilor mei bravo, foarte bine ori de cate ori reusesc ceva ce stiu/simt ca si-au dorit sa faca.
cat e bebe, bravo, foarte bine, fata ta luminoasa si incurajatoare sunt argumentele care il fac pe bebe sa capete curaj in ceea ce face. dupa, poti renunta la mult discutatul bravo treptat. oricum mi se pare ca devine deplasat in context, in functie de varsta copilului, in sensul ca nu ii spui unui preadolescent bravo pentru media de la sfarsit de an, ci felicitari.
un exemplu din curtea mea: acum, cand imi aduce Teodora o pictura, nu spun automat "bravo" ci privesc cu atentie imaginea, o las sa imi povesteasca despre ea si, dupa, ii spun ca imi face placere sa vad ce frumos picteaza/sau apreciez ideea deosebita/sau spun ca eu nu m-am gandit cand eram copil sa pictez o astfel de imagine ... in fine, nu neaparat bravo, ceva care sa ii sugereze ca efortul ei este apreciat!
dupa mine cel mai important este ca tu, ca parinte, sa fii autentic in fata copilului, nu sa joci teatrul parintelui perfect, asa cum apare acesta in nu stiu ce tendinte de crestere a copilului. de ce? simplu! in subconstient ii induci copilului nevoia de a fi si el perfect (in acord cu perfectul parinte permanent calm, relaxat, zambitor, linistit, "zen") si cred eu ca e o povara muuult prea mare pentru ei. repet insa, asta e strict viziunea mea.
mai am de zis, dar sunt la munca, revin!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Michella78 .Mai bine de atat nici eu nu puteam sa exprim ce simt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Neatza..

Lena .. apropo la ce ziceai.. teoria mea in parenting e ca la varsta asta copilul nu are vina pentru nimic, nu e de vina ca sparge ceva. eu sunt de vina ca am lasat vesela langa ea, daca a cazut sunt de vina ca nu am fost acolo.. etc.. Si nu am citit carti in asta, cred ca pe fiecare dintre noi ne ghideaza un instinct specific, care ne invata cam tot ce e in carti, trebuie numai sa ne lasam purtate de val

Oana .. si Ela a avut o perioada pro pasa , cum o puneam pe olita cum era cu masa inauntru in olita pipaind pasa.. am lasat-o si a depasit perioada, deci mama mereu nu e voie, nu o incuraja ca nu e bine etc.. eu sunt de parere ca toti isi vor descoperi sexualitatea la un moment dat, pe ascuns daca ii inhibam sau la vedere
LAsa-o pe Eca sa se murdareaza, doar stii ca joaca in natura le dezvolta imaginatia si psihicu.. cred ca stii mai bine ca mine asta

ALinuta.. ne bucuram ca ne citesti, te asteptam cat de des vrei intre noi, si vb Oanei te adoptam

AncaT cum e bona? cum sta Iancu cu bona?

Mikka.. si noua pediatra ne-a zis ca unt cu galbenus , si Ela are 11 kg.. cum ai zis si tu , are nevoie de grasimi in perioada asta.. Eu pana acum ou si ficat numai de tara i-am dat , am zis ca mai bine nu decat cumparate.. carnita i-am dat si din comert.. insa incet incet trebuie adaptati si la mancarea asta..

Micheela .. ELa nu cere olita tot timpul, de fapt a cerut-o cu cuvinte prima data.. insa am fost surprinsa de reactie..Ieri i-am zis daca o trece pisu sa vina la olita, din camera ei a fugit in living la olita, insa langa olita a gasit o carte muzicala, s-a luat cu dansul si a facut pisu langa olita
Cat despre parerea ta cu motivatia .. Mai mult eu cred si ca prin incurajari /interziceri ii ghidam in ce e bine/rau..si cum ziceti voi nu vreau sa fiu falsa sa-mi reprim pornirile personale, incantarea sau dezacordul doar pentru ca scrie in carte.. Eu sunt 100 % naturala.. vorbesc ca si cu o prietena care ma intelege 100 %, inclusiv cand sunt suparata ii zic :Ela iart-o pe mami ca acum e un pic suparata pt ca..

JADE,, oe mine m-a costat 170 PEntaximul, Infarixul e mai scump.. eu am ales sa il fac cel de la stat.. mi-a fost frica sa le suprapun..


Mergi la inceput