Strugurasi de Sept-Oct 2011 *68* LMA

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Caca/pisu la Dani tot impul l-am aruncat in wc de fata cu el, si nu s-a frustrat copilu, era asa de mandru de el ca el isi arunca propria caca la wc si mai trage si apa, ba mai vroia sa clateasca si olita la bideu, copil harnic nu gluma... eu il vedeam tare madru de el, ca e copil mare la 2.5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

jade eu ii dau Lp junior de la 1 an.I l-am introdus treptat.Nu vad nicio schimbare.Eva de cand am trecut-o pe LP nu i-am dat niciodata sa manance noaptea, desi se foieste si se trezeste de multe ori.Asa mi-a zis dr.Daca alaptez sa-i dau noaptea, daca nu sa nu-i dau LP.

Fetelor voi sunteti niste mamici f. responsabile, grijulii poate tineretea isi spune cuvantul.Eu recunosc ca nu sunt chiar asa.Adica o mai cresc dupa cum simt nu dupa cum citesc.La fel cum spune Dbunny si eu procedam cu Kk la Razvan si aplaudam amandoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Hello,hello!!!

Camady , eu simt cum scrie in unele carti,numai ca reactionez dupa impuls , dupa ceea ce am vazut acasa ,calcand pe instinctul care urla ca gresesc. Si imi e ciuda ca nu stiu cum sa ma schimb. Eu asta vreau,sa ma schimb ca sa imi pot creste copiii cum as fi vrut sa fiu eu crescuta. Si Paul era tare mandru cand facea caca la olita, si a fost si mai mandru cand a facut dfirect la wc. Si asta pentru ca el a intrat cu noi la baie mereu , si incearca sa ne imite,sa faca tot ceea ce facem noi,adultii. Deci la el ,ca si la Razvan,nu a fost o problema ca l-am laudat cand a facut caca. Sigur nu a perceput ca si cum mi-as fi batutjoc de munca lui.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Buna fetelor

Jade, am fost o saptamana la tara.

Urez si eu cu intarziere un sincer La Multi Ani strugurasilor care au facut un anisor.

Sa fiti sanatosi, sa cresteti mari si voiosi.

Am venit de la tara cu un gust amar.M-am certat cu soacra-mea.Am zis ca vreau sa merg si eu la ai mei parinti o saptamana si a luat foc.Ce sa caut eu acolo.... de asta m-am maritat?Sa merg eu la ai mei parinti?De parca m-am maritat cu ea.Ca mama mea sa-si vada de treaba ei.
De cand a murit socrul meu nu mai judeca normal de parca noi am vrut sa moara sau l-am omorat noi.

Sincer sa va spun.... de 4 ani nu am fost 3 ore la ai mei chiar daca mergem saptamanal la tara.Tot timpul am fost pe fuga si daca ajungeam sa stau o ora era bine.
Na m-am descarcat si eu.


Sei, noi asteptam vestea cea mare

Alayna, Condoleante te inteleg perfect.

Despre noi....o saptamana cat am fost la tara, a alergat toata ziua prin curte.A alergat dupa pisica, caine ( la el nu o lasam eram cu ochii pe ea) la gaini.A mancat bine, bine (pana sambata cand a inceput sa dea afara mancarica.
I-am dat dimineata piersica cu biscuiti, la pranz i-am dat ciorbita de perisoare, orez sau piure cu ficacior, peste la gratar chiar si fasole.am vrut sa incerc daca ii place si i-a placut.Seara iaurt cu banana si cereale.

A inceput sa ne in brate pe mine sau pe tac-su sa ne pupe si ne imita in tot ce facem.


Vorbeati de olita.I-am luat si eu Anastasiei olita.Dimineata am pus-o si eu pe ea, a stat fata ce a stat si s-a plictisit.Apoi s-a pus jos langa olita si a facut pisu.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Lali nu-ti mai face probleme ca gresesti ca esti ptr mine printre mamicile model.Doamne ce te mai admir .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

lali si eu te admir.Singurica cu doi copiii si mai tot timpul esti fresch.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

NEata

Helenutza, eu stiu de la un pediatru ca e ok oul de prepelita, dar chiar daca nu as sti oricum i-as da :)
problema la ouale de prepelita este cresterea prepelitelor si hrana lor. eu am sursa de incredere :)

Dbunny, evident ca acum e floare la ureche, dar daca pornim pe ideea ca sigur ii dau recompense la un moment dat nu stiu unde ajungem. Eu am o vecina cu bebe de acus 2 ani, deci stiu cum e... am vazut multe crize care au fost tratate frumos cu dragoste, vorbit calm si dragalit.
Si nici nu e mare chestie daca follosesti ocazional recompensa, ideea este sa nu fie regula :)
Si Maia arata cu degetul ce vrea, si daca nu ii dai tipa :D
Mai tipa cand iesim in casa scarii pentru ca aude ecoul si face a, aaa, aaaaa, dupa ce intram in lift tace, si o ia de la capat cand coboram. E super cute :P


Sei, multumim :*. Nope, am fost in pantofi cu toc, eu nemergatoare pe tocuri, nu imi mai simteam picioarele cand am revenit acasa :P

Raluca , nu luam nimic in nume de rau. Suntem aici sa discutam si sa ne dam fiecare cu parerea, evident ca nu detinem adevarul absolut niciuna

Rach, imi pare rau :((
Eu fac intoteauna 50/50 socri parinti, cateodata chiar mai mult parinti.
Da, asa e... oamenii in varsta nu mai gandesc clar... asta e, nu prea ai cce face, decat sa nu te lasi afectata.

Lali, citeam intr-o carte ca exista 2 categorii de parinti
natural AP parents
si non natural AP parents

prima categorie sunt cei care au fost crescuti in stilul AP, vad si in jur acest stil si asa isi cresc si copii, si totul vine de la sine asa
non natural AP parents sunt cei ca noi, care nu au fost crescuti asa, dar incearca sa isi creasca asa copii.
Din punctul meu de vedere, copiii sunt egalii nostri, doar ca un pic mai neajutorati, deci eu incerc sa ma port cu Maia ca de la egal la egal, fiind constienta ca ea nu poate sa imi comunica inca toate dorintele ei, si daca "face vreo pozna" este doar vina mea (exemplu: daca strica o farfurie este vina mea ca am lasat farfuria in calea ei, sau intr-un loc unde ajunge)
Eu cred ca e foarte greu ce faci tu, dar cu siguranta o sa fie si mai usor, sunt sigura.
copiii care sunt crescuti frumos, le sunt indeplinite nevoile, sunt tratati cu compasiune, empatie, dragoste, blandete, la fel se vor purta si eu cu cei din jur.
Exista foarte multe studii care atesta acest fapt. De fapt, este foarte usor sa vezi si in parc (daca exista) copilasi crescuti frumos si cei care sunt permanent bruscati, umiliti etc.

MEniu:

dimi: branzica refuzata
amiaza: piure de spanac cu ceapa verde (molfaita de Maia, i-am dato in manuta)
seara: o sa incerc sa fac o salata de genu: rosii, patrunjel tocat marunt, mei, ulei de masline





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Sei, si eca da pagini, pune cercurile pe bat cu ambele maini la fel de bine si fae tot felul de chestii care la un mom dat ma faceau sa cred ca e precoce. dupa ce am vazut ca mai sunt copii care le fac nu mi s a mai parut precoce ci un copil normal. eu nu am stimulat o mai deloc. a facut singurica sau dupa ce i am aratat 1 data , de doua ori.

nici eu nu sunt de acord cu suprastimularea din acelas motiv...va veni un timp cand vor obosi si nu vor mai asimila mare lucru. de asta eu nici nu ma omor cu cumparatul jucariilor pt ca se plictiseste repede, vrea mereu altceva si avalansa asta de nou la un mom dat oboseste si ii lasa dezinteresati. parerea mea, of course :)

Mie precoce mi se pare vorbitul devreme si in general chestiile car nu se fac prin joc ci pt ca asa vrea/simte copilul. orice copil, daca te straduieti sa il inveti ceva , va invata. mai devreme sau mai tarziu. fereasca d zeu de copii bolnavi care nu reusesc sa invete mare lucru. deci, ca o concluzie: indiferent cand va baga un copil formele in sortator e un rezultat al invatarii cu cat il inveti mai devreme (arati) cu atat ai sanse sa il vezi ca face repejor si el acelasi lucru. daca nu il inveti si nu face nu inseamna ca e incet ci ca si a ocupat timpul cu altceva.

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

oANA.. nici eu nu zic c Ela e precoce.. precoce e Flavius... prietena mea e cea cu baietelul hipoton, evident ca Elena e f avansata , insa nici eu nu o stimulez .. ii arat orice o data sau ma vede fara sa-i arat special si face..

Lena.. ce frumos ai zis despre parinti.. mie imi place cum am fost crescuta insa as vrea sa o implic in deciziile noastre, sa aiba decizie si cuvant unde poate, sa faca parte in familie nostra complet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Sei, pai atunci esti ok. atata timp cat nu o pisezi sa faca ceva cu 100 de exemple mi se pare 100% ok.

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput