Bulgarasi de ianuarie februarie 2013, capitolul 22
Raspunsuri - Pagina 13
ella28 spune:
Fetelor, de maine incep tratamentul cu Clexane 0.4. Am fost azi la Fundeni, o sa-mi fac reevaluare peste 1luna. Parerea mea pentru fetele peste 22-23 saptamani daca aveti rezistente mari pe arterele uterine mergeti si la un hematolog. Nu strica niste analize si o monitorizare a lor.
Somn usor, fara insomnii!
+23s Doamne ajuta!
tweetisor spune:
katy : da ... am avut de prin liceu asha probleme cu dantura : materialul prost...sper sa nu se agraveze ..chiar nu aveam niic inainte de sarcina ce sa fac nici acum
blue : shi mie mi se intareste burtik dar stiu de la prietena mea care a fost insarcina anul trecut ca e ok , e normal ..sa nu ai dureri ..dar burtik se poate face tare ca un pietroi (asha zicea shi ea cand mamiram cat de tare e shi o intrebam cum mai respira
fetele .. voi atzi semnat contractul(cele ce nasc la privat)? la RM pana in 25 avem reducere ..eu inca nu m-am mobilizat sa ma duc iar sa vorbim shi sa semnez ... as fi vrut sa ma duc la baby expo sa vad daca RM scoate vreo promotzie ..macart baga nishte rate la Stem
dar in weekendul ala mergem la o cununie in iasi ..nu shtiu daca mai ajung ..sper ca da
eu sunt obosita de nu mai pot ... iar am revenit la partea cu somnul non stop
lauraf89 spune:
Ella dar ec valori aveai tu la IR ca nu mai stiu?
A zis ca era ceva grav..ai mai facut ceva analize..?
22+ cu
Iti multumesc tie Doamne, Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie si Maicii Domnului pentru aceasta binecuvantare!
carmen_76 spune:
Ro_kasha,eu sunt pe FB cu poza de la nunta si cu sotul sub umbreluta si sunt prietena cu Andreea Moise (care este si colega mea de job). Vezi ca te-am invitat in grup daca vrei totusi sa socializezi si pe FB cu noi
O zi buna tuturor va doresc
Carmen 22+ cu UM 24-04-2012; DPN 24-01-2013
Blue_sea spune:
Neata fetele! Multumesc pt gandurile bune Pana la urma no-spaul si-a facut efectul. Am mai avut pana acum contractii BH, dar acum a fost clar ca lui bebe nu ii placea senzatia pt ca ma lovea super tare.
Nici noi nu am semnat contractul cu RM, dar astept sa mergem la Babyexpo ca poate mai vin cu vreo extraoferta.
21+
ella28 spune:
Laura, valorile mele la 23s sunt artere uterine stanga& dreapta = 0.57 (usor crescute) si cea ombilicala 0.68.
Ieri am facut la Fundeni:
Fibrinogen : 404 (200-400)
APTT 26.6 (26-36)
PT INR 0.92 (0.7-1.2)
LA R 0.88 (0.8-1.2)
LA2 20.8 (30-38)
LA/APS negativ
Pc 80% (70-130%)
PS free 51% (60-140%)
At3 94% (80-120%)
ProC Global 0.5 (cut-off 0.8)
Am mai primit 1 aspenter la 2 zile, acid folic, mg b6 3/zi, cetebe 2/zi, femibion 1/zi, no spa 3/zi. Deci o carca de buline...
Tu faci Clexane, nu? Spune-mi si mie cum e cu compensarea astuia, te rog.
+23s Doamne ajuta!
tweetisor spune:
Blue : bine ca ti-a mai trecut ..stai linishtita shi ...ia no spa
si noi asteptam baby expo ... in 2 saptamani implinesc 25 de spatamnai deci ..am timp ... bine ar fi sa fie cum ziceai tu 9000 cu tot cu stem ..ca mie nu mi-a mai trimis nicio oferta
o zi buna fetele !
ce papatzi azi ?
mie imi e pofta de vreo saptamana de Mec ... cred ca o sa o comit ori azi ori in week-end
ELEnNa_12 spune:
Neatza fetilii!!
E ultimul mesaj :( gata , nu mai scriu pana pe 7-8 oct cand ne vom intoarce acasa. Nu avem net decat pe tel, dar nu cred ca voi avea timp efectiv sa va citesc, deci imi dati de lucru cand ma intorc, cine stie cate capitole noi gasesc :D
So, plecam din Buc pt cel putin 3 saptamani, mergem la ai mei, la socrii si la munte 5 zile. Si apoi home ca e gata concediul :D
Ieri am fost la eco sa ne vedem bebele. E foarte bine, dr. a zis ca am o sarcina frumoasa, colul lung si totul e ok, sa plec linistita. Dar a insistat sa-l sun pt orice chestie/durere ca sa decida el daca e normal sau nu.
Eu v-am zis ca am contractii nedureroase, il sunasem o data dar era in operatie si nu a raspuns. Si de la clinica mi-a zis ca i se transmite sa ma sune ulterior, si nu a sunat nimeni. I-am zis intamplarea acum si a zis ca el lasa telefonul la un colaborator al lui care raspunde la orice telefon cand el nu este disponibil. Si ca i se pare ciudat ca el nu stie ca l-am cautat. Si m-a rugat sa insist cu telefoane data viitoare. In fine.
Acum i-am povestit de contractii, i-am zis ca nu sunt mai mult de 2-3 pe zi, in unele zile doar o singura data simt ... Si mi-a spus clar ca bebe nu le simte, pe el nu il afecteaza cu nimic si ca nici eu nu tre sa-mi fac griji, sa stau linistita in momentul ala, pana se relaxeaza burtica. Cica asa se pregatesc muschii uterului pentru ce ar urma sa vina. I-am zis si ca din cate am citit eu pe net acestea ar prevesti o nastere prematura si el a zis ca nu e adevarat ce citesc eu si sa il intreb pe el primul, nu Google-ul.
Mi-a dat si analize, nu m-am uitat pe foaia aia prea mult, dar erau parca 2 analize de sange si de urina, sumar, urocultura si nu mai stiu ce. F putine. Pe 8 oct a zis sa-mi fac analizele si pe 15 oct sa merg cu ele la interpretare.
A insistat putin cam mult in zona inimii copilului, ii dadea o gramada de culori imaginii, o intorcea pe toate partile, a stat cred ca 10 minute pe la butoanele alea sa se uite la inima. Si nu zicea nimic si eu incepeam sa tremur deja... apoi a trecut de cateva ori peste burtica cu aparatul si mi-am vazut bebele intreg, i-am vazut si cucul
Mi-a zis ca totul e ok, am o sarcina frumoasa si sa ma bucur de ea. Si eu l-am intrebat de mai multe ori daca sigur e totul ok, si a zis ca e totul in regula, sa nu-mi fac griji! si m-am linistit, sunt sigura ca n-ar minti. :)))
Tot ieri am semnat si cu RM atat pt nastere, pachetul de mijloc - Extra care, cat si pt celule stem. Am achitat 1300RON avansul la pachetul de nastere. Plata celulelor am hotarat sa o facem in rate (10) practic dam cate 359 ron lunar , prima rata vine la 30zile dupa nasterea copilului. Si odata cu prima rata de la SCO, platim si cei 800ron pt TSO integral. (Daca alegeti pachetul Premium Care se achia 1440 ron pentru TSO).
Am vizitat si maternitatea - dar cea noua. E superb! M-am topit toata in fata geamului la neonatologie, erau bebelusii pusi exact in geam, toti niste cumintenii, dormeau de spargeau. Erau si 2 baietei gemeni foarte frumusei. Dar TOTI , absolut toti erau f frumosi!! Si mie nu imi plac toti nou-nascutii, unii imi par chiar hidosi.:D
Dar nu, astia nu... ma termina gandul ca eu mai am de asteptat o gramada si s-ar putea sa ma prinda 2013 cu burtica. Voiam musai sa naaaasc atunci! Sa am si eu o minune din aia minuscula in brate, sa-mi vad si eu barbatul lungindu-si ochii la plodul ala care ne va umple viata... nu am cum sa va explic, mi se prelingeau lacrimi in ochi si-mi doream sa zica consultantul ala sa mergem de acolo, ca mai aveam si alte chestii de vizitat ... :) Dar nu, el nu zicea nimic si cred ca-i placea si lui ce vedea acolo, e normal! Oricine, oricat de insensibil ar fi fost, acolo i se inmuiau picioarele. M-au fascinat copilasii aia. Si m-am rugat pt ei sa traiasca si sa fie sanatosi, sa-si bucure parintii cu prezenta lor.
Asa, am plecat de acolo intr-un sfarsit, dar as fi plecat cu un bebe din ala pe furis, mi l-as fi bagat sub fusta si dusa as fi fost... dar nu se poate, sunt camere peste tot, si erau bine paziti bebeii de asistente si neonatologi....
Si ne-am dus in rezerva, unde am discutat cu consultatul vreo 40 min despre proceduri etc etc etc si apoi am semnat. Camera este f mare, are 2 fotolii, o canapea si un fotoliu extensibil pt tata, daca vrea sa poposeasca acolo :) Al meu SIGUR vrea!
Celebrul pat cu butonul rosu .. statea la loc de cinste in mijlocul camerei imense. Baia arata f bine, in camera era o chiuveta maricica, cica aia e pt imbaiat bebele, te ajuta asistentele si tot ele te si invata cum trebuie sa faci treaba asta :D, masuta de infasat, si covatzica pentru bebe, adica un fel de patut mic unde va sta bebe cand e langa tine in camera.
Nu vreau sa va zic ca totul e absolut impecabil, toata lumea are botosei din aia de tras peste incaltaminte si mi se pare destul de draguta chestia asta, nu e personalul foarte zambitor, nici nu-mi place chestia asta, ma termina zambetele false, dar nu e nimeni acru si artagos. Holurile sunt absolut goale, bate vantul pe acolo, zici ca esti in pustietate. Mai vezi pe ici pe colo o asistenta. Dar n-auzi tu tocuri de la doctorite grabite, nu vezi tu pacienti tinandu-se de shale si mergand agale pana la toaletele din fundul coridorului, nu auzi niciun AU, VALEU, de la mamicile proaspat operate etc ... nu stiu, inca de la receptie ai impresia ca intri intr-un hotel, si urci cu liftul si astepti sa intri in camera ta, cu cheia in mana. Eu am nevoie de chestia asta. Chiar am nevoie de siguranta, de pozitivitate, usoare zambete, sustinere din priviri ... abia astept sa se intample totul, nu mi-e frica de nimic. Sunt nerabdatoare sa-mi tin puiul de om in brate...
M-am intins la povesti inutile, ma enerveaza treaba asta, ca-s prea vorbareata uneori :)))
Dar merita sa ma cititi acum ca scapati de mine pt o perioada lunga de timp.
Si stiu ca sunt fete curioase, pe care le intereseaza lucrurile astea :*
V-am pupat, sa fiti sanatoase si numai vesti bune despre mamici si bebei sanatosi sa citesc cand ma intorc! :*:*
cu nazdravan (Edward) => 24+ , DPN 30.12.2012
lorena_86 spune:
buna fetelor
ella, e cam dificil cu clexanele, se gaseste destul de greu,
eu vb de orasul meu si mai ales ca am asigurare la OPSNAJ la sot si astia nu au contract decat cu 2-3 farmacii si alea nu prea au...deci distractie maxima cand vine luna si trebuie sa iau adica de azi dimineata tot dau telefoane si pana la urma am hotarat sa iau de 0.6 si bag mai putin ser ca nu am alta varianta, nu se gasesc aici de 0.4
e compensat aprope tot, mai platesti in plus vreo 30-40 de ron dar din 500 lei cat costa e super ok
trebuie reteta de la medicul de familie si sa fie bifat ca esti gravida
sa nu-ti fie teama ca nu dor aproape deloc, o sa mai fie si momente cand o sa doara numai un picut dar depinde de loc si de ce nimeresti pe acolo, vas de sange sau un tesut mai dur in rest sunt super usoare
la mine noptile devin zile si invers, cred ca spre dimineata am adormit dar de la 9 jumate sunt fresh si nu mi-e deloc somn
blue ma bucur ca sunteti bine
elena, vacanta placuta si distractie, sa te odihnesti si sa ai grija de tine
va pup pe toate
21+
lorena_86 spune:
ella ti-a dat 3 magne b6 pe zi??????
cine? dr uscatescu?
wowww pai eu am ramas in urma ca iau doar 1/zi iar no-spa si mie mi-a zis sa iau dar daca nu am dureri de burta nu prea am luat decat asa rar cand nu mai pot de spate iar cetebe nu le pot inghiti ca le vomit, sunt atat de oribile la gust...
oricum joia viitoare cred ca merg si eu la ea, doar ca asa greu imi vine ca merg 7 ore cu trenul
te pup
21+