Japonezii altfel decat ii stim noi

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

asta cu 'ce culoare e peste tot' se intimpla si in Ro. In generala o colega a intrebat-o pe alta (blonda) daca parul e idem acolo.

Nu, Playboy e o chestie traficata rau.

Mey, eu nu intrebam de dimensiuni ci de moravuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuka30 spune:

Si va mai spun inca o data nu rad de japonezi nu ni bat joc de ei nu breau sa fac Japonia de ras pur ai simplu imi spun pataniile
Daca as fi fata in fata cu un coleg DC nu as avea curajul sa spun toate acestea
Dar pentu ca scriu pe forum si nu m#259; cunoaste nimeni imi permit sa mi spun oful
Este mai usor....... Si va si intreb
Daca o colega DC se plange ca sotul o neglijeaza sau ce injuaturi ii adreseaza inseamna ca si face tara de ras ?
Poate familia da fiindca scoate pe usa ce ar trebui sa ramana in casa
Dar tara nu cred .
Asa si eu ; pe japonezii care merita respectati ii respect , cei care imi inspira mila si compasiune ii compatimesc pentru suferintele lor ceilalti care nu merita nimic n-am treaba
Iar cei care au "treaba cu mine " am si eu "treaba cu ei "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Intrebare, dar tu cu sotul te intelegi, simti ca este sufletul tau pereche sau si pe el, desi e japonez , il incluzi in "Japonezii altfel decat ii stim".

Nu este o intrebare cu tenta sexuala, adica o include, dar nu se refera in mod direct

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Julia ,sotul nu are treaba cu acei japonezi altfel
Dupa cum am spus eu mi -am aparat sotul de acei japonezi altfel
Sotul si copilul nu I consider nici japonezi nici chinezi nici portughezi
Ei sunt familia mea . Ca orice familie avem si Noi neintelegeri , avem si defecte , neajunsuri . Dar viata de zi cu zi nu se limiteaza doar la "casa" si "familie " In viata asta de zi cu zi intri in legatura cu n * indivizi :-la munca , la scoala, cresa , gradinita
La cumparaturi , la posta ,la primarie samd ; locuri unde nu te duci cu sotul sau sotia de mana , esti expus dar partenerul de viata nu te poate apara la orice pas si sunt locuri in care daca partenerul de accepta asa cum esti nu inseamna ca esti acceptat peste tot in aceeasi masura . Daca ar trebui sa mi iau "talpasita " de-aici mi-as lua si sotul si copilul cu mine ; sotul de asemenea daca ar fi sa-mi iau valiza si sa plec sotul in primul rand nu m-ar lasa sa plec iar daca ar fi "musai" sa plec ar merge si el cu mine .
Mai in gluma Mai in serios intrebandu-l ce va face cand "va suna ceasul" si eu va
Trebui sa parasesc aceasta lume ca deh batranetile si avand in vedere ca eu sunt Mai mare decat el cu un an iar ei japonezii traiesc Mai mult
Sotul mi-a raspuns ca m-ar urma si el in lumea de dincolo (cauza naturala desigur ) fapt pentru care eu l-am mustrat avand in vedere ca avem un copil care pe-atunci chiar daca va avea 20,30 sau 40 de ani tot va avea nevoie de un parinte
Si sa piarda ambii parinti unul dupa altul chiar daca ar fi o cauza naturala ar fi prea dureros pentru el . Asa ca am hotarat ca orice ar fi si cat de dureros n ar fi cel ramas va lupta si va fi parinte pentru copilul lui pana cand ii va veni randul sa-l urmeze pe cel plecat .
Ps : raspun la intrebarea Giuliei daca si sotul meu este acel altfel
Da sotul meu este japonezul altfel dar un altfel care este in altfel decat japonezii altfel despre care v-am povestit
Si eu cu mintea mea creata crezui' ca-s toti la fel

Mergi la inceput

Mik eu inteleg ca ne macina curiozitatea dar in timpul programului de lucru
Cand esti la munca da ? N-Ai Mai gasit altceva de facut decat sa te gandesti la ce-o avea colega in pantaloni ? Si-apoi o mai luam si logic chiar daca or Mai fi unele erori
Daca tu asiatica Ai parul negru si banuiesc eu ca stii ce culoare Ai si in zona intima observi diferenta sau asemanarea, la ce sa o mai intrebi pe colega ce culoare are in zona intima daca te-a lamurit ca podoaba capilara pe care o admiri este culoarea cu care a inzestrat-o mama natura, de ce anume ar fi verde sau bej in zona intima ?
Toti avem curiozitati nelamuriri Mai ales cand vine vorbade intiminati care cu atat Mai mult informatii prea multe nu primesti unora le starneste curiozitatea si Mai mult .
Si eu sunt ok cu discutii pe tema asta suntem adulti
Dar putem discuta chestiile astea la un pahar de vorba sau un pahar de tuica
Cu limita (atat vorba cat si tuica) , nu cand suntem cu alti 10 femei si barbati de fata
Si nu cand suntem la locul de munca Mai ales daca nu suntem in pauza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Danuka - daca japonezii muncesc toata ziua cand sa stea la un pahar de tuica, sau la taclale si sa faca glume? E normal sa faca glume la servici.
Si poate nu ai inteles intrebarea. Poate o interesa daca iti faci suvite si iti tunzi sau vopsesti parul in zona amintita.
Poate si cu desenul sotului ca un animal era o forma de umor.
Nu prea gusti glumele japonezilor!

Viata poate fi amuzanta sau trista. Depinde doar de noi din ce perspectiva o privim, ca pe o tragedie sau ca pe o comedie.

Mergi la inceput

Deceneu sa stii ca nici eu nu prea gust glumele lor recunosc , mai ales ca unii sunt seriosi si cand glumesc dar nici ei nu gusta glumele noastre uneori chiar ramanand cu gura cascata neintelegand glumele mele
Le repetam de cateva ori romanian joke si parca tot suparati imi pareau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Atunci fa altfel. Cand fac ei o gluma japoneza care nu-ti cade bine, raspunde-le cu una romaneasca. Cu timpul ori raresc glumele, ori invata sa aprecieze umorul romanesc .

Mergi la inceput

anya nu prea imi permit sa le trantesc o gluma romaneasca ca sunt mai sensibili
Dupa cum am mai spus ei nu pot trece de la o stare la alta atat de repede cum facem noi de exemplu . La ei tine mai mult supararea .
Dar cand prind ocazia si sunt intrebata de nu stiu ce dau si eu replici pe masura
Numai ca ii sperii mai tare :))) asa ca

Mergi la inceput

Atentie ! Daca nu aveti de gand sa sa
Suparati un japonez evitati urmatoarele :
-daca nu ai cuvinte de lauda atunci nu-ti incepe fraza cu "japonezii zic ,fac , dreg"
Si mai ales fraze de genul "desigur el face Cutare lucru si poate pentru ca este japonez
Explicatie :- ei insusi foarte des au obiceiul de a se autointitula Japonezi
(pentru ca suntem japonezi , japonezii etc etc , doar suntem japonezi)
Dar daca spune un strain asta are alt inteles.
Am patit-o ai eu ! Tot auzind mereu japonezii japonezii am imprumutat si eu cuvantul numai ca surpriza! Am suparat foarte tare un japonez prin remarca mea "bineinteles a dansul scrie si citeste (ref alfabetul japonez) avand in vedere ca este japonez ".
-evitati sa le spuneti ca au picioarele scurte ca sunt pitici ca au capul mare sau fata mare ca au nasul carn sau ca au nasul mic
Explicatie : - cei si cele cu care am vorbit eu se caracterizeaza la modul general :- picioare scurte , cap mare , fata mare , nas carn , nas mic samd
Acum una este sa se caracterizeze o persoana asa si alta e sa i faci tu ca strain o asa caracterizare . Iar daca un japonez/a ti-a spun asta nici sa nu-ti treaca prin cap sa comfirmi sau sa afirmi acelasi lucru .
Este exact cum mi-as spune eu mai mult mie ca sunt prostuta iar voi sa mi dati raspuns afirmativ , deci sa ma aprobati .
Sau un alt exemplu o persoana se plange la voi ca este urata iar voi ii spuneti da ai dreptate chiar esti urata . cand un om iti spune asta valabil si pentru picioare scurte fata mare etc clar asteapta de la tine sa-o contrazici
Iar daca chiar ati observat si voi ca intr-adevar japonezul/a are picioarele scurte
Un simplu nu stiu ! Nu am observat ! Este de ajuns .
Au un complex foarte mare de inferioritate cand vine vorba de trasaturi
Si mai ales teama ca cele afirmate de ei ar putea fi adevarate ii impinge si mai mult sa faca comparatie mai ales cand au fata in fata un individ din rasa alba .
Le puteti face complimente astfel :
Daca le spui ca au tasaturi europene sunt in culmea fericirii
(ex soacra si prietena mea depre care v-am povestit la acest capitol de bucuria imensa cand au auzit a seamana cu mine )
Daca le spui ca sunt slabe ( hosoi ne ! ) trad. Ce slabuta , subtirica esti !
Sa nu le spuneti ca sunt grase caci s-ar putea ca din cauza voastra sa devina anorexice
Oricum majoritatea sunt slabute deci nu cred a ati putea face vreo remarca opusului slabut.
Daca le spui (hana takai ne ! )trad. ce nasuc inalt ai ! Ei nu spun nas lung ci nas inalt asa cum nu spunem munte lung ci spunem munte inalt de ..
Cu inaltimea de ...
Daca le spui ( Kao chiisai , atama chiisai ) trad . Ce fata , cap mic ai !
Daca le spui ca par mai mici decat varsta pe care o au ( motto wakaku ni mieru) trad. Pari mai tanara , mai mica !
Asta este valabil in toata lumea orice femeie este fericita daca ii se spune ca pare mai tanara .
Daca le spui (baby face ) pentru ca maj au un ten de Portelan
Daca le spuneti ( hada shiiroi ne ) trad. Ce piele alba ai !
Atentie sa nu le spuneti ca au pielea galbena ! Asa cum suntem noi invatati ca ei fac parte din rasa galbena pentru ca ii suparati . Nici noua nu ne place cand ne numesc "barbari"
De picioare sa nu va legati ! Ca s-ar putea sa nu va creada daca le spuneti ca au picioarele lungi . Si am uitat sa spun ceva foarte important .
Foarte multe tinere au mersul in"X" dar nu pentru ca au picioarele in "X" ci pentru ca asta este o moda si ele se considera foarte sexy stand sau mergand cu picioarele in "X"
Probabil acest mers a fost luat de la mersul incomod cand esti imbracata in Kimono ( pasi marunti si repezi mersul un pic in x dat de incomoditate ) fetele noastre stiu despre ce vorbesc daca le amintesc de fusta lunga petrecuta .
Si inca o data Atentie ! Aveti grija in ce circumsante faceti aceste complimente
Foarte MUlti au obiceiul de a folosi dublu inteles
Eu mi am invatat lectia
clientii care mi au spus ca miros bine de fapt imi transmiteau
Ca mirosul meu intepator de parfum ii detanjeaza
Si bunica care imi admira picioarele : ai picioare frumoase ( picioarele iti ies in evidenta)
Si ai picioarele lungi ( fusta este atat de scurta ca #539;i se vad picioarele Pana sus )
He he , cam dificil nu ?
Ps : eu nu le-am comfirmat niciodata spusele lor (picioare scurte nas carn)
Intotdeauna le-am admirat si le-am ajutat sa
Se simta bine in pielea lor ( ex dar si tu ai fata mica , nu am observat ca ai capul mare sau picioarele scurte , ai nasul mic dar se potriveste foarte bine fetei tale ; un nas lung (inalt) nu te ar avantaja deloc )
Inca o data spun ca mi Pare rau de ele cand vad cat de mult se subestimeaza .

Mergi la inceput