Japonezii altfel decat ii stim noi
Raspunsuri - Pagina 2
carmencat spune:
Eu nu am nimic cu restul de reguli, doar cu vopsitul parului si unghiilor
Unghii lungi nu am, ca nu rezista, la cata treaba am. Da' sunt colorate.
Ce sa fac daca pe mine ma binedispun culorile?
Nu cred sa existe culoare pe care sa nu o fi experimentat pe parul meu, de la negru de toate felurile, la maro-uri de toate felurile, roscat, rosu, portocaliu, roz, blonduri, gri-uri, pana si verde si albastru.
Fiecare cu piticii lui, nah, zic eu ca ai mei sunt inofensivi, numai colorati, da' inofensivi.
Restul de reguli am zis ca sunt perfect in asentimentul meu, dar daca nu ma lasa sa ma colorez, dau in depresie, clar!
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmencat Eu nu am nimic cu restul de reguli, doar cu vopsitul parului si unghiilor Unghii lungi nu am, ca nu rezista, la cata treaba am. Da' sunt colorate. Ce sa fac daca pe mine ma binedispun culorile? Nu cred sa existe culoare pe care sa nu o fi experimentat pe parul meu, de la negru de toate felurile, la maro-uri de toate felurile, roscat, rosu, portocaliu, roz, blonduri, gri-uri, pana si verde si albastru. Fiecare cu piticii lui, nah, zic eu ca ai mei sunt inofensivi, numai colorati, da' inofensivi. Restul de reguli am zis ca sunt perfect in asentimentul meu, dar daca nu ma lasa sa ma colorez, dau in depresie, clar! Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des. |
Carmen, pot sa spun (cu toata modestia posibila) ca eu am unghii frumoase. Toata lumea mi le lauda, in general sunt lungi si vopsite in cele mai clasice culori, insa. Eu imi iubesc unghiile!!! Cand lucram la Sanyo (in Japonia) a venit sefu' cu unghera si m-a scos in sala unde stateam in pauza si m-a pus sa mi le tai! Am plans de ciuda, si de... parere de rau!!! Dar le-am taiat, ca... era la alegere: pastrez unghiile sau pastrez serviciul. Asa ca, crede-ma, si eu am (avut) o problema mare-mare cu problema lor cu unghiile.
szivarvany spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=172997&nm=Despre-Japonia-pe-amestecatelea2
uite aici mai era un subiect tot despre Japonia :-)
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca
Danuka30 spune:
Multumim moderatorului pentru ajutor o sa citesc si eu ca sa nu scriu despre ceva care a-a scris deja .
Cu parul blond si unghiile am avut si eu probleme pe cand lucram cu sotul la convenience store (nu stiu cum sa l traduc altfel in limba romana asa a ii spun supermarket ) cand mi am facut suvite blonde o clienta s-a speriat a crezut ca sotul a divortat de mine si a luat o blonda un alt client mi-a facut observatie ca sunt blonda dar mi-a spus ca m#259; iarta ca sunt frumoasa si ca avand in vedere ca sunt straina ma prinde bine blondul. Despre unghii desi eu nu mi le vopseam un client mi a facut observatie ca am unghiile prea lungi ( cam 2mm erau crescute ) deci am inteles ca este corect sa ai unghiile taiate in asa fel incat sa nu se vada decat partea roza
Am fost la interviu la un magazin cu produse vestimentare iar unul din motivele pentru care am fost respinsa a fost culoarea parului (blond)
Danuka30 spune:
Ca tot am inceput cu munca o sa va spun ce probleme am mai avut
Dar inainte de asta o sa va spun in ce consta munca la un convenience store
-pe langa scanat produse mai avem
- gatit ( prajit pui , cartofi , carnati )
-trimis colete (serviciu postal)
-achitat facturi
-servicii bancare ATM (bancomat)
-cd , DVD rezervari ,bilete ( film , concert,Disney )
-loto
Spalat podele , toalete , maturat in sala si afara , golit si spalat tomberoanele de gunoi , aruncarea gunoiului
-aranjarea produselor in vitrina
-primit marfa de 4-5 ori pe zi (inclusiv ziare reviste )
Stergerea produselor de praf , spalarea rafturilor
Toate astea le faci chiar daca lucrezi doua trei ore ; daca nu vine marfa la orele care lucrezi tu esti norocos ai o sarcina in minus
Iar toate aceste sarcini le indeplinesc atat angajatii cat si managerul (la noi sotul meu pe-atunci )
coracora spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Victoria_mami
Astea sunt pur si simplu reguli de bun-simt! Mie mi-a placut tare, tare mult in Japonia: liniste, curatenie, respect! Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia! VICTORIA |
A-ti vopsi parul blond sau a-ti lasa barba sunt dovezi de "nesimtire" / lipsa de bun simt?
Mai sa fie....
Dar ce treaba are statul in a-mi controla mie frizura? Sau de la cine vine "directiva" asta, de la patronii de firme...?
Mie mi se pare discriminare crasa.
coracora spune:
Wow... acum am citit si faza cu unghiera si seful de la Sanyo...
Daca unghiile alea nu te impiedicau sa-ti faci treaba, seful nu avea nici un drept sa vina la tine cu unghiera si sa te umileasca in asemenea mod.
In opinia mea asta e de fapt expresia uneia din multele frustrari nipone.
Deceneus spune:
citat din mesajul lui coracora Wow... acum am citit si faza cu unghiera si seful de la Sanyo... Daca unghiile alea nu te impiedicau sa-ti faci treaba, seful nu avea nici un drept sa vina la tine cu unghiera si sa te umileasca in asemenea mod. In opinia mea asta e de fapt expresia uneia din multele frustrari nipone. |
Nu-i chiar asa.
Intr-o firma multinationala unde lucrezi cu public sau cu clienti sau intr-o banca nu te duci la servici in bermude.Firma iti impune o tinuta, pe care daca nu o respecti esti liber de contract.
Unghiile lungi pot fi considerate surse de microbi, si japonezii pun mare accent pe igiena.
Patronul care are de ales sa piarda clientela sau un angajat rebel, ce crezi ca va alege?
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui coracora A-ti vopsi parul blond sau a-ti lasa barba sunt dovezi de "nesimtire" / lipsa de bun simt? Mai sa fie.... Dar ce treaba are statul in a-mi controla mie frizura? Sau de la cine vine "directiva" asta, de la patronii de firme...? Mie mi se pare discriminare crasa. |
Cora, citeste si urmatorul mesaj pe care l-am scris.
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Deceneus
Nu-i chiar asa. Intr-o firma multinationala unde lucrezi cu public sau cu clienti sau intr-o banca nu te duci la servici in bermude.Firma iti impune o tinuta, pe care daca nu o respecti esti liber de contract. Unghiile lungi pot fi considerate surse de microbi, si japonezii pun mare accent pe igiena. Patronul care are de ales sa piarda clientela sau un angajat rebel, ce crezi ca va alege? Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
Cora, problema era ca el vroia sa-mi tai unghiile pana-n carne! Ceea ce la mine nu se poate, am piele crescuta sub unghii si efectiv nu le pot taia, ca tai pielea... intr-un final m-a lasat sa tai doar jumate din lungime. Si ai dreptate, nu ma incomodeaza deloc, ba din contra, unghiile scurte ma deranjeaza, ma doare cand ating pielea aia de sub ele.
Decenus, dar nu se punea problema de igiena, din 2 motive: 1.lucrezi cu manusi de material; 2. lucram la Sanyo, la lipit garniturile de cauciuc de la usile ptr. frigider! Nu la facut mancare. Culmea e ca in week-end mai lucram (uneori) la o fabrica de imbuteliat (in cutii) ceai si cafea si acolo nu mi s-a spus niciodata sa-mi tai unghiile.