Japonezii altfel decat ii stim noi
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Danuka30/Danuka30.jpg)
Danuka30 spune:
Ps Daca sotul vostru v-ar fi facut o "faza" de genul
Voi cum ati fi reactionat ? Nu v-ati fi suparat ?
Iar despre intamplarile mele pe langa locul si momentul nepotrivit poate ca si locuinta noastra intr-o zona cu oameni simpli are o oarecare legatura
Cu intamplarile mele neplacute asa cum in Bucuresti una e sa locuiesti in Ferentari si alta e sa locuiesti In Dorobanti sau Floreasca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Iris2002 spune:
Danuka,
Am ezitat daca sa iti raspund sau nu, nu stiam ce formulare sa abordez astfel incat sa nu te ranesc sau jignesc... eu nu imi pot imagina ca sotul meu s-ar purta vreodata asa (nu doar ultima intamplare, ci toate pe care le-ai enumerat aici, situatia in care erai insarcinata si obligata sa muncesti pana la epuizare, cand nu ti-a luat apararea in neintelegerea cu colegii de munca, samd). Nici eu nu sunt casatorita cu un roman, dar si sotul meu si eu avem dragostea si respectul reciproc impletite una in alta, si nu am face ceva sau spune ceva care sa il raneasca/umileasca pe celalalt, deliberat. Avem, evident, diferente culturale, care s-au mai aplatizat cu timpul, dar avem si o mare doza de umor si autoironie, daca facem glume pe seama natiilor noastre o facem in particular, nu cu spectatori, si fiecare glumeste pe seama natiei lui, nu jignim sau ranim partenerul...(de exemplu, socrul meu e genul care daca te intreaba: mai vrei un cappuccino? si zici: Nu., tot mai face unul...si umple farfuriile de mancare pana la refuz, si e jignit cand nu ai mancat tot din farfurie, de aceea eu tot ii zic ca e roman... sau cand mergem intr-un parc de distractii cu copilasii, eu "rasfoiesc" internetul cautand ieftiniri pentru parcul respectiv si atunci sotul meu ma numeste "olandeza" ).
Cum s-a purtat sotul tau e inadmisibil, iar eu, in locul tau, nu m-as simti umilita si vinovata de ceva cu care nu am absolut nimic de a face... cred ca trebuie sa incerci sa ii explici lui cum te-ai simtit. Cu toata diferenta culturala, unele lucruri sunt universale: nu ranesti, umilesti, jignesti pe nimeni, cu atit mai putin pe cine iubesti... eu nu inteleg relatia voastra si nu ma vad intr-o asemenea relatie.
Esti foarte simpatica si iti doresc doar bine, ai grija de tine.
msl1 spune:
Sa nu te superi ca iti spun ceva: singele apa nu se face; intodeauna tu vei fi o straina pt sotul tau si japonezii lui vor fi japonezii lui.Esti sigura 100% ca te-ar urma daca ar fi sa aleaga intre tine si japonezii lui? dupa cum te umileste si nu iti ia apararea mie nu prea imi face impresia...mie mi se pare ca tu esti cea toleranta intr-o tara cam de...rasisti!
AYUMI spune:
Danuka,cand am citit faza de la sushi am ramas socata.Nu as putea permite nimanui sa ma umileasca in fata unor straini,in fata nimanui;cu atat mai mult sotului meu,persoana care ar trebui sa ma faca sa ma simt iubita si protejata.Chiar am ramas fara cuvinte...
Eu nu,nu as intelege sa faca asta indiferent de motiv!Putem discuta frumos,doar noi doi despre ce avem de spus.Si cum sa urasca toti romanii pentru cateva minute doar pentru ca un roman a ucis o japoneza?
Sotul meu auzise de la mine de stirea cu japoneza ucisa in Romania,dupa cum stii aici nu s-a facut mare valva.Mai ales ca la o zi dupa ce o gasisera pe ea,fusese ucisa o jurnalista japoneza prin Siria,daca nu ma insel.
Danuka30 spune:
Iris2002 Multumesc pentru cuvintele frumoase
Foarte amuzant socrul tau
Si tu cautand ce e mai ieftin fapt pentu care ai fost comparata cu o olandeza inteleg eu ca ai facut mari progrese Bravo ! Eu pana acum eram exact inversul nu intentionat cautam ce e mai scump dar nimeream ce e mai scump
iar sotul se "crucea" de alegerile mele imi spunea mereu Danuka nu stiu cum faci dar nasul tau ascutit de european te conduce numai la calitati superioare
Acum nasul meu ma induce in eroare cred ca de la alergia la polen :))) ca nu ma mai conduce la calitati superioare ci usor usor am coborat cateva trepte calitative
Danuka30 spune:
Ayumi , msl1
Oricat as "marai"eu aici pe forum la final raman doar cu "maraitul"
Citind chiar si aici pe forum povestile altor sotii
Cu soti care impart patul cu alcoolul sau sotia altuia salariul il impart cu barul si ringul de box care il impart cu sotia ea fiind adversarul eu ma consider o norocoasa ca nu am un sot de genul
In cazul meu trebuie doar sa astept sa se maturizeze sotul