Japonezii altfel decat ii stim noi
Raspunsuri - Pagina 10
Danuka30 spune:
Msl1 eu nu I-am denumit pe japonezi in nici un fel am spus doar cum se caracterizeaza unii dintr-e ei si de asemenea am spus ca eu nu I consider in nici un fel din cele enumerate ( nici pitici nici galbeni samd)
si Nici n am observat trasaturile acelea
msl1 spune:
Ah scuze da am jignit conationalii tai,
am vrut sa zic mici de inaltime si pielea de culoare ...ce culoare? ca sa nu jignesc daca zic galbena, ca albi nu sint e clar.
Generatia noua e mai inalta probabil din cauza factorilor de mediu:radiatii,hormoni de crestere in alimente etc.; si eu am un coleg asiatic nu stiu ce naite e da are cred 1.90; insa majoritatea asiaticilor si de aici sint mici de inaltime si 1.70 la ei e considerat inalt.
Daca te ofenseaza asa de tare parerea altora despre ei nu mai spune nici tu nimic negativ la adresa lor nici cum s-au comportat nici ce pareri au nici etc etc.Asa cred ca e "fair".Spune doar lucruri pozitive.
Citat: |
citat din mesajul lui Danuka30 Msl1 eu nu I-am denumit pe japonezi in nici un fel am spus doar cum se caracterizeaza unii dintr-e ei si de asemenea am spus ca eu nu I consider in nici un fel din cele enumerate ( nici pitici nici galbeni samd) si Nici n am observat trasaturile acelea "Cine poate oase roade cine nu nici carne moale" Mami de Leon Mihail 12.09.2009 |
Danuka30 spune:
Msl1Hai sa nu ne suparam ok?
Eu aveam in vedere felul in care se caracterizeaza si am spus ca mi-e mila se ei ca se subestimeaza Asa . Ca ti am dat tie reply an facut asta ca sa nu se inteleaga ca eu am zis asa si asta pentru ca nu vreau sa mi pun in "cap" toate fetele care locuiesc aici pentru o neintelegere . Iar de parerea ta nu am zis nimic
Am spus doar ca eu nu-i vad asa .Acum te intreb eu pe time
In USA cand mergi pe strada vezi numai oameni gen
Brad Pitt , Tom Cruise , Angelina Jolie ,Pamela Anderson si Kim Kardashian?
In Romania toti oamenii sunt : -Adrian MUTU, Cristi Chivu ,Nicoleta Luciu ,Monica Barladeanu sau Columbeanu ?
Nici in Japonia nu sunt toti Watanabe Ken , Honda ( fotbalistul) sau Ayumi Hamasaki
Watanabe Ken este un exemplu bun sau Dl Honda si suficient ca sa
Observam ca si aici sunt barbati frumosi
Eu din cate am inteles de la tine nu-I caracterizezi
Ca fiind pitici si galbeni ci asa II vezi tu .
Si eu in copilarie observam ochii lor diferinti de Ai nostrii , credeam ca toti sunt imbracati in kimono sau in portul specific judo si karate inclus sabia la spate :))
Cand am ajuns aici mi-a luat ceva timp sa I deosebesc si sa
Fac diferenta intr-e ei mi se parea ca toti sunt la fel .
Iar la Scoala sigur am invatat ca ei fac parte din rasa galbena , stiam ca Noi facem parte din rasa alba samd . Dar Asa cum eu facand parte din rasa alba
Albul nereferindu-se la albul zapezii sau albusului de ou imi imaginam ca nici japonezii nu Au cum sa aiba galbenul tricolorului nostru sau galbenusului de ou
Danuka30 spune:
Cat despre lucruri rele lucruri bune
Eu am spus de la inceput ca nu I barfesc nu I batjocoresc samd spun doar ce m-I s-a intamplat mie ,ce am vazut si ce am auzit iar parerea care si-o face fiecare individ citind acestea nu este problema mea fiecare este liber sa traga concluziile dorite si sa
Si formeze o parere .
Vizionand filmul Pearl Harbor Sunt curioasa si ma intreb cati romani nu si-Au inodat lacrimile sub barba si cati s-au abtinut sa faca comentarii pe seama japonezilor si sa si faca o parere nu tocmai buna despre ei
Sau auzind despre bombele atomice de la Hiroshima si Nagasaki , vazand reportaje la Tv , sau auzind despre umbra ramasa impregnata in perete a familiei de japonezi formata din mama tata si copil dupa bomba atomica
Cati romani nu si-au schimbat parerea despre americani ?
S-au cati romani s-au abtinut sa faca comentarii negative la adresa americanilor ?
msl1 spune:
Nu m-am suparat; nu am avut intentia ca mesajul meu sa sune nici suparacios si nici ironic; doar mi-am spus parerea si mi-am cerut scuze dupa daca am jignit;am avut impresia ca "tu cinti tu descinti"...adica tu te plingi de ei si tot tu ii ridici in slavi cu alte cuvinte..
As vrea eu sa vad doar fete albe pe strada pe aici; in schimb vad majoriatea...asiatici! daca nu sint rasa galbena atunci rasa indiana; mai vad si cite-un latino american si cam rar albi....ti-am spus parearea care o am despre ei dupa cum ii vad pe aici ca doar intre ei traiesc!( ma refer la asiatici in general nu la japonezi)
Danuka30 spune:
Deci fara sa vrei iti formezi o parere desPre lucrurile bune si rele referitoare la alta natie dar este problema ta ce faci cu parerea sau impresia f#259;cuta
Desi este de inteles ca razboiul este razboi ca oamenii sunt diferiti
Ca fiecare natie are partile ei bune si rele ; nu poti sa spui numai lucruri bune si rele
Si nu poti sa i generalizezi pe toti buni sau rai Asa cum graul si neghina nu sunt una si aceeasi si asa cum separam neghina de grau separam si binele de rau
Danuka30 spune:
Msl1 desigur cei care sunt de ridicat in slavi ii ridic in slavi care nu nu am spus nu i amestec bunii sunt buni raii sunt rai .
Asiaticii desi in mare parte sunt cam la fel
Este totusi o mica mare diferenta intr-e chinezi japonezi koreeni filipinezi si vietnamezi
Mie mi a luat cativa ani sa observ diferenta si chiar si acum mai dau gres cu presupusul fete albe cum ai spus si tu rar foarte rar vad si eu pe aici
In mare parte referitor la straini sunt indieni ( India ) , chinezi , koreeni , filipinezi , iranieni . Ce n am vazut pe aici doar rromi
Albi cand vad cate unul Pe strada am mai spus ca m#259; holbez si eu ca un japonez cand vede pentru prima oara un alb
Si asa cum nu vedem noi diferenta nici ei nu vad
Diferenta intr-e noi albii . De cate ori si au dat cu presupusul
Ori credeau ca sunt rusoaica ori americanca ori frantuzoaica numai romanca nu
Deci nu m-a nimerit nimeni niciodata
Danuka30 spune:
Si apropo odata fiind confundata cu un cetatean american
O babuta probabil la vreo 90 ani si care cred eu ca a prins vremea de razboi cu americanii trecand pe langa mine imi zice
Iar ati venit peste noi americanilor ? Duceti-va in tara voastra ca ne ajunge
Si a mai zis multe nu bune dar din pacate si eu fiind in mers n am auzit tot si nici nu am inteles restul comentariului . Am ramas uimita nu i am zis nimic babutei am tacut m am facut ca nu aud si i am zambit . M am gandit eu in mintea mea ca probabil a prins vreamea de razboi iar eu fiind in trecere am fost prinsa la locul si momentul nepotrivit
Imi venea sa i zic matusa eu nu sunt americanca
In primul rand si in al doilea rand razboiul a luat sfarsit demuuult
Si uite asa fara sa am nici o vina mi am luat un bobarnac de mai mare frumusetea .
Si am mai intalnit oameni din astia care spun
Plecati in tara voastra m am saturat de straini si alte bombaneli
Imi venea sa i iau la bataie dar m am prefacut ca nu stiu si nu inteleg
Asta este m am aflat in locul nepotrivit la momentul nepotrivit ......
AYUMI spune:
Danuka,imi pare rau sa aud ca se iau unul-altul de tine.Eu nu am avut inca niciodata ghinionul sa mi se spuna sa plec in tara mea ca nu stiu zau ce le-as raspunde.Uite ca am acusi fac 12 ani de casatorie.
Eu ii iubesc pe japonezi pentru cum sunt ei;nu caut sa le descopar defecte.
Danuka,sa nu o iei ca pe o ofensa,chiar te compatimesc ca ai parte de toate chestiile astea.
Danuka30 spune:
Ayumi am mai spus s a intamplat sa ma aflu in locul nepotrivit la momentul nepotrivit
De exemplu cand a fost ucisa fata aceea in Romania pe 15 August anul asta sigur ca mi a parut foarte rau n-am cuvinte sa spun ..... Si mai ales ca s-a intamplat
In tara noastra de bastina cu atat mai rau .simtindu-ma vinovata intr-un fel pentru ca un conational de-al nostru a ucis-o .
Sotul meu imediat cum a auzit asta a sarit ca ars pentru ca un roman de-al meu a ucis o japoneza de -a lui .si am ramas uimita ca sotul meu n a mai putut rabda sa mi spuna stirea pe care eu deja o stiam
Asa ca in timp ce ne asteptam randul alaturi de alti clienti sa ne asezam la masa la un restaurant de sushi a inceput sa zica in gura mare ca un roman de-al meu a ucis o japoneza . Sigur ca in momentul respectiv multe priviri s-au indreptat catre mine fiind singura straina din restaurant de parca
Eu as fi fost vinovata si atunci am zis si eu
Sa nu uitam de tanara profesoara de limba engleza care a fost ucisa in Japonia de
Un japonez . I-am inteles frustrarea sotului eu fiind romanca probabil pentru cateva
Minute l-a cuprins ura fata de romani dar m-am suparat ca a spus asta intr-un loc public
Si parca intentionat ca sa auda toata lumea ( erau cam 8 -10 persoane de fata in momentul respectiv ) nu am inteles de ce sotul nu mi a spus asta in masina si a fost necesar sa spuna in vazul si auzul lumii
M-am simtit foarte umilita si vinovata pentru fapta romanului nostru ......