Idei de...refolosit mancarea

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Eu vreau sa ii multumesc Raza_de_soare ptr subiect!!
Si Minei ptr ideile impartasite!!

Mik, foarte bune ideile si in franceza.

Ce mai fac eu: fructele coapte-coapte le transform in smoothie!!
Sau in gem !! Am facut si gem de portocale.

O zi buna,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui cge

Eu vreau sa ii multumesc Raza_de_soare ptr subiect!!


Cu multa placere!

Am fost sceptica la inceput, insa acum imi dau seama ca am facut bine deschizand acest subiect, am invatat multe lucruri.

Multumesc la randul meu!

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

Andacos, si eu gatesc zilnic asta pentru ca sotul meu nu mananca aceeasi mancare 2 zile

Dar , ca si tine, mai congelez uneori sau transform resturile in "placinte" sau pizza, sau paste......

Indiferent ce imi ramane fac ceva ....

Am noroc ca aici sunt multe retete pe baza de "resturi" si atunci mai adaug ceva fata de ce am deja si ...gata masa. E rapid si nu arunc. Am gasit chiar si o supa cu resturi de carne de pui care spre surprinderea mea a iesit chiar buna.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Interesante ideile voastre, m-am inspirat si eu, desi nu prea am resturi ... Si atunci cand am, nu-mi raman destule ca baza pentru alte mancaruri, de exemplu mamaliga: imi raman 2-3 linguri, insuficient ca sa fac mamalilga in straturi; sau macaroane - la fel, 2-3 linguri. Ce fac, mai fierb altele doar ca sa le salvez pe cele ramase ?

Sincer, mie mi se pare mai greu sa stau sa ma gandesc cum refolosesc resturile, decat sa ma organizez ca sa nu-mi raman resturi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns padi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika
Sincer, mie mi se pare mai greu sa stau sa ma gandesc cum refolosesc resturile, decat sa ma organizez ca sa nu-mi raman resturi ...

Perfect adevarat, doar ca uneori se mai intampla sa mai si ramana mancare. Si atunci intervine ingeniozitatea noastra in a reutiliza un anumit aliment

Ce fac eu s-a spus deja: friptura ramasa o refolosesc in sendviciuri, sau fac un sos de smantana sau rosii, mamaliga ramasa o mai mancam cu lapte sau iaurt, daca imi raman paste fierte, le transform intr-o salata de paste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

mie intotdeauna imi ramane pieptul dew la puiul rotisat. niciunul nu mancam piept de pui asa ca mereu ramane la catei, insa tare buna ar fi o varianta de prepararea a acestuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinabobe

mie intotdeauna imi ramane pieptul dew la puiul rotisat. niciunul nu mancam piept de pui asa ca mereu ramane la catei, insa tare buna ar fi o varianta de prepararea a acestuia.

mamica de Rares 21.02.2010


piept de pui tocat marunt, adaugi tzelina rasa sau lujere tocate marunt+ceapa tocata+maioneza . pus pe pine prajita e un deliciu1

sau sandwich:

pus piept de pui in strat subtire cu o felie de brinza cscaval sau mozzarella pusa intre felii de paine. pus in sandwich maker sau direct in tigaie.
cand e gata poti adauga ce mai vrei, foaie de salata, castraveciori...

sau folosit in salata de boeuf sau orientala.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns padi spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinabobe

mie intotdeauna imi ramane pieptul dew la puiul rotisat. niciunul nu mancam piept de pui asa ca mereu ramane la catei, insa tare buna ar fi o varianta de prepararea a acestuia.

mamica de Rares 21.02.2010

Eu l-as taia feliute subtiri, l-as praji in putin ulei de masline (ca sa devina putin crocant) si as face o shaorma (intr-o lipie as pune piept de pui, salata de varza, felii de rosii, felii de castraveti, sos de iaurt).
Sau: taiat bucatele intr-o salata de rosii, castraveti, ardei, ceapa, masline
Sau: taiat bucatele intr-o salata de paste
Sau: tocat marunt, marunt si amestecat cu cateva linguri de iaurt, sare, piper si intins pe o felie de paine prajita.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

padi, foarte bune ideile tale!

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinabobe

mie intotdeauna imi ramane pieptul dew la puiul rotisat. niciunul nu mancam piept de pui asa ca mereu ramane la catei, insa tare buna ar fi o varianta de prepararea a acestuia.

mamica de Rares 21.02.2010


Eu cu resturile de la puiul rotisat fac o asa numita "pie". Calesc putina ceapa, usturoi, morcov, pun puiul ramas taiat bucatele , bulion, o mana de mazare (daca am) si le las sa fiarba vreo jumatate de ora ( nu trebuie sa aiba nici prea mult sos dar nici sa se usuce....) timp in care fac repede un piure din cativa cartofi. Pun combinatia de carne in tava, peste piureul si il las la cuptor 15-20 de minute la foc maricel sa se "coaca" putin piureul.

Folosesc TOT ce imi ramane ca si carne de pe toate oscioarele (nu doar piept ) si au un fel de mancare "ca nou"

Mergi la inceput