Felicitari Dana! Haide Ramo! Hai Stelutz!(30)
Raspunsuri - Pagina 18
Olivette spune:
Felicitari Dana!!! Bine ai venit Adela!!!
Eu si Dana conform Ucm aveam amandoua termenul calendaristic pe 20 septembrie. Uite ca fetitele noastre n-au mai avut rabdare!
Daniela, chiar ma gandeam astazi la tine ca n-ai mai scris de mult, imi pare rau de greutatile prin care treceti acum, dar fruntea sus, pentru ca se vor rezolva toate!
Revin din nou cu intrebarea: de Virginia nu stie nimeni nimic?
Mami de Maya Cristina (06.09.2012)
mlhaela spune:
Oau ce veste!!
Felicitari Dana pentru printesa voastra, sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii! Si tie refacere usoara si te asteptam cu vesti despre nastere si despre bebelusa.
Daniela, imi pare rau pentru ce vi se intampla :(. Sper sa-si gaseasca cat mai repede sotul tau un job...
Olivette spune:
Fetelor, azi am avut parte de o surpriza!
Eu daca am nascut joi la pranz, s-a dus sotul vineri sa inregistreze copilul la spital. Si vineri dimi a alergat peste tot, asa ca i-am zis sa o declare cand vine la mine dupa amiaza. Ei bine cand s-a dus la ora 4, a aflat ca rogramul era pana la 12.
Asa ca s-a dus azi. Si dupa ce a inregistrat bebita i-au dat 2 pungi si o borseta cu diverse. Le-am dsfacut acum. Pe langa brosuri peste brosuri, avem o multime de mostre de geluri de dus, uleiuri de masaj, sampoane, servetele umede, produse anticolici, pampersi, creme de fundulet si de sani, magneti, rama foto, 2 carti despre bebei. Mi-am adus aminte de Patricia si chiar nu ma gandeam ca la noi in spitale se face la fel.
didi-anda spune:
Felicitari DANA !!!
Daniela sper sa va rezolvati problemele cat mai repede!
Kytana ,problema mea ii ca sotul trebe sa ajunga neaparat pana in Germania.azi a stat cu masina la reparat toata ziua,in speranta sa poata pleca maine si poimaine sa vina inapoi. dupa ce-a schimbat ce-a avut de schimbat,i-au spus mecanicii ca nu i-i se potriveste piesa,deci a stat degeaba. maine cauta alta si spera sa rezolve,sa poata pleca miercuri si sa revina joi seara sau vineri. deci,n-am scapat de stres . tare mi-i ca nasc fara sotul langa mine. in cazul in care nu-i el acasa,am vb cu nasii sa vina cu mine. or zis ca pleaca de la lucru,nu-i problema...dar parca il vreau pe sotul...
maine intru in sapt 38
va pup si sa auzim numai vesti bune
stella87 spune:
Buna seara, dragi burticute si mamici!
Acum am intrat pe calc si am terminat si eu de citit, toata ziua a fost asa pe fuga.
Vaz ca a mai aparut o bobocita Felicitari Dana si recuperare rapida!!! Bine-ai venit bebe Adela! Sa fiti amandoua sanatoase!
Fetelor, va multumesc pentru motate, parca ati presimtit voi ca azi s-au intamplat lucruri decisive In principiu avem stabilita data cezarienei, vineri 14 septembrie, deci la o zi dupa termen. Daca bebe vrea sa vina natural pana atunci, e binevenit. Nu voi opta pt nastere naturala indusa, am auzit prea multe povesti horror, am citit despre riscuri, si e ultima solutie pt mine. Prefer sa merg pe varianta cu riscuri minime, deci cezariana.
Dar sa incep cu inceputul, cum am ajuns la varianta cezariana. Azi de dimi am fost la consult. Doctorita mea m-a pus pe masa si mi-a zis ca am colul inca inchis, doar orificiul extern e deschis. Problema e ca, caputul lui bebe, desi e in jos orientat, nu este coborat cat trebuie pt 39 de sapt, nu e angajat ca pt o nastere, ci inca sta sus in uter, nu are caputul bagat in barbie, ci si-l misca liber. Exista doua cauze posibile pt asta: ori am din nou lichidul amniotic in exces, ori e de vina osul meu pubian, arcul inferior (parca asa a zis doctorita), la mine in loc sa fie in forma arcuita, e in linie dreapta, ceea ce ar putea obstructiona coborarea caputului lui bebe. Mi-a zis asta palpandu-ma si mi-a explicat ca ea la varsta asta a sarcinii ar fi trebuit sa nu poate introduce tot degetul (sorry de detalii) ca sa simta capul lui bebe. Deci, in aceste conditii n-are sens sa trecem si de termen, sa-mi si induca natural nasterea, daca caputul lui ramane asa sus. Riscam sa provocam nu doar suferinta fetala, ci si alte probleme. Deci avem programare pt vineri dimi la ceza, iar joi ma vad cu doctorita pt ultimele detalii. Totusi, daca bebe Matei se angajeaza pt nastere cu caputul pt atunci incercam natural. Cam astea ar fi vestile
Ah si azi am facut si test nonstres, la care bebe a iesit bine in grafic, deci stim nu sufera
Acum, desi planurile cu nasterea naturala se cam duc pe apa sambetei, eu tre sa recuinosc ca sunt maxim de incantata ca in sfarsit stiu cand voi deveni mamica, vineri il voi tine in brate pe bebe Matei, orice ar fi
Imi cer scuze cu nu nominalizez in seara asta, dar sunt asa euforica Nu-mi vine sa cred ca in sfarsit stiu data exacta, nu mai astept asa, fara sa stiu nimic. Ramona, am vazut ca tu m-ai intrebat ce fac daca trec peste termen si cam asta e planul. Prefer bisturiul, decat oxitocina si naturala indusa. Asta am decis cu medicul si sper sa fie cea mai buna varianta pt bebe Matei.
Va pe toate, s-aveti o seara linistita si un somnic super odihnitor!
fericita 39+ cu
Intimitate de cuplu
Olivette spune:
Stela, ma bucur ca te-ai linistit in sfarsit! Inca 3 zile si o sa-ti tii bebicul in brate!
Citind acum ce ti-a zis dra despre caputul lui bebe, cred ca asta a fost si la mine problema. Imi tot ziceau ca are capul nu stiu cum sucit si dat pe spate. Mi-aduc aminte ca si cu 2 zile inainte de nastere cand am fost la eco zicea ca sta cu capul dat pe spate.
In travaliu a simtit-o la apasarea pe burta si cu degetele inauntru si cezariana de urgenta a intervenit pentru ca era deja angajata in canal si capul nu si-l pusese cum trebuie.
Kytana spune:
Heh, ce tare Olivia, cu pungutele! Dar nu mi-e clar, de unde ti-a dat pungutele? De la primaria unde ati declarat-o? Sau de la spital?
Stelutz, ma bucur pentru tine ca ai aflat ce si cum, Doamne ajuta sa decurga cezariana perfect si sa te recuperezi rapid! Asta daca nu vine cumva Matei inainte
Didi, ma rog pentru voi sa fie bine, sa nu nasti fara sotior langa tine. Trebuie sa avem curaj acum pe ultima suta de metri
36+ cu
-= Love life, live love =-
Kytana spune:
O seara cat mai linistita fete dragi, va pup si ne auzim cu bine maine
36+ cu
-= Love life, live love =-
Olivette spune:
Kyanutz, de la spital mi le-au dat. Trebuie intai inregistrat copilul la spital, iti dau ei o foaie si cu acea foaie+alte acte te duci la primarie pt certificatul de nastere.
Somnic usor. Noi stam de paza ca are icter si nu mi-a supt decat 15 minute si asta cu chin sa o trezesc. Acum o pazesc sa nu-mi doarma mai mult de 3 ore, ca sa-i dau sa pape.
Mamicilor, e normal sa aibe colici de la 2-3 zile? Ca eu citisem ca apar dupa 3 saptamani.
Olivette spune:
Si mai am si eu cateva intrebari pt mamici
1. voi aveti in camera la bb 22 grade? Ca la carte asa scrie, dar mie mi se pare cam rece. La noi sunt cam 26 grade si eu stau invelita (eu tocmai, care nu suport caldura de fel). Mie mi se pare prea frig la 22. Ar trebui sa dau drumul la aerul conditionat pt a obtine acea temperatura. Voi cum procedati?
2. De asemenea, joi, la o saptamana dupa operatie, tre sa merg sa-mi scoata firele si o sa o iau pe bb cu mine, ca nu pot sa ma mulg si sa o las acasa si sa se trezeasca de foame, iar nu merge. E prea devreme sa o scot din casa? Ca ma gandesc si la 2 zile am scos-o din spital, ca doar nu ne-am teleportat.
3. La cate zile dupa externare trebuie sa o vada un dr? Pediatrul trebuie sa vina neaparat acasa sau putem merge noi la el?
4. Bb trebuie inscris si la medicul de familie si la pediatru?
5. In spital mi-a scazut 300g. La cate zile dupa externare sa o cantaresc ca sa vad daca a luat in greutate? Nu am cantar acasa si ar trebui sa o duc vis-a-vis la medicul meu de familie.
Multumesc mamicilor cu experienta pt raspunsuri