Felicitari Dana! Haide Ramo! Hai Stelutz!(30)
Raspunsuri - Pagina 16
RamonaCopot spune:
Neatza buna fete dragi.
Eu am iesit cu baiatul in parculet, ca sunt treaza de la 7 si nu stiu ce sa mai fac in casa. Teoretic mai am de spalat perdelele la dormitor si sufragerie si de aspirat din nou, in rest totul e gata, dar bebe nu da nici un semn ca ar vrea sa vina. Sunt exact ca si Stella, nici un semn. Doar aceleasi contractii nedureroase si nimic mai mult.
Vineri dupa amiaza am fost la control la medic si aveam colul inchis, lung de vreo 28mm, bebe era ok, ar avea peste 3600g si cam atata. La plimbare ies zilnic, dimi si seara, doar sambata m-am tolanit toata ziua in pat dupa ce am stat 3ore la manastire (pe patura, in curte).
Mie mi-e tare frica sa stau peste termen si macar o zi, daca as fi si eu ca Lalu, ce bine ar fi. Am vb cu dr ca daca nu am nici un semn pana miercuri, joi il sun si probabil vom recurge la cezariana, desi e ultima varianta pe care as lua-o in calcul. Poate vine bebe pana miercuri, sau cine stie o sa capat incredere si o sa mai stau pana cand o veni ceasul... De nasteri induse mi-e si mai frica decat de cezariana, ca stiu cazuri cand s-au chinuit mamici ore intregi cu dureri groaznice si bebe intrase deja in suferinta fetala si au ajuns tot la ceza de urgenta, asa ca zau daca stiu ce decizie sa iau.
Stella, tu o sa stai peste termen daca e cazul?
Olivette spune:
Gata, am hranit si adormit printesa!
In timp ce adormise pe mine si o contemplam, m-a busit un plans de nu ma mai puteam opri. Si credeti-ma ca nu e de oboseala. Nu mai simt nici o oboseala. A fost un plans de fericire! Na, ca iar ma iau lacrimile! Este plansul acela pe care probabil trebuia sa-l am cand au scos-o din mine si cand mi-ar fi aratat-o daca as fi fost treaza. V-am zis ca eu sunt calma cat e criza si apoi cand toate sunt la locul lor aranjate, imi permit si eu sa cedez In timp ce plangeam, ii multumeam lui D-zeu (si da nu va inchipuiti ca sunt vreo religioasa, din contra, in biserica am intrat la nunti si inmormantari) ca mi-a dat si mie in sfarsit copilasul mult asteptat, ca e sanatoasa si ca ma simt cea mai fericita din lume acum. Nu conteaza ca nu dorm decat 3 ore pe noapte adunate, nu mai conteaza nici o durere, de burta sau de sani (ca am rani la ei si strang din dinti la fiecare alaptat), cand o vad, nimic nu mai conteaza.
Mami de Maya Cristina (06.09.2012)
mlhaela spune:
Buna dimineata!
Se pare ca ieri a fost ziua plimbarilor! Si noi am fost ieri la o plimbare luuuunga, de vreo ora jumate, pe sfarsitul careia scoteam deja limba. Dar mi-a prins bine. Eu fac in fiecare zi cam 20-30 minute de plimbare cu cainele, dar ieri mi-am depasit putin limitele actuale. E drept ca apoi m-a dus sotul ca sa ma refac direct la pizza :)).
Fetelor, care va pricepeti sa schimbati pe prima pagina, eu zic ca Stella si Ramona nu vor naste fara galerie. Au nevoie de putina incurjare! Ce ziceti?!?
Eu pun niste motate pentru ele!
Hai Stella
Hai Ramona
Va pup!
Olivette spune:
Elfica, ma intrebai de cotizatii. Sincer nu am dat la toata lumea. Drei i-am dat 200 euro, ca a facut o treaba super. Sotul se tot minuneaza ce operatie am, ca nu se vad decat atele de la capete. Eu ma simt bine, vorba ceea dupa 2 zile de la cezariana eram acasa si urcam si 3 etaje pe scari, incetisor ca in sarcina.
Anestezistei nu am apucat sa-i dau. A facut o treaba buna, ca nu am avut nici o durere la rahi si nici dupa ce m-am trezit. Dar atunci la operatie nu aveam cum, ca de pe masa de travaliu m-au dus direct in sala de operatie si geata mea a ramas in salon. Dupa operatie n-am mai vazut-o, sotul de-abia avea acces la mine, d-apoi sa mai umble pe-acolo aiurea, asa ca asta e, nu i-am dat.
Pediatrei nu i-am dat ca a venit la mine 5 minute cand eram anesteziata de la brau in jos, mi-a pus cateva intrebari despre sarcina, mi-a zis ca bebe e bine si ca are un eritrem (iritatie) care va trece si a plecat. Statea si la picioarele mele, eu imobila, ce era sa-i zic? "veniti mai aproape sa va dau ceva?" la cat de expeditiva a fost am considerat ca nu merita. In ultima zi la externare, a venit o alta pediatra sa mi-o consulte. Si am vazut ca a luat-o la pipait pe toate partile, mi-a raspuns la toate intrebarile, nu m-a grabit deloc, chiar m-a intrebat daca mai am nelamuriri, si mi-a zis ca trebuie sa tin legatura cu pediatra de la nastere, ca e doar dr-ul de garda. A fost de 1milion de ori mai buna decat pediatra "desemnata".
I-am dat cand a venit in salon 10 lei, eu ma gandeam ca vine doar sa-mi semneze externarea. Dupa ce a fost asa draguta la final m-am simtit prost ca nu i-am dat mai mult. Dar la fel, ce era sa fac? Sa-i zic ca nu i-am dat destul si sa-i mai bag? Ma simteam ca la manelisti, sa le tot dai pe masura ce canta piesa. V-am zis ca eu sunt praf la partea asta cu bagatvin buzunar, nu-mi place si nici nu ma pricep.
In prima zi cred ca am dat vreun milion adunat in hartii de 10 la asistente pt a-mi face calmante, la asistentele de la bebei sa mi-o aduca, la infirmierele care ma schimbau si spalau. Faza e ca chiar daca le dadeai, asteptai cu orele pana faceau ce aveai nevoie si mai erau si cate 3 pe fiecare ramura si in 2 ture si se perindau toate pe acolo. Dupa ce le dadeau nu le mai vedeai. Asa ca din ziua urmatoare am dat doar la cine am considerat eu ca merita (cea care m-a ajutat sa ma dau jos din pat prima oara, a fost cu mine la baie sa fac pipi, m-a spalat putin cu apa pe fata si pe corp sau cea care i-a dat gauri de cercei bebitei). Evident ca unele au mai primit si de la cei care ma vizitau.
Cam astea au fost contributiile mele.
corinuka_g spune:
'neata!
ce fac fetele?
ador sa citesc povestile mamicilor despre cum se descurca cu bebeii lor ..si cum se creeaza acea legatura unica intre mama si pui...abia astept si eu sfaturi online
cu intarziere, la multi ani mariilor si anelor!!!
kytana imi pare rau ca te chinuie candidoza..am o prietena care a facut cateva ture de canesten gyn si apoi si-a luat ovule de clotrimazol romanesc (e acelasi lucru) si cu astea a scapat...
stella ce face bebe matei? nimic, nimic? wow, 400 lei o rezerva??? la cluj e 100..eu nu vad poza cu burtica la tine la avatar :(
didi imi pare rau c-ai experimentat asa dureri urate...si pe mine ma doare burta, lateralele, oasele de jos de la fofo , dar nu asa...las' ca mai e umpicut...
paula bravo, esti aproape gata cu toate...
carina mie mi-a zis dr sa reduc treptat doza de gynipral sa nu nasc daca intrerup brusc...ti-am mai zis povestea cu "nu e prea indicat dupa 34s"...am scazut cate o pastiluta/zi, de la 4 cate luam eu...acuma la tine nu cred ca-i cazul, poti naste linistita, oricum esti fara dop demult
lulutza pupam burtica frumoasa! am ras citind plimbarea voastra si mai ales drumul pana la etajul 2...am fost si noi la cumparaturi sambata si am constatat ca umblu foarte ciudat, ca o rata e putin spus...
olivia ce frumos ai scris!!!! asa cred si eu ca cel mai important e sa ai un copilas sanatos, restul nu conteaza..cat despre contributii, ma gandesc si eu cu groaza cum va fi...cel mai aiurea e ca sunt foarte multe, turele se tot schimba si cand dai cuiva, pleaca si vine alta si tot asa...
noi am fost ieri la dr si ne-am vazut puiul la eco...saracutul, sta ca intr-o conserva :)) ...am vazut fata, manutele si-un piciorus, era foarte impachetat, cred ca nu mai are loc..masuratorile aratau bine, cu marja de eroare a ecografului batea sper 3 kg...avem de toate, lichid, col, placenta ok...mi-a zis dr ca "toate, acolo jos arata atat de bine incat n-ar fi nici o problema nasterea naturala!"...recomanda cezariana in saptamana 39, dar daca apar la clinica cu dilatatie si copilul angajat pentru nastere vaginala, asta e!...nastem (asa am convenit), pe 27 septembrie, daca ajungem acolo...
pupici cu drag la burtici, bebei si mamici!
_
36+ David Gabriel Multumesc Doamne!
carmen spune:
Buna dimineata intr-o noua saptamana,
Evident ca asta noapte am adormit dupa ora 1 dar din cauza mea: pe la ora 2 am baut cafea fara lapte cu toate ca imi propusesem sa nu beau dar am uitat si m-am trezit ca am baut-o toata toata. Nu am ce sa spun, a fost tare buna dar m-a si tinut treaza jumatate de noapte.
Se scurg zilele si uite ca de astazi mai am fix 2 saptamani pana la programare, mult a fost putin a mai ramas. Am incercat si eu ieri o plimbare pe aici prin imprejurimi dar mai mult de 20 de min nu merge, ma gandeam ca nu mai ajung acasa, imi era burta asa de tare ca mergeam cocosata. Voi mai puteti sta in sezut sau pe scaun? MIe imi este greu, cel mai mult trebuie sa stau culcata, altfel ma dor toate cele. Noaptea cand ma intorc de pe o parte pe alta am si vreo 4 pernute la care le schimb locul: intre picioare, sub burta, sub cap etc. Ce bine suna ce spunea Mirabela: "am dormit pe burta " abia astept, e pozitia mea favorita .
Olivette iti dam voie sa plangi, dar numai de bucurie. Esti demna de toata admiratia cu cat calm ai privit tu toate lucrurile, incepand cu travaliul si terminand cu somnul intrerupt si cu ragadele de la sani. As vrea sa fiu ca tine .
Astazi cred ca revine acasa si Adina, nu? Speram sa fie totul bine cu ea si cu flacaul ei.
Astazi schimb si eu saptamana, le-am incheiat pe cele 37 mult dorite si mult ravnite, de acum sper sa mai stea 2 sapt ca sa nu am eu emotii cu cine si cum ma va opera, dar tine mai putin de mine si cred ca totul va fi bine.
Pentru cele care au bblusi coliciosi, poate ajuta acest masaj:
http://www.youtube.com/watch?v=pwMxjIZzCLI&list=PL29F985E9FB3ABC8C&index=6&feature=plpp_video
37s, AMR 14 zile
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
carmen spune:
Am uitat sa lansez motatele pentru Stella si Ramona.
37s
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
Olivette spune:
Asaaaaa, ce sa va mai zic eu voua? Cum e viata cu bb acasa!
Cand am adus-o acasa dormea si dupa ce s-a trezit cateva ore bune nu a mai adomit. Sugea si cand o puneam in patut plangea, am incercat si in landou, ca sa fie mai stransa, nimic. Mai era si toata lumea gramada pe noi (mama, moasa, cumnata), fiecare vroia sa o ia cand plangea, sa o pupe, si ea tot plangea, deja ma apucasera toti nervii pamantului. Imi venea sa-i dau pe toti afara! Simteam ca e prea mult pt ea, pt o zi: si intepata de 2 ori pentru analize, si intepata pt cercei, si drumul cu masina, aerul schimbat, locul schimbat, toti necunoscutii gramada pe ea. Dupa vreo 4-5 ore am reusit in sfarsit sa o adorm pe pieptul meu pt o ora. Seara dupa baita a dormit 4 ore, supt, somn 1h1/2, supt, somn 2h.
In ziua urmatoare iar circ pe capul nostru, cu toate ca eram singure. Si m-am prins eu ca de fapt copilul e chinuit de gaze!
Tragea saraca la parturi, se schimonosea toata, plangea, tzatza o lua doar ca sa o scuipe.... plus ca de ieri dimineata pana seara, pt 12 ore ea nu a facut kk. Aseara iar plansete pe capul nostru, parturi la greu, finalizate cu 3 reprize de kk, si am reusit sa adormim toti 3 membri ai familiei la 6.30. A dormit 3 ore, supt 15 minute si acum doarme de 2 ore.
Incercam de ieri schema cu Infacol si Sab Simplex (asta ma enerveaza ca sunt picaturi si eu nu-i dau biberon si in gura nu pot sa i le torn ca se agita). Tre sa-mi ia sotul o lingurita de silicon.
Eu stiam ca colicii apar de pe la 3 saptamani, nu stiam ca ii poate avea de la 2 zile!
Mirabelac spune:
Simonix asa si al meu, desi ei zic ca e prematur, suge de rupe, aproape imi goleste sanii desi am lapte, multumesc lui dzeu, in spital imi era mila de un prematurel care avea un frate geaman care papa tot lapticul de la mama lui iar lui nu-i mai ajungea in timp ce eu il aruncam, bineinteles ca nu au acceptat sa-i dea de la alta mama.
Kytana asa eu am facut n tratamente in sarcina pt candida si nu mi-a trecut, si acum ma mai supara cateodata dar n-am avut timp sa fac tratament. La mine cel mai bine a mers cu ceai de musetel cu bicarbonat.
Lalu cum adica v-a facut pediatra program? Cum il lasi de la 12 la 6 fara sa suga? Al meu vad ca suge mai mult noaptea decat ziua. As vrea si eu asa, ii dai ceai sau cum? Eu stiu ca laptele se pastreaza 24 de ore la frigider si 3 luni la congelator. Il incalzesti la bain-marie.
Olivia e normal sa plangi asa, hormoneii se aseaza la locul lor, asa am plans si eu de fericire cand ma uitam la el, am plans cand l-am vazut pe David la spital, am plans cand l-am vazut pe sot... bine ca nu e plans de depresie, ala e mai rau... eu am o stare de euforie de cand am nascut, am inteles ca si alaptatul ajuta sa nu faci depresie, se elibereaza niste substante care-ti dau o stare de bine.
Bobocelului meu ii curge un echisor, e banuit de infundarea canalului lacrimar, maine mergem la oftalmolog. I-am pus putin laptic in ochi, se imbunatateste putin si apoi iar ii curge. Of, sper sa fie ok.
*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)
Mirabelac spune:
Interesant masajul pt burtik, o sa-l incerc si eu, aseara s-a cam frichinit si al meu dupa baita, era cam agitat si am banuit niste gaze. Insa eu l-am pus pe burtik pe picioarele mele, cu burta pe un picior si cu capul intro parte pe celalalt picior, eu stand pe pat in fund, nush daca ma intelegeti, o sa fac o poza sa va arat. A adormit instant. Practic ii preseaza burtica si mai trage gaze, probabil il si calmeaza pozitia.
*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)