Eu te-am facut, eu te omor

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

eu nu vad termen de comparatie intre expresia" eu te-am facut eu te omor" si sa spui unui copil ingeras sau " sa traiasca"
eu chiar ma bucur cand imi spune sa-mi traiasca ,pe mine ma duce gandul la viata lunga si nu ma gandesc ca ..de fapt nici nu vreau sa ma gandesc la rau
iar inger ,e un cuvant frumos ce simbolizeaza puritate...doar unui copil ii poti spune "ingeras" cand il vezi cat e de plapand si frumos

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Exact acelasi ratzionament aveau si unii dintre parintzii nostri,bunicii...!!!!

Putzini au dus pina la capat expresia din titlu!

Dana

si mai exact ce semnifica expresia ?
ca eu nu ma gandesc decat la ceea ce scrie de fapt
mi se pare oroare sa spun copilului " eu te-am facut eu te omor " de ce? pai tu crezi ca pe el la cel duce gandul? sau sta sa analizeze si "sa duca pana la capat "?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Rezonanta acestei expresii, "eu te-am facut, eu te omor", eu o am si acum, o auzeam cand reuseam sa-i aduc pe ai mei la exasperare (nu rare ori). Cat eram mica am perceput asta ca mama amenintarilor, raul cel mai rau si nu s-a lipit bine de creierul si psihicul meu. Mult mai tarziu am aflat ca asta nu se va intampla, insaaaa, inainte de a afla, aveam acces si la informatie si auzisem suficiente cazuri in care chiar se intamplase...asta a nasut in sufletul meu de copil necopt, care nu avea incredere in parintii lui, o mare dilema si spaima cu care am trait ceva vreme, "oare se va intampla?".

Mergi la inceput

Mie mi se pare o oroare sa-ti ameninti copilul, sa-i zdruncini increderea pe care o are in parinti.
Eu personal, expresia "sa-ti traiasca", fiind din batrani, o percep ca pe o expresie care se spunea demulttttt cand bebelusii mureau de micuti din diferite cauze.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

Rezonanta acestei expresii, "eu te-am facut, eu te omor", eu o am si acum, o auzeam cand reuseam sa-i aduc pe ai mei la exasperare (nu rare ori). Cat eram mica am perceput asta ca mama amenintarilor, raul cel mai rau si nu s-a lipit bine de creierul si psihicul meu. Mult mai tarziu am aflat ca asta nu se va intampla, insaaaa, inainte de a afla, aveam acces si la informatie si auzisem suficiente cazuri in care chiar se intamplase...asta a nasut in sufletul meu de copil necopt, care nu avea incredere in parintii lui, o mare dilema si spaima cu care am trait ceva vreme, "oare se va intampla?".
Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy

stiu ca bunici si parintii cand se enervau foloseau expresia asta sa arate de fapt cat de suparati sunt :)dar nu am auzit vreunul care sa-si omoare copilul
insa cand auzi pe cineva spunand asta simti parca ca uraste

Mergi la inceput

Citat:

Mie mi se pare o oroare sa-ti ameninti copilul, sa-i zdruncini increderea pe care o are in parinti.
Eu personal, expresia "sa-ti traiasca", fiind din batrani, o percep ca pe o expresie care se spunea demulttttt cand bebelusii mureau de micuti din diferite cauze.

Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy

bun,si ei o spuneau ca sa traiasca copilul nu?
ce e rau in asta?:)
dar in fine..banuiesc ca unele expresii ne fac sa ne gandim la anumite chestii din anumite motive

Mergi la inceput

Oana, eu am auzit, am si avut caz relativ apropiat. Ce auzeam nu stiu daca era adevarat....na, copii, exageram de dragul de a fi in centrul atentiei, de a veni cu stire soc, insa unul din copii cu care am copilarit a fost batut de parinti pana a murit.

Mergi la inceput

Oana, nu e rau sa folosesti aceasta expresie, "sa-ti traiasca"...si eu o mai folosesc, doar am zis de unde vad eu radacinile acestei expresii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

Citat:

stiu ca bunici si parintii cand se enervau foloseau expresia asta sa arate de fapt cat de suparati sunt :)dar nu am auzit vreunul care sa-si omoare copilul
insa cand auzi pe cineva spunand asta simti parca ca uraste

Oana, nu e vb de noi si de cum percepem noi, acum, aceasta expresie, e vb cum o percep copii. Eu, ca si copil, am perceput-o cam asa "eu sunt seful, tu trebuie sa faci tot ce spun eu, trebuie sa faci in asa fel incat sa ma satisfaci, daca nu, suporti consecintele"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Oho, de cate ori n-am auzit-o, urmata de jap, pac, trosc. Pentru mine e interiorizata si credeam sincer ca o sa ma omoare la un moment dat.

Sa i-o comand maica-mii?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Tilia

Oho, de cate ori n-am auzit-o, urmata de jap, pac, trosc. Pentru mine e interiorizata si credeam sincer ca o sa ma omoare la un moment dat.

Sa i-o comand maica-mii?

Din pacate, cam asa era sirul evenimentelor.

Mergi la inceput