Eu te-am facut, eu te omor
Raspunsuri - Pagina 4
oanap85 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Exact acelasi ratzionament aveau si unii dintre parintzii nostri,bunicii...!!!! Putzini au dus pina la capat expresia din titlu! Dana |
si mai exact ce semnifica expresia ?
ca eu nu ma gandesc decat la ceea ce scrie de fapt
mi se pare oroare sa spun copilului " eu te-am facut eu te omor " de ce? pai tu crezi ca pe el la cel duce gandul? sau sta sa analizeze si "sa duca pana la capat "?
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
emanouela spune:
Rezonanta acestei expresii, "eu te-am facut, eu te omor", eu o am si acum, o auzeam cand reuseam sa-i aduc pe ai mei la exasperare (nu rare ori). Cat eram mica am perceput asta ca mama amenintarilor, raul cel mai rau si nu s-a lipit bine de creierul si psihicul meu. Mult mai tarziu am aflat ca asta nu se va intampla, insaaaa, inainte de a afla, aveam acces si la informatie si auzisem suficiente cazuri in care chiar se intamplase...asta a nasut in sufletul meu de copil necopt, care nu avea incredere in parintii lui, o mare dilema si spaima cu care am trait ceva vreme, "oare se va intampla?".
emanouela spune:
Mie mi se pare o oroare sa-ti ameninti copilul, sa-i zdruncini increderea pe care o are in parinti.
Eu personal, expresia "sa-ti traiasca", fiind din batrani, o percep ca pe o expresie care se spunea demulttttt cand bebelusii mureau de micuti din diferite cauze.
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emanouela Rezonanta acestei expresii, "eu te-am facut, eu te omor", eu o am si acum, o auzeam cand reuseam sa-i aduc pe ai mei la exasperare (nu rare ori). Cat eram mica am perceput asta ca mama amenintarilor, raul cel mai rau si nu s-a lipit bine de creierul si psihicul meu. Mult mai tarziu am aflat ca asta nu se va intampla, insaaaa, inainte de a afla, aveam acces si la informatie si auzisem suficiente cazuri in care chiar se intamplase...asta a nasut in sufletul meu de copil necopt, care nu avea incredere in parintii lui, o mare dilema si spaima cu care am trait ceva vreme, "oare se va intampla?". Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy |
stiu ca bunici si parintii cand se enervau foloseau expresia asta sa arate de fapt cat de suparati sunt :)dar nu am auzit vreunul care sa-si omoare copilul
insa cand auzi pe cineva spunand asta simti parca ca uraste
oanap85 spune:
citat din mesajul lui emanouela Mie mi se pare o oroare sa-ti ameninti copilul, sa-i zdruncini increderea pe care o are in parinti. Eu personal, expresia "sa-ti traiasca", fiind din batrani, o percep ca pe o expresie care se spunea demulttttt cand bebelusii mureau de micuti din diferite cauze. Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy |
bun,si ei o spuneau ca sa traiasca copilul nu?
ce e rau in asta?:)
dar in fine..banuiesc ca unele expresii ne fac sa ne gandim la anumite chestii din anumite motive
emanouela spune:
Oana, eu am auzit, am si avut caz relativ apropiat. Ce auzeam nu stiu daca era adevarat....na, copii, exageram de dragul de a fi in centrul atentiei, de a veni cu stire soc, insa unul din copii cu care am copilarit a fost batut de parinti pana a murit.
emanouela spune:
Oana, nu e rau sa folosesti aceasta expresie, "sa-ti traiasca"...si eu o mai folosesc, doar am zis de unde vad eu radacinile acestei expresii
emanouela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui oanap85
stiu ca bunici si parintii cand se enervau foloseau expresia asta sa arate de fapt cat de suparati sunt :)dar nu am auzit vreunul care sa-si omoare copilul insa cand auzi pe cineva spunand asta simti parca ca uraste Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
Oana, nu e vb de noi si de cum percepem noi, acum, aceasta expresie, e vb cum o percep copii. Eu, ca si copil, am perceput-o cam asa "eu sunt seful, tu trebuie sa faci tot ce spun eu, trebuie sa faci in asa fel incat sa ma satisfaci, daca nu, suporti consecintele"
Tilia spune:
Oho, de cate ori n-am auzit-o, urmata de jap, pac, trosc. Pentru mine e interiorizata si credeam sincer ca o sa ma omoare la un moment dat.
Sa i-o comand maica-mii?
emanouela spune:
citat din mesajul lui Tilia Oho, de cate ori n-am auzit-o, urmata de jap, pac, trosc. Pentru mine e interiorizata si credeam sincer ca o sa ma omoare la un moment dat. Sa i-o comand maica-mii? |
Din pacate, cam asa era sirul evenimentelor.