Esecul Schengen...

Esecul Schengen... | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

...sau directia politicii externe sub guvernarea USL

http://www.gandul.info/news/esecul-schengen-guvernul-ponta-a-picat-la-testul-politic-al-germaniei-si-olandei-dupa-ce-romania-a-cheltuit-un-miliard-de-euro-pentru-securizarea-frontierelor-10015568

Dupa ce ani de zile am auzit de la ei cum si-a indepartat Basescu partenerii externi, care nu l-au mai invitat in vizite, dupa ce fostii guvernanti au picat tot soiul de teste, Ponta si Antonescu, carmacii inteligenti ai USL dau probe dupa probe.
Nu ne-au ajuns probele politicii interne...

Rufus, Tora si iadele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Nu cumva Olanda si Finlanda (habar n-am cand a aparut Germania in ecuatie) s-au opus intrarii Romaniei in Schengen acum vreo 2 ani? Stiu sigur ca de-atunci Olanda nu si-a schimbat pozitia. Nu stiu cum e cu Finlanda.
Deci cine era atunci la guvernare? Nu cumva papusa ventrilocului Basescu, miniaturalul (la propriu si la figurat) Boc?
Asadar cum vine refrenul asta cu USL a facut si-a dres........?

In alta ordine de idei, eu consider ca Romania nu are ce cauta in Schengen. Criteriile indeplinite sunt strict tehnice, le mai trebuie cateva milioane de lobotomii si-ar fi pregatiti cum se cuvine sa deserveasca granita estica a EU. Pentru ca scanerele si minunile tehnice trebuincioase sunt lesne de procurat, insa coruptia generalizata e greu de inlaturat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

coracora, parerile politice diferite sunt normale, dar agresivitatea limbajului tau nu-si are locul. Cel putin eu una n-o gust, poate or fi gustand-o altii.

Nu stiu daca v-am povestit pe altundeva experienta mea de acum 2-3 ani cu institutiile alea "corupte" ale statului din timpul PDL-ului. Trceam intr-o perioada dificila in 2010, barbata-meu fara job, eu in CIC, probleme mari cu creditele si riscul sa ne execute silit si ne gandeam serios sa ne mutam in provincie, unde aveam macar o casa. Si un prim pas ar fi fost sa ne gasim job-uri acolo.
O cunostinta foarte buna din provincie care stia situatia mea (dar in varsta, adica cu mentalitati politicienesti mai invechite), sus pus in PDL la acel moment imi spune ca s-au scos la concurs 3 posturi la curtea de conturi, si sa aplic acolo cu incredere ca ma ajuta el sa intru, fara nicio obligatie din partea mea. Eu una, care am fugit ca de draqu de munca la stat si de genul asta de angajari pe pile (am lucrat in privat de cand ma stiu, angajata pur si simplu pe merit, interviuri pe bune si tot tacamul), am fost mai mult decat sceptica. E o poveste lunga care nu-si are locul aici, dar intr-un final am zis ca n-am ce pierde si mi-am depus dosarul acolo.
3 posturi, peste 40 de candidati, printre care seful de la finante plus vreo 2-3 directorasi mai mici de pe-acolo, o gramada de nume mari din PDL-ul local, ce mai, tura vura, nume grele pe lista candidatilor (si posturile erau vorba cuiva "de stat pana la pensie", cu salarii uriase pentru provincie). Bibliografie pentru examen, tzspe mii de legi care de care mai stufoase si prost scrise, ditamai biblioraftul de acte. Eu, copil constiincios, am zis ca nu pot sa ma duc tufa de venetia la examen, desi persoana care ma sfatuise sa ma inscriu imi spunea sa stau calma, si doar sa scriu ceva acolo pe foaie sa nu fie goala. Asa ca am listat toata bibliografia si m-am pus pe studiat. Recunosc, nu am facut-o la modul serios (daca o faceam, probabil azi lucram la curtea de conturi), dar cel putin am citit-o cap-coada.

Eee, si vine ziua examenului, sala arhiplina de candidati, cu camere de supraveghere si supraveghere din partea comisiei la sange (intrai doar cu buletinul in sala, pana si pixurile ni le-au dat ei). Examen in toata regula (cred ca doar la admiterea la facultate a mai fost atat de strict supravegheat), examen pe bune 100%. Rezultatele: stabii din ministerul de finante desi au fost in sala pentru ca au dat foaia goala (stiu ca au dat-o goala ca au iesit dupa primele 20 de minute cu totii, mersesera acolo convinsi ca se intra doar pe pile) ca sa nu fie total decredibilizati local au aparut pe listele finale cu "absent", numele marcante pdl si altii de genul, au luat note de 1-2 (vicepresedinta pdl de pe undeva de pin zona a luat 1, si asta fara sa copieze ), iar cei care au fost admisi pe cele 3 locuri libere au fost niste pusti care chiar au invatat, toti cu varste pana-n 30 de ani (stiu varsta pentru ca li se publica CNP-ul) si fara niciun fel de afilieri politice sau pile la vreun nivel inalt. (Eu...eram pe-acolo pe sus, in primii 10, nu m-am facut de rusine ca altii, dar nici n-am stiut suficient incat sa prind un post )

Poate ca nu peste tot s-a intamplat asa, dar asta a fost experienta mea proprie si personala cu "coruptia" din institutii pe timpul pdl-ului. Daca cei 3 angajati atunci au fost o exceptie sau nu, n-am de unde sa stiu, dar tinand cont ca totusi unele institutii ale statului au inceput sa functioneze, s-ar putea sa nu fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Asadar cum vine refrenul asta cu USL a facut si-a dres........?



Pai vine foarte simplu: in loc de 2012, va fi (poate) 2013. Motivele sunt clare, dar poate nu vrei sa le vezi.
Nici eu nu cred ca avem ce cauta in Schengen. Este doar un exemplu de competenta intr-un domeniu in care vechea guvernare, plus presedintele, au fost criticati la greu. Cand li s-a dat cuvantul, cuplul de comedianti din fruntea USL a ales sa se ratoiasca la politicienii straini care au indraznit sa le critice masurile dictatoriale.
Rezultatul se vede.
Ce va urma?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Rufus,refuzul de a ne primi in Schengen este de mult...din vremea PDL-ului s-a dat termen pentru rezolvarea coruptiei, lui Base si gasca lui....asa ca decizia de acum este rezultatul desfasurarii activitatii Romaniei in ultimii doi ani nu in ultimele doua luni.
Bineinteles,esti liber sa spui ce vrei....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Coracora, ca sa folosesc o expresie care tocmai ai folosit-o la adresa lui Deceneus ... e dreptul tau sa perorezi din sufragerie si sa iti dai cu parerea ca Romania nici nu merita in Schengen :)))) - din fericire sau depinde din ce punct de vedere o vezi, aderarea la spatiul Schengen inseamna mai mult decat niste feelings sau scanere ... exista niste criterii, exista comisii si institutii care se ocupa de asta.

Daca Bulgaria - colega de camera - a Romaniei - intra in Schengen si Romania nu, exista aun singur mesaj si acela e un mesaj politic al Europei de vest (influente) la adresa guvernarii USL.

Fie ca iti place, sa nu, aderarea la Schengen nu e o fitza ... aderarea la Schengen ar ajuta foarte mult importurile, exporturile, ar impulsiona economia, etc...

Si mai sunt si alte aspecte insa, din pacate, uselistii nu vor accepta niciodata adevarul. Au gafat, au facut de ras Romania, si nimeni - din clubul extern care conteaza - nu mai vrea sa aiba de a face cu ei. Iar pentru asta- va plati ROMANIA.



Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Mickyyy, esperienta povestita de tine nu este deloc acoperitoare. Este doar una dintre rarele si fericitele exceptii. Te asigur ca stiu ce vorbesc.

Editez ca sa adaug ca cea mai mare parte a coruptiei din institutii este legata de atribuirea contractelor de achizitii. Cat despre concursurile de angajare... "alesii", de cele mai multe ori, stiu subiectele dinainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Rufus,refuzul de a ne primi in Schengen este de mult...din vremea PDL-ului s-a dat termen pentru rezolvarea coruptiei, lui Base si gasca lui....asa ca decizia de acum este rezultatul desfasurarii activitatii Romaniei in ultimii doi ani nu in ultimele doua luni.
Bineinteles,esti liber sa spui ce vrei....




Si eu si tu avem libertatea de a crede (si spune) ce vrem.
Ma gandeam doar ca ar fi bine sa o facem in cunostiinta de cauza.
In chinurile facerii, ce-i drept, termenul de aderare (in etape) era septembrie anul asta. Fara sa se spuna explicit, termenul a cazut.
Ia sa vedem: daca era in septembrie, ghicesti ce anume a dus la o noua amanare? PDL n-a mai fost, Basescu idem...

Sau: fara nici o ghicitoare, ce crezi ca inseamna pozitia unui oficial german (ministrul de interne) din august: "Romania se angajeaza pe o cale politica indoielnica. Trebuie sa ne uitam, desigur, in cadrul unei aderari a unei tari la Spatiul Schengen la situatia (cu privire la) statul de drept"?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Rufus,nu reiau ce am mai spus,dar na,pana la urma o s-o fac,poate poate...
Ce se intampla acum,in septembrie,nu este rezultatul strict al celor doua trei luni....ci rezultatul activitatii Romaniei per total,de cand a inceput procedura de aderare .Ar fi copilaresc,ceva gen@daca pe autostrada se produce un accident atunci inchidem autistrada ca sa nu mai moara altii.

Rufus,amanuntele si adevarul nu le vom sti noi...garantez asta.Uite ca Basescu s-a intors,pai de ce nu se schimba opinia astora?Pai oricum,ma indoiesc ca se va da liber la circulatie si munca tuturor romanilor....
Mafia este cum este,coruptia...sa nu fim copii,e imensa(Bulgaria e si mai si)asa ca Rufus nu sunt de vina doua luni ale lui Ponta....ci managementul defectuos al tarii de cand a venit PDL-ul la putere.Acum va plati acarul Paun timp in care adevaratii autori plutesc...pe norisori roz.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

@desprecopii si glimer, sau Rufus si eumada, disputa voastra este inutila.

Ponta si Antonescu au avut replici deplasate la adresa oficialilor UE, la fel ca Basescu, si Baconski cand s-au ofuscat si au pretins ca UE este obligata sa ne primeasca pentru ca am indeplinit conditiile tehnice. Mai mult au recurs si la presiuni. Baconski spunea ca Romania se va opune aderarii Croatiei, si apoi chiar a produs o surpriza cand au avut tentativa de a se opune demararii negocierilor cu Serbia. Au trecut la represalii la adresa importurilor din Olanda, sau cand au tinut ambasadorul nou numit in stanby aproximativ trei luni.
Si unii si altii au dat dovada de marlanie.
Si unii si ceilalti au contribuit la mentinerea Romaniei pe tusa. Nu avem politicieni pregatiti si nu au nici educatia elementara necesara unui om obisnuit.
Partidele au promovat indivizii de cea mai joasa speta din interiorul lor.

Mai bine cautati si discutati despre solutii care nu au legatura cu indivizii in functii. Politicienii nu merita lobby-ul.
Cu ei nu avem nici o sansa sa fim respectati, sau sa obtinem o crestere economica.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Europenii nu-s lipsiti de umor.
Dupa ce europenii (socialisti) au strambat din nas la ideea unui congres inaugurat de Ponta, fugind de Bucuresti ca sa se adune la Bruxelles, iata ca europenii (populari) se grabesc sa vina la ... Bucuresti ca sa auda discursul inaugural al lui Basescu la www.hotnews.ro/stiri-politic-13159274-presedintele-ppe-congresul-bucuresti-gazduit-presedintele-basescu-pdl-udmr.htm" target="_blank">congresul PPE.

Mergi la inceput