Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 16

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

J.D., m-am luat dupa alea de la nemti si am cautat la englezi, crezi ca astea-s ok? http://www.amazon.co.uk/Winter-Booties-Velcro-Options-Months/dp/B005Z8DMAW/ref=sr_1_38?ie=UTF8&qid=1347296074&sr=8-38

Multzu

mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Salutare!
Nu am solutie salvatoare pt scoica, dar pe langa ce au zis fetele, la noi mai merge, pe perioada scurta bineinteles, o punga fosnitoare sau o oglinda. Aaa.. Si fratele mai mare salveaza situatia ocazional, daca are chef

Magddalena, trebuie un scaun care se lasa pe spate. Nu am vase separate de gatit pt bebe. Succes cu diversificarea.

Dara, eu tin minte ca lui Andrei i-am luat mas 18 la 10-11 luni, acum stiu ca nu-s toti la fel... Dar or fi pe-aproape.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

Dara: nu trebuie dat scroll, ar trebui sa fie vizibil x-ul daca e capatul de sus al reclamei vizibil. Nu stiu ce sa zic, poate pe chrome nu apare. Eu i-am luat Biancai niste cizmulite 16-17, am mari emotii sa nu-i ramana mici pana la iarna dar chiar nu ma pricep la masurile astea de picior, asa comparat cu piciorul ei par mari acum dar...
Niko: merci fain, din US chiar as avea cine sa mi le aduca, doar ca-s cam scumpe ma mai gandesc.
Chito: ma bucur nespus ca bebe Edu sta perfect cu vederea. De scoica nu stiu ce sa spun, s-ar putea cum zice Dia sa nu tina de confort ci de faptul ca vroia sa adoarma asa cum e obisnuit, nu singur in scoica. Cel mai in siguranta transport in masina e clar scaunul de masina sau scoica. Vezi poate gasesti scaun reglabil sa mearga si la bebelusi lasat in spate cumva.
Magddalena: de scaun inca nu m-am interesat, poate ne zici tu ce gasesti interesant pe la italieni pe-acolo Eu am luat o oala micuta pt Bianca sa aibe ea separat, ca oricum nu aveam asa mici cum am nevoie pt cat papa ea. Nu stiu ce sa zic de buze, poate pur si simplu s-a zgariat.
JD: da, scoica e un fel de scaun auto pt bebelusi, cu o forma de covata, leagan, nu scaun de 90 grade ca cel pt copii.
Happy: am pus pe picasa poza cu tortuletul de la 6 luni ca eram datoare. Ca bonus pt intarziere am pus si un filmulet cu chitaitoarea mica

Se pare ca ne urnim usor cu pepenele galben, azi a papat Bianca 10 lingurite (aprox 20 grame) E un mare pas inainte pt noi fata de cum mergea treaba pana acum. Pe de alta parte daca stai sa te gandesti ca e deja a 4-a saptamana de diversificare... te ia cu durerea de cap. Maine inca nu m-am decis daca-i dau tot pepene gol sau ii mai amestec cu ceva, mi-e teama sa nu mi se schimbe norocul daca incerc sa o mai pacalesc cu alt gust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Am uitat sa va spun ca am inceput si noi diversificarea, cu pasi timizi.. Am mai asteptat o sapt, poate-poate isi revine cu luatul in greutate, dar n-a fost sa fie, asa ca am inceput asa cum ne-a zis dr, cu cereale. I-am facut f putin si destul de "lichide" si a papat f bine. La inceput impingea lingurita cu limba, dar apoi s-a prins repede ce are de facut. A participat si Andrei, i-a dat si el o lingurita, dar i-a bagat-o cam pana in gat, de unde sa stie saracu cum sa ii dea daca eu nu i-am zis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Gata, a strapuns primul dintzoc! Faza e ca, de 3 zile incoace, n-a mai dormit ziua decat max 45 de minute... Of, sper sa treaca repede... Ieri a fost cel mai maraita, nu a plans de durere (cel putin asa zic eu), ci doar de nervi/oboseala. Bine, ma indoiesc ca nu a durut deloc, dar sper sa fi trecut ce era mai greu, sau nu? Oricum, a fost mult mai bine decat ma asteptam.
Azi a fost a doua zi de pastarnac (prima leguma) si a fost ok, a mancat bine. Vroiam, insa, sa va intreb daca ar trebui sa stie sa deschida gura mare la lingurita, ca ea nu face asta. Linge/suge continutul linguritei. Peste 2 zile, bag si morcovel. Noi avem deja o saptamana de cand am inceput cu mar ca gustare de dimineata si ma gandeam ca legumele sa fie gustare de seara (ora 5-6). Voi cum procedati acum la inceput? Eu nu vreau sa ii inlocuiesc prea curand vreo masa de lapte, vreau sa ramana deocamdata la nivel de gustare mesele de solide, ca laptele e mai bogat dpdv caloric decat orice alt aliment i-as da acum.

Marci, mie imi pare ok jumperul, dar are chilotelul ala foarte mare si mi se pare ca nu sta inca prea comod in el, ca e prea slabuta. O sa mai incercam zilele urmatoare.
Mada, succes! Si, vorba Mirele, rabdare! Noi am luat un vas mic din ceramica si unul mai mare cu inca 2 etaje gaurite care formeaza un steamer, tot din ceramica. Citise sotul ca vasele din aluminiu si din teflon ar fi toxice. Bine, pt noi folosim si din astea, dar am zis ca macar pentru ea sa le folosim doar pe astea din ceramica, pe care le folosim si pentru noi. Eu le recomand, pt ca se prepara mancarea mult mai repede in ele, pt ca se incalzesc repede si pastreaza temperatura. Si legumele isi pastreaza mai multe legume fiind pregatite la aburi intr-un timp foarte scurt.
Ioana, ma tot gandeam la voi si am tot vrut sa te intreb cum face Bianca la masa? Da afara si nu inghite, isi face greata, sau? Ce legume/fructe ai incercat pana acum? Ai reincercat cu vreuna? Natalia nu prea deschide gurita. Am vazut ca Alexia deschide... Mirela, asa a mancat de la inceput? Pun si eu un filmulet cu Natalia cum mananca, am reusit sa filmez cateva secunde dintr-o masa linistita sa vedeti cam cum e. O masa normala e mai activa (ca sa nu zic agitata). Estimez ca jumatate din cat consuma, ajunge pe fata, haine, scaun, etc. Imaginea e intoarsa, scuze, dar nu stiu cum s-o fac sa se vada ca lumea...

Anca, mamica Nataliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Anca: cum arata/se simte dintisorul? M-am uitat la filmulet si imi pare ca mananca foarte bine Natalia, am impresia ca ea suge din lingurita pt ca tu nu ai curaj si i-o bagi prea putin, am avut impresia ca se intinde ea dupa lingurita sa intre mai bine. Oricum e normal sa dureze un timp pana sa deschida gura mare. Bianca clar nu deschide gurita, abia azi a inceput sa nu o mai tina inchisa strans si tot asa a supt usor de pe lingurita, iar asta pt noi a fost o mare victorie. Eu pur si simplu nu reuseam sa bag lingurita ca tinea strans gurita, si daca reuseam sa o pacalesc scuipa imediat cat putea. Cand ajungea ceva in capat, se stramba, schimonosea cand inghitea. Insa lingurita ii placea, mi-o lua din mana si incepea ea sa o roada, dupa ce scuipa sau dadea pe jos continutul. Pana acum nu am reintrodus nimic din ce am incercat o data ca am tot cautat acea o chestie pe care sa o accepte cat de cat si la care sa adaug apoi, dar urmeaza sa fac si asta, doar sa ma hotarasc cum. Pana acum am incercat asa: morcov, dovleac copt, patrunjel radacina, dovlecel, cartof dulce, mar, para, piersica, nectarina, pepene galben. Pediatra mi-a zis sa inlocuiesc cate o masa, dar ma gandeam si eu daca sa fac asa sau sa ii dau mai multe gustari toate completate cu lapte. Prima data sa vad ce mai accepta si cum am sanse sa procedez.

De cateva zile e si Bianca tare agitata, dar dintisor nu se arata. Ba chiar daca ar fi sa zic, imi pare mai umflata gingia la un canin decat la incisivi, exista si posibilitatea asta sa iasa un canin prima data? Nu prea ma lasa ea sa ma uit in gurita, imediat scoate limba si nu vad nimic, doar pipai

Mergi la inceput

Anca, mie mi se pare ca deschide gura ok Natalia, doar ca imi pare lingurita cam mare, eu am una mica si una medie, celei pe care o vad i-as zice mare. Si pe aia mica, care e si ascutita, dar si pe cealalta, mai putin le bag in gurita din lateral asa, mai mult introduc din fata, ba chiar incerc cumva sa ii rastorn usor mancarea in gurita la intrare, ridicand in sus de coada linguritei, dar tinand-o perpendicular sa zic, nu dintr-o parte, si merge bine asa. Gura mare n-o deschide decat daca rade, cand vrea ea lingurita oricum deschide gura ca pe un cioc de puisor, de-asta intra mai bine din fata. Nu stiu daca o sa reusesc sa si filmez, dar incerc. Insa altfel da, tot cu babetica, tot pe langa gurita ne murdarim, ba uneori mai ajunge si un pic pe la marginea nasucului.

M-am delectat cu filmuletul cu Natalia si cu cel cu Bianca, sunt niste frumoase si dulci amandoua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

anca eu zic ca mananca f bine Natalia, este asa dulce ca iti vine sa o mananci cu tot cu piuretul acela care pare cremos si gustos
Pe aragaz pui vasele de ceramica? sau din acelea electrice? poti sa imi spui cat a costat?

Dara ai incercat si scutece bio? poate ajuta la iritatia Mirunei

Mergi la inceput

Cristina, da, multumesc, am luat Beaming Baby, mi-a zis Niko de ele, insa probabil n-a trecut suficient timp. Oricum de vindecat am vazut ca se vindeca dinspre interior spre exterior, de dedesubt cum ar veni, spre suprafata. Am luat si servetelele lor, dar mai mult folosesc cu ceaiul de pelin dischetele mari de vata de care mi-a zis Sovi de la DM. Am vazut ca are si Sensiblu unele proprii, in sensul ca alea obisnuite parca-s cam mici. Astea Beaming Baby au si aloe vera servetelele, sper sa aiba efect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Dara, habar nu am de calitatea papuceilor pusi de tine. nu am vazut review la ei. arata ok, totul e sa tina si cald.

Cristina, eu am mei tai si sunt fan. insa e mai dificil cu legatul la inceput. recomand un mei tai cu gluga - doarme bebe mai mult daca e acoperit - si sucking pads. eu am unul liliputi.

Mergi la inceput