Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 16

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Multumesc Monna, Anca de raspunsuri.

Monna, 175 gr dupa numai 2 saptamani? Wow, esti f tare. Cam in cat timp papa toata cantitatea? Poate eu gresesc ca daca il vad ca nu mai are chef dupa vreo 10 min, il las. Ma gandesc ca ar trebui sa insist.. Tu cum faci? Nu-l lasi pana nu termina cantitatea pe care ti-ai propus-o?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

Dana, pai in 10 min manaca abia cateva lingurite.
Alexia mananca aproximativ 30min. uneori mai mult, alteori mai putin. depinde ce mananca si cat ii place
azi a mancat piureul de morcov f bine
apoi la masa urmatoare i-am dat cereale si nu mai nimerea lingurita de ce i-au placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana_cp

Multumesc Monna, Anca de raspunsuri.

Monna, 175 gr dupa numai 2 saptamani? Wow, esti f tare. Cam in cat timp papa toata cantitatea? Poate eu gresesc ca daca il vad ca nu mai are chef dupa vreo 10 min, il las. Ma gandesc ca ar trebui sa insist.. Tu cum faci? Nu-l lasi pana nu termina cantitatea pe care ti-ai propus-o?

Mami de Vlad aka Gaza din 19 Martie 2012


Cam in 20-30 min... uneori se mai joaca si dureaza mai mult alteori mai putin, la fel ca la Mirela. Eu nu-l fortez, ii dau si daca vad ca nu vrea sa deschida gurita il mai las putin (1-2 min in care il las sa faca ce vrea) si incerc iar... lui ii place cand ii zic "mmm ce bun e" si ma fac si eu ca mananc; se uita la mine si deschide gurita mare. Daca dupa 1-2 minute nu mai vrea sa deschida gurita il las in pace dar de obicei imi papa tot si cateodata mai vrea si lapte dupa. Nu stiu cum e la voi dar Andi e tare mancacios, uneori nici nu apuc sa iau iar in lingurita ca el a si deschis gurita iar si sta asa cu gurita deschisa pana ii dau .

Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)

Povestea nasterii


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Bravo Andi pentru apetit si pentru papat
Anca, multumim de urare.Ce imi place de tine ca te documentezi serios in ceea ce priveste alimentele, cosmeticele...tot...si ai rabdare sa ne scrii si noua concluziile la care ai ajuns, astfel incat luam de-a gata de la tine.Tare ideea cu quinoa.Chiar, cum o prepari?
Marci, annadisi, monna

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinutza82 spune:

La multe lunite si la multi ani, Ana si Karina!!!

Bun venit Laurasi Luca!
Anca, pupici Nataliei sa uite sperietura! Mami simte de cele mai multe ori cand bebe e in pericol, s-a vazut ca ai venit mai repede din bucatarie. Din pacate cazaturile sunt de cele mai multe ori inevitabile, oricat de atente am fi. Important e cum reactionezi si tu cand cade. Ca daca te sperii tare, se sperie si ea si plange mai mult de sperietura decat de durere
Voi cum stiti cate g de papica le dati?

Noi am avut o noapte cu treziri din ora-n ora, nush ce a avut dar eu sunt chiauna, trag de o cana de cafea cu nesat si incerc sa-mi adun puterile, ca as vrea sa fac si ceva de mancare si nu am nici cea mai vaga idee ce sa fac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Multumesc Dorinutza !
Si Karinuta mea s-a trezit si la 2 si la 5 si la 7:40, altadata doarme toata noaptea si chiar pana la ora 9.
Se simte si dintisorul tot mai mult, abia astept sa se vada

Quinoa se face ca orezul, doar ca fierbe mai repede. Eu pun o ceasca de quinoa si doua cesti de apa, se umfla si iese o cantitate destul de mare. Trebuie clatita bine inainte. Se poate face ca si orezul cu ceapa morcov etc sau dulce, amestecata cu fructe miere etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

Dorinuta, eu cantaresc mancarea. scad castronul care stiu ca are 70g si aia e. daca nu mananca tot, cantaresc si la final.. dar de obicei.. mananca.
Monna, ma bucur ca Andi e mancacios. Pisica mea nu mai vrea uneori sa deschida gura. si nu ma refer aici la momentul in care nu mai vrea sa manance.. ci de la bun inceput nu deschide gura.. ci suge din lingurita. de lene oare?
Alexia are in meniul de pranz azi.. orez cu carnita si legume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Bun venit Laura si luca!

Dana esti figura...il tii pe Gaza tpot cu tetine de bebe mic de tot - bine ca nu s-a suparat si ca accepta.
Cu pireurile eu nu sunt fan de n legume amestecate (pentru ca nici mie nu-mi place asa ceva); prefer pireu simplu dintr-o leguma, eventual 2. Pana acum noi am testat: morcov; morcov cu cartof; conopida cu un pic de smantana; dovlecel cu cartof; mazare cu cartof.

Anca, bine ca n-a patit nimic Natalia... asta e, cu bebelusii plini de energie...oricata grija ai, tot reusesc ei cumva sa faca cate o pozna.
De papuci nu stiu ce sa zic...ideal ar fi in piciorusele goale, dar strengareii nostri se vor porni sa umble cand e frig, asa ca probabil e nevoie si de papucei. Mie nu-mi plac deloc cei stransi pe glezna ...dar e ceva personal (nu pot oferi argumente serioase contra...doar ca mie nu mi se par ok)
Felicitari pt mica inotatoare!

Ronina, eu cred ca in locul tau as incerca sa ii dau sa guste cat mai multe chestii...poate poate gaseste ceva ce-i place. Dar daca nu merge inca...nu-ti fa prea multe griji! Mai ales ca Bianca s-a nascut cu cateva saptamani mai devreme...deci daca ar fi stat in burtica pana la termen n-ar fi avut inca nici 6 luni; mai e timp si nu e graba.
La Lavi am remarcat ca nu e foarte incantata de lingurita (desi o accepta), dar ii place foarte mult sa-i dau o bucata de fruct sa molfaie ea singura; ieri i-am dat un pic de portocala (fara pielite, doar firicele din mijlocului unei felii) - ii place mult mai mult asa decat cu lingurita. Poate e intereseanta si senzatia, si forma fructului, nu numai gustul. Daca sunt bucatele micute de ceva suficient de moale nu cred e vreun risc sa se inece.

La noi cu diversificarea... de mancat mananca, dar mai nou (de cateva zile) plange ; nu mai sta locului cu manutele si le baga non-stop in mancare si prinde ea lingurita ...ceea ce ar fi ok daca in secunda urmatoare n-ar ajunge manutele prin par, pe fata, pe haine. Asa ca tot ne oprim din mancat sa o sterg pe manute ...in ritmul asta terminam un pache de servetele umede in cateva zile. Si-atunci d-soara plange...si plange si plange, iar eu nu ma prind nicicum de ce anume plange. Ca de mancat mananca - daca ii mai dau deschide frumos gurita, nu intoarce capul, nu scuipa... asa ca nu reusesc sa identific ce nu-i convine...si-mi pare rau de ea ...nici nu stiu daca sa-i mai dau sa pape sau sa ma opresc...

Problema auxiliara: daca papa solide ar trebui sa bea si lichide; am incercats a-i dau apa cu biberon...nu vrea; era cu tetina de bebe mic, am zis ca asta e problema; acum avem tetina cu 3 gauri...tot degeaba, nu se intelege cu biberunul; cu loingurita seintelege, dar se agita si se uda toata; i-am luat si canita ...nici cu aia nu-i place. Si n-as vrea sa-i dau sucuri si ceaiuri, ca apoi la cresa poate sa uite de asa rasfat ca n-o sa-i dea nimeni suc si ceai.

la cresa au pranzul pe la 11:30 ...am zis ca incerc sa o obisnuiesc asa... vezi sa nu! mai nou (de saptamana asta) cum se apropie ora 11 cum adoarme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

M-a zapacit SPIDERMAN!!! Pe voi nu?

Aredwin te inteleg perfect cu patania Nataliei caci daca iti amintesti eu am fost printre primele sau chiar prima care am povestit cum a cazut Victoras. Nu are rost sa te duci la dr, doar daca se lovea de ceva anume. De cazut va mai cade caci de acum sunt neastamparati. sa treaca fetii!

Dana ai facut cu tetinele la fel ca mine cu apa. La mine baiatul bea ceai/apa de la 2 luni si nu am probleme. Fiecare are rolul sau. I-am dat si ca a baut pe langa san LP. Acum dupa papica uit uneori sa-i dau si nu stiu de ce plange. Rea mama mai sunt!
Piureul de legume eu il fac asa:
Pun la fiert o ceapa coapta, juma de morcov mai mare, o felie groasa de dovlecel cat 2 degete taiata in 4, juma de cartof, radacina de patrunjel putina, pastarnac, telina putina si un sfert ardei. Le fierb vreo ora cu putin ulei masline apoi arunc niste frunze de patrunjel. Daca nu-i dau supa asa zeama, scot cate ceva din fiecare, mai putin telina, radacina de patrunjel si ardeiul. Ramane dovleac, cartof, morcov. Le blenduiesc cu putin ulei demasline si gata.
Ceapa se arunca!Eu una am fost cam tampita, n-am stat sa-i dau azi 1 lingurita, maine 5, i-am dat cat a vrut. N-am cantarit niciodata dar papa cam jumate de borcanel mic cum e cel de la Humana, cred ca 50 g. Acu depinde si cat e de gros/subtire.
Ieri am pus si putin pui si asta este.
Azi o sa pape fara pui ca am citit parca sa nu dam decat de 2-3 pe saptamana.
Sa nu uit, toata treaba asta imi ia vreo 45 min, cu lingurite zvarlite sau ca uita sa mestece, sau vede cine stie ce. Ma rog, treaba grea!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Multumesc pt rapsunsuri

Amy, e enervant rau Spiderman, da.. dar sa vezi ce enrvant o sa fie in 2-3 ani cand o sa fie pe toate bluzitele si pantalonasii baietilor

O sa incerc sa fac legumele cum spuneti voi, in apa si apoi pasate. O sa pun si ceapa. Eu pana acum am facut la steamer+blender.. o sa incerc si cu apa, ce sa fac :)
Supita aia in care au fiert legumele se bea? Sau le dati numai apa?

Cu carnea nici eu nu stiu ce naiba o sa fac. Legume iau de la cosul-bio (multumesc, Dara), insa carne.. Mi-a promis doamna care imi face curat ca-mi aduce ea de la tara pui de tara, crescuti numai cu iarba si grane dar dupa aia nu stiu, ca parca nu i-as luat d'astia din supermarketuri, plini de chestii.
Curcan sau vita nu dati? Numai pui?

Am o suta de intrebari, si scuze, poate ati discutat deja insa daca noi nu eram "diversificati" nu am bagat la cap informatiile

Mergi la inceput