Suedia (7)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Of, of, of. Asa e Crissy, uneori si eu am impresia ca in Suedia absurditatea nu are limite. Dar eu cred ca rigiditatea asta a lor si absurdismul dus la extrem are la origine niste reguli urmate pana la punct si virgula. E greu in conditiile astea sa intelegi ca un set de reguli nu poate fi transpus tuturor cetatenilor. Mie personal administratia suedeza mi-a furat mai bine de 8 luni din viata. Timp ce nimeni nu mi-l va da inapoi.
Important e ca ai trecut peste asta, ce urmeaza este floare la ureche.
Nu stiu daca ati incercat sau daca vi se potriveste insa ca tips de calatorii prin apropiere iti recomand liniile de croaziera dintre Stockholm si Helsinky, Riga , Tallinn si mai nou Sankt Petersburg. Si mai aproape este arhipelagul Åland. Asta daca va place rusticul. Noi ne gandim sa mergem la vara pe Åland. Ahh si tot pt. la vara, nu cumva sa ratati iesirile in arhipeleagul Stockholmului.

P.S. DAAAAAAAAAAAAAA e soare..... au trecut 5-6 saptamani de cand l-am vazut ultima data!!! Doamne cat de mult conteaza la psihic o bucatica de raza de soare...Pe mine ma nenorocesc iernile suedeze. Nu mi-e de frig, ca pe asta il suport, dar intuneceala permanenta...brrrr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy spune:

Toate ca toate, dar cand am citit randul cu 8 luni, am plans de nu m-am mai oprit, ca vorba ceea, nasti un copil pana se prind inflexibilii astia ca noi am varsat sange pe asfalt pentru a nu mai fi tratati ca o turma. Apoi, de bucurie ca am am varsat si ultimele lacrimi, am plecat la o plimbare pe marea inghetata, unde suedezii fac copci cu utilajele acelea ciudate, cum numai pe aici am vazut. Toata lumea are o bucurie ciudata in ochi, si eu tot ii suspectez ca li se trage de la soare. Sau de la peste? (caci am vazut multi norocosi, care astazi vor manca bors de peste).

Multumesc mult pentru recomandarile de vacanta, pentru ca am hotarat sa nu plecam peste vara din Scandinavia, ele (recomandarile) stau foarte aproape de inima mea.

P.S. Ieri a fost Dragobetele, probabil ca el a adus soarele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Crissy, imi pare rau ca a trebuit sa va consumati atat pentru numerele alea...zau ca nu pricep de ce a mers asa anevoios, dar cred ca e mai bine sa nu cercetezi si sa te bucuri ca le aveti. Sper sa va mearga bine de acum incolo si sa nu mai intampinati alte probleme.

Hehehe, eu am reducere pe vapor ca si gotlandez si ca student, dar nici asa nu e ieftin...imprumutul de le CSN pentru studii pe ce crezi ca s-au dus? Ca nu pe haine si concedii, in tot cazul...:((.

De Midsommar e superb aici, e totul inflorit, curat, lumea inca nu a venit asa valuri-valuri...din pacate noi plecam in 16 iunie in concediu, deci nu suntem aici...astept impresii insa.

Ölandul, Karlskrona mie mi-au placut in mod special. Kalmarul e iar frumos...poate ca sunt insa prea departe de voi.

La mine vineri a fost una din cele mai fericite zile din viata...am avut ultimul examen la scoala, am terminat cu naveta la Kalmar...ma apropiu cu pasi repezi de final...luni incep 4 saptamani de practica aici acasa in laborator, apoi am lucrarea de practica de sustinut si dupa aceea am 10 saptamani de lucru la lucrarea de diploma, tot aici acasa in laborator...deci am revenit in cuibul meu de fericire, zau daca a mai contat daca a fost soare sau nu...

O saptamana frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Felicitari Mihaela!!!

Eu te admir pt. forta cu care ai trecut peste obstacole. . Inca un pic si s-a terminat. Numai pace si liniste urmeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Multumesc en_kvinna .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy spune:

Mihaela, ceea ce ai facut tu este atat de special, incat nu pot spune ca e de admirat, ar fi o exprimare banala din partea mea. A-ti imparti cu rigurozitate sufletul intre familie si scoala solicitanta, a continua sa calatoresti, sa fotografiezi cu pasiune, si mai ales sa scrii...nu am intalnit multi oameni care sa se poata lauda cu asta. Iar ceea ce este si mai enervant, tu nici macar nu te lauzi...
Tu doar te bucuri de intoarcerea acasa. Si eu invat din exemplul tau, si (doar) ma bucur pentru tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

crissy, multumesc si tie, mult de tot . Adevarul e ca de cand am revenit acasa, am mult mai putin timp . E cu totul altceva zi de zi 8-9 ore la job (practica e exact ca un job, doar neplatita) apoi acasa la copii, bucatarie, etc. Si acum sunt pe fuga, am de invartit clatite.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy spune:

He-he, clatite! Trebuie sa recunosc ca m-au ambitionat suedezele sa revin la o cura de slabire mai serioasa, nici nu ma pot gandi la clatite sau papanasi (chiar dureros acest din urma gand).

Am uitat sa va spun data trecuta ca am ajuns si la...medic! Trec peste partea cu 'acceptam ca programarea sa fie oricand, cu conditia sa fie dimineata' si raspunsul 'poate mergeti acasa, va ganditi la ce v-am oferit -n.m.fix in miezul zilei - si reveniti'. Pai de ce sa mai gandesc o data, nenicilor, daca v-am spus deja ca vreau dimineata?

Partea importanta este ca al meu fiu a plecat de acasa cu un ASLO de 500 scazut de la 1500. Stupoare: nu stim de ASLO. E pe wikipedia, zic, i se mai spune si ASO. Neam.

Ca o posibila consecinta a infectiei streptococice, a avut sideremia sub limita. N-am auzit. Noi stim de hemoglobina. Le explic dupa priceperea mea diferenta dintre ele. Ashi! In cele din urma, ma pune pe mine sa aleg dintr-o lista o analiza care mi se pare asemanatoare cu ce vreau. Am ales feritin. Pentru ASLO zburam la Bucuresti.

Astazi, la doua saptamani dupa recoltare, fara sa primesc vreun rezultat, ma suna o nurse sa-mi spuna ca dr la care am fost a facut un referral la pediatru. Se scuza ca prina disponibilitate e in mai. Ma ia cu vertij. Intreb ce analiza e proasta, doar asa corelez evenimentele. Imi spune ca feritina. Normal, ASLO n-au avut. Apoi, foarte amabila, imi explica cum ca am dreptul la ....garanti (n-am priceput tot cuvantul) si ca asta se traduce prin acces la specialist in termen de max o luna (!), dar specialistul desemnat poate fi oriunde, nu neaparat in Stockholm. Fereasca-ne Cel de Sus sa nu avem nevoi acute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Crissy eu scoala asta fac, de analize de laborator #128516;dar nu stiu ce e ASLO. Iar ASO pe Google imi da o analiza genetica, asta e? Zi-mi amanunte daca vrei, poate te pot ajuta cu numele analizei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Sideremia cred ca e Fe sau Järn. Ferritin e fierul legat de hemoglobina.

Mergi la inceput