Suedia (7)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Am gasit pe romana pana la urma, nu se face aici asa o analiza. Se face Streptokock A care e si test rapid dar si alte teste care dureaza o zi, insa pe microbiologie, dar din secretie sau exudat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy spune:

Nu stiu nici eu ce sa spun mai mult decat anticorpi anti-streptolizina O. E drept ca eu nu am cum sa uit lucrurile astea dupa cei cinci ani de moldamin pe care i-am inghitit (vorba vine i-am inghitit) in copilarie.

Multumesc pentru hintul cu Fe, oricum se pare ca a iesit si Feritin prost, asa ca macar stim cum stam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy spune:

Ei, nu trebuie sa-ti bati tu capul...dar da, aici e si diferenta. Noi masuram titrul ASLO pentru trend dupa valorile astronomice avute, stiind fiind ca el scade in 6 luni treptat, aici se testeaza numai infectia acuta. Chiar incep sa imi pun intrebari, daca scoala romaneasca de medicina este chiar atat de inapoiata...avand in vedere ca ASLO e la loc de cinste in oferta laboratoarelor de analize in RO si fiecare medic o prescrie dupa o infectie streptococica serioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Crissy, iti spun sigur ca suedezii au un motiv bine intemeiat pentru care nu fac analiza. Cercetarea medicala suedeza e avansata si foarte activa, spre deosebire de cea romaneasca. Aici e diferenta. Romanii iau totul de bun de la altii, pe cand suedezii trebuie sa se convinga ei ca e asa sau nu, ca se adapteaza cercetarile din SUA, Franta sau you name it la populatia suedeza.

Chiar si eu, la nivel de laborator, imi voi face lucrarea de diploma pe cercetare. Ceva local, simplu dar in acelasi timp util. Ceva ce a a aparut in literatura de cercetare, Stockholm a aprobat deja dar astia din Visby vor sa se convinga si ei ca e chiar asa! Iti dai seama atunci la ce nivel se lucreaza in cercetarea adevarata...e greu probabil de imaginat pentru cineva care nu e in domeniu...dar eu am fost si am vazut ce fac pe partea de genetica de exemplu.

Sanatate multa baiatului .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns K3loo spune:

Hej! A venit vacanta cu trenul din Franta ? Unde ati fugit ?
Eu am trecut cu bine de al treilea curs de suedeza si sint inca entuziast. Au ei citeva combinatii mai dificile (vezi "sj" si am uitat care altele) dar voi razbi, pina la urma. Ma enerveaza ca sint multicele locuri de munca pe domeniul meu, dar nu ma vor fara suedeza :P. Da' si cind o voi invata, atunci sa te tii. :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui K3loo

Hej! A venit vacanta cu trenul din Franta ? Unde ati fugit ?
Eu am trecut cu bine de al treilea curs de suedeza si sint inca entuziast. Au ei citeva combinatii mai dificile (vezi "sj" si am uitat care altele) dar voi razbi, pina la urma. Ma enerveaza ca sint multicele locuri de munca pe domeniul meu, dar nu ma vor fara suedeza :P. Da' si cind o voi invata, atunci sa te tii. :))Ah, pai musai sa scrii de acum in suedeza cate ceva pe aici! Sigur ca razbesti, nu e chiar asa de grea suedeza . Eu te incurajez din plin. De cate ori faci pe saptamana?

Eu am avut vinerea trecuta interviu pentru un job aici la laborator si miercuri seara am primit telefonul cum ca e al meu daca il vreau! Sigur ca a contat mult ca sunt de pe insula, ca am lucrat la ei de 4 veri incoace, sefa ma stie de doi ani de cand a venit ea la conducere (nu e insulara, deci nu ma stia inainte). Dar cum inca mai am scoala si au fost 12 candidati pe 2 locuri, ma gandeam ca nu am nicio sansa...
Am fost atat de bucuroasa de am plutit doua zile, sper ca maine sa revin cu picioarele pe pamant. Oricum e un sentiment extraordinar, sa stii ca ai locul tau gata asigurat cand tu mai ai inca 3 luni de scoala in fata. Abia astept sa incep munca! Nu mai sunt sommarvikarie längre ci fastanställd .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns K3loo spune:

Momentan va scriu doar ca ascultind exercitiile audio ale cartii am inteles urmatoarea conversatie :
"-Bunicule, tu esti batrin ?
- Oh, da, sint batrin.
- Cit de batrin esti? Ai 100 de ani?
- Ha-ha, nu. Am 83 de ani"
Sa nu rideti de mine ! :)
Am inteles de asemena cind au spus Göteborg, dar nu cind au spus Umea. Nici Noua Zeelanda nu am inteles...

Mergi la inceput