Folositi produse homeopate/naturiste?!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nitzuc spune:

Cu mana pe inima pot sa spun ca homeopatia mi-a vindecat baietelul, 2 ani si 11 luni. Dupa 10 luni de chin, n-spe mii de doctori schimbati, consulturi si regim alimentar am vazut lumina. 10 luni de chin ( cu febra si diaree din senin, la interval de o luna, o luna-jumate, dupa o enterocolita puternica), cu analize perfecte si suspiciuni mai voalate ca se preface copilu ca il doare burta. ( la 2 ani jumate se preface noaptea la 1 ca il doare burta, de racnea cate o juma de ora, auzi draga ca se preface!!!)
Nu pot decat sa spun jos palaria in fata homeopatului. Nu stiu termeni, nu stiu ce fel ii (unicist sau nu), ca nici nu am stiut de asa ceva pana sa citesc subiectul asta, dar sunt muta de uimire ce a putut sa faca. Intr-adevar au fost si efecte adverse, dar nu am renuntat, slava domnului, ca mi-a dat intelepciunea sa continui.
Si eu am fost sceptica la inceput dar nu mai aveam ce sa pierd nici ce sa incerc altceva. Eram intr-o situatie disperata, fetele de pe forum mi-au dat informatii despre un doctor roman alopat din Germania, si pe aceasta cale le multumesc. Germania era ultima solutie. si totusi pana la urma am reusit in tara sa il vindec.
Iertati-ma ca m-am intins ca o placinta, dar cum zicea cineva, nu trebuie nici macar sa crezi, doar sa incerci
PS: si eu am mai fost la un homeopat inainte dar fara rezultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Softurela, multumim pt detalii. Nu este pt prima oara cand aud despre diferenta dintre homeopatia unicista si cea pluralista, insa nu am intrat niciodata pana acum in detalii.

Noi mergem de 2 ani la un medic homeopat pluralist. La momentul respectiv nu stiam ca sunt 2 categorii, am luat decizia in functie de specializarea din medicina alopata a respectivului medic. Veneam dupa un an (al doilea de gradi) in care trecusem prin cateva episoade urate de otita recurenta, varsat de vant si streptococ betahemolitic, in urma carora nu Reuseam sa ne revenim. Cum scapam de una, dadeam de alta, din toamna/iarna pana la inceputul verii. Medicul homeopat a identificat care era cauza otitelor si, in plus, un sindrom atopic cu manifestari atipice, mult prea blande in raport cu valoarea destul de mare iesita la IgE (800 la momentul respectiv). Chestia asta a surprins pe toata lumea, copilul nu avusese pana atunci decat cateva eruptii pe piele, fara nici macar un episod de bronsita astmatiforma. In opinia medicului pediatru, se impunea administrarea de Singulair.

Tratamentul homeopat a inclus pe toata durata lui (inclusiv acum) 4 remedii, cate 2 pe zi, in functie de ziua saptamanii. Cam la 4-6 luni schimbam remediile. Dupa dilutii, probabil ca sunt din categoria celor care ajuta organismul mai degraba decat sa vindece. De cand am inceput tratamentul, copilul nu a mai facut nici macar viroze banale iar IgE s-a redus semnificativ. Inca fluctueaza (intre150 si 350) ceea ce l-a facut pe medicul homeopat sa continue tratamentul pana ce organismul lui reuseste sa faca fata singur. Iar medicul pediatru a confirmat ca, din punctul lui de vedere, situatia in care se impunea administrarea Singulair a fost depasita.

Ma bucur ca am gasit un topic la care se discuta pe marginea acestui subiect. Nu stiu daca am ales varianta cea mai buna de tratament homeopat, insa cu siguranta a fost mai bine decat daca nu faceam nimic in sensul asta. Antibiotice si pufuri cu cortizon la greu, Singulair am astea sunt tratamentee alopate de care am scapat (plus siropuri de tuse, Furazolidon, si altele asemenea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adriana mica

Softurela, multumim pt detalii. Nu este pt prima oara cand aud despre diferenta dintre homeopatia unicista si cea pluralista, insa nu am intrat niciodata pana acum in detalii.

Ma bucur ca am gasit un topic la care se discuta pe marginea acestui subiect. Nu stiu daca am ales varianta cea mai buna de tratament homeopat, insa cu siguranta a fost mai bine decat daca nu faceam nimic in sensul asta. Antibiotice si pufuri cu cortizon la greu, Singulair am astea sunt tratamentee alopate de care am scapat (plus siropuri de tuse, Furazolidon, si altele asemenea).

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu' (26sept2006)



Adriana ma bucur sa aud asta. Cu siguranta si homeopatia pluralista are meritele ei.






Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Am promis fetelor de pe Manifestari astmatice cateva sfaturi pentru prima consultatie homeopatica.

Ok, nu stiu la altii cum a fost, dar mie, prima consultatie mi-a parut o gluma, seriozitatea cu care medicul punea intrebarile m-a facut sa ma abtin sa nu rad. Pare greu de crezut ca niste bilute lipsite de substanta activa pot schimba ceva in corpul nostru. Mai ales ca eu sunt si omul care daca nu gasesc o explicatie logica pentru ceva, nu cred. Oricum nu aveam nimic de pierdut, incercasem de toate si medicina alopata si hrana vie si ramasese doar Homeopatia. Da, homeopatia o lasasem ultima, pentru ca imi inspira cel mai putin incredere. Daca nu era Oana, "sa ma bata la cap" probabil ca nu ajungeam la Homeopat.
Cand am ajuns la doamna doctor recomandata de fete pe forum (multumesc din suflet AKA si AnaIB) era deja al doilea homeopat si oarecum consultatia nu a mai fost o surpriza.
Intrebarile puse ajuta homeopatul sa faca un portret al pacientului si sa-l incadreze pe remediu care prinde toate simptomele semnalate de mama. Din acest motiv increderea si colaborarea mama-doctor e esentiala.
Ce trebuie sa faca mama inainte de prima consultatie:
1. Sa urmareasca anumite aspecte legate de somn: transpira in somn? scrasneste dintii in somn? pe ce parte prefera sa doarma ? are cosmaruri ?
2. Sa rasfoiasca in Materia Medica cateva remedii si sa vada daca sunt simptome pe care le-ar regasii la copil. Stiu ca aceasta e sarcina medicului dar sunt situatii cand ii poate scapa anumite simptome importante.
De exemplu, am avut consultatia la inceputul lui septembrie (anul acesta) si in baza prezentarii mele a incadrat-o pe Bianca la Sulphur. I-a dat granule pe loc si trebuia ca urmatoarea saptamana sa vedem rezultatele. Dar nici o schimbare, tusea matinala era tot acolo.
Atunci am rasfoit Materia Medica si am scos cel putin 10 simptome care nu fusesera aduse in discutie (ex. teama de sexul opus, se ofenseaza foarte repede), etc...am sunat-o pe dna doctor si in ziua aia m-am dus la ea, a stat pana seara tarziu cu mine sa gasim o solutie pentru Bianca. Si din fericire am gasit-o.
Deci, concluzia: nu abandonati lupta chiar de la prima incercare.

Mamei ii revine rolul sa analizele toate modificarile aparute in urmatoarea perioada administarii remediului si sa incerce sa fie cat mai obiectiva. Exagerarile in orice directie va conduce homeopatul pe un drum gresit. Deci nu va abtineti in a fi cat mai sincere. Daca nu observati nici o schimbare, spuneti. Daca observati o inrautatire, spuneti. Daca observati imbunatatiri, luati in calcul toate motivele (exemplu...i-ati dat si altceva in paralel care putea sa contribuie).
Nu e importanta doar alegerea primului remediului, conteaza foarte mult si cum se aleg dilutiile si cat de des se repeta. De multe ori copilul poate trece pe alt remediu, in functie de evolutia bolii. Iar toate astea se fac in baza prezentarii voastre.

Deci repet, cheia succesului e increderea si colaboarea mama-doctor. Si sunati, atunci cand copiul are o manifestare acuta sunati medicul si intrebati ce puteti sa-i dati.
Eu, anul trecut la Bianca am intervenit si cu alopate. De cele mai multe ori se intampla in weekend si foloseam ce stiam eu mai bine. Cand o sunam pe dna doctor nu mai putea sa-mi prescrie homeopat pe acut ca deja tabloul simptomelor se schimba din cauza alopatelor administrate. Sezonul acesta mi-am propus sa tratez totul homeopat, sper sa si reusesc.

Cititi si asta:
http://www.teleianuhomeopat.3x.ro/kent_conf32.htm

Si aici e Materia Medica:
http://www.scribd.com/doc/49629915/3/MATERIA-MEDICA-REPERTORII-HOMEOPATICE-Dr-Doina-Pavlovschi

Oana, daca mi-a scapat ceva si vrei sa completezi, te rog!
Sper sa fie cu folos!

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Am remarcat ca unii nu cunosc prospectul remediilor homeopate, e adevarat un pic diferit de al medicinei alopate dar asta pentru ca stiinta Homeopatica este veche si scrierea lor are un aer un pic arhaic.
De exemplu, Pulsatilla:
Preparatul homeopatic este ob#355;inut din planta Pulsatilla nigricans, asemanatoare cu Pulsatilla pratensis, si face parte din familia Ranunculacee, ca si Aconitum, Cimicifuga si Staphysagria (a nu se confunda totusi cu o alta ruda a sa, mai decorativa, Anemona pulsatilla sau Pulsatilla vulgaris).
În general medicamentul actioneaza rapid, sub forma tincturii mame 1:2, constituentii sai activi fiind asemanatori camforului, astringenti, similari celor din plantele înrudite din genul Ranunculus. Absorbtia sa este rapida, afectând cel mai adesea sistemul nervos central, aproape imediat, fata de calea obisnuita a absorbtiei gradate din intestin, trecând prin ficat si apoi în circulatia generala. Doza recomandata, in forma lichida, este de câteva picaturi, direct pe limba sau diluate în putina apa. Dozele mai mari nu vor fi mai eficiente, daca cele mici nu au avut efect. Pur si simplu asta înseamna ca planta nu este indicata. Ingestia unor cantitati mari (deobicei peste 30 de picaturi) poate produce efecte puternice asupra sistemului nervos autonom, cu aparitia unei senzatii de frig (rece), a unei transpiratii reci si chiar a ametelilor, in timp ce dozele mici nu prezinta nici un fel de efecte secundare (M. Moore)..




Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput