Folositi produse homeopate/naturiste?!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Softurela, multumesc pt linkul adugat

Eu am incredere numai in homeopatia clasica, in terapeutii care se numesc 'homeopati clasici'. Dupa cum am spus acest studiu dureaza 4 ani in Olanda, tara unde am locuit o vreme indelungata. Asa am inceput si eu sa cunosc homeopatia, sa nu ma multumesc cu raspunsurile medicinei conventionale si cu metodele (destul de des) agresive de tratament.

Am avut noroc sa dau de o terapeuta foarte buna si experimentata care lucra conform metodei Hanemann. Am cumparat si citit carti despre homeopatie, despre psihologia remediilor si am descoperit o lume fascinanta. Nu mai spun ca am rezolvat probleme de santate ramase din copilarie si adolescenta care in medicina conventionala sunt etichetate 'toata lumea (femeile) au problemele acestea).

Cu copilul inca nu a fost nevoie sa ma duc. Eu il monitorizez altfel dar sunt sigura ca as apela la homeopatie daca nu as mai avea alte solutii de medicina naturala.

PS: Am mai vrut sa mai adaug ca imi pare rau sa vad alt fenomen. Doctorul meu de casa in Germania, unde locuiesc acum, a introdus o metoda marketing prin care homeopatia, sigur, va primi un nume defaimat.
Pt a atrage pacientii care eventual se duc la terapeutul care a investiti bani si timp pt a invata adevarata homeopatie. A produs diferite coctailuri de remedii homeopatice, 3 sau 4 amestecate si le ofera pacientilor afirmand ca le intareste sistemul imunitar sau ii fereste de bolile de iarna ce apar in sezonul rece. L-am intrebat pe ce se bazeaza in ceea ce priveste eficacitatea acestor coctailuri. Mi-a raspuns ca din cele 3 sau 4 remedii, unul s-ar putea sa fie 'bingo'. Eu numesc aceasta metoda 'impuscatul cu mitraliera'. Mai multe gloante, rezultat mai sigur. La fel, a invatat in 3 weekenduri acupunctura de ureche. Nu cunoaste filozofia in spatele acestei metode, dar sigur e ca pacientii lui nu vor 'fugi' la un doctor in medicina chineza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Eu nu sunt convinsa daca evolutia fetei tale softurela inspre bine se datoreaza homeopatiei sau insasi cresterii. La TOTI copiii, odata cu varsta creste si imunitatea, iar daca la gr mica racesc de 10 ori pe an, la mijlocie de 7 ori, la mare de 5 ori, in clasa 1 racesc de 2-3 ori pe an, si cu evolutie din ce in ce mai usoara. Ma mir ca un doctor se minuneaza ca un copil de 5 ani nu mai boleste la fel ca unu de 1 an. Ca drept dovada la fetita cea mica spui ca nu functioneaza asa bine. Normal, va functiona cand va ma creste.
Iar amigdalita pultacee poate avea o evolutie autolimitanta in absenta trat cu antibiotice (streptococica). Mai mult ca sigur a trecut de la sine. Insa peste 10 ani poate sa apara un RAA, o miocardita sau a;ltele. Eu nu mi-as permite sa ma joc cu granulele homeopate.
Din punctul meu de vedere homeopatia functioneaxa unde este o componenta puternica psiho-somatica (ca sa nu-i zic placebo).
Insa preparate cu extracte din plante folosesc si eu si am incredere. Acolo exista niste principii active in cant suficiente sa "faca" ceva.
Asta e parerea mea si in virtutea liberei exprimari, o expun si eu chiar daca deranjez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Softurela, multumesc pt linkul adugat

PS: Am mai vrut sa mai adaug ca imi pare rau sa vad alt fenomen. Doctorul meu de casa in Germania, unde locuiesc acum, a introdus o metoda marketing prin care homeopatia, sigur, va primi un nume defaimat.
Pt a atrage pacientii care eventual se duc la terapeutul care a investiti bani si timp pt a invata adevarata homeopatie. A produs diferite coctailuri de remedii homeopatice, 3 sau 4 amestecate si le ofera pacientilor afirmand ca le intareste sistemul imunitar sau ii fereste de bolile de iarna ce apar in sezonul rece. L-am intrebat pe ce se bazeaza in ceea ce priveste eficacitatea acestor coctailuri. Mi-a raspuns ca din cele 3 sau 4 remedii, unul s-ar putea sa fie 'bingo'. Eu numesc aceasta metoda 'impuscatul cu mitraliera'. Mai multe gloante, rezultat mai sigur. La fel, a invatat in 3 weekenduri acupunctura de ureche. Nu cunoaste filozofia in spatele acestei metode, dar sigur e ca pacientii lui nu vor 'fugi' la un doctor in medicina chineza.

Din pacate, medici slab pregatiti sunt peste tot, asa cum sunt in alopatie asa sunt si in homeopatie.

Mie imi pare rau ca homeopatia clasica e prea putin popularizata Stii tu, ce e cu adevarat valoros e greu de gasit. Cand am fost prima data la actuala homeopata m-am dus cu speranta ca reusesc sa mai ameliorez situatia si sa nu mai ajunga in spital. Nici nu imi trecea prin cap ca homeopatia are o asemenea putere incat sa o vindece de astm. Dna doctor mi-a zis ca daca incepe sa faca febra in viroza atunci e pe remediu corect. Si daca asta e remediu, atunci se va vindeca de toate problemele, inclusiv de reflux gastric. Cand am vazut la Diana febra 39,5 am ramas tablou. Atunci a fost momentul cand m-am apucat de citit tot ce am prins de homeopatie. Materialele lui Teleianu m-au ajutat foarte mult sa inteleg si sa colaborez cu dna doctor: http://www.teleianuhomeopat.3x.ro/kent_conf_sumar.htm#conf.

Eu cred ca e important ca pacientul sa cunoasca exact la ce trebuie sa se astepte, altfel la anumite simptome care apar, se sperie si renunta. O prietena de-a mea, aflata cu baietelul cel mare in aceeasi situatie, astm, tratamente cu singulair si flixo, a schimbat 3 homeopati pana acum. E convinsa ca asta e rezolvarea pentru ca are exemplul Dianei. Saptamana trecuta imi spunea ca baietelul ei nu mai face wheezing cand alearga, in schimb i-a revenit dermatita . Iti dai seama cat e de fericita si increzatoare, dar asta pentru ca stie ca e pe drumul spre vindecare (cand incep sa se remita simptomele prezente si reapar cele din trecut in ordinea invers cronologic aparitiei lor). Dar cate mame stiu asta ? Cred ca cele mai multe, in momentul asta ar renunta la homeopatie si ar cataloga revenirea bolilor din trecut ca reactii adverse.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Eu nu sunt convinsa daca evolutia fetei tale softurela inspre bine se datoreaza homeopatiei sau insasi cresterii. La TOTI copiii, odata cu varsta creste si imunitatea, iar daca la gr mica racesc de 10 ori pe an, la mijlocie de 7 ori, la mare de 5 ori, in clasa 1 racesc de 2-3 ori pe an, si cu evolutie din ce in ce mai usoara. Ma mir ca un doctor se minuneaza ca un copil de 5 ani nu mai boleste la fel ca unu de 1 an. Ca drept dovada la fetita cea mica spui ca nu functioneaza asa bine. Normal, va functiona cand va ma creste.
Iar amigdalita pultacee poate avea o evolutie autolimitanta in absenta trat cu antibiotice (streptococica). Mai mult ca sigur a trecut de la sine. Insa peste 10 ani poate sa apara un RAA, o miocardita sau a;ltele. Eu nu mi-as permite sa ma joc cu granulele homeopate.
Din punctul meu de vedere homeopatia functioneaxa unde este o componenta puternica psiho-somatica (ca sa nu-i zic placebo).
Insa preparate cu extracte din plante folosesc si eu si am incredere. Acolo exista niste principii active in cant suficiente sa "faca" ceva.
Asta e parerea mea si in virtutea liberei exprimari, o expun si eu chiar daca deranjez.

Asa e Iulia, cum spui tu. Ramai cu convingerile tale si eu cu ale mele.

Desi, eu in locul tau mi-as pune serioase semne de intrebare cum e posibil ca in 3 saptamani unui copil sa-i creasca chiar in felul asta imunitatea. Adica, pana la 3 si 10 luni imi face cel putin 20 de viroze cu wheezing si RAL-uri pulmonare, nu stiu daca ai idee ce inseamna Saturatie de oxigen = 86% si imediat ce primeste remediu, dispare reactivitatea bronsica si problemele se muta de la plamani la trahee sau laringe iar ulterior dispar de tot. Si by the way, era in primul an de gradinita ...nu in al doilea :). Acum o saptamana a intrat in anul 2 de gradinita.

Si e logic ca medicul sa se mire, el a vazut-o in criza, tu nu.

Am o curiozitate: supozitia ca homeopatia functioneaza placebo ai tras-o dupa ce ai incercat H.clasica? sau in baza a ceea ce ai citit in ziarele de scandal ?

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adisirazvan spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Saptamana trecuta imi spunea ca baietelul ei nu mai face wheezing cand alearga, in schimb i-a revenit dermatita . Iti dai seama cat e de fericita si increzatoare, dar asta pentru ca stie ca e pe drumul spre vindecare (cand incep sa se remita simptomele prezente si reapar cele din trecut in ordinea invers cronologic aparitiei lor). Dar cate mame stiu asta ? Cred ca cele mai multe, in momentul asta ar renunta la homeopatie si ar cataloga revenirea bolilor din trecut ca reactii adverse.

Buna, ma bucur ca ai amintit acest aspect, si eu am un baietel cu episoade de wheezing (3 ani si 6 luni), de 3 luni ii dau coacaz negru, rozmarin, baraka si homeopate (pulsatila). Am remarcat exact ceea ce spui, adica se remit simptomele - tuse pe fond alergic- si i-a revenit (putin, nu mult) dermatita. Deci e semn bun, asa cum banuiam (nu m-am apucat sa citesc pe net ca intuitia imi spunea ca e "de bine" ), intr-adevar se vad efecte pozitive, cel putin pana acum.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adisirazvan

Buna, ma bucur ca ai amintit acest aspect, si eu am un baietel cu episoade de wheezing (3 ani si 6 luni), de 3 luni ii dau coacaz negru, rozmarin, baraka si homeopate (pulsatila). Am remarcat exact ceea ce spui, adica se remit simptomele - tuse pe fond alergic- si i-a revenit (putin, nu mult) dermatita. Deci e semn bun, asa cum banuiam (nu m-am apucat sa citesc pe net ca intuitia imi spunea ca e "de bine" ), intr-adevar se vad efecte pozitive, cel putin pana acum.

Buna, teoretic asta e una din legile vindecarii in homeopatie:
Sa citez din Legi:
"este faza esentială a procesului de vindecare : disparitia simptomelor în ordinea inversă a aparitiei lor. Pe măsură ce simptomele prezente se împrăstie, vechile simptome se evidentiază unul după altul.

Pacientul este acum pe drumul cel bun al restabilirii, si e util să anuntăm această veste bună, căci simptomele dispar după legea lui Hering, adică de sus în jos, din interior spre exterior si în ordinea inversă a aparitiei lor.

De nenumărate ori vom vedea vechile simptome revenind, apoi încetând, fără ca să fie nevoie de a schimba prescriptia initială. Acest lucru este excelent si trebuie să lăsăm agentului medicinal deplina lui libertate de actiune fără nici un fel de interferentă. Numai dacă vechile simptome reapărute persistă, devine adesea necesară o repetare a remediului."

Ce dinamizare pe Pulsatilla aveti? prietena mea e pe CH30, dar bineinteles, nu Pulsatilla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adisirazvan spune:

Citat:

Ce dinamizare pe Pulsatilla aveti? prietena mea e pe CH30, dar bineinteles, nu Pulsatilla.

Noi suntem pe ch 9, de 2 ori/saptamana.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adisirazvan

Citat:

Noi suntem pe ch 9, de 2 ori/saptamana.

Eram sigura :). Asta explica de ce dermatita a revenit intr-o forma usoara. Dar pe alta parte, nici vindecarea nu se va produce asa rapid. Nu-i bai, aveti rabdare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Cand am inceput tratamentul am observat ca fetele se comportau cam la fel ca at cand erau bolnave. O stare febrila, cearcane, oboseala intr-un cuvant stare generala proasta...de am crezut ca le ia boala..dar dupa vreo 2-3 zile au inceput sa-si revina.

I-am dat 8 zile Ferrum phosphoricum si China, 2 sapt(doar luni si vineri) Carbo vegetabilis si 2 luni duminica Calcarea carbonica(mai avem cam 1 luna).

Celei mici ii dau Pulsatilla lunea si vinerea, Chamomille marti si sambata si Silicea duminica(la fel mai avem aprox 1 luna).

Iar duminica am inceput sa le dau schema ptr imunizare cu oscillo si influenzium.

Si acum am inceput si cu extractele..nu prea le agreaza..si e greu sa mi le bea...

Ce parere aveti?

Dupa 1 sapt la gradi, celei mari a inceput sa-i curga nasul...

Mami de printese!
Buburuza
Fluturasul
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Picky_toto

Cand am inceput tratamentul am observat ca fetele se comportau cam la fel ca at cand erau bolnave. O stare febrila, cearcane, oboseala intr-un cuvant stare generala proasta...de am crezut ca le ia boala..dar dupa vreo 2-3 zile au inceput sa-si revina.

I-am dat 8 zile Ferrum phosphoricum si China, 2 sapt(doar luni si vineri) Carbo vegetabilis si 2 luni duminica Calcarea carbonica(mai avem cam 1 luna).

Celei mici ii dau Pulsatilla lunea si vinerea, Chamomille marti si sambata si Silicea duminica(la fel mai avem aprox 1 luna).

Iar duminica am inceput sa le dau schema ptr imunizare cu oscillo si influenzium.

Si acum am inceput si cu extractele..nu prea le agreaza..si e greu sa mi le bea...

Ce parere aveti?

Dupa 1 sapt la gradi, celei mari a inceput sa-i curga nasul...

Picky, ti-am spus parerea mea despre H.pluralista, deci eu una nu as avea asteptari prea mari. Dar ma gandesc, ca sunt si aici niste avantaje. Pana la urma daca copilul nu are o boala cronica nu se urmareste vindecarea ci doar sustinerea lui. Asa ca medicul prescrie 3 remedii, ca din 3, probabilitatea ca macar unul sa functioneze este mai mare. Pe alta parte, dand 3 remedii odata va mentine la o dinamizare joasa, nu va putea urca prea mult si adevaratele efecte se vad pe dilutii inalte.
Imagineaza-ti in lista, CH 9, CH 15, CH 30, CH 200, 1M, 10 M....
La Diana vindecarea s-a produs abia la a doua administare de 1M. La 200CH au aparut imbunatatiri. Imi imaginez ca la CH 9 nu se vad prea multe schimbari. Cel putin eu cand am mers la alt homeopat cu CH 9 si Ch 15, ma intreba...si a fost mai bine ? Nici nu stiam ce sa-i spun, eu nu observasem mare lucru plus ca nu puteai sa stii daca virozele facute nu aveau alt tropism, de exemplu un virus mai putin inofensiv.
Pe cand la CH 200, efectele erau evidente si absolut certe. Imi amintesc ca intr-o zi i-am dat peste la pranz si imediat ce s-a intins pentru somn a luat-o tusea (tusea data de reflux gastric). Nu reusea sa doarma deloc si atunci i-am dat doar un capacel de solutie CH 200. Tusea s-a oprit in secunda urmatoare. Si experienta asta s-a repetat de mai multe ori, deci deja nu mai putea fi o coincidenta.

Mergi la inceput