Bulgarasi de ian_feb2013, cap21

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralu_15

dragelor, am descoperit mersul la bazin de vreo 3 saptamani si sunt foarte incantata! nu prea stiu sa inot, asa ca merg la aquagym - normal, nu pentru gravide. imi place de nu mai pot si intr-adevar mi se mai dezumfla si picioarele dupa o balaceala buna.
va trebui sa caut pe net unde pot sa merg in bucuresti - vom sta trei saptamani in tara si nu vreau sa fac o pauza asa de lunga :P
pe scurt: daca aveti cand si cum, recomand cu caldura. nici balenele nu par ca se simt greoaie in apa, nu? :P

Ralu 21+ cu

Ralu, eu merg azi sau luni sa-mi fac abonament la Orhideea SPA. Nu au aquagym, dar e o piscina ff ok si au masaje speciale pt gravi. Si eu abia astept sa merg ca ma doar toate oasele si incheieturile.

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Fetelor, mi-ati facut o pofta de supa de pui cu galusti, de numa. Mie imi plac mai mult dovlecei umpluti cu iaurt.

Viki ce tare esti cu neuronul imprumutat....
Prietena ta care isi chinuie copilul asa e ticnita. Scuze! La iarna ce o sa-i mai faca. eu nici iarna nu puneam paturica in carucior. Ii ajunge cume era imbracata.

Ella bafta la morfofetala.

Mys nici eu nu ma mai aranjez. Cand vin acasa ma ia fi-mea la investigat. Vrea enel (inel), tetei (cercei), riuj (ruj), etc. Daca ma imbrac frumos, a se citi mai colorat, mai inflorat zice hmm, mos (adica e frumos) Mai rar cu fardul, dar rujul nu-mi lipseste si parfumul. ma o problema cu mirosurile.

Bubble e uimitor ce a evoluat medicina....

Monica bravo! si tu ajungi la Filantropia. Super!
Nasoala secretia aia. sper sa scapi repede de ea.

Cum am facut eu...

- infasuratul strans sa aibe copilul picioare drepte.
Eu nu am strans copilul mumie. In primele 3 luni, dupa ce ii faceam baita si masaj, imbracam copilul si apoi ii puneam un scutec de finet, unde piciorusele era destul de libere. Arata de parca avea o fusta lunga. Ii puneam ca sa nu stea stil broscuta, dar totusi sa se poata misca in voie. Dupa 3 luni, cand a inceput frichinitul, am incetat cu asta.

- caciulita in cap
Eu i-am pus caciuilita in cap dupa fiecare baita. S-a nascut in decembrie, mica la 2,3 kg, totusi era frigulet in casa si nu am vrut sa raceasca.

- temperatura in camera copilui
Se spune ca ideal e intre 18-20 grade. eu numai asa am tinut in casa. Si copilul a fost f ok.

- patura groasa
Nu am avut asa ceva. In pachetul cu lenjerie, a fost si o pilota dar tot nu am folosit-o. M-am folosit super bine de sac de dormit si o paturica plusata. Atat.

Vorba aia ca sa imbraci copilul cum te imbraci pe tine, e adevarat. Eu intotdeauna m-am ghidat dupa faptul, mi-e clad mie, ii e cald si ei, mi-e frig mie ii e frig si ei.

... si am inceput saptamana 17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Pfoai, Ioana!!! Adica am stat de vorba si nu stiam ca esti dupa forum... Dap, eu eram. Tu esti fata blonduta cu sotul? Eu eram sifonierul ala 2x2. Daca stiam ca esti de pe forum, am fi disecat mai multe. Eram nervoasa ca nu mai dormisem pe la ora 3. Am cautat de m-am smintit. Nimeni nu stia unde sa ma trimita. Scormonisem tot parterul, etajul 1 si etajul 2. Citisem pe forum ca e la et 1. De abia atunci am reusit sa gasesc. Eram prin cladire de la 5:45 si orbecaiam. In fine...
Tot morfologica ii spune si la cea de 16-18 saptamani. Eu o fac la 19 saptamani din motive de dr lipsa.

Mi-a facut urmatoarele analize: fibrinogen, aptt, pt inr, La R, La2, La1/La2, Pc, Psf, AtIII, ProCGlobal. Mi-a facut cam la fel cum i-a facut lui Ella (mai mult sau mai putin). De data asta aptt a iesit in limite, deci din toate analizele astea, doar 2 au iesit modificate: fibrinogenul (463 si maximul e 400)si LA2 (100,8 si maximul e 38). Nu am avut timp sa forez sa aflu ce inseamna asta. Din intamplare stie cineva ce inseamna fibrinogen si LA2 marit?

M-am dus la 3 si am asteptat sa-mi de arezultatele. Statea si asteptam pe scaun si am auzit ce le-a spus la 2 dintre gravidute. Ma apucase pe mine nervii cu ce nonsalanta dadea o asistenta trament. La una i-a spus sa-si faca Clexane de 0,2 pana la nu stiu ce varsta si apoi sa treca la 0,4. La alta ii spunea sa ia Aspenter. Nu-mi venea sa cred ce aud. Si daca avea dreptate cu tratamentul si tot trebuia sa o trimita la un dr. Mie, gine imi da orice medicament sub parafa. Nu scrie asa pe o foaie, aiurea. In fine. Asteptam sa-mi vina randul ca parea ca tot cu desteapta asta urma sa vorbesc.
Vine Uschi, cu dosarul meu si ma baga in celalat cabinet impreuna cu o asistenta mai in varsta. Cand am vazut ca vorbise cu 2 pacineti inaintea mea de fata cu ceilalti dar pe mine ma vroia la prive, mi s-au taiat picioarele.
Inceracam sa ma uit pe foaia de analiza sa vad daca e ceva in neregula ca nu intelegeam ce se intampla. Eu i-am pus in dosar si ecografiile si toate consulatiile de la primul copil. Printre toate foile, gaseste si eco de la boul de Herghe si a zis ca a intrigat mult asta. De asta din 5 analize initial, mi-au facut 10. Pe ultimele 5 le-a scris de mana. A inceput sa ma intrebe de copil, daca e pitica (asa a scris boul ala ca o banuieste), daca e disproportionata, daca are mainile mai lungi decat picioarele, ce tratamente am facut sa obtin sarcinile... un tir de intrebari, eu intrasem in panica.
Mi-a zis cadn vin data viitoare sa-i aduc fotografii cu fata sa o vada, I-am spus ca am dus-o la tot felul de dr si mi-au spus ca fata e ok, nu are nici o problema. Mi-am adus aminte ca am poze cu ea pe tel, si i-am aratat, Culmea e ca aveam o fotografie la care fi-ea parea ca-si masoara piciorele cu mainile si a vazut si ea ca e ok fata. Mi-a zis ca lunga si slaba si ... ca e superba, ca are privire de copil inteligent. Ce bine mi-a picat asta, mai ales ac dimineata asistenta ma intreba daca a trait copilul.
Asistenta in varsta, sari de colo hai sa-i dam ceva, macar heparina d-na dr. Pai, ce? Sa plec cu mana goala? Uschi a zis ca nu-mi da nimic ca analizele sunt bune (se pare ca nu au ingrijorat-o cele 2 analize). A zis ca vrea sa vin cu morfofetala sa-mi mai faca un rand de analize si apoi hotareste daca imi da ceva.
Am intrebat-o pe asistenta daca sigur nu-mi trebuie tratament si mi-a spus ca daca Uschi a zis ca nu-mi trebuie atunci asa e ca e f pretentioasa si rar nu da tratament. Mai, mai ce noroc pe mine...
ramane sa forez sa vad si eu ce inseamna asta, doar ca nu am timp nici sa mor cum se zice....

... si am inceput saptamana 17

Mergi la inceput

Bravo, Dankutza!!! Ce bine e cand avem si vesti bune!

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Bv Dankutza!!! Felicitari pentru rezultate bune!!!

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 22+ cu Eduard

In love with my little kid :X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikisor spune:

dankutza, felicitari pentru rezultate

noi numai ce ne-am intors de la ecografia morfofetala a fost foarte bine dar s-a cam jucat cu noi nu vrea sa stea la poza am poza cu spatele si umerii, cu funduletul si piciorusele (foarte indecenta poza pentru ca se vede stiti voi ce )… dar nu cu fata la un moment dat si-a pus amandoua mainile pe fata ca sa fie sigura ca nu prindem nimic dar e super simpatica… se juca cu manutele in rest, este sanatoasa, vasele mele de sange sunt ok... totul este in limite normale si asta mi-a sunat atat de bine.... oricum am lacrimat un pic mai mult la eco... era atat de simpatica bebelina cu nasucul ei mic, cum se ascundea dupa manute
ahhh,,,, si azi schimbam saptamana... facem 23

22+ cu printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mys spune:

Buna ziua gravidutelor

Azi e ziua vestilor bune observ, felicitari Vikisor si Dankuta pt rezultatele bune

La sala pt gimnastica de gravide merge vreo fata din odiseea noastra ?

Alina lui Matei si 20+ cu Amelia

http://matei-sansalaviata.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns majia spune:

Viki, bravo pt eco! Ce usurare! Nu e nimic ca nu i-ati vazut fata, important e sa stiti ca e bine sanatoasa....

Dankutza, e bine ca ai scapat fara tratament. Eu una nu as lua tratament dat de o asistenta...

Mys, eu nu fac gimnastica ... si din pacate incepe sa se vada

lui Tudor si 21+ cu

Mergi la inceput

Viki, felicitari! V-a dat CD?

Mys, eu merg azi sa-mi fac abonament la piscina. Eu nu ma omor dupa sala de sport, dar apa imi place maxim. Planul este sa ajung de 2-3 ori pe saptamana.

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikisor

dankutza, felicitari pentru rezultate

noi numai ce ne-am intors de la ecografia morfofetala a fost foarte bine dar s-a cam jucat cu noi nu vrea sa stea la poza am poza cu spatele si umerii, cu funduletul si piciorusele (foarte indecenta poza pentru ca se vede stiti voi ce )… dar nu cu fata la un moment dat si-a pus amandoua mainile pe fata ca sa fie sigura ca nu prindem nimic dar e super simpatica… se juca cu manutele in rest, este sanatoasa, vasele mele de sange sunt ok... totul este in limite normale si asta mi-a sunat atat de bine.... oricum am lacrimat un pic mai mult la eco... era atat de simpatica bebelina cu nasucul ei mic, cum se ascundea dupa manute
ahhh,,,, si azi schimbam saptamana... facem 23

22+ cu printesa

Bravo, Viki!!! Ce dulce e! Al meu la morfo facea miscari din maini ca si cum ar fi masurat casuta apoi ducea mainile la gurita. Nici eu nu am apucat sa ii vad bine fatuca... Eu cred ca se intreba daca mai tarziu mai are loc acolo de facea atatea masuratori. :)))

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 22+ cu Eduard

In love with my little kid :X

Mergi la inceput