CONCURS: Yo, bucuria fructelor
Raspunsuri - Pagina 5
dankutza spune:
Reteta de Mojito
2 linguri de sirop Yo lamaie+menta
cateva frunze de menta
1 lamaie sau 1 lime
50ml de rom (sau mai mult, dupa gust)
apa minerala
gheata (eventual sparta)
Se rupe cu mana menta proaspata si se freaca cu siropul Yo folosind spatele lingurei timp de 30 de secunde. Se stoarce sucul de o lamaie sau lime, fara sa cada samburi. Se pastreaza o felie pentru decor. Se adauga romul si se amesteca bine. Se adauga si apa minerala. Se amesteca din nou iar la final se decoreza cu o felie de lamaie si o frunza de menta.
cu 20+ ... si am ajuns la jumatate
dankutza spune:
Clatite americane
150g faina
1 plic de praf de copt
1/2 lingurita de sare
1 lingura de zahar
150 ml lapte
2 oua mari
30 g de unt topit
ulei pt prajit
sirop Yo dupa preferinta
Amesteca faina cu parful de copt, zaharul si sarea. Separat bate ouale cu laptele si untul topit. Pune acest amestec peste amestecul de faina. Amesteca bine cu telul. Incinge tigaia, adauga un pic de ulei (cam o lingurita), pune cu polonicul niste compozitie si prajeste bine pe amandoua partile. Trebuie sa fie aurii, usor inspre maro. Dupa ce s-a prajit, adauga peste ea niste sirop Yo preferat. Mie imi place cu sirop de coacaze negre. Este foarte delicios.
cu 20+ ... si am ajuns la jumatate
Mercedes spune:
Gris cu lapte si sirop YO
1l de lapte
4 linguri de zahar
sirop YO
gris
un plic zahar vanilat
Laptele se pune sa fiarba cu zaharul si zaharul vanilat.Cand laptele incepe sa clocoteasca se toarna usor grisul si se amesteca incontinuu pentru a evita formarea cocoloaselor.Se lasa sa fiarba la foc mic cca 10 minute,pana ce grisul este fiert si a inceput sa se ingroasa.Se rastoarna in farfurii adanci iar apoi se adauga siropul YO care este mult mai sanatos decat cacao.
Pofta buna!
irinaolt spune:
Clatite americane cu sirop
Ingrediente:
ingredientele :
4 oua mari
170 gr. faina
1 lgta praf copt
200 ml. lapte
6 lgte zahar
vf.sare
esenta vanilie
Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Se toarna cate putin lapte, apoi faina (care afost amestecata cu praful de copt) si alternam pana se termina.
Albusurile le batem spuma si le incorporam usor cu o lingura in amestecul de galbenusuri.Omogenizam.
Incingem bine o tigaie de teflon, o ungem cu unt/ulei si punem cam un sfert de polonic de compozitie.Cand incepe sa se formeze gauri , intoarcem clatita.In aproximativ un minut este gata. Se toarna la final sirop Yo.
Anda08 spune:
Poza primita de la m_mateiu:
www.desprecopii.com/Images/Upload/clatite5.jpg" border="0">
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Anda08 spune:
Ultimele 3 zile de concurs ! Succes!
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
dia80 spune:
Eu folosesc siropurile pe salata de fructe.
- 2 Mere
- 2 pere
- ananas din compot
- 1 banana
Le curat, le tai cubulete, le pun intr-un pahar, adaug putina zeama de pe compot, ornez cu frisca si adaug siropul deasupra, de obicei de capsuni
Anda08 spune:
Ultima zi de concurs, in care vor fi anuntati si castigatorii!
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
MARI34 spune:
Buna astept cu nerabdare castigatori sper sa fiu castigatoare fiul meu adora siropul yo,noroc mie si voua
hyp1981 spune:
Cheesecake
Blatul:
200 g biscuiti obisnuiti,
150 g unt,
Crema:
300 g branza de vaci,
300 ml frisca,
150 g zahar pudra,
2 plicuri gelatina (pentru 1000 ml lichid),
sirop Yo de capsuni (2 linguri)
Biscuitii de zdrobesc, se amesteca cu unt si se tapeteaza o tava dreptunghiulara sau rotunda. Se dau la rece.
Branza se amesteca cu zaharul si un plic de gelatina preparata conform instructiunilor. Se adauga frisca batuta. Compozitia se pune peste biscuiti si se da la rece pentru cateva ore.
Se prepara restul de gelatina cu siropul de capsuni si apa, si se toarna peste prajitura, pentru a forma un strat de jeleu. Se serveste rece.
Se prepara