Alergie piscaturi tantari

Alergie piscaturi tantari | Autor: pdioana

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu de un an si 4 luni face o reactie cutanata severa la piscaturile de tantar. Spre exemplu a fost piscat de degetul mare la picior si i s-a umflat piciorusul pana la glezna. Am observat ca punctul culminant al inlfamarii e la 72 de ore - se umfla si se inroseste pana spre vinetiu pe o suprafata mare, apoi se intareste cat o moneda de 50 bani si abia apoi incepe sa se retraga. De doua zile l-a piscat un tantar sub un ochi - azi e umflat pe sub ochi incat abia mai vede. I-a prescris medicul Xyzal picaturi - 7 pic/zi si un unguent cu hidrocortizon.
Intrebari:
1. Ar trebui dus la un oftalmolog? (canalul lacrimal nu este infundat... inca)
2. Ce pot sa-i dau ca sa nu mai ajung in situatia asta? (Mi s-a recomandat spray Off - dar eu consider ca este toxic; nu pot sa-l dau pe fata, maini si picioare pentru ca ajunge cu ele in gurita).
3. Ce ar trebui sa am la indemana in caz ca il pisca altceva? (ma gandesc la o reactie alergica severa).
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Si fiica-mea e alergica la ciupituri de tantari si nu numai. La unele insecte se umfla mai tare, la altele mai putin.
Si la noi, maximul il atinge a doua zi dupa ciupitura(cam la 48h)...in functie de cum evolueaza (ca in 6 ani am invatat sa cunoastem din timp care sunt mai rele), dam cu Elocom (crema cu cortizon), sau nu. Crema o folosesc cu mare prudenta, cantitate fff mica si doar pana trece ce e mai rau....adica ii aplic de maxim 3 ori(o zi si jumatate, dimineata, seara si iar dimineata de exemplu, apoi las sa se vindece de la sine). Antialergic nu ii mai dau, ca am observat de-a lungul timpului ca nu o ajuta cu nimic.
De 2 ori, am ajuns din pacate la urgenta si a trb sa faca cortizon injectabil, pt ca reactia a fost f urata.
Am incercat tratamente de desenzibilizare...diverse, recomandate d emedic, dar pana acum nu am avut rezultate.

Preventiv, aplicam spray cat mai natural (exclus Off, Autan). Ultimii 3 ani am folosit un spray bio de la Ineleda, de care noi am fost f multumiti, iar anul acesta am luat Chicco, f bun, si la jumatate de pret fata de celalalt.
Cand s-a intamplat sa fie ciupita, fie am uitat noi sa o dam cu spray, fie am fost undeva in vacanta unde existau insecte in camera (tantari).

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamak spune:

Eu folosesc cu succes "gel cu arnica si sunatoare" si am mai auzit pentru intepaturi ca se mai foloseste frunze de busuioc proaspat.
"Sucul de Aloe Vera este considerat a fi un bun remediu la domiciliu, favorizand calmarea simptomelor si formarea unui strat protector, care reduce riscul de infectie.
Pentru tratarea mancarimilor, se poate obtine un remediu la domiciliu, prin crearea unei paste din bicarbonat de sodiu si apa. "

http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/farmacia-din-casa-leacuri-impotriva-intepaturilor-de-tantari-1100656

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Remedii:
1. frunza de patrunjel proaspata - se freaca bine locul piscaturii
2. apa cu otet - la fel, la inceput se pun comprese
3. dc piscatura arde si e pe maini - picioare - Apis (remediu homeopat)
4. picaturi de coacaz - numai dupa 2 ani, din pacate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pdioana spune:

Va multumesc! Gelul cu arnica l-am folosit - fara prea mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu am inteles ca si tantarii nu mai sunt ce-au fost odata, adica anul acesta a aparut nu's ce specie, al carei venin produce reactii cutanate severe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

pt a rezolva o situatie in care apare oalergie, apeleaza NUMAI la medicina clasica.
pt linistea ta, oanarusu, otetul are peste 1500 d eunitati de histamina la litru ceea ce potenteaza instant reactia alergica.adica, daca e rana deschisa si e teren atopic il trimit in desocare.
coacazul negru ca si remediile apicole sunt contraindicate in alergii din acelasi motive.
printre primele substante interzise sunt cele apicole.
te rog mult, cu tot respectul pt ierburi si bilute, nu da remedii care pot pune viata in pericol.

advantan sau strabunicul lui fenistil sunt o solutie ,dar cam dura, avand in vedere cantitatea de cortizon,dar ok,daca nu ai altceva. ideal ar fi locoid.
nu trebuie sa iti lipsesca din casa xyzal picaturi pt bebe sau strabunicul lui zyrtec.
insa, alergiile sunt ceva serios si pot pune viata in ericol.e cazul sa te alarmezi chiar de la o simpla reactie la o piscatura de tantari, mai ales daca ai teren atoipic in familie.
drept pentru care, du-te la alergolog.el stie cel mai bine.iti recomand dr irina Bucur de la mediclass/malaxa, cu mare experienta in ceea ce priveste copii alergici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Citat:
citat din mesajul lui histamina

pt a rezolva o situatie in care apare oalergie, apeleaza NUMAI la medicina clasica.
pt linistea ta, oanarusu, otetul are peste 1500 d eunitati de histamina la litru ceea ce potenteaza instant reactia alergica.adica, daca e rana deschisa si e teren atopic il trimit in desocare.
coacazul negru ca si remediile apicole sunt contraindicate in alergii din acelasi motive.
printre primele substante interzise sunt cele apicole.
te rog mult, cu tot respectul pt ierburi si bilute, nu da remedii care pot pune viata in pericol.

.....

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea

Ce am recomandat e ce folosesc la copii mei cu recomandare de la medic.
Mai precis, acum o sapt la cea mica (4 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

nu cred ca exista medic care sa dea picaturi de histamina-otet-la descarcare de histamina-bubitele de la tantari,adica sa agraveze reactia si s asuplimenteze descarcarea de histamina.da-mi voie sa nu cred,sa sper ca nu exista asa ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
CORINADANI:eu am inteles ca si tantarii nu mai sunt ce-au fost odata, adica anul acesta a aparut nu's ce specie, al carei venin produce reactii cutanate severe.

Nu-i adevarat. Al meu face asa de ani de zile. Din fericire, noi nu avem tintari in UK, numai cind ne ducem in Spania/Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pdioana spune:

Va multumesc pentru raspunsuri.
Mi-am cumparat sa am in casa Xyzal picaturi, locoid, hidrocortizon crema, am cautat sa cumpar si spray-ul antitantari de la chicco (38 lei).
Pentru umflatura de la ochi l-am dat de 2 ori pe zi cu locoid si intre ele cu gel de arnica. S-a retras in 24 de ore, acum se mai vede doar un punct.
Am pus in camera pastile antitantari (nu le las cand sunt copiii in camera) si am mai pus si o lampa antiganganii. Verific in fiecare seara camera si noaptea acopar patutul lui bebe cu o plasa sa nu mai ajunga la el daca totusi mai scapa vreun tantar.
Ce mi se pare curios e ca pe sora lui (6 ani), care doarme in camera cu el, nu o pisca tantarii.

Mergi la inceput