Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (28)
Raspunsuri - Pagina 13
vreausaninga spune:
Buna dimi,
Am avut niste zile nebune, acum am apucat sa va citesc din urma, dar harnice ati mai fost! De cateva zile experimentez si eu faimoasele BH, e cam ciudat si incomod. Bebe e bine, parca se misca mai rarut, deja are un program de somn si de joaca :)
Onutz felicitari si numai zile senine pline de dragoste
Problema cu patrupedul o avem si noi, dar catelusa noastra a mai intrat in contact cu alti copii si s-a comportat civilizat.E catel de curte, noi nu prea o primim in casa, dar stiu ca se formeaza o legatura tare speciala intre copii si animale, cred ca e totusi benefic un animalut in preajma copilului,.
Epopeasca multumim de sfaturile referitoare la medicamente, nici nu stii ce noroc cu tine la casa omului, ca eu sunt intr-o ceata totala cu toate cumparaturile astea.
Mena imi pare tare rau ca ai trecut prin momente atat de grele. Trebuie sa ai mare grija de tine si de bebe, e foarte important ca el sa fie bine in perioada asta, pentru ca nu poti sa dai timpul inapoi. Cel mai bine e sa pui copilul pe primul loc si la job sa faca bine sa gaseasca pe altcineva sa lucreze, poate si trezitul si drumul pana la serviciu reprezinta un efort. Multa sanatate si tie si lui bebe!
Mami de 2 ce experienta ai trait.Uf, si eu am fost copil prematur si stiu cat de greu i-a fost mamei cu mine.Noroc ca medicina a evoluat.
Noi am inceput sa decoram camera, am comandat patutul.Duminica avem 30 de saptamani, oau, mai e un pic pana la marea intalnire! Nici nu-mi vine sa cred cat de repede a trecut!
Daca va intereseaza sa achizionati salopeta de iarna, sunt unele tare dragute la C&A!
Am vazut ca ati intrebat de cadita: noi am luat una ergonomica, oricum de pe la 6 luni cred ca facem baita direct in cada sa aiba loc sa se balaceasca!
Va pup si sa aveti grija de voi si de voinicei!
29+
"buburuzul"
tnicoleta spune:
Buna fetele
Mena - Draga de tine. pe burtica si ai grija de tine. Restul au zis fetele, nu mai repet. Odihnestele in we si luni, daca nusai trebuie sa ajungi la munca, roaga pe cineva sa te insoteasca pe drum.
Bubu - Si eu la fel simt. Burta care atana, mers de rata sau pinguin, e la alegere, plus daca e distanta mai mare mi se pune un junghi sub coste, spre spate, pe partea stanga. Si uite cum merg cu mana infipta in coaste ca asa ma mai lasa durerea.
Legat de cadita, am avut una primita care avea o parte inclinata, spre spate. Drept sa iti spun mi-a fost cam incomoda in primele luni, pt ca Biei ii placea sa stea mult pe burta si la baie plagea pt ca o tineam pe spate. Pe burta nu prea avea loc sau era o pizitie cam incomoda. Asa ca recomand una dreapta in care sa pui suport sau ce mai vrei.
Mami - Ai avut o super experienta la scoala acolo. Felicitari.
Alina, E popeasc - vad ca pentru fetele din luna noiembrie a inceput numaratoarea inversa. pe burtici si sa stea bebeii la caldurica cat le trebuie ca sa fie sanatosi si voinici.
Eu deja am inceput sa ma simt obosita sau poate a fost doar saptama asta. Am mers 2 zile cu fetele la antrenament pe jos, distanta de jumatate d ora de mers in ritmul meu de acum, o seara alergatura prin magazine, cam 2-3 ore. N-am ridicat greutati iar acasa doar m-am trantit in pat. Azi noapte m-am trezit cam des, ori simteam un discomfort la burta, ori mi se puneau carcei. Asa ca va intreb cum sunt contractiile baxton? Sa intareste toata burta pana sus? Sau doar unde sta bebelu? Ca eu doar acolo simt ca se intareste cateva secunde, dar mai sus spre piept e moale.
Dimineata mi-am luat si tensiunea. Fata de luna trecuta, cand o aveam 10 cu 7, acum e 11 cu 8, deci e mai mare. Dar e adevarat am baut o cafeluta inainte. O sa mai urmaresc si in urmatoarele zile.
Nicoleta 25+ Corina
onutz83 spune:
Hello, fete cucuiete
Saptamana 29
Mami, super tare cursul de la Giulesti
Esti o fericita
Bubulici, cand gasiti ceva care va place si trebuie neaparat cumparati, socul financiar e mai mic asa
Mena, pana la urma tu stii cel mai bine cum esti, dar ai grija ca nu stii unde este limita (nici una dintre noi nu stie) si dincolo de limita asta se intampla lucruri ireparabile. Dar ai grija, da?
Bioana, eu sunt cuminte
Popescule, daca stau acasa e super ok, doar ca ma plictisesc si-mi vine de duca. Dar nu ma mai duc nicaieri, pentru ca inevitabil stau in picioare (drept urmare a doua zi ma dor) si se intareste burtica.
Vreausaninga, multumim, la fel si voua
Nico, contractiile BH sunt nedureroase (dar nici placute), simti burtica toata incordata. Nu stiu ce se intampla atunci cand este incordata doar intr-un singur loc, dar mi se intampla si mie
Mama e cea mai tare. Nu ma lasa sa car nici o sticla cu apa. Nici sa ma duc sa-mi iau apa daca mi-e sete. Cand plec zice 'iar pleci? tu trebuie sa stai linistita!' Cateodata o conving sa merg cu ea la piata si daca ii zic sa-mi dea mie punga cu verdeturi raspunsul este 'nu-ti dau nimic, pentru ca esti gravida si nu stii cat rau ii faci lui daca faci efort'. Mama a pierdut vreo 4 sarcini din cauza ca nu s-a menajat. Cu mari eforturi, tratament si calmante eu m-am nascut la 7 luni (avea o burtica atat de mica incat dr care era de garda nu si-a dat seama de varsta sarcinii si i-a zis mamei ca 'asta e avort'). Asa ca mi-a insuflat si mie ideea asta cu statul linistita cat de mult acasa si cat timp in Ro poti sa-ti iei concediu medical, concediu de risc, concediu prenatal, eu ma consider norocoasa in comparatie cu fetele din alte tari.
Inainte sa intru acum in concediu nu am cerut program scurt de la serviciu si nu am fost menajata in nici un fel. Din contra, stresul cel mai mare pe mine a fost. Macar daca ar merita, dar nu. Si nu va imaginati ca la noi nu e criza de personal. Oho, si inca cum. Dar nu e problema mea, e problema lor, mai ales ca m-au frecat pana ultima zi si nu e ca si cum ar fi aflat ca sunt insarcinata cu o zi inainte.
Asa ca mi-am luat cat concediu prenatal am putut. Si imi multumesc pentru asta mereu, pentru ca din prima zi am inceput sa am contractii. Am mai incercat eu schema cu plimbarile, dar se pare ca fi-miu e un lenes caruia nu-i plac plimbarile, contractiile incep cand ies pe poarta si se termina cand intru in casa.
Nici cu iubita mea nu mi-e frica. Grija si rabdarea lui (si nu mi se parea genul) ma flateaza si ma fac sa il iubesc si mai mult. Parca suntem doi copii care isi gasesc drumul in experienta asta noua
Iar m-am pierdut in amanunte, v-am zis ca v-ati pricopsit cu mine acasa
Onutz 29+ cu Lucian
angelique_19 spune:
Buna fetele
Mena asa cum a zis si Onutz nu mai iesi singura din casa.Eu ies foarte rar singura si atunci numai pentru paine si fructe.Sotul e responsabil cu piata,eu de multe ori am mancat painica veche pentru ca nu m-am simtit in stare sa ies din cauza contractiilor si a pulsului marit.Acum m-am invatat si imi pun sotul sa imi ia ce am nevoie ca atunci cand este la serviciu sa am painica si mancare ca poate nu ma simt in stare sa ies.Mancare fac doar daca ma simt bine daca nu cade tot pe sot.Daca mergi la serviciu o sa stai in fund pe scaun si poate fi obositor.Eu daca am contractii statul pe scaun nu ma ajuta,decat daca stau intinsa si cateodata nici atunci pana nu bag o injectie nu ma linistesc.Eu stau cu frica in san ca eu aproape zilnic am contractii si nu putine,asa ca de-abia atept sa trec si eu pragul de 30 de saptamanii asa sigur o sa ma simt mai linistita.Pup mamica de pestisor sa nu mai treaca prin episoade asa urate.
Mami esti o fericita ca ai putut participa la curs si ai vazut cum se face masaj pe bebe asa mic si ma bucur ca iti place conditiile din spitalul in care o sa nasti
Bubu imi pare rau ca si tu mai ai contractii,era bine daca nu mai mergeai la serviciu.Picioarele cum mai sunt?
AC felicitari pentru schimbarea saptamanii te asteptam cu vesti de la eco.
Bioana esti o curajoasa, mie tare mi-e frica de nastere dar cand stiu ca o sa-mi tin puiul in brate ma mai linistesc.
Eu am deja cadita cu suport asa ca alta nu mai cumpar deocamdata.Cand se face mai mare o s-o schimb.Fug sa pap ca la bobutul lui mami ii este fomica
26+ cu Stefan Lucian
Bubulina42 spune:
Neatza, la mine e 6.58,si...e vineri, uraaaa!
Pup burticutele mele frumoase!
Gina2,Nicoleta, multumesc, dragelor,e clar, iau cadita normala si suport, si mie mi se pare mic scpatiul ramas dinspre suport incolo, asa ca si eu prefer sa fie o chestie pe care sa o pot scoate cand bebe are nevoie de mai mult loc.Ahhh, abia astept sa ne stropeasca si sa ne prapadim de ras si eu si el si tati
Onutz:)exact asa m-am gandit si eu, ca or sa se simta altfel golitul buzunarelor daca o facem pe parcurs, ca timpul zboara, deci..in weekend incepem sa o comitem!:)
Sa stii ca si sotul meu e la fel, nu mai pot cara nmic, zice ca bebele imi ajunge, ca e oricum greu.Si eMa intreb cum o fi mai tarziu, citeam ca din sapt. 32 incepe burta sa creasca vazand cu ochii...Almy, e adevarat?Menics?
Cu concediul, tare mi-as fi luat si eu medical daca as fi primit un leutz pe el, dar aici asa ceva nu exista..
Mie mersul nu mi s-a schimbat deloc, nu am mers de rata sau pe spate, numai ca burta o simt grea, mai ales cand gagalici adoarme cu fundul jos jos jos si atunci tre sa merg cu incetinitorul, vreau nu vreau, zici ca am un bolovanel acolo..Nu am nici dureri de spate, ale mele se situeaza imediat sub sani, de zici ca cineva ma strange intr-un corset de fier si e tare rau.Azi noapte insa am dormit super, pe stanga mea, cu sotul pe post de perna la spate si cu mana lui pe bubulici,m-am trezit super fresh, deocamdata, sper sa raman toata ziua asa!
Mena, nu cred eu ca trainuala ineseamna ca stai cuminte pe scaun si spui cuiva ce are de facut, cred ca te invarti pe acolo si explici, asa ca ma repet, dar trebuie:ai grija, grija grija!
Angelique, lasa ca e f bine sa te menajezi, stai cumintica si bucura-te ca ai un sot bun care te ajuta,asta mi se pare o mare binecuvantare pentru noi!
Alina-felicitari pentru schimbarea saptamanii!incepe numaratoarea inversa, mami!Pup toate burticile care au schimbat prefixul!!
Bioana, profita de weekend si odihneste-te.
As mai scrie, dar tre sa ma pregatesc si sa "fug" -vorba vine- la job.
Va doresc o dupa amiaza frumoasa si un weekend linistit din toate punctele de vedere.
Pe curand, dragelor!
PS
Mica, pe unde esti, ai spus ca nu o sa mai fii scumpa la vedere
Deny, Andie? De Madalina ce mai stiti?Mya?
OOops, va mai saluta cineva, tocmai ce s-a trezit cocolosul meu scump.
"Pupici la fetele tale!!", -asta e de la Nicholas
29 + cu Nicholas
mena1906 spune:
Bubu, o sa o tin pe fata respectiva langa mine, in receptie si o sa ii arat in prima zi, apoi, daca ma tin nervii, o las in locul meu sa lucreze si o sa stau eu langa ea sa vad ce a inteles... Asa, in maxim 2 zile invata sistemul perfect.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 22+ cu Eduard
In love with my little kid :X
onutz83 spune:
Mena, nervi tari si sper sa ai noroc de o persoana care sa-si dea interesul sa invete, ca am avut eu niste experiente... Imi venea sa ma duuuuc...
Bine ca nu trebuie sa te fatzai
Onutz 29+ cu Lucian
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui onutz83 Mena, nervi tari si sper sa ai noroc de o persoana care sa-si dea interesul sa invete, ca am avut eu niste experiente... Imi venea sa ma duuuuc... Bine ca nu trebuie sa te fatzai Onutz 29+ cu Lucian |
O sa isi dea ca daca nuuuu ... Cu sarcina am devenit mai buna, mai bleaga si mai sensibila . Cand le trainuiam pe celelalte fete ieseau spirt din mana mea pentru ca le explicam foarte frumos si clar si bine prima data. Apoi bagam frica in ele cand le ascultam si vedeam ca nu stiu . Imi dau toata silinta sa o inat . Atata doar sper sa fie genul de fata cu multa incredere in ea si sa nu fie o zapacita. Aici unde lucrez eu, la angajare, in training, trebuie sa inveti ca la admiterea la medicina ...
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 22+ cu Eduard
In love with my little kid :X
angelique_19 spune:
Onutz tu ce iei cand ai contractii?Mie dr. mi-a zis sa nu ma zgarcesc la no-spa si asta fac.Cand nu merge asa apelez la injectie si e mult mai bine.
Tnicoleta simti toata burtica incordata la contractii,si mie mi se intareste doar intr-o parte cateodata
Bubu il salut si eu pe Nicholas si tie iti doresc o zi cat mai usoara la serviciu
Mena sper ca fata care iti tine locul sa invete repede si tu sa te simti bine de acum incolo
26+ cu Stefan Lucian