Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (28)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui laurika1982

Citat:
citat din mesajul lui onutz83

Angelique, cred ca daca doarme pe hol e super ok, doar sa aveti un pres la usa pe care sa va stergeti pe picioare. Dar sa-l lasati sa-l miroasa pe (cu grija, ca sa nu devina gelos)
Bubulici, a fost super
Puiutul inghionteste de zor
Maine suntem si noi in aceeasi barca
Laurika, chiar vroiam sa te intreb, am vazut ca ai pus o poza in album care este si in albumul tau, asta e separat, pot sa o sterg (ramane oricum ea din album)?

Fetelor, am modificat listuta cu ce a gasit Bubulici, e deschisa sugestiilor si reclamatiilor

Onutz 28+ cu Lucian

nu inteleg :)?

Acum amvazut si am rezolvat.deabia in seara asta am vazut albumul ala...

Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010 si 28+ cu

Cred ca nici eu nu as fi inteles
Tu ai acum 2 poze in albumul tau in contul nostru pe picassa, una dintre ele a rasarit si in afara albumului, la 'fotografiile mele', acolo unde e lista cu albume. Te-am intrebat daca pot sa sterg poza aia singura, pentru ca oricum este in albumul tau.
Intre timp vad ca a disparut, deci e ok

Onutz 28+ cu Lucian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Pfff... nu citisem ca ai vazut
Deci e ok

Onutz 28+ cu Lucian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

SALUTARE FETELOR

Mena maica, dar nu poti sa iti iei nitel concediu medical?sa vezi cum te vei simti, poate nu vei mai avea stari de lesin, contractii,etc..sau nu stiu..sa te bagi la part-time... ideea e ca trebuie sa te menajezi extrem de mult. Starile astea oare de la ce vin? ai avut si stari d-astea inainte sa rmaai gravida?..contractiile astea eu nu le inteleg, fetelor:(.. adica ok mai inteleg daca ridici, faci efort, participi la maraton:)), muncesti mult...zic ok sa mai ai contractii..dar daca nu faci toate astea de ce sa le ai?:( offf eu asta nu inteleg..nu inteleg organismele astea:(

ps: eu azi am fosdt iar la Spital, la Giulesti la cursul ala de gravide si azi ni s-a facut si turul spitalului.. vai fetelor cat de incantata am ramas!!!!! dupa renovare , spitalul in interior e lux!! arata incredibil de bine , totul extrem de curat, saloanele superbe! totul e fff colorat..zici ca esti intr-o gradinita cu balustrade mov si scari verzi si pereti cu picturi colorate pe ei:))) :))) parca special sa atraga bebelusii:))))) nu mai zic ca mie una mi se pare mai bine ca la privat: lcd-uri in camera, baie proprie pe salon si e ff mare si frumoasa, curatenie, impecabil totul, totul noul! nici platita cred ca nu as alege sa nasc la privat acum daca mi-ar zice cineva ...ca sa dau 100 de mil..cand aici e totul la un sfert de pret :)))))))) singurul incovenient a ramas faptul ca multi zic ca le e rusine sa dea spaga in stg si in dr la personal...si ca asta ar fi avantajul privatului..ca acolo platesti o data si gata toata lumea te trateaza regeste.dar sincera sa fiu acum cand nu ma dau nici banii afara din casa,nu ma mai deranjeaza nici asta..mai bine dau 30 mil cu ttul..decat minim 70 la privat :)) ASADAR AM REVENIT ACASA FFFFF INCANTATA!

IN PLUS azi la cursul de kinetoterapie de la spital, ni s-a adus de catre kinetoterapeuta un bebelus (deci gimanstica s-a facut live pe bebe adevarat, nu pe papusa cum credeam noi) si am ramas masca... cat de 'perfecti' pot fi bebelusii:)) ce instincte au!! era un bebe nascut prematur, avea azi 2kile (era nascut acum o luna si ceva la 1450gr la 33 de sapt), era o fetita superba!!! I-a facut asistenta masajul de rigoare, ne-a invatat si pe noi cum sa facem masaj la bebelus; eram toate in jurul ei ne uitam uluite si imi venea sa plang de emotie..nu stiu de ce.. asa de tare m-a coplesit totul ..bebele asta la dar 2 kile perfect care se incorda la fiecare miscare...:)))...in plus azi in spital vizitand etajul cu saloanele toate..ni s-a aratat si salonul de prematuri si erau acolo bebelusi nascuti prematuri si la 28 de sapt..asa mici si la incubator, sanatosi care plangeau de zor... a fost wow experienta de azi!!!!!

28+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe, Aspenter; NO SPA;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Wow, Mami, tu chiar ca ai avut o experienta unica astazi! Eu in viata mea nu am vazut un bebe asa mic, care va sa zica gata, tu esti unicat in Odisee, de azi, am zis, mai ales ca ai participar si cu ochii si cu inima si cu sufletul la lectia pe viu, ce minunatie, imi imaginez, fericito!

Acum sa trecem la scos curelusa pentru Menaaaaa.Copilule, asculta ce zic fetele, Onutz si Mami, altfel venim si te sechestram in casa.
Cum adica e "musai" sa mergi la job, nu le e rusine sa iti ceara asa ceva stiind prin ce stari treci, cu atat mai mult cu cat sunt cadre de specialitate,- vorba lui Onutz a noastra?? Pai normal,se fac ca ploua, ca riscul nu e al lor, la ei esti un simplu angajat care tre sa fie prezent pe metereze in orice conditii si sa isi faca treaba, dar daca se intampla ceva ireparabil, Doamne fereste, se spala pe maini! Asa ca du-te si ia-o tare pe indiferenta aia de dr a ta si CERE raspicat un concediu medical si apoi program redus, ca nu poti continua in ritmul asta, bebele tau e in stadiu de formare absoluta, nu e nevoie de stres si rau si oboseala si nebunii, ce tampiti de oameni ai in jur, la job, si ce fel de doctora ai??

Pe mine azi m-au ocolit contractiile, dar zic ca si Onutz, observ ca in majoritatea timpului, mersul e mai greu, burta trage de zor in jos, ma simt de multe ori ca Tom din desene animate, cand inghitise ciocanul ala si ii atarna burta pe jos!- obosesc rapid (nu mai vorbesc cand urc scarile cum gafai-si la metrou am vreo 40!! Si eu am observat ca daca as sta cuminte, sa ma misc cat mai putin, contractiile m-ar lasa in pace, dar ma rog, pana in octombrie serviciu si dupa aia ceva alergaturi (mai incete, asa) pentru cumparaturi de bebe (ca lista mi-au dat fetele mele, nuu?) Am vorbit cu iubi meu si o sa incepem sa mai luam din ele si in weekend, asa, ce gasim si ce ne place si trebuie neaparat.

ok,nu am primit nici un telefon de la spital, incep sa sper ca valoarea analizei aleia s-ar putea sa fie ok.

V-am pupat si astept numai vesti bune de la voi (aviz Mena!)-vezi ca te parasc imediat pestisorului daca nu te conformezi!
Vorba lui Onutz, vrei sa ne stea inima aici, cand stim ca poti pati ceva? Ca doar noi suntem acum ca o mare familie, ne stim ofuri, sperante, emotii, aniversari, stari, bucurii...trebuie sa ne fie bine si sa fim bine cu toatele pana la capat! aveti grija de voi, dragelor! Dixit!

_

PS: am o intrebare de baza pentru mamicile care au mai trecut o data (sau de mai multe ori) prin stadiul de mamica de bebe, - care au copilasi home-eu vreau sa stiu care cadita e recomandata de ele ca fiind cea mai buna? Cea cu suport de spate, din fabricatie, sau cea simpla, in care poti introduce tu un suport mobil? Am vazut ca multe au un fel de burete, pentru partea care sustine bebele..ca o spuma, asa..Am vazut si cadite cu termometru- eh, asta cu apa e o chestie pe care chiar o putem aranja, doar sunt termometre speciale pentru asta, cotul, etc:), insa CARE e recomandata, please, luminati-ma si pe mine?Dar nu imi ziceti va rog de chiuveta si de cada, ca pana la cada mai va, iar la chiuveta toate vom ajunge, asa, cand e pe fuga.
Eu insa vreau sa am cadita si sa spal bebele intr-un loc numai al lui.
Multu!

29 + cu Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mami_de2
[Mena maica, dar nu poti sa iti iei nitel concediu medical?sa vezi cum te vei simti, poate nu vei mai avea stari de lesin, contractii,etc..sau nu stiu..sa te bagi la part-time... ideea e ca trebuie sa te menajezi extrem de mult. Starile astea oare de la ce vin? ai avut si stari d-astea inainte sa rmaai gravida?..contractiile astea eu nu le inteleg, fetelor:(.. adica ok mai inteleg daca ridici, faci efort, participi la maraton:)), muncesti mult...zic ok sa mai ai contractii..dar daca nu faci toate astea de ce sa le ai?:( offf eu asta nu inteleg..nu inteleg organismele astea:(
28+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe, Aspenter; NO SPA;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G

Eu sunt deja in medical de 3 saptamani si in astea 3 saptamani o data am lesinat si ieri am ajuns la urgenta. Nu au oameni la munca si ma cheama ca sa trainuiesc (in timp ce muncesc) un om. Sefa intre in co pt ca altfel ar fi stat ea in locul meu. O sa ma duc pt 2 saptamani, daca rezist. Intr-un fel e mai bine sa ma duc pt ca dincolo de dureri sau nervi sau stresul indurat, lucrez intr-o clinica si daca se intampla ceva ei intervin mai repede decat daca as pleca de acasa, pana as ajunge la spital.

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 22+ cu Eduard

In love with my little kid :X

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui onutz83

Wow, Mena, cred ca ai tras o sperietura zdravana...
Cum pot oamenii aia sa te cheme la munca musai in starea in care esti, mai ales ca sunt din domeniu...?
Eu incerc sa raresc cat de mult pot drumurile la piata, supermarket etc, pentru ca in secunda in care ies pe poarta incep contractiile. Nu ma ajuta nimic, mersul incet, statul jos etc, cel mai bine si mai bine e acasa (cea mai mare parte din zi ma infiintez cu laptopul in sufragerie, pe un fotoliu, cu picioarele intinse pe un scaun la acelasi nivel cu soldurile).
Daca stau in picioare 30 min la bucatarie iar incep contractiile.
Asa ca stau linistita. Curatenie rar si repede, mancare rar, mai face si mama, de spalat spala masina.

Te rog, nu mai pleca mai departe de coltul strazii singura si incearca sa stai acasa, degeaba. Gandeste-te ca puiul tau este prea mic si daca se naste acum nu are nici o sansa, ori contractiile in numar mare si dese declanseaza nasterea.
Daca nici acum doctorita ta nu iti da concediu de risc pana la prenatal e o inconstienta (pentru ca ea, ca medic, stie mai bine decat tine, care esti la prima sarcina) si trebuie sa insisti tu sa-ti dea.
Urmeaza ceva dureros, dar nu pot sa nu-ti spun: gandeste-te ca daca vei lucra in continuare si DOAMNE FERESTE nasti curand puiutul tau nu are nici o sansa de supravietuire iar tu nu o sa ti-o ierti niciodata. Nici nu pot sa ma gandesc la asa ceva.
Noi, care nu am pierdut sarcini, nu prea stim unde este limita, unde trebuie sa ne oprim. Dar trebuie sa fim precaute, pentru ca o greseala din asta nu poate fi reparata, nu putem da timpul inapoi, desi am da ani din viata ca sa reparam asa ceva.
Sper ca nu te-am intristat, dar trebuia sa-ti spun, pentru ca eu tin la voi toate si problemele voastre ma intristeaza si pe mine si pot sa nu va spun si parerea mea
Ai mare grija, da?

Onutz 28+ cu Lucian

Onutz, da m-am speriat!:( Din pacate ma cheama pentru ca nu au oameni, au etaje neacoperite si au angajat acum un om pe care o sa il trainuiesc, sa il las in locul meu. Nu imi dau multa treaba de facut si multa bataie de cap. O sa ma duc pentru o saptamana jumatate,maxim doua. Partea plina a paharului e ca daca am o problema, interventia lor va fi in 2-3 minute pe cand daca sunt acasa, dureaza pana ajung la spital si sunt preluata. Contractiile nu sunt atat de dese cum le descrii tu. Nu le am in fiecare zi. Ma sperie durerea. Acum pana luni o sa stau la pat cu nospa si arefam. O sa o sun pe dr sa o intreb de risc maternal dar nu stiu in ce situatii se da... Oare nu se da la sangerari? Eu nu am avut niciodata sangerari in sarcina, colul e lung si inchis, placenta s-a ridicat, bebe e bine. De unde provine durerea nu am idee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Mena,imi pare tare rau sa aud prin ce ai trecut...Iti trebuie multa odihna,fara stresul serviciului...Bine ca bebe e ok.
Noi schimbam azi prefixul. Incheiem 30 de saptamani.Mai avem 8 saptamani de care trebuie sa trecem cu bine...Doamne ajuta sa stea bebelina cuminte in burtica si sa nu fie asa curioasa sa-si cunoasca familia.Ca o sa avem timp apoi. E foarte jucausa de cand a mai crescut.
Azi merg la un eco si sper sa rezolv si cu prenatalul care va incepe de luni.Si odihna cat cuprinde !
Va pup si va doresc un week-end linistit !

Alina 30+ mami de Delia ( 6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

neata,ieri am avut o zi mai incarcata si nu am mai avut putere sa intru cand am terminat.era doar 9,30 dar eram franta...se cunoaste ca nu mai imi fac siesta...dar suntem ok..mi se mai intareste burtica uneori, dar sunt contractile braxton..ma misc putin, schimb pozitia si isi revine.am ajuns la 6 kg plus!!nu ma gandesc inca la nastere cu groaza.nu mi-e teama, o privesc ca pe ceva natural..am trecut prin 6 operatii asa ca stiu ce e durerea..mai e pana atunci.oricum pe la inceputul lunii noiembrie am programare la anestezist si atunci mai vorbim. am de gand sa cer epidurala, sa ma pot bucura de nastere.luni merg dupa rezultatele la analize.

ALMY mersi.eu ma gandeam la crema de scurtece de mustela sau la cea de weleda.sa vad daca au si aici..

BUBU sa speram ca iti iese bine analiza de data asta.trece repede luna asta, o sa vezi.

LAURIKA mersi de sfaturi.

ANGELIQUE,IRILAC multa odihna!!!!!!!

MENA,MENA,MENA, ce faceti voi?żanalizele tale sunt ok, nu?de la ce vin oare starile acelea?ca o explicatie trebuie sa fie.mai ales ca in ultimele saptamani ai fost relaxata.ai mare grija de tine!!e musai,daż?!

ONUTZ odihna si la tine!!

strampi noi avem deja 2 sau 3.mi se pare o ideea buna.

va pupacesc si fug la munca..sa fiti cuminti!!

embarazada de 26+

o fetita...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bioana

MENA,MENA,MENA, ce faceti voi?żanalizele tale sunt ok, nu?de la ce vin oare starile acelea?ca o explicatie trebuie sa fie.mai ales ca in ultimele saptamani ai fost relaxata.ai mare grija de tine!!e musai,daż?!

embarazada de 26+

o fetita...

Analizele mele sunt bune, facute la un laborator f bun de aici. Nu stiu cauza si tare as vrea sa o aflu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns epopeasca spune:

Buna dimineata
Mena pana una-alta, stai cuminte zilele astea si nu mai pleca niciunde singura. Cu sanatatea unui bebe asa mic nu e de glumit. Si daca intrun final mergi la lucru, nu fa efort; nu te baza pe faptul ca esti intrun mediu specializat, ca daca Doamne fereste e sa se intample ceva, si medicii au posibilitati limitate de interventie. Eu stiu de la prima sarcina ca daca se declanseaza intr-adevar travaliul, nimeni nu-l mai poate opri (mi-a spus-o medicul de nenunmarate ori, de-aia am si stat 6 saptamani in spital sub supraveghere). Doamne-feri sa ti se rupa apa! Nu vreau sa te speri, dar mai ales ca nu stii de la ce ai toate astea mai bine sa-ti dai seama de ce pericol te paste pe tine, dar mai ales pe bebe.
Bubu trece ea si luna asta. Ia-o incet, one day at a time Cat despre cadita, eu am avut una normala, cu suport separat si a fost super. Ca de cand statea in fundulet Andreea nu mai vroia suportul, ca nu se putea balaci in voie. Si apoi sa tot cumperi la cadite, nu mi se pare o afacere.
Onutz sper ca tie ti-e bine cu burtica si nu mai ai contractii "speriecioase" (nu cred ca exista cuvantul asta).
A.C. ( nu te supara pe mine, dar tot uit prenumele ) vorba ta, vine weekendul Din pacate (ca avem o groaza de lucru) sau din fericire (din toate celelalte motive) sambata e sarbatoare: Sf.Maria, asa ca va fi un weekend de relaxare
Si eu saptamana viitoare trebuie sa merg la mine la firma sa fac cererea de reintrare in campul muncii si sa le dau cu firma-n cap cu concediul prenatal Cum Andreea implineste 2 anisori la sfarsitul lunii, trebuie iarasi sa alerg pt acte si concedii si alte cele. Voi avea cam o luna de prenatal pe care vor trebui sa mi-o plateasca; sunt curioasa cand imi vor da banii Mi-e teama sa nu raman descoperita financiar luna viitoare, exact inainte de nastere

31 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana

Mergi la inceput