Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (28)
Raspunsuri - Pagina 10
epopeasca spune:
Buna dimineata va spun si eu si toate burticile!
Si noi am avut ciorapei lungi la Andreea in prima iarna. Cand a dat frigul mare avea vreo 2 luni. Dar de-aia nu aveti nevoie de multe perechi, ca in casa clar nu-i dati.
Onutz felicitari cu intarziere
Bubu bine ca ai scapat si de testul asta. Sper sa iti fi revenit repede dupa el. E nasol ca te-ai intors la munci, dar trece si asta si apoi vine ce e mai frumos: Ai doar grija sa nu te stresezi si sa nu faci efort prea mare cat inca lucrezi.
Angelique sper ca evenimentul de azi-noapte sa nu ti se mai repete. burtica sa treaca.
La noi s-a pus ploaia si e frig. Aseara era inca vreme de vara. Acum de la schimbarea asta ma cam dor operatiile (apendicita de acu 3 ani si cezariana), mai ales ca se toooot intind saracele cum creste burtica. Nu ma ingrijoreaza, insa e enervant.
Bebelina mea iar are o perioada mai lenoasa, cred ca incet-incet se micsoreaza "apartamentul" si ajunge la "garsoniera". Si noi ne miram cand ne gandim ca cel mai probabil in 7 saptamani vom fi o familie de 4. Eu as incepe sa mut muntii din loc, sa pregatesc totul in 2-3 zile, cu toate ca stiu ca nu se poate. Sotul, in schimb, e foarte relaxat, nu se agita deloc. Si stiu ca are dreptate. Oricum cel mai mult vor lucra el si mama, ca eu imi stiu locul: cumintica deoparte.
Acum o sa mai bantui pe net si o sa incerc sa ma dezmeticesc (tare greu mi-e sa ma trezesc)
31 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
irilac31 spune:
Neata si de la mine, si eu azi sunt rupta de oboseala nu stiu de ce. Aseara am avut un vis f ciudat, parca nascusem intr-o cazarma undeva si il vazusem pe bebe...nu semana deloc cu ce vazusem eu pe ecografii...a fost un vis cam agitat. Plus ca nu stiu de ce noaptea ma doare burtica, ca si cum as avea contractii. Cred ca atunci cand ma intorc imi incordez burta fara sa vreau ...nu stiu dar cam stau cu griji.
Voi parca imi cititi gandurile...de fiecare data cand ma gandesc la ceva, imediat aduceti in discutie chestia aia si o dezbateti . De 2 zile ma tot uit dupa ciorapei...si eu ma gandeam ca ar fi buni pt la iarna, dar nu stiam daca sunt ok pt un bebe asa mic, adica...nu e greu de imbracat? Tot m-am uitat prin magazine sa gasesc ceva mai de calitate, dar nu prea am avut succes...stiu ca sunt si flausati pe interior...am sa mai caut.
Angelique...aceeasi problema o am si eu cu animalutele. catelul nostru e obisnuit sa doarma cu noi in pat, nu stiu ce sa fac cu el cand vine bebe...de dat la mama nu pot, va suferi ingrozitor, sper sa il pot obisnui sa doarma pe hol pana apare bebe.
O zi buna va doresc
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
24+
laurika1982 spune:
Hello fetele!!
Cu dresul sunt de acord cu ALmy,desi C e nascut vara..o sa vedeti ca o safie nevoie el.
Cat despre colici, deponde de copil ce si cum, eu am luat ?Bonnisan, dar ce m-a salvat au fost niste pastilute homeopate aduse din Sua,se topeau intr-o lg mica cu apa sau se bagau sublimbuta bebelusului(sunt f moi si nu se ineca).cu ceaiul baby drink nu am prea fost de acord fiindca contine zahar - risca sa faca carii, ciar daca nu are dintoci,am preferat baby calm daca tinbine minte..oricum, C nu prea a bagat ceai fiindca m-amgandit ca totusi si ceaiurile suntun fel de medicament...si il folosesc numai la nevoie.Crema de fund nu am folosit decat la nevoie - sanosan, noroc ca nu a prea fost cazul.cel mai bine e sa speli copilul la fund la fiecare caca, nu folosit servetele umede,
Cu salteaua v-a rapuns Iulia foarte bine.la salteluta noastra se scoate fata si se spala ( e cu fermoar).
cu patutul, eu am vrut de lemn, fiindca e mai sold, bebe se ridica pe el, are 3 niveluride aasezare a saltelei,celelate mi pare firave.C nu s-alovit nicioadata de gratii.si credeti-ma, dinprimaluna il gaseam cu picioarele intregratii si se tinea cumainile de el...cu paturicile nu preaam avut de-a face.amcumparat si cu fermoar dar nu a suportat...a rupt fermoarul:))asa ca nu am maifolosit.
..
forfecuta nu a fost buna la noi, am folsit unghiera.
pentru piele amfolosit la nevoie ulei fiert la bain marie
pentruburic: am folosit baneocin si alcool sanitar,dar am inteles ca baneocinul are antibiottic in el..
nu am folositsolutie de sterilizare,fiindca ramane miros si am gandit ca totusi e chimicala nu am fost de acord.fie am fiert fie am folosit sterilizator.
PEntru badijonajbucal : glicerina borazata cu nistatin - oprepara in farmacie.
noi carut am avut din State:?GRaco, e si usor si se starnge usor...si saracu a fost hartanit pana la un an...cand nu a mai vrut domnul sa stea in el :))
port bebe amavut, dar eu personal nu am putut sa-lfolosesc fiindca bebe era greu si era cam lungut ..:))
CAda am avut-o tot din state, avea pe ea un abtipild care se colora dacaera prea ferbinte apa..omaiincercam si cu cotul.
In legatura cu medicamentele: eu una nu am luat nurofen si panadol pana nu a facut bebe 3 luni...nuam avut nevoie, dar m-amgandit ca daca sunt probleme, fug lapediatra si ea stie mai bine ce pot si ce nu sa-i dau.
DAca imi mai aduc aminte mai scriu.
Pentru mamicile la primul bebe: Nu uitati ca fiecare bebe e diferit si ce merge la unul poate altul nusoprta. cel mai bine e sa adunati cat mai multe info( eu asa amfacut la C)si sa vedeti la fata locului ce si cum-nu va suparati, eu va spun din proprie experienta
Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010 si 28+ cu
epopeasca spune:
La partea cu medicamentele (nurofen & co) subscriu si eu. Nu luati si nu dati inainte de 3 luni decat la indicatiile pediatrului. Pe nurofen chiar scrie ca e pt copii peste 3 luni. Si conteaza foarte mult si dozajul, pe care tot pediatrul ti-l da.
31 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
IPopica spune:
Buna fetele!
Noi suntem bine, in grafic. A fost mama in Bucuresti si-am tot haladuit cu ea, de-asta absenta relativ nemotivata.
Citesc din urma, si revin (daca am cu ce)
gogoasa hormonizata
tnicoleta spune:
Buna fetele
Alma - Diferenta dintre fete va fi de 8 ani si 7 luni. Dar Bia, desi geloasa, abia asteapta sa apara. E foarte incantata de bblus chiar de la inceput. Sa mai zic si ca are doar papusi chelioase care seamana cu bebelusii, cele cu par nu i-au placut, iar papusa Baby Amore o cara peste tot si e bebelusul ei, de care are foarte multa grija.
Bubu - Mai e putin si a trecut si luna asta si apoi stai acasa. Crema Cutaden se mai gaseste si sub denumirea de Revichen, poate o gasiti si pe la voi prin farmacii. Eu nu am folosit-o la Bia. M-am impacat foarte bine cu crema de galbenele plus o crema preparata la farmacie dupa o reteta data de pediatru.
Mami - si eu am flosit dres/stramp pentru Bia cand era mica. Cum a zis si Almy, se muleaza pe picior si tine de cald. Cei flausati mi s-au parut cam grosi, dar cei din bumbac sunt foarte buni. Poti sa iei masuri mai maricele pentru ca intra mult la apa cand ii speli.
Angeliq pe burtica, poate poti dormi dupaamiaza si sa iti revii. Mie peste noapte mi se pun carcei in gambe. Cum ma intorc de pe o parte pe alta, hop si ei, de se duce somnul meu dulce.
Subscriu si eu la partea cu medicametele. Trebuie administrate doar la sfatul medicului. Nu le luati dinainte pt ca veti fi tentate sa le administrati singure si nu e bine. Eu abia le la 4 luni am inceput sa ii dau Biei paracetamol la sfatul medicului. Pe cutii si in prospecte sunt trecute dozele recomandate pentru varsta/greutatea copilului, dar medicul decide ce si cum in functie de fiecare in parte.
Nicoleta 23+
IPopica spune:
Bubule, ce falcute ai tu acolo ...
Dureri sub sani bifez si eu, sunt de-a dreptul enervante, imi vine sa-mi infig degetele sub coaste si sa smulg orice ar fi pe acolo. Sunt f putine pozitii in care nu ma jeneaza.
Si La Multi Ani! cu delay
Andie, avem toate sansele sa facem sueta la medlife; suntem cam pe la acelasi termen
Maine sper sa ajung si eu sa-mi fac analizele (sau ma rog, sa donez sangele pentru ele). Morfo T3 am saptamana viitoare pe 11 si control pe 17.
E posibil sa va vizitez mai rarut o perioada, sa nu ma dati disparuta (lipsesc de nevoie nu de placere). Ce aflu nou, comunic!
Saptamana usoara, balenutele!
gogoasa hormonizata
onutz83 spune:
Hello, gagici!
Bioana, Almy, Bubulici, Popescule, multumim tare mult
Angelique, in camera noastra nu intra nimic si nimeni in afara de noi si eu stau acasa cu pana implineste un anisor, asa ca o sa-l pazesc . O sa le facem prezentarile cand se vor intalni prin casa (cand vom fi in drum spre usa ), dar de jucat cu ei mai vedem cand.
Nu imi amintesc, al vostru va dormi in camera lui? Catelusa doarme cu voi? Daca doarme cu voi cred ca este timpul sa ii schimbati locul de dormit in alta camera, ca sa se obisnuiasca...
Multumim mamicilor care au deja copilasi pentru sfaturi!
Onutz 28+ cu Lucian
angelique_19 spune:
Epopeasca asa sa faci sa stai cumintica ca si eu ma
stresam cu curatenia si acum am scapat.Pana la urma pana vine bebelina o sa fie totul pus la punctDe dormit nu cred ca mai pot dormi,la amiaza nu ma ia somnul deloc.
Iriliac eu jumatate din contractiile care ma sacaie atat de mult le am cand stau in pat.Poate si de la faptul ca ma tot ridic sa merg la toaleta si imi incordez burtica.Poate asa s-a intamplat si azi-noapte la mine ca m-am tot fatait.
Laurika am memorat informatii pretioase
Tnicoleta si mie cand ma intind noapte mi se pun carcei dar mai rar
Popi
Onutz eu stau la curte si catelul nu vrea sa intre deocamdata in casa,doarme in balansoar,are cosuletul ei,vara sta numai pe afara nu suporta sa stea inchisa in casa.Cand ploua cere singura sa intre.Bebe va dormi in camera noastra pentru ca avem doar una(avem planuri pentru mai tarziu sa-i facem camera lui) si un singur hol si in ala va sta.Dar sotul se gandeste cu groaza la par luat pe picioare si dus in camera lui bebe mai ales ca e mic.II e frica sa nu se imbolnaveasca copilul,plus ca ea iese afara intra cu microbii inauntru.Eu nu m-am stresat pana acum,am zis ca impacam si varza si capra.Oricum el o iubeste la nebunie,nu ar da-o pentru nimic in lume dar nu stim cum sa procedam.Voiam sa vad cele care aveti animale ce o sa faceti?
26+ cu Stefan Lucian
Bubulina42 spune:
Ta na naaaaaa, azi schimbam saptamana! 29 si de la noi, ne apropiem curand de schimbarea prefixului
!!Fetele au mare dreptate:cand vezi 3 in fata in cifra saptamanii, e clar, timpul ramas mai e asa, cat o clipa, atunci chiar ca trebuie inceputa pregateala, dar si terminata rapid, ca nu stii ce au de gand galusucutzele, nu?
Laurika, super insiruirea de sfaturi!Mai scrie-ne, ca eu nu pierd nimic si sigur ajuta pe toata lumea! Multumim!
Gina, chiar asa mi-am si propus, -stare ZEN.Nu ma mai enervez, nu ma mai stresez, ca timpul va trece oricum.
Cu ciorapeii-si pe lista noastra sunt trecuti, ca am vazut intotdeauna bebelusii iarna cu dresuri de bumbac, -bebeii de care ii stiu eu.Si eu spun ca sunt prea grosi cei flausati.
Angelique,odihna odihna odihna, asta e cuvantul de ordine!Grija de tine, de voi!
Mena, creste pestisorul, creste?
Popi, sunt innebunita dupa Buflici, abia astept sa il pap de falcutele alea!pup si treci intotdeauna pe aici, sa stim ca esti ok.
Nicoleta-si eu am in frigi mereu crema de galbenele, rostopasca, tataneasa, ulei de galbenele sau de migale, astea nu imi lipsesc niciodata si imi mai vine o serie din RoSi eu sunt fan crema de galbenele, mai ales ca acum am inteles c a gasit cumnata-mea la un Plafar crema asta nu are parfum in ea..Anul trecut mi-a facut-o mama, ca aveam gradina plina de galbenele.
Onutz, sper ca ieri v-ati simtit speciali intr-o zi speciala!
pupacim si mama de Lucian si pe Lucian, ceva tontoroaie prin burtica ta sau liniste si pace? Nicholas al meu a dormit tun, in ciuda celor 300 ml de glucoza inghititi de maica-sa ieri.A fost o mare usurare, sunt tare multumita ca a dormit si nu a mai fost agitat ca data trecuta.Tu ai facut testul asta nesuferit de glucoza?Se face intre 28-32 sapt.
Almy
Va pup pe toate, dragelor,- si am fugit la serviciu!
De la job se pare ca nici o sansa sa mai ajung pe la voi.Om vedea azi daca iar am o zi nebuna...
Zi usoara tuturor, aveti grija de voi!
Greierele meu inca doarme tun
29 + cu Nicholas