Clasa a I-a...2012-2013 (3)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Hmmm….multumesc de incurajari. Nu mi-am facut griji prea mari la inceput fiindca fie-mea nu e proasta deloc; dar este timida si din cate vad e inca aeriana; daca nu va incepe bine, exista posibilitatea sa renunte singura sa “lupte”, sa se retraga din plutonul celor activi si chiar nu as vrea. E foarte subtire linia de demarcatie care o poate aseza in tabara celor buni sau in tabara celor resemnati.
Anahadasa, crede-ma ca sunt convinsa ca studiile mele superioare nu ma fac deloc o mama mai buna decat mama mea; dimpotriva, uneori simt ca “ma incurca” si in nici un caz nu mi-au crescut intuitia, rabdarea si umorul de care am acum atata nevoie.
Si nu, nu o pun sa faca liniutele strambe din nou, dimpotriva, i le laud, tocmai din motivul amintit mai sus: e timida si usor de demotivat.
Sper din tot sufletul ca invatatoarea sa o “citeasca” si sa stie sa apese pe butoanele potrivite. Oricum, pana acum a venit incantata de la scoala…
Mi-au facut bine cuvintele voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurash1 spune:

Buna tuturor,
si asa am adus subiectul din nou pe prima pagina.

Dupa prima saptamana inca ii place la scoala. Dar e mai greu cu trezitul de dimineata. Spre sfarsitul saptamanii i se cam termina bateriile ...e si mic si joi, vineri ne trezim tarziu si cu multe eforturi.

Acum va rog sa nu dati cu bolovani...de ieri i-am dat telefon. Normal ca il tine inchis in perioada orelor. Dar la 12 ma suna sa imi spuna ca au venit sa il ia de la after si la after ma suna sa imi mai povesteasca cate ceva. Pe mine ma ajuta sa il stiu in siguranta iar pe el cred ca il responsabilizeaza si il ajuta sa stie ca poate legatura cu mine oricand.

Pe unde ati ajuns cu lectiile? Noi la matematica suntem la lectia nr.5 (Aramis) si la fel in caietul special aferent. La Abecedar suntem la un grup de liniute dar spre rusinea mea nu stiu sa va spun pagina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Am inceput si noi un picut mai serios cu scoala. A avut de cateva ori si ceva teme, simple. Ieri au dat si primul test (predictiv) la mate. Incantata nevoie mare ca a luat fb curat. Doamna este foarte activa si reuseste sa-i capteze. Deocamdata ii place mai mult decat la gradi.

La mate (tot Aramis avem) ajunsesera ieri la semnul =. Nu stiu la ce pagina e. La romana cred ca vor termina azi lectiile de inceput cele cu comunicarea. Nu au inceput inca sa scrie. La mate au scris pe caietul special doar cu creionul.

E destul de obosita, seara adoarme pe la 21 30. Ce-i drept nu mai doarme la pranz de la 2 ani...dar cand era la gradi trageam de ea sa se culce pe la 22 30. Dar dimineata nu comenteaza, cand se trezeste. Ba chiar in week-end dezamagita...ca se va plictisi fara scoala. Sper s-o tina entuziasmul.

Aurash, la noi ne-a spus dna clar la sedinta fara telefon la copii. Nici macar inchis. Ne mai auzim pe acest subiect prin clasele a 3-a sau chiar a 4-a. Dar intr-adevar, daca copilul merge la after school e foarte util si pentru el si pentru voi...sa stiti daca e preluat in timp de masina, mai ales.

Mult succes scolarilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

In sfarsit m-am linistit si eu. Carla a inceput sa lucreze bine la scoala, asculta de invatatoare, deci totul OK. A avut probleme cu colegul de banca (un bullisor in fasa, s-a certat cu mai multi copii), dar azi s-a dus la invatatoare si i-a cerut sa o mute cu altcineva in banca, asa ca acum sta cu o fetita cu care se intelege OK.

Vestile bune sunt ca invatatoarea s-a convins ca dureaza prea mult sa se schimbe pentru ora de sport, asa ca de acum venim in tricou alb, pantaloni si pantofi sport, cu vesta pe deasupra, cand avem educatie fizica; si ca avem voie sa le dam blugi negri in loc de fusta.
Asta a doua e veste dublu buna, pentru ca au niste scaune nenorocite care au rupt pana acum 4 perechi de dresuri!!

Au avut o tema simpla cam in fiecare zi. Inca lucram dupa caietul special "bun venit la scoala".

Si Carla vrea telefon mobil (mai ales ca unii colegi au deja), insa eu nu as vrea sa-i cumpar. Insa daca te face sa stai mai linistita ca a fost preluat OK e masina, e de inteles.

Mergi la inceput

Aurash, Ana71, sunteti destul de avansati. La noi in prima saptamana nu au facut mare lucru, a fost mai mult pentru acomodare.
In ziua in care au sport merg imbracati in trening, ar dura mult pana se schimba si in plus cred ca si-ar rataci multi lucrurile…
Ai vostri povestesc ce se intampla la scoala ? Tin minte ce li se spune ? A mea este inca aeriana, dupa zile intregi in care i-am spus sa tina minte ce ii spune doamna, azi dimineata m-am infoiat un pic fiindca imi tot spunea ca le-a spus ceva dar nu mai stia ce…
Astept week-endul sa reiau cu ea lectiile, ma simt cam pierduta fiindca saptamana asta n-am putut urmari ce au facut.
Deocamdata ii place la scoala si i s-a trezit si cheful de citit, pe care si-l pierduse de vreun an…

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Mmmaria, Eva mai povesteste ce se intampla la scoala.Uneori cu foarte multe amanunte. Trebuie doar s-o prinzi in dispozitia in care are chef de povestit. Nu s-a intamplat inca sa uite ceva din ce i-a spus doamna. Ma suna cand ajunge acasa si imi spune, daca ea considera ca e important. Oricum doamna noastra ne-a trimis tuturor parintilor e-mail-uri pentru lamurirea unor aspecte: gen ce va sta in dulap dintre materialele pentru abilitati, ce vor avea de luat la ei in anumite zile, sa nu uitam de adeverinta ptr sport, ce tip de caiete au nevoie la fiecare materie, etc. Dar vreau sa spun ca in cazul baiatului meu ( e clasa a 7-a) era un chin sa smulg o informatie in clasele mici. Cand intrebam ce a facut la scoala, raspunsul invariabil: bine. Isi aducea aminte uneori la culcare de ce i-a spus doamna, alteori deloc. Noroc ca mai discutam cu alti parinti si mai aflam una alta. In general, din cate am observat eu, baietii sunt mai neatenti la detalii. Incetul cu incetul si-a "revenit" si a inceput sa mai povesteasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ana, ai dreptate cu baietii. Eu am doi si trebuie sa smulg informatiile daca banuiesc ceva. Daca nu intreb nici ca s-ar gandi sa spuna. Sa ma vezi la 10 noaptea alergand dupa seminte sau ate colorate pentru ca abia atunci isi amintise sa spuna ca are nevoie pentru abilitati, a doua zi.
La mate au facut "jumatati de 2-uri" ca sa zic ca el. La romana habar n-am ca nu au scris nimic si cum nu povesteste...or fi facut ei ceva. In rest mi-a mai zis de cantece "ca la gradinita" si colorat "de copii mici".
In rest...bani si iar bani. Acum am primit lista cu ce parti de uniforma putem comanda si cat e fiecare (70 sacoul, 40 pantaloni,40 vesta,55 sarafan,40 fusta), ca sa facem album foto -45 lei (la ce-o trebui album? o fotografie de grup ar fi suficient sa se vada peste ani), manualele la engleza si religie de platit (macar de ala de relogie scap si nu il iau).

Mergi la inceput

Si doamna noastra invatatoare ne-a dat destule detalii la sedinta cu parintii (care a avut loc in prima zi de scoala, dupa amiaza). In plus, in prima saptamana de scoala Alexandra venea in fiecare zi cu biletele (frumos scoase la imprimanta) puse de doamna in penar cu ce trebuia sa ducem a doua zi sau in zilele urmatoare (adeverinta pentru sport etc). Dar ma gandesc ca nu o sa le tipareasca biletele in fiecare zi…
Oricum, eu am intrat pe forum si am citit aproape toate capitolele scrise de mamicile care au avut copii in clasa I anul trecut si a fost o usurare pentru mine sa vad ca au patit si altii ce patesc eu acum.
Am vazut ca abia pe la vacanta de o saptamana (la sfarsitul lui octombrie anul trecut – la inceputul lunii noiembrie anul acesta) se realizeaza cu adevarat acomodarea si incep sa realizeze “pe ce lume traiesc”, asa ca m-am mai calmat.
Uniformele le-am cumparat dinainte, bani am dat la inceput pebtru caietele speciale si culegeri si ce o mai fi fost, deocamdata nu ne-au mai cerut nimic.
Am vazut ca miercurea, cand au o ora de sport printre celelalte, este trecuta si ora de consiliere, deci probabil as putea merge sa vorbesc cu invatatoarea (dimineata sunt inca o gramada de parinti care o asteapta sa discute cu ea si nu ma inghesui).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anahadasa spune:

Buna tuturor! Iata c-au trecut 2 sapt deja, trece timpul ingrijorator de repede..., important e sa-l fructificam la maxim!
Nici Darius nu povesteste din proprie initiativa, decat rar, dar 'zecile' (cum zice el) mele intrebari il determina sa deschida gura!
Noi suntem destul de inaintati (mi se pare), facem zerouri si jumatati de oval la mate si set de 3 liniute, diverse forme la abecedar.
Inca ii place f ,mult, sper sa-l tina! Un week-end linistit va doresc!

Mergi la inceput

Zerouri si jumatati de oval? Da, sunteti destul de inaintati!
Noi abia facem cate jumatate de pagina de liniute (si la matematica, si la romana). Cred ca mai fac ei si alte lucruri despre care nu reusesc sa aflu nimic de la fie-mea.
Am renuntat sa o descos fiindca seara este obosita dar maine am program sa aflu tot de la ea.
In plus aseara am instituit un sistem de recompense cu bulinute si va primi si buline daca imi povesteste despre scoala. Sper sa functioneze...
Fetelor, pana la urma vacanta de iarna este in saptamana 29 octombrie - 4 noiembrie sau in urmatoarea? Peste tot pe unde am cautat scrie 29 octombrie - 4 noiembrie insa informatia asta dateaza de cand scoala incepea pe 10 septembrie...

Mergi la inceput