Clasa a I-a...2012-2013 (3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

daaa,si eu cu emotii mari m-am trezit de la 6 sa ma pregatesc si tot imi vine sa plang cand ma gandesc ca s-a sfarsit o etapa si urmeaza o alta foarte importanta : scoala

doresc si eu de asemenea succes boboceilor si abia astept sa na intalnim cu impresii de dupa

o zi minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

...si a venit si prima zi de scoala.
Lume multa, copii nerabdatori, flori multe, multe...
Mamici gatite ca-n reviste, tatici scrobiti, bunici cu straiele de duminica, imbulziti cu totii cat mai in fata, aparate foto ca la marile evenimente mondene.
Atmosfera festiva, asa cum merita bobocii nostri.
Bafta multa Anuta, fata mea! Sa-ti fie traseul scolar lin si fructuos!

Bafta tuturor copilasilor scolari, iar voua, parinti devotati, va dosresc multa rabdare si putere.
Iar profesorilor nostri deosebiti...

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Gata, a trecut si nebunia primei zile. Foarte aglomerat, preotul ne-a tinut slujba, a venit si primarul sa ne tina discurs, am intrat in clasa pe sub florile tinute de cei de clasa a 4-a, foarte dragut.

In clasa ii asteptau abecedarul si manualul de matematica dar si un ghiozdan complet echipat :) iar din partea doamnei cadou un ou kinder.

Carla a plans putin cand a inceput muzica tare in difuzoare, din cauza zgomotului, insa in rest a fost ok (s-a intalnit cu colegii de la gradi) si a spus ca i-a placut de doamna.
De maine incepe treaba, sper ca totul o sa fie bine...

Succes tuturor boboceilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrinaL spune:

Buna seara!
Le urez si eu succes boboceilor (si nu numai ) in noul an scolar.Iar pentru parintii lor as avea o intrebare (de fapt mi-as dori un sfat)
Am cunoscut-o si noi azi pe doamna invatatoare, care are 75 de ani!!
Stiam ca vor fi 3 clase I, iar invatatoarele respective ne fusesera toate recomandate din diverse surse, asa ca nu ne-am agitat prea tare unde sa-l plasam. Am constatat ca s-au facut 5 clase I, iar cele doua doamne noi au 75, respectiv 80 de ani! Evident ca noi, care "nu ne-am agitat", am nimerit la una din ele (pare ca nu cel mai rau posibil, in conditiile date).
Intrebarea mea este: oare sa incerc sa-l transfer? Oricum nu avem nicio siguranta ca aceasta invatatoare ii va duce pana in clasa a IV-a. Doamna a recunoscut ca nu a mai predat de cand a iesit la pensie. Apoi nu cred ca se va pune problema sa-i duca in vreo excursie. Mi s-a parut la sedinta ca nici cu auzul nu sta prea grozav...
Copilul a zis ca-i ok. Nu-l intereseaza pe el prea tare cum arata doamna, nu e prea mamos. Dar eu nu sunt prea relaxata cu ideea.Si nu prea stiu ce sa fac.
Tare as aprecia o parere mai obiectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

'Neata! Vin si eu cu impresiile dupa ziua de ieri.

Ce sa zic? A fost aglomeratie mare, buluceala de parinti, bunici, copii. Noi derutati total ca nu stiam unde trebuie sa ne asezam, unde sa mergem. Pana la urma a fost bine, am depistat colegii de clasa cu care am fost colegi si la gradinita (6 din grupa lor, in afara de ei, sunt cu ei in clasa), pe doamna invatatoare. Dupa scurtele discursuri de deschidere (fara sobor de preoti, din fericire ), am intrat in clasa, a tinut doamna invatatoare un discurs scurt si frumos, apoi ne-a poftit pe parinti afara, sa ne vedem la 17 la sedinta cu parintii si au ramas doar copiii. Am fost sa ii iau la 12, erau atat de entuziasmati si de incantati!! Asa m-am bucurat cand i-am vazut asa veseli si tot ziceau ca le-a placut. singura cearta mi=am luat-o eu, ca nu credeam ca ii tine pana la 12 si nu le-am dat gustare, asa ca m-au mustruluit ca ei au murit de foame si cum am putut eu sa uit gustarea

Aici am pus cateva poze : http://laurasn.shutterfly.com/2180

La 17 am fost la sedinta. Ca de fiecare data, in fiecare colectiv de genul asta, este un parinte care are multa inititativa, gura mare si se intelege super cu doamna,ca se stiu de mult. Drept urmare, vom cotiza din greu la sistemul romanesc de invatamant gratuit: schimbam pupitre si scaune, ca cele existente nu sunt destul de bune pt augusturile funduri si coate ale odraslelor (dupa parerea mea, mici reparatii pe ici-colo la picioarele pupitrelor si un spalat sanatos era mai mult decat suficient), facem dulapioare in care sa isi lase din cartile si caietele muuulte pe care le vor folosi anul acesta (cu asta am fost de acord), plus 16 manuale platite de toti parintii pt ca de la minister (sau de unde vin ele) nu au venit decat pt 22 si in clsa sunt 31 (ultimul venit prin trasnfer si=a cumparat singur manualele). Apoi am platit cele 8 auxiliare/caiete speciale alese de doamna invatatoare + 1 la religie (daca nici la religie nu se poate fara manual+caiet special, apoi... ). Inclusiv la desen au caiet de lucru special, nu vor folosi bloc de desen.

In zilele cand au sport vor merge imbracati in trening.

Dincolo de aceste aspecte, doamna invatatoare mi-a lasat o prima impresie buna, copiilor le-a placut mult de ea, speram sa incepem cu dreptul si ei sa fie incantati, sa munceasca cu drag si spor.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

buna ziua
pe fuga....deja sunt ametita,cum ii pun caietele,ce ore are maine,cand ii fac gustarea,etc,deja sunt blocata sau poate asa e la inceput...
ieri a fost totul bine,aglomeratie,ne-a vorbit d-na un pic in clasa,in banci s-au asezat fiecare cum a nimerit,iar al meu care nu e tupeist si bagaret normal ca in ultima...sper sa ii schimbe azi

la sedinta normal ca se cer bani in conditiile in care ar trebui sa fie gratuit dar asta e,l-am inscris si la after-ul unde este d-na lui,am inteles ca fac si pregatire suplimentara pt concursuri,sa vedem ce va fi

oricum totul a decurs normal,el este incantat de d-na si de colegi si sper sa il tina ca o fetita ieri a zbughit-o din clasa in plans ,pe scari,o cauta pe mami,dar parintii deja plecasera...asa ca..in ca sunt mici

va pup ca am treaba sa pregatesc pachetel de scoala

o zi minunata!!

Mergi la inceput

In dimineata asta am reusit sa ne miscam repede. La 7 fara 10 i-am trezit, la 7:25 erau la usa, gata de plecare. Azi au sport si s-au imbracat in trening. Vor face sportul cu o doamna care a avut baietelul in grupa cu ei la gradinita 3 ani, deci se cunosc bine. Erau foarte nerabdatori sa o revada.

Mergi la inceput

Gata, am inceput scoala! Ne-am trezit greeeeu de dimineata dar am ajuns la timp. Sper ca i-am pus tot ce trebuia in ghiozdan. vorba Mirelei ma simt zapacita de cap. Era sa uit sa-i fac sandwich de dimineata :(

Azi am platit caietele auxiliare, 73 ron. Pentru altceva nu ne-au cerut bani inca, desi nici la noi bancile nu arata prea grozav (si am auzit parinti comentand, sper sa nu le vina idei ) Laura, demential caietul auxiliar la religie!
Noi inca nu facem sport, si aici va trebui sa fac putin gura mai mare pentru ca unii parinti vor sa facem dansuri in loc de sport. Si fi-mea nu numai ca nu e inzestrata deloc, dar nici nu vrea - deloc. Si sincera sa fiu nici eu nu vreau, cred ca e mai bine sa faca sport clasic.

Am mare noroc ca are colegi de gradi in clasa, in special un baietel care e foarte atent si cu care sta in banca.

Mergi la inceput

Pentru auxiliare (8 bucati+ 1 la religie) am dat 100 de lei.

Mergi la inceput

Laura, uitasem sa-ti spun ca ai niste copii frumosi tare !
Acum, cu religia oricum nu inteleg eu nimic, dar dupa ce am trimis mesajul am inceput sa ma intreb cum e caietul special de desen! Sa ne spui si noua, te rog.
Si, cum faci sa-i trezesti la ora aia?? Carla la 7 si un sfert s-a ridicat in fund, cu scandal ...

Mergi la inceput